A ZDlock egy Android-alkalmazás-zárolási megoldás a ZDBox csapatától

Mindannyiunknak van egy listája azokról az alkalmazásokról, amelyeket előszeretettel tartunk távol a kíváncsi szemek elől, amikor mobileszközeinket nyilvánosan használjuk. Ez magában foglalhatja a közösségi médiát és az üzenetküldő alkalmazásokat, bármely olyan alkalmazást, amely pénzügyi tranzakciókat hajt végre, vagy kedvenc e-mail kliensét – a lista folytatódik. A legtöbb felhasználó az egész telefont PIN-kóddal, jelszóval vagy mintás zárral zárolja, ami gyorsan extra feladattá válik. Azok számára, akik nem szeretnének jelszót megadni minden alkalommal, amikor feloldják az eszközt, vannak olyan alkalmazások, mint a ZDlock. A ZDBox mögött álló csapat által készített egyszerű alkalmazás segítségével három különböző módszerrel zárolhat bizonyos alkalmazásokat. Részletek a szünet után.

A két hagyományos zárolási módszer (PIN-kód és minta) mellett a ZDlock lehetővé teszi egy „hamis borító” létrehozását is egy alkalmazás számára, amely hamis összeomlási képernyőt jelenít meg, amikor valaki megpróbálja megnyitni a védett alkalmazást. Ezenkívül az alkalmazás számos témát tartalmaz a lezárási képernyő testreszabásához, amely akkor jelenik meg, amikor megpróbál hozzáférni egy PIN-kódhoz vagy mintával védett alkalmazáshoz.

Indításkor a ZDlock lehetővé teszi a használni kívánt biztonsági módszer kiválasztását. Ezenkívül meg kell adnia egy biztonsági kérdést és választ arra az esetre, ha elfelejtené a helyes PIN-kódot vagy mintasorozatot, és vissza kell állítania azt.

A képernyő, ahol lezárhatja vagy feloldhatja a kívánt alkalmazásokat, két fülből áll; Feloldva és zárva. Ha megérinti a lakat ikont egy elem mellett a Feloldva lapon, az átkerül a Zárolt listára. Az alkalmazás újbóli feloldásához egyszerűen lépjen a Zárolva fülre, és nyomja meg a lakat ikont.

A korábban említett Fake Cover funkció használatához először engedélyeznie kell azt az alkalmazás Beállítások képernyőjén. Ha ez megtörtént, lépjen vissza a Zárolt alkalmazások képernyőre, és csúsztassa balra az alkalmazást, hogy elrejtse a Hamis borító alatt. A Fake Cover letiltásához az adott alkalmazáshoz egyszerűen csúsztassa balra még egyszer. Ha ez a funkció aktiválva van egy alkalmazásnál, a kényszerített bezárás párbeszédpanel minden alkalommal megjelenik az alkalmazás megnyitásakor. Ezen a párbeszédpanelen az OK gomb hosszú lenyomásával léphet túl.

A Beállítások menüben megtalálhatja a lezárási képernyők közötti váltáshoz is.

Az alkalmazás ingyenesen elérhető a Google Play Áruházban, és az alábbi linkről letöltheti készülékére.

Telepítse a ZDlock-ot a Play Áruházból