A Sims 4 javításának 9 módja Nem lehet elindítani a videokártyát

A Sims 4 nem csak népszerű, hanem egy csodálatos életszimulációs játék, amelyet felhasználók milliói szeretnek. A játék a The Sims sorozat negyedik része, és a Sims 3 folytatása. A Sims 4-ben személyre szabott karaktereket hozhatsz létre, különböző megjelenésű, személyiséggel és törekvésekkel. Nem csak ez, hanem hangulatodnak megfelelően megváltoztathatod a Sims karakterek öltözködési stílusát. Ez egy tökéletes játék egy fantasztikus világ létrehozásához. Lehet olyan karaktered, akinek célja, tulajdonsága és törekvése van az életben, minden az Ön szerint. Mindezen okok miatt a Sims a videojátékosok egyik kedvence. Mindezek közepette azonban a Sims 4 játékosai a videokártya problémáival szembesültek a játék indításakor. Ha Ön egy videojátékos, aki ugyanazzal a problémával néz szembe, akkor jó helyen jár. Tökéletes útmutatót nyújtunk Önnek, amely segít kijavítani a Sims 4-et, amely nem tudja elindítani a videokártya hibáját. Tehát próbálja meg ezeket a javításokat, és azonnal megszabaduljon a problémától.

A Sims 4 javításának módjai Nem lehet elindítani a videokártyát

Számtalan ok okozhatja a videokártya hibáját és a játék indítása közbeni interferenciát. Tekintsük röviden ezeket a hibákat okozó okokat:

 • Az első ok, amivel gyakran találkoznak az említett hiba okaként, az elavult Sims 4, amelyet ha nem frissítenek rendszeresen az új szoftververziókkal, sok problémához vezethet.
 • Ha a rendszerkövetelmények nem teljesülnek, az a sims 4 videokártya hibáját okozhatja.
 • A számítógépes hibák a játék lefagyását vagy a Sims 4 videokártya-hibájához hasonló problémákat is okozhatnak. Ez a probléma könnyen megoldható a rendszer áramellátásának segítségével.
 • A sérült vagy problémás Windows-frissítések problémákat okozhatnak a rendszer működésével és működésével kapcsolatban is.
 • Az elavult grafikus illesztőprogram is az oka annak, hogy egyes játékok, például a Sims 4 nem működnek megfelelően a rendszeren.
 • A rendszerkövetelményeken kívül döntő fontosságú annak biztosítása is, hogy a játékszoftver megfeleljen a rendszer szoftverének, mivel kompatibilitási problémák léphetnek fel. Ilyen esetekben megpróbálhatja futtatni a kompatibilitási módot.
 • Az Origin az egyik fő platform, ahol a Sims 4-et játsszák. A platform lehetőséget biztosít az Origin engedélyezésére a játékon belül. A jelentések szerint ez a funkció problémákat okoz a játékban, és a Sims 4 videokártya hibájának elkerülése érdekében javasolt letiltani.
 • Az utolsó ok, ami miatt az említett hibát jelezték, az ablakos mód. Ebben a Sims 4 csak a meghibásodások miatt működik megfelelően ablakos módban.

Számos módszer segíthet a Sims 4 problémamentes elindításában. De mielőtt elkezdenénk velük, győződjön meg arról, hogy erős internetkapcsolattal rendelkezik a játék futtatásához, és rendszergazdaként jelentkezett be a rendszerébe. Ha az említett követelmények teljesülnek, kezdheti az alábbi javításokkal:

A Sims 4 játékának rendszerkövetelményei

Az első dolog, amit szem előtt kell tartani, hogy ellenőrizze, hogy a rendszer megfelel-e a Sims 4 futtatásához szükséges minimumkövetelményeknek. Ezek a követelmények biztosítják, hogy a játék kompatibilis legyen annak az eszköznek a hardverével, amelyen játszani fog. A játéknak csak minimális követelményeknek kell megfelelnie, de a játék hatékony futtatásához mindig javasolt az ajánlott követelmények teljesítése.

