A Runway videókat hoz létre szövegből, új Microsoft Teams indult

Sziasztok Geekek! 🙋 Itt vannak a felkapott frissítések az Ön számára! 📣

A RunwayML eredeti videókat generál egyszerű szövegből

Az AI startup, a RunwayML bejelentette a Gen-2 multimodális mesterséges intelligencia rendszert, amely egyszerű szövegekből, képekből vagy videoklipekből eredeti videókat állít elő.

Az AI-platformok, amelyek a szöveg-képké alakítást generálják, már szabványosak, de a mesterséges intelligencia határterületet jelent a videók szövegből történő fejlesztésében.

Az AI Company Runway elindította a Gen-2-t, amely eredeti videókat hoz létre szövegbevitellel, képekkel vagy videoklipekkel.

Gen-1 verziójában a felhasználók mesterséges intelligencia által generált átfedést alkalmazhatnak a már meglévő videofelvételeken, és megadhatnak egy alapvető 3D animációt vagy remegő okostelefon klipet.

Úgy tűnik, hogy a Gen-2 jobban összpontosít a videók létrehozására a semmiből. Ez egy webalapú videógeneráló eszköz, amely több mint 30 AI-eszközt kínál valós idejű videószerkesztéshez, együttműködéshez és sok máshoz.

  Olcsó repülőjegyek keresése a Google Flights szolgáltatással

A Runway izgalmas munkát végez a generatív mesterséges intelligencia területén, beleértve a szövegből videóvá alakítás még mindig feltáratlan területét. A felfedezések izgalmasak, és a szöveg-videó AI-ban rejlő lehetőségek vonzóak, új lehetőségeket hozva a kreativitás számára.

A felhasználóbarát felületek és a bevezetésre kész sablonok lehetővé teszik az egyének számára, hogy kihasználják a mesterséges intelligencia erejét, és áthidalják az alkotók és a gépi tanulási technológiák közötti szakadékot.

Nevezetesen, a növekvő közösség biztosítja a folyamatos fejlesztést és támogatást, így értékes erőforrássá válik azok számára, akik kreatív munkájukat emelni szeretnék, beleértve a művészeket, a tervezőket, a fejlesztőket és még sok mást. Ha szeretné kipróbálni ezt az eszközt, jelentkezzen be a Runway oldalon.

Más technológiai iparmágnások, a Meta és a Google szintén versenyben vannak a szöveg-videó AI-ért.

A Microsoft új csapatokat indít jobb teljesítménnyel

A Microsoft hivatalos blogjának legújabb frissítése szerint a Microsoft elindította az új Teamst, amely gyorsabb, egyszerűbb és rugalmasabb, mint a korábbi Teams.

  A Tor böngésző telepítése a Chromebookra

Az oldal szerint az új Microsoft Teams háromszor gyorsabban telepíthető, kétszer gyorsabban csatlakozhat a megbeszélésekhez, és 50%-kal kevesebb memóriát és 70%-kal kevesebb lemezterületet használ. Úgy tűnik, hogy ezek mind jelentős fejlesztések a Microsoft Teams teljesítményében.

A Microsoft teljesen átállt a React JavaScript könyvtárra a Teams új verziójában, elhagyta a Teams Electron gyökereit, és a Microsoft Edge WebView2 technológiája felé mozdult el.

Sőt, a Microsoft a folyékony tervezési nyelvet hangsúlyozta a felhasználói felület fejlesztéseinél. Mindezek a beállítások javítják a csapat működését azáltal, hogy csökkentik a felhasznált memória mennyiségét, a felhasznált lemezterület mennyiségét és sok más tényezőt.

A teljesítménynövekedés mellett a Microsoft vizuális frissítést is adott a Teamsnek, hogy jobban illeszkedjen a Windows 11-hez.

Az alábbiakban bemutatjuk az új Microsoft Teams néhány legfontosabb funkcióját:

  • Fájlok lap a csatornákban és beszélgetésekben, valamint a fájlok letöltésének, feltöltésének és vizsgálatának lehetősége.
  • Találkozók számos munkahelyi fiók és bérlő támogatásával, egyedi háttérrel és PowerPoint Live találkozókkal.
  • Alkalmazások, beleértve a Microsoft 365 és a külső fejlesztőktől származó alkalmazásokat, például a Microsoft Viva és a Jóváhagyások és feladatok.
  A régi AOL e-mail visszaállítása

Mindezen funkciókon kívül több mint 50 további új funkció érkezik a Teamsbe. Ha többet szeretne megtudni erről, látogasson el a Microsoft Tech Community webhelyére.

A Microsoft webhelye szerint havonta körülbelül 280 millió személy használja a Teamst a kapcsolattartásra. Körülbelül 1900 alkalmazást adtak ki az áruházban, és több mint ezer egyedi alkalmazást fejlesztettek ki, amelyek együttműködnek a Teamsszel, annak a hihetetlen innovációnak köszönhetően, amelyet a Teams harmadik féltől származó független szoftverszállítóktól (ISV-k) tett lehetővé.

További frissítésekért tekintse meg Legújabb technológia kategóriánkat.