A Siri beállítása és használata iPhone-on

A Siri sokak között rossz hírnévvel rendelkezik, de a legtöbb feladathoz tökéletesen használható, és ha térdig az Apple ökoszisztémájában élünk, nem számít, mennyivel jobb egy versengő digitális asszisztens, mert minden a Sirihez kapcsolódik. Ez azt jelenti, hogy használnia kell, és ez elég könnyű megtenni, ha tudja, hogyan kell. ugorjunk be.

A Siri engedélyezése iPhone-on

Ez a folyamat a Beállítások alkalmazásban kezdődik, ahogy az gyakran történik. Indítsa el az alkalmazást, és görgessen lefelé, mielőtt megérinti a „Siri és keresés” lehetőséget.

  Kép átméretezése asztali háttérképté

Az „Ask Siri” címsor alatt három kapcsolót fog látni. Azt javasoljuk, hogy kapcsolja be mindegyiket:

Hallgassa meg a „Hey Siri” kifejezést: Ez lehetővé teszi a „Hey Siri” kifejezés használatával, hogy felhívja a digitális asszisztens figyelmét.
Nyomd meg az oldalsó gombot a Sirihez: Ez lehetővé teszi, hogy lenyomva tartsd az oldalsó gombot az iPhone X modelleken vagy a Home gombot régebbi modelleken a Siri aktiválásához.
Siri engedélyezése zárolva: Ez lehetővé teszi a Siri meghívását az oldalsó/kezdőlap gombbal vagy hanggal, miközben az iPhone zárolva van.

Siri hangjának megváltoztatása iPhone-on

Lehet, hogy alapértelmezés szerint nem tetszik a Siri hangzása, de a kiválasztott nyelvtől függően több hang közül is választhat. A kezdéshez nyissa meg a Beállítások alkalmazást, és érintse meg a „Siri és keresés” lehetőséget.

  Az alaplapok magyarázata: Mi az ATX, MicroATX és Mini-ITX?

Koppintson a „Siri Voice” elemre.

Válassza ki a használni kívánt hangot, beleértve a nemet is, ha ez a lehetőség elérhető.

Hogyan módosítható, hogy a Siri beszél-e iPhone-on

A helyzettől függően előfordulhat, hogy nem a legmegfelelőbb lépés, ha Siri hallhatóan beszél. Szerencsére megváltoztathatja a Siri viselkedését a Siri beállítások menüjében.

Nyissa meg a Beállítások alkalmazást, majd érintse meg a „Siri és keresés” lehetőséget.

Ezután érintse meg a „Hangvisszajelzés” lehetőséget az elérhető lehetőségek megtekintéséhez.

A lehetőségek a következők:

Mindig bekapcsolva: A Siri mindig hallhatóan kimondja a válaszait.
Vezérlés csengőkapcsolóval: a Siri csak akkor válaszol hallhatóan, ha a csengőkapcsoló nincs néma üzemmódban.
Csak kihangosító: A Siri csak akkor válaszol hallhatóan, ha fülhallgatót vagy Bluetooth-eszközt használ. Ide tartozik a CarPlay, még akkor is, ha kábelt használ a csatlakozáshoz.

  PSA: Kapcsolja ki az RCS-t, mielőtt új telefonra váltana

A Siri használata iPhone-on

A Siri senkinek sem jó, ha nem tudod, hogyan kell használni. Ha kiválasztotta a korábban említett opciókat, két fő módja van arra, hogy felhívja Siri figyelmét. Az első a „Hey Siri” kimondása, és elindul a digitális asszisztens. A második és az, ami miatt kevésbé érzi magát ostobának, az az, hogy lenyomva tartja az iPhone X modell oldalsó gombját (vagy más modelleken a Kezdőlap gombot), amíg a Siri meg nem jelenik a képernyőn. Amikor Siri válaszol, csak mondja el neki, mire van szüksége.