A Windows 10 rendszerben nem működő Steam távoli lejátszás javítása

Ha a rendszered és más eszközök csatlakoznak a Steamhez, a Steam Remote Play Together opcióval mindkét eszközön játszhatsz Steam játékokkal. Ennek a funkciónak a segítségével meghívhatja barátait online, hogy játsszák kedvenc játékát anélkül, hogy telepítenék vagy elindítanák a játékot az eszközükön. Ezt a Steam Link alkalmazás teheti lehetővé. Ennek ellenére előfordulhat, hogy a Steam Remote Play nem működik problémával, és ez a probléma bosszanthatja Önt, amikor a játék közepén van. Tehát folytassa az olvasást, mivel ez a cikk felsorolja azokat a módszereket, amelyekkel kijavíthatja a Steam Remote Play együtt nem működő problémáját.

A Steam távoli lejátszás nem működő Windows 10 rendszerben történő javítása

Számos oka lehet annak, ha a Steam Remote Play Together nem működik, és ezek közül néhányat az alábbiakban említünk, hogy elolvassa és megértse.

  • Elavult Steam kliens/béta verzió
  • Nem megfelelő tápellátás
  • Helytelen hálózati (IPv6) beállítás
  • Elavult illesztőprogramok, Windows/játékok

Ezekben az esetekben a következő hibaüzenet jelenik meg: Nem sikerült csatlakozni a távoli számítógéphez. Kevés felhasználó számolt be arról, hogy a Remote Play együtt működik a házigazdának, és nem a vendégeknek. Ritka esetekben a gazdagép fekete/szeletelt képernyőt kap a funkció használata közben.

Másrészt, amikor létrejön a kapcsolat, az egér, a billentyűzet vagy a vezérlők nem működnek, vagy néha előfordulhat, hogy a problémával szembesülve automatikusan rossz karaktereket választ.

Mind a Steam, mind a nem Steam felhasználók szembesülnek ezzel a problémával, és minden operációs rendszeren, például Windowson, Linuxon, Macen stb. találkoznak vele. Kövesse az alábbi alapvető hibaelhárítási lépéseket a probléma megoldásához, mielőtt a főbbek felé fordulna.

1. módszer: Alapvető hibaelhárítási lépések

Kezdje ezekkel az egyszerű lépésekkel, mielőtt továbblépne a bonyolultabb lépésekre, ha nem sikerül megoldani.

1. Indítsa újra a számítógépet: Először is javasoljuk, hogy indítsa újra a számítógépet. A legtöbb esetben egy egyszerű újraindítás megoldja a problémát, kihívást jelentő elrendezések nélkül. Ha elkészült, ellenőrizze, hogy a probléma megoldódott-e.

2. Csak egy hálózathoz csatlakozzon: Ha több hálózati kapcsolatot használ, maradjon csak egy hálózaton a komplikációk csökkentése érdekében.

3. Távoli asztal leválasztása: Lépjen ki más távoli asztali munkamenetekből, például a Chrome Remote Desktop, Remote stb.

4. Futtassa a Steamet rendszergazdai jogosultságokkal: A Steam Remote Play nem működő problémáját akkor is kijavíthatja, ha rendszergazdaként futtatja a Steamet.

5. Futtassa le a Speedtest: A lassú vagy instabil internetkapcsolat hozzájárulhat ahhoz, hogy a Steam távoli lejátszása nem működik. Először is ellenőrizze az internet stabilitását és sebességét a Speedtest futtatásával. Ha úgy találja, hogy a hálózati kapcsolat túl lassú és instabil, akkor el kell végeznie a hibaelhárítást. Amíg az internet sebessége és stabilitása nem éri el az optimális szintet, addig a Steam távoli lejátszásával nem működik problémák.

6. Távoli lejátszás kompatibilitás: Végül ellenőrizze, hogy a játék támogatja-e a Remote Play funkciót. A funkció nélkül a módszerek megvalósítása időpocsékolás lesz. Kövesse az alábbi lépéseket annak ellenőrzéséhez, hogy játéka támogatja-e a Remote Play funkciót.

