A Windows telepítése Mac-re a Boot Camp segítségével [Guide]

A Forbes szerint a legjobb Windows PC egy Apple MacBook Pro, míg a CNET a legjobban teljesítő Windows laptopnak nevezi. Csodálhatjuk azt az iróniát, hogy az iparág legnagyobb teljesítményű PC-k létrehozására tett legjobb próbálkozásai ellenére a cím egy Mac-re jutna. Vannak fogyasztók, akik csodálják a Mac gépek hardverét, de még nem állnak készen a Mac OS X-re való átállásra. Ezeknek a fogyasztóknak a megszólítására az Apple létrehozta a Boot Camp nevű multi-boot segédprogramot. Az eredetileg 2006 áprilisában kiadott Boot Camp célja, hogy lehetővé tegye a felhasználók számára a Windows telepítését Intel-alapú Mac számítógépekre. Míg a Mac-ek nem idegenek a virtualizációtól, és virtuális gépként futtathatják a Windowst, sőt az Androidot is, a virtualizáció közel sem tökéletes. A Boot Camp segítségével azonban futtathatja a Windows teljes, natív telepítését a számítógépén, akárcsak magán a teljes Windows PC-n. Itt van, hogyan.

Ellentétben az OS X PC-re történő telepítésének fárasztó folyamatával, és hűen a hagyományos Mac-alapú alkalmazások természetéhez, a Boot Camp Assistant használata maga az egyszerűség. A Boot Camp minden Mac-hez előre telepítve van, így már rendelkeznie kell azzal, amire szüksége van. Ha már szóba került, a következőkre lesz szüksége, mielőtt elkezdi:

Eredeti Microsoft Windows 7 (vagy újabb) telepítőlemez vagy ISO
8 GB (vagy nagyobb) USB flash meghajtó
25 GB (minimum) ingyenes tárhely a Mac gépen
Teljesen feltöltött akkumulátor (ha Macbookon van)

  A képernyő maximális fényerejének akkumulátorhibájának javítása a Windows Defender állapotjelentésében

A Boot Camp jelenleg Windows 7 vagy újabb kiadásokkal működik. A Windows XP-vel nem kísérleteztünk, mivel az operációs rendszert a Microsoft már nem támogatja. Abban az esetben, ha a Windows telepítési adathordozója egy DVD, és a Mac-en nincs DVD-meghajtó, letölthet egy képet a Microsoft Windows hivatalos webhelyéről vagy bárhonnan, amennyiben van legálisan vásárolt sorozata.

Figyelmeztetés: Ne használja a Windows kalózpéldányát. A jogi okok mellett a Boot Camp nem ismeri fel a nem hivatalos képeket.

Csatlakoztassa az USB flash meghajtót a Mac számítógéphez, és győződjön meg arról, hogy nincs benne semmi, amire szüksége van, mert a folyamat során formázásra kerül. Ha megnézi a Boot Camp Assistant ikonját, észre fogja venni, hogy egy szép kis ódát tartalmaz a Windows logójának rejtvényéhez.

Indítsa el a Boot Camp Assistant alkalmazást, és egy üdvözlőképernyő fogadja, amelyből továbblépve 3 lehetőséget kínál.

Ha azonnal szeretné telepíteni, jelölje be mindhárom lehetőséget, de ha csak egy Boot Camp USB-t szeretne létrehozni a későbbi telepítéshez ezen vagy bármely másik Mac-en, hagyja a harmadikat jelöletlenül. Másrészt, ha rendelkezik korábban létrehozott Boot Camp USB-vel, csak ellenőrizze az utolsó telepítési lehetőséget.

  Skype hang-, videó- ​​és képernyőmegosztási hívások rögzítése Windows rendszerben

Fontos, hogy a rendszerindító USB létrehozásakor hagyja, hogy a Boot Camp Assistant letöltse a legújabb Windows-támogatási szoftvert, mivel enélkül jelentős nehézségekbe ütközik a Mac hardverének használata Windows rendszeren – ez Macbook esetén elengedhetetlen. A következő lépésben válassza ki az USB-meghajtót és a Windows ISO-képet, amelyről telepíteni kíván.

A Folytatás gombra kattintva megkezdődik az USB-meghajtó formázása és előkészítése a Windows telepítéséhez. Ne aggódjon, ha a rúd úgy néz ki, mintha megállt volna. ez a lépés időbe telik a fájlok letöltéséhez és kicsomagolásához. Ha nem jelölte be a „Windows 7 vagy újabb telepítése” opciót, a folyamat itt fejeződik be. Ha ellenőrizte, akkor folytatódik. Ezután a rendszer felkéri, hogy válassza ki a Windows számára szánni kívánt tárhely mennyiségét.

Ha teljesen fel szeretné hagyni a Mac OS X használatát, csak tartsa meg az alap operációs rendszert (a Windows működése esetén a hibaelhárításhoz praktikus), és veszítse el az összes telepített extra alkalmazást, így a fennmaradó helyet a Windowsnak szenteli. Mivel a Windows iránti érdeklődésem erre az áttekintésre korlátozódik, csak a minimumot fogom hozzárendelni.

Kattintson a „Telepítés” gombra, írja be a Mac OS X bejelentkezési jelszavát, ha a rendszer kéri, majd kattintson a Tovább gombra. A Boot Camp ezután létrehozza a partíciót és formázza azt. Ha elkészült, a rendszer automatikusan újraindul, és megkezdi a Windows telepítését. Ez a folyamat megegyezik a Windows számítógépre történő telepítésével.

  Linux-rendszerek exportálása és importálása Windows 10 rendszeren

Amikor a rendszer kéri, hogy válassza ki a Windows telepítéséhez szükséges meghajtót, győződjön meg arról, hogy a „Boot Camp” feliratú meghajtót válassza, és szükség esetén hagyja formázni. Amikor a rendszer kéri, írja be a Windows soros kulcsát. A számítógép néhányszor újraindul, és a szokásos első indítási folyamat után készen áll a Windows használatára Mac számítógépén.

A telepítés után lépjen a

‘BootCamp’ mappát az USB-n, és telepítse. Újra kell indítani, és telepítenie kell az összes illesztőprogramot, perifériát és segédprogramot, hogy áthidalja a Mac és a PC közötti szakadékot.

Amikor újra kell indítania a Mac OS X rendszert a Windows rendszerből, kattintson a Boot Camp logóra a jobb alsó sarokban, és válassza a „Boot to Mac OS X” lehetőséget. Ha el szeretné távolítani a Windowst, indítsa el a Boot Camp-et az OS X rendszerről. Jelölje be a „Windows eltávolítása” lehetőséget, nyomja meg a „Visszaállítás” gombot a következő ablakban, és hagyja, hogy a Boot Camp intézze a többit.

Írjon megjegyzést alább, és ossza meg velünk, hogyan zajlott a Mac-ről Windowsra vonatkozó élmény.