A Lomtár sérült hibájának javítása a Windows 10 és 11 rendszeren

Kulcs elvitelek

 • A Lomtár parancssor használatával történő visszaállítása hatékonyan javíthatja a „C:\ Lomtár megsérült” hibát Windows rendszeren. Az „rd /s /q C:\$Recycle.bin” paranccsal törölje az összes fájlt, és állítsa vissza a Lomtár alapértelmezett beállításait.
 • Ha a Lomtár alaphelyzetbe állítása nem működik, futtasson egy CHKDSK vizsgálatot, hogy ellenőrizze és javítsa ki a meghajtót a hibás szektorok és fájlrendszer-hibák szempontjából. A megadott meghajtó vizsgálatához használja a „chkdsk /re:” parancsot.
 • Vizsgálja meg számítógépét rosszindulatú programokra a Windows Defender, a PowerShell vagy egy megbízható, harmadik féltől származó víruskereső program segítségével. Távolítson el minden észlelt fenyegetést, hogy kizárja a rosszindulatú programokat, amelyek a Lomtár sérült hibájának okai lehetnek.

A Windows PC-je egy „A C:\ Lomtár megsérült. Ki szeretné üríteni a Lomtárat ehhez a meghajtóhoz” hibaüzenet? Ilyen hibák bármely meghajtónál előfordulhatnak, beleértve a belső és külső meghajtókat is, és gyakorlatilag megakadályozzák a meghajtó elérését.

Szerencsére ez a hibaüzenet megoldható a meghajtó formázása és a kritikus adatok elvesztése nélkül. Itt megmutatjuk, hogyan javíthatja ki a Windows 10 vagy 11 hibát.

  Az MsConfig elérése a Windows 10 rendszerben

1. Állítsa vissza a Lomtárat a parancssor segítségével

A Lomtár alaphelyzetbe állítása az egyik leghatékonyabb módja a problémák megoldásának. Ezzel lehetővé teszi a Windows számára, hogy kiürítse a Lomtárat, és visszaállítsa az alapértelmezett beállításokat, ezzel megoldva a problémákat.

Számos felhasználó a Microsoft közösségi bejegyzés bejelentette, hogy ezzel a tippel javította a Lomtár sérült hibáját a Windows rendszeren.

A Lomtár visszaállítása Windows rendszeren:

 • Nyomja meg a Win + X billentyűkombinációt a Power User menü megnyitásához.
 • Válassza a Terminal (Admin) lehetőséget a listából.
 • Válassza az Igen lehetőséget, amikor megjelenik a Felhasználói fiókok felügyelete (UAC) üzenet.
 • Írja be a következő parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt.
   rd /s /q C:\$Recycle.bin 

 • Ez a parancs törli az összes fájlt és mappát a Lomtárban, beleértve az alkönyvtárakat is, anélkül, hogy a felhasználótól megerősítést kérne. A két kapcsoló a következő funkciókat látja el:

  /s – Rekurzív módon törli a Lomtárban lévő összes fájlt és mappát, beleértve az alkönyvtárakat is.

  /q – Csendes módot jelent, mivel elnyomja az összes megerősítést kérő üzenetet.

  Ha a Lomtár sérült hibát a C meghajtótól eltérő meghajtónál kapja, cserélje ki a „C:” betűt a fenti parancsban a hibát okozó meghajtó betűjelére.

    Egyéni Toast értesítés megjelenítése Windows 10 rendszeren

  A fenti parancs futtatása után a Windows visszaállítja a Lomtárat a megadott meghajtóhoz, és nem fog több hibát látnia.

  2. Futtasson le egy CHKDSK vizsgálatot

  Ha a Lomtár alaphelyzetbe állítása hatástalannak bizonyul, akkor magával a meghajtóval lehet probléma. Megpróbálhat futtatni egy CHKDSK vizsgálatot, hogy ellenőrizze és kijavítsa a meghajtót a hibás szektorok és fájlrendszerhibák szempontjából.

  Ha például „Az E:\ Lomtár megsérült” hibaüzenetet látja, az alábbi lépések végrehajtásával ellenőriznie kell az E: meghajtót:

 • Nyomja meg a Win + S gombot a keresési menü megnyitásához.
 • Írja be a cmd-t a szövegmezőbe, és válassza a Futtatás rendszergazdaként lehetőséget.
 • Válassza az Igen lehetőséget, amikor megjelenik a Felhasználói fiókok felügyelete (UAC) üzenet.
 • Írja be a következő parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt.
   chkdsk /r e: 

 • A CHKDSK vizsgálat r kapcsolója utasítja a CHKDSK-t, hogy keresse meg a hibás szektorokat a céllemezen, és állítsa helyre az olvasható információkat a hibás szektorokból. Ez eltarthat egy ideig, miközben megvizsgálja és kijavítja a meghajtó hibás szektorait.

  A CHKDSK vizsgálat futtatása után indítsa újra a számítógépet, majd ellenőrizze, hogy a hiba továbbra is fennáll-e.

  3. Futtassa az SFC és DISM vizsgálatot

  A számítógép rendszerfájljaival kapcsolatos problémák is okozhatnak ilyen Lomtár-hibákat. Szerencsére a Windows olyan hasznos eszközöket tartalmaz, mint az SFC (Rendszerfájl-ellenőrző) és a DISM (Deployment Image Services and Management) vizsgálat, amelyek automatikusan észlelik és kijavítják a sérült rendszerfájlokat.

    Az adaptív fényerő engedélyezése/letiltása a Windows 10 rendszerben

  További információért tekintse meg a sérült Windows-fájlok Windows beépített eszközeivel történő javításáról szóló útmutatónkat, és kövesse a leírt lépéseket.

  4. Keressen rosszindulatú programokat

  Ha továbbra is a Lomtár sérült hibaüzenetet látja, előfordulhat, hogy számítógépét rosszindulatú program fertőzte meg. Ennek a lehetőségnek a kizárásához használhatja a beépített Windows Defendert vagy a PowerShellt a számítógép rosszindulatú programok keresésére. Ehhez használhat egy megbízható, harmadik féltől származó víruskereső programot is.

  Ha a vizsgálat bármi gyanúsat észlel, tegye meg a javasolt lépéseket a fenyegetés megszüntetésére.

  5. Hajtsa végre a rendszer-visszaállítást

  A rendszeren nemrégiben végrehajtott módosítások a Lomtár sérült hibájához vezethettek a Windows 10 vagy 11 számítógépen. Ha a hibaüzenet csak a közelmúltban jelent meg, fontolóra veheti a rendszer-visszaállítást, hogy visszaállítsa a Windows korábbi állapotát, amikor jól működött.

  A Windows korábbi állapotának visszaállítása után a hibák nem maradhatnak fenn.

  Megszabadulni a bosszantó Lomtár-hibáktól

  A Lomtár hibák bosszantóak lehetnek, de általában könnyen javíthatók. A legtöbb esetben a Lomtár alaphelyzetbe állítása megoldja a sérült hibát. Ha nem, előfordulhat, hogy meg kell próbálnia a fent említett megoldásokat a mögöttes probléma megoldásához.