1. Indítsa el a Steamet, és navigáljon az ÁRUHÁZ oldalra.

2. Most keresse meg játékát a keresés menüben az alábbi módon. Itt az ARK: Survival Evolved példa.

3. Most görgessen le a jobb oldali menüben, és ellenőrizze a funkciókat, hogy támogatja-e a Remote Play opciót vagy sem. Lásd a képet.

Ha biztos abban, hogy játéka támogatja a Remote Play funkciót, kövesse az alábbiakban tárgyalt módszereket.

Most térjünk át az összetettebb módszerek felé, amelyek javíthatják a Steam távoli lejátszás nem működő problémáját. Olvassa el és kövesse figyelmesen az egyes módszereket és lépéseket.

  A vágólap szinkronizálásának letiltása az eszközök között a Windows 10 rendszeren

Megjegyzés: Javasoljuk, hogy a hibaelhárítási módszereket alkalmazza mind a gazdagépen, mind a vendégrendszeren, ha alkalmazható.

2. módszer: Ellenőrizze a játékfájlok integritását

Alapvető fontosságú a játékok és a játék gyorsítótárának sértetlenségének ellenőrzése annak érdekében, hogy a játék a legújabb verzióval fusson, és minden program naprakész legyen. Ezenkívül szükség esetén frissíteni kell a sérült fájlokat és sérült adatokat a játékok normál működésének biztosítása érdekében. A játékfájlok sértetlenségének ellenőrzéséhez kövesse az alábbi lépéseket.

1. Indítsa el a Steamet, és navigáljon a KÖNYVTÁR oldalra.

2. Most kattintson a KEZDŐLAP elemre, és keresse meg a játékot a könyvtárban, ahol a problémával szembesült.

3. Ezután kattintson a jobb gombbal a játékra, és válassza a Properties… opciót.

4. Most váltson át a HELYI FÁJLOK fülre, és kattintson a Játékfájlok integritásának ellenőrzése lehetőségre… az alábbi képen látható módon.

5. Várja meg, amíg a Steam befejezi az ellenőrzési folyamatot, és ha kész, töltse le a szükséges fájlokat a betöltéshez.

Ha azonban továbbra sem tudja megoldani a Steam játék problémáit, kövesse az alábbi módszereket.

3. módszer: Leiratkozás a Steam Béta kliensről

Néhány jelentés megerősíti, hogy a Steam távoli lejátszásának sikertelenségének valószínűsége nagyobb, ha a Steam béta verzióját használja. Számos érintett felhasználó azonban úgy nyilatkozott, hogy a béta verzióból való kilépés megoldhatja a problémát, és tanácstalanok, hogy ez hogyan oldja meg a problémát. Ezért iratkozzon le a Steam Bétáról. Íme, hogyan kell csinálni.

1. Indítsa el a Steam alkalmazást, és lépjen a Beállítások menübe a fenti módszerek szerint.

2. Most váltson át a Fiók fülre, és válassza a MÓDOSÍTÁS… lehetőséget a Béta részvétel alatt. Lásd a képet.

3. Most kattintson a legördülő menüre, és válassza a NINCS lehetőséget – Kilépés az összes bétaprogramból.

4. A változtatások mentéséhez kattintson az OK gombra.

5. Ebben a lépésben a következő üzenet jelenik meg: Ez a beállítás nem lép érvénybe, amíg újra nem indítja a Steamet. Kattintson a GŐZ ÚJRA INDÍTÁSA gombra a felszólítás megerősítéséhez.

6. Indítsa el újra a Steam alkalmazást.

4. módszer: Engedélyezze újra a távoli lejátszást

Előfordulhat, hogy a Steam távoli lejátszása együtt nem működik, ha bármilyen hibát észlel a Remote Play beállításaiban. Ezért az elsődleges hibaelhárítási lépés a beállítások módosítása és a rendszer újraindítása. Íme, hogyan kell ezt megtenni.

1. Indítsa el a Steamet a bejelentkezési adataival az ügyfélrendszerben.

2. Most kattintson a Steam fülre a képernyő bal felső sarkában az ábrán látható módon.

3. Most válassza ki a Beállítások lehetőséget a legördülő menüben.

4. Itt, a Beállítások ablakban kattintson a Távoli lejátszás fülre a bal oldali panelen, és törölje a jelet a Távoli lejátszás engedélyezése jelölőnégyzetből a funkció letiltásához.