 • A Sims 4 futtatásához a CPU minimális követelményei Intel Core 2 Duo E4300 vagy AMD Athlon 64 X 2 4000+ (2,0 GHz-es Dual Core szükséges integrált grafikus kártya használata esetén), míg az Intel Core i5-750 vagy az AMD Athlon X4 az ajánlott követelmények .
 • A minimális követelményekhez 2 GB, az ajánlott 4 GB RAM szükséges.

 • Ezután jön az operációs rendszer, amely a minimális követelményeknek megfelelő Windows XP és az ajánlott követelményeknek megfelelően 64 bites Windows 7, 8 vagy 8.1.
 • A következő a videokártya követelményei, amelyek minimum NVIDIA GeForce 6600 vagy ATI Radeon X1300 vagy Intel GMA X4500, ajánlott NVIDIA GeForce GTX 650 vagy jobb.
 • A minimális követelményeknek megfelelő Pixel shader 3.0, az ajánlott pedig 5.0.

 • Vertex shader 3.0 szükséges a minimumhoz, és 5.0 az ajánlotthoz.

 • Hangkártya szükséges.
 • A szükséges szabad lemezterület 10 GB.
 • Dedikált videó RAM 128 MB a minimális követelmény, míg 1024 MB az ajánlott követelmény.

1. módszer: Indítsa újra az útválasztót

A következő lépés, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a Sims 4 indításakor ne kelljen újra szembesülnie a videokártya hibájával, az az, hogy bekapcsolja a rendszert, és ellenőrizze az internetkapcsolatot. Az energiaciklus segít a rendszer leállításában, ami az ideiglenes konfigurációktól való megszabadulást eredményezi. Tehát, ha probléma adódik a konfigurációkkal, ez a módszer segít a megoldásban. Ezenkívül ne felejtse el ellenőrizni az internetkapcsolatot és annak erősségét.

1. Húzza ki az útválasztó és a rendszer tápkábelét. Most nyomja meg és tartsa lenyomva a bekapcsológombot körülbelül 5 másodpercig.

2. Most várjon 2-3 percet, és teljesen ürítse ki az áramot.

3. Egy idő után csatlakoztassa újra a vezetékeket az útválasztóhoz és a rendszerhez a számítógép újraindításához.

Fotó: Compare Fiber on Unsplash

4. Ha a rendszer be van kapcsolva, indítsa el a játékot, és nézze meg, hogy a Sims 4 nem tudja elindítani a videokártyát hiba megoldódott-e.

2. módszer: Frissítse a grafikus illesztőprogramot

A Sims 4 videokártya hibájának kijavításának következő fontos módja annak biztosítása, hogy a rendszer összes grafikus illesztőprogramja naprakész legyen. A grafikus illesztőprogram frissítése elősegíti a játék zökkenőmentes működését, és ami a legfontosabb, a videokártya hibamentességét. Ezért kezdje el eszközén a frissítést a 4 módja a grafikus illesztőprogramok frissítésének a Windows 10 rendszerben című útmutatónk segítségével.

3. módszer: Javítási játék

Előfordulhat, hogy az eszközön lévő Sims 4 sérült játékfájlokat okoz, amelyek a videojáték-hibát okozzák. Ebben az esetben meg kell javítania a játékot az Originben, hogy zökkenőmentesen induljon. Megjavíthatja magában az Origin szoftverben az alábbi lépésekkel:

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be az Origin parancsot, és kattintson a Megnyitás gombra.

2. Most kattintson a My Game Library elemre az oldalsó panelen.

3. Ezután kattintson a jobb gombbal a Sims 4-re a menü megnyitásához.

4. Válassza a Játék javítása lehetőséget a menüből.

5. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a javítási folyamat befejezéséhez.

6. Végül indítsa újra a számítógépet, és indítsa el újra a játékot, hogy ellenőrizze, hogy a Sims 4 nem tudja elindítani a videokártyát hiba megoldódott-e.