5. Most ismételje meg a lépéseket a távoli lejátszás letiltásához a vendégrendszerben, majd visszaállítsa őket, ha elkészült.

6. Ismét indítsa el a Steamet mindkét rendszerben, és jelölje be a Távoli lejátszás engedélyezése lehetőséget a Beállítások ablakban.

Ellenőrizze, hogy megoldotta-e a problémát. A funkció letiltása és újbóli engedélyezése megoldja a Beállításokban található hibákat, ha vannak.

5. módszer: A hardveres dekódolás letiltása

A Steam hardveres dekódoló funkciója átviszi a grafikus videó feldolgozásához szükséges CPU terhelését a GPU-ra. Így a rendszer gördülékenyebben fog működni, és a GPU jobban fog működni, mint a CPU. De ha a GPU elavult vagy nem kompatibilis a játékkal, akkor több konfliktusba ütközhet a játék során. Ezért azt tanácsoljuk, hogy tiltsa le a funkciót a gazdagépen, és ha probléma merül fel, hajtsa végre a lépéseket a vendég rendszerben, vagy fordítva.

1. Indítsa el a Steam alkalmazást, és lépjen a Beállítások elemre a fenti módszerek szerint.

2. Most a Beállítások lapon váltson át a Távoli lejátszás lapra, majd a HOZZÁADÓ GAZDABEÁLLÍTÁSOK lehetőségre, az alábbiak szerint.

3. Most törölje a jelölést a Hardveres kódolás engedélyezése jelölőnégyzetből, és kattintson az OK gombra az alábbiak szerint.

6. módszer: Az IPV6 letiltása

Annak ellenére, hogy az IPv6 további előnyöket kínál az IPv4-hez képest, van néhány korlátozás. Ha azonban a rendszer nem alkalmazkodik az IPv6 protokollhoz, akkor szembe kell néznie azzal, hogy a Steam Remote Play együtt nem működik. Ezért azt tanácsoljuk, hogy tiltsa le az IPv6-ot az alábbiak szerint.

  Mi az „Isten mód” mappa a Windows 10 rendszerben, és hogyan engedélyezhetem?

Megjegyzés: Itt a Wi-Fi kapcsolat lépéseit mutatjuk be. Ha Ethernet-kapcsolatot használ, válassza ki ennek megfelelően a beállításokat.

1. Kattintson a jobb gombbal a képernyő jobb szélső sarkában megjelenő Wi-Fi ikonra, majd kattintson a Hálózati és internetbeállítások megnyitása lehetőségre.

2. Most a Beállítások ablak jelenik meg a képernyőn. Kattintson a Wi-Fi elemre.

3. Amikor lefelé görget a jobb oldali menüben, kattintson duplán a Hálózati és megosztási központ elemre a Kapcsolódó beállítások alatt.

4. Ismét kattintson duplán a Kapcsolatok elemre.

5. Most kattintson a Tulajdonságok elemre.

6. Ekkor megjelenik a Wi-Fi tulajdonságai ablak. Most törölje a jelölést az Internet Protocol Version 6 (TCP/IPv6) opcióból, az alábbiak szerint.

7. Végül kattintson az OK gombra a módosítások mentéséhez, és ellenőrizze, hogy a probléma megoldódott-e.

További javítás: Ha több hálózati kapcsolatot használ, keresse meg a Hálózati és megosztási központot, majd válassza az Adapterbeállítások módosítása lehetőséget. Most kattintson a jobb gombbal az adapterre, és válassza a Letiltás lehetőséget. Hasonlóképpen tiltsa le az összes további kapcsolatot, kivéve a használtat, és ellenőrizze, hogy a probléma megoldódott-e.

7. módszer: IP-címek felszabadítása vagy megújítása

Ha DHCP-kiszolgálót és IP-frissítést használ, a gazdagép nem találja a vendégrendszert, ami a Steam távoli lejátszás nem működik problémájához vezet. Ezért hajtsa végre az alábbi lépéseket mindkét számítógép IP-címének felszabadításához és megújításához.

1. Először is húzza ki a hálózatot (LAN vagy Wi-Fi), és próbálja meg használni a Steam Remote Play opcióját, amely sikertelen, mivel nincs internet.