4. módszer: A játékon belüli eredet letiltása

Amint azt a fenti okoknál tárgyaltuk, az a funkció, amellyel engedélyezheti az Origint a játékban, jelentős oka lehet annak, hogy a Sims 4 nem tudja elindítani a videokártya hibáját. Mivel az Origin az egyik fő platform, ahol a Sims 4-et játsszák, ez a funkció nagyon praktikus a különböző Origin-szolgáltatások eléréséhez a játékon belül, de bajkeverő is lehet, és a játék késését vagy a játék elindítását zavarhatja. Ezért létfontosságúvá válik ennek a funkciónak a letiltása, amelyet az alábbi lépésekkel érhet el:

1. Indítsa el az Origin alkalmazást a rendszeren.

2. Ezután kattintson az Origin menüre a bal felső sarokban az ábrán látható módon.

3. Most válassza ki az Alkalmazásbeállítások lehetőséget a legördülő menüből az ábrán látható módon.

4. Az ORIGIN IN-GAME lapon kapcsolja be az Eredet engedélyezése a játékban kapcsolót.

5. Végül kattintson a Mentés gombra a módosítások alkalmazásához.

5. módszer: Módosítsa a kompatibilitási beállításokat

Egy egyszerű módszer annak biztosítására, hogy a Sims 4 játék indítása és lejátszása közben ne találkozzon videokártya-hibával vagy bármilyen más problémával, ha kompatibilitási módban futtatja. Ez a módszer gyors megoldás az összes késleltetési és lefagyási problémára is.

Megjegyzés: Adjon hozzá egy Sims 4 parancsikont az asztalához.

1. Kattintson jobb gombbal a Sims 4 parancsikonra az asztalon, majd kattintson a Tulajdonságok elemre.

2. Lépjen a Kompatibilitás fülre, és jelölje be a Program futtatása kompatibilitási módban négyzetet.

3. Most válassza ki az operációs rendszert a legördülő menüből, jelen esetben ez a Windows 8.

4. Ezután kattintson az Alkalmaz gombra a változtatások mentéséhez.

5. Végül kattintson az OK gombra a kilépéshez.

6. módszer: Futtassa a játékot ablakos módban

A következő módszer a listában a játék ablakos módban való futtatása. A Sims 4-ben megoldható a probléma, ahol sem a belső beállítások, sem valamilyen külső tényező miatt nem lehet teljes képernyős módban futtatni. Az ablakos mód így segíti a játékosokat, hogy Sims 4 videokártya hiba nélkül futtassák. A Sims 4 ablakos módban való futtatásához kövesse az alábbi lépéseket:

1. Kattintson jobb gombbal a Sims 4 parancsikonra az asztalon, majd kattintson a Tulajdonságok elemre.

2. Most nyissa meg a Parancsikon lapot, és adjon hozzá egy –w karaktert a célsávhoz.

3. Ezután válassza az Alkalmaz lehetőséget, és kattintson az OK gombra.

4. Most indítsa újra a Sims 4-et, és nézze meg, hogy a Sims 4 videokártya hibája megoldódott-e vagy sem.

7. módszer: A modok letiltása

A modok nagyszerű tartalom hozzáadásával javítják a játékélményt a Sims 4-ben. A modok segítségével a felhasználó hozzáférhet a játék azon funkcióihoz, amelyek általában nem állnak rendelkezésre. De néha a modok problémákat okozhatnak a játékban, amelyek közül az egyik a videokártya hiba, ezért ilyen esetben a modok letiltása a legjobb választás.

1. Nyissa meg a File Explorer programot a Windows + E billentyűk együttes lenyomásával.

2. Keresse meg a Sims 4 telepítési mappáját.

3. Nyissa meg, és keresse meg a Sims 4 Mods mappát.

4. Válassza ki a Mods mappát, és kattintson az Áthelyezés gombra.

5. Az Áthelyezés legördülő menüben válassza az Asztal lehetőséget.

6. Most indítsa újra a számítógépet, és ellenőrizze a hibát a játék elindításával. Ha továbbra is szembesül a problémával, próbálja ki a következő módszert.

8. módszer: A grafikus kártya beállításainak módosítása

Az utolsó módszer, amellyel találkoztunk, egy játékprofil létrehozása a grafikus kártyához a videokártya probléma megoldása érdekében. Győződjön meg arról, hogy a játék a grafikus kártyán fut, hogy javítsa a játékélményt és hibamentesen futhasson. Ez azokra a PC-felhasználókra vonatkozik, akik grafikus chippel és dedikált memóriával rendelkező grafikus kártyával rendelkeznek. A következő lépések segítenek nagy teljesítményű játékprofil létrehozásában a GPU-hoz:

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be az NVIDIA Control Panel parancsot, és kattintson a Megnyitás gombra.

2. Most kattintson a 3D beállítások kezelése elemre az oldalsó menüben.

3. Kattintson a Programbeállítások fülre.

4. Ezután kattintson a Hozzáadás gombra, és válassza ki a The Sims 4 végrehajtható fájlját.

5. Most a Program beállításainak megadása részben keresse meg és kattintson az Energiagazdálkodási mód elemre.

6. Állítsa a Maximális teljesítmény preferálása beállításra.

7. Kattintson az Alkalmaz gombra a változtatások mentéséhez.

9. módszer: Telepítse újra az Origint

Ha úgy tűnik, semmi sem illik hozzád, és továbbra is azzal küzdesz, hogy a Sims 4 nem tudja elindítani a videokártyát, akkor az Origin újratelepítése segíthet. Néha a sérült Origin telepítés megzavarhatja a játékok működését és elindítását. Tehát mentse el bejelentkezési adatait, másolja a Sims 4 mappát egy másik helyre, és távolítsa el az alkalmazást, hogy frissen telepítse újra. Az alkalmazás eltávolítása után kövesse az alábbi lépéseket:

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be a Vezérlőpult parancsot, és kattintson a Megnyitás gombra.

2. Állítsa be a Nézet > Kategória lehetőséget, majd kattintson a Programok menüben a Program eltávolítása elemre az ábra szerint.

3. Most válassza ki az Origin elemet a listából, és kattintson az Eltávolítás gombra az ábrán látható módon.

4. Ismét kattintson az Eltávolítás gombra a megerősítéshez.

5. Most kattintson az Eltávolítás gombra az Origin Uninstall varázslóban.

6. Várja meg, amíg az Origin eltávolítási folyamat befejeződik.

7. Végül kattintson a Befejezés gombra az alkalmazás eltávolításához az eszközről, majd indítsa újra a számítógépet.

8. Töltse le az Origint innen hivatalos honlapján a Letöltés Windows rendszerhez gombra kattintva, az ábra szerint.

9. Várja meg, amíg a letöltés befejeződik, és futtassa a letöltött fájlt dupla kattintással.

10. Itt kattintson az Origin telepítése elemre az ábrán látható módon.

11. Válassza ki a Telepítési helyet… és módosítsa a többi opciót igényei szerint.

12. Ezután ellenőrizze a végfelhasználói licencszerződést az elfogadáshoz, majd kattintson a Folytatás gombra az alábbi ábrán látható módon.

13. A képen látható módon az Origin legújabb verziója lesz telepítve.

Most frissítse az alkalmazást, és miután észlelte a játékot, indítsa el, hogy ellenőrizze, hogy a hiba megoldódott-e.

***

Reméljük, hogy útmutatónk alaposan segített abban, hogy megoldja a Sims 4 nem tudja elindítani a videokártya hibáját. Ossza meg velünk az alábbi megjegyzések részben, hogy melyik módszer segített a leginkább. Kérdéseit vagy értékes javaslatait is elküldheti, hogy elolvashassuk.

  A bizalmas mód használata a Gmailben