2. Ezután lépjen ki a Steamből, csatlakozzon újra a hálózathoz, és ellenőrizze, hogy a probléma továbbra is fennáll-e vagy sem.

3. Ennek ellenére, ha szembesül a problémával, nyomja meg a Windows billentyűt, írja be a Command Prompt parancsot, és kattintson a Futtatás rendszergazdaként lehetőségre.

3. Írja be a következő parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt.

ipconfig /release
ipconfig /renew

Megjegyzés: Javasoljuk, hogy egyenként adja meg a fent említett parancsokat, és mindegyik parancs beírása után nyomja meg az Enter billentyűt.

4. Ezután indítsa újra a számítógépet a módosítások mentéséhez mindkét rendszerben.

5. Nyissa meg a Futtatás párbeszédpanelt, írja be a steam://open/console parancsot, majd nyomja meg az Enter billentyűt.

6. Ide írja be a következőt a Steam konzolba. Kérjük, írja be a gazdarendszer IP-címét a parancs kiemelt részébe.

connect_remote <IP address of the host system>:27036

Ennek ellenére, ha szembesül a problémával, használjon statikus IP-címet az alábbiak szerint.

8. módszer: Statikus IP-cím használata

Sok eszköz dinamikus IP-címet használ, amely idővel változik. Ez ellentétben áll a statikus IP-címmel, amelyet nem módosíthat. Kevés távelérési szolgáltatás bízik meg a statikus IP-címekben, ezért a probléma megoldásához rendeljen statikus IP-címet eszközéhez az alábbiak szerint. Győződjön meg arról, hogy ezt a módszert a vendég és a gazdagép rendszerekben is megvalósította.

1. Indítsa el a Parancssort rendszergazdai jogosultságokkal.

2. Írja be egyenként a következő parancsokat, és mindegyik parancs után nyomja meg az Enter billentyűt.

ipconfig /release
ipconfig /renew

3. Jegyezze fel az IPv4-címet, az alhálózati maszkot és az alapértelmezett átjáró címét a fentiek szerint.

4. Most indítsa el a Futtatás párbeszédpanelt, írja be az ncpa.cpl parancsot, majd nyomja meg az Enter billentyűt.

5. Itt kattintson jobb gombbal a hálózatra, és válassza a Tulajdonságok lehetőséget.

6. Itt válassza ki az Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) lehetőséget, és kattintson a Tulajdonságok elemre, az ábra szerint.

7. Most írja be a 2. lépésben jegyzett IPv4-címet, alhálózati maszkot és alapértelmezett átjárócímet.

8. Végül kattintson az OK gombra a módosítások mentéséhez.

9. módszer: Frissítse a Steam klienst és a játékot

Ha elavult Steam alkalmazást használ, nem tudja elérni a Remote Play szolgáltatást. Ezért mindig győződjön meg arról, hogy a Steam és a játék frissített verzióját használja, mielőtt meghívást kér.

I. lehetőség: Frissítse a Steam klienst

Kövesse a következő lépéseket a Steam Client frissítéséhez a rendszeren.

1. Indítsa el a Steam alkalmazást, és lépjen a menüsorba.

2. Most kattintson a Steam elemre, majd a Steam Client Updates… gombra, ahogy az alább látható.

  Animált háttérkép beállítása Windows 10 rendszeren

3. Ha bármilyen új frissítést szeretne letölteni, telepítse azokat, és győződjön meg arról, hogy a Steam kliens naprakész.

4. Most indítsa újra a Steamet.

II. lehetőség: Frissítse a játékokat

A konfliktusok elkerülése érdekében mindig elengedhetetlen, hogy a játék a legújabb verzióval fusson. Amíg a játék nem frissül, nem tud sikeresen bejelentkezni a szerverekre. Frissítések jelennek meg a játék bármely hibájának javítására. Így javíthatja játékmenetét, és minden technikai probléma megoldódik.

1. Indítsa el a Steamet, és navigáljon a KÖNYVTÁR oldalra.

2. Most kattintson a HOME elemre, és keresse meg a játékot.

3. Ezután kattintson a jobb gombbal a játékra, és válassza a Properties… opciót.

4. Most váltson át a FRISSÍTÉSEK fülre, és kattintson a gombra a játék frissítéséhez, ha elérhető.

10. módszer: Frissítse a grafikus kártya illesztőprogramjait

Ha a rendszerben lévő jelenlegi illesztőprogramok nem kompatibilisek/elavultak a Steam fájlokkal, akkor a Steam távoli lejátszás nem működik problémájával kell szembenéznie. Ezért javasoljuk, hogy frissítse eszközét és illesztőprogramjait az említett probléma megelőzése érdekében.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be az Eszközkezelő parancsot, és kattintson a Megnyitás gombra.

2. Látni fogja a Display adaptereket a fő panelen; kattintson duplán a kibontásához.

3. Most kattintson a jobb gombbal a videokártya illesztőprogramjára (mondjuk Intel(R) HD Graphics Family), majd kattintson az Illesztőprogram frissítése lehetőségre. Lásd a fenti képet.

4. Most kattintson az Illesztőprogramok automatikus keresése lehetőségre az illesztőprogram automatikus megkereséséhez és telepítéséhez.

5A. Most az illesztőprogramok frissülnek a legújabb verzióra, ha nem frissítik őket.

5B. Ha már frissítési szakaszban vannak, a képernyőn a következő üzenet jelenik meg: Az eszköz legjobb illesztőprogramjai már telepítve vannak.

6. Az ablakból való kilépéshez kattintson a Bezárás gombra.

Indítsa újra a számítógépet, és ellenőrizze, hogy nem működik-e a rögzített Steam távoli lejátszás a rendszerében.

11. módszer: Frissítse a Windows rendszert

Ha nem kapott javítást a fenti módszerekkel, akkor kevés az esélye annak, hogy hibák vannak a rendszerben. Az új frissítések telepítése segít a rendszer hibáinak kijavításában. Ellenkező esetben a rendszerben lévő fájlok nem lesznek kompatibilisek a Steam fájlokkal, ami a Steam távoli lejátszási problémához vezet. Olvassa el a Windows 10 legújabb frissítésének letöltéséről és telepítéséről szóló útmutatónkat a rendszer frissítéséhez és a Steam Remote Play együtt nem működő probléma megoldásához.

12. módszer: A víruskereső ideiglenes letiltása (ha alkalmazható)

Néha egy víruskereső program megakadályozza a távoli hozzáférési funkciók elérését, és megakadályozza a Steam Remote Play együtt nem működő problémájának megoldását. Tehát ideiglenesen tiltsa le, vagy adjon hozzá kivételeket az adott webhelyhez. Olvassa el a víruskereső ideiglenes letiltása Windows 10 rendszeren című útmutatónkat az említett probléma megoldásához.

13. módszer: A Windows Defender tűzfal letiltása (nem ajánlott)

Egyes felhasználók arról számoltak be, hogy a Steam távoli lejátszás nem működik problémája eltűnt, amikor a Windows Defender tűzfalat kikapcsolták. A letiltásához kövesse az alábbi lépéseket:

Megjegyzés: A tűzfal letiltása sebezhetőbbé teszi a rendszert a rosszindulatú programok vagy vírusok támadásaival szemben. Ezért, ha ezt választja, a probléma megoldása után hamarosan engedélyezze.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be a vezérlőpult parancsot, és kattintson a Megnyitás gombra.

2. Itt állítsa a Nézet: elemet Kategória értékre, majd válassza a Rendszer és biztonság lehetőséget.

3. Most kattintson a Windows Defender tűzfalra az itt látható módon.

4. Válassza a Windows Defender tűzfal be- és kikapcsolása lehetőséget a bal oldali menüben. Lásd az alábbi képet.

5. Most jelölje be a Windows Defender tűzfal kikapcsolása (nem ajánlott) opció melletti négyzeteket, ahol elérhető ezen a képernyőn. Lásd a megadott képet.

6. Végül indítsa újra a számítógépet, és ellenőrizze, hogy a Steam műhely letöltési problémája megoldódott-e.

***

Reméljük, hogy ez az útmutató hasznos volt, és sikerült kijavítania a Steam távoli lejátszás nem működő problémáját a Windows 10 rendszeren. Ossza meg velünk, melyik módszer vált be a legjobban az Ön számára. Továbbá, ha bármilyen kérdése/javaslata van ezzel a cikkel kapcsolatban, nyugodtan tegye fel azokat a megjegyzés rovatba.