A legjobb Wi-Fi kártyák számítógépéhez 2024-ben

A Wi-Fi-kártya költséghatékony módja a vezeték nélküli kapcsolat bővítésének vagy bővítésének asztali számítógépén. Ezek a PCIe adapterek a Wi-Fi szabványon alapuló különböző teljesítményt és funkciókat kínálnak, a pénztárcabarát régebbi modellektől a legmodernebb Wi-Fi 7-ig a villámgyors több gigabites sebességért.

TP-Link

Lehet, hogy a TP-Link Archer TX3000E nem támogatja a legújabb Wi-Fi 7 protokollt, de továbbra is tekintélyes sebességet és jobb hatékonyságot biztosít a régebbi Wi-Fi kártyákhoz képest. Az akár 2402 Mbps elméleti sávszélesség és a fejlett technológiák, például az OFDMA és a MU-MIMO támogatásával nagyszerű választás a nagy sávszélességű feladatokhoz, például a 4K streaminghez vagy az online játékokhoz.

Mivel a Wi-Fi 6 mára már általánossá vált, könnyen szerezhet egy jó Wi-Fi 6 routert, amely teljes mértékben ki tudja használni a kártya képességeit. Ezenkívül az Archer TX3000E Bluetooth 5.0 támogatást ad számítógépéhez, és külső, többirányú antennái kiváló vételt biztosítanak még távoli útválasztókkal is. Számítógépe nem támogatja az új 6 GHz-es sávot, de még így is kiváló teljesítményt érhet el az 5 GHz-es sávon sokkal kevesebb pénzért.

TP-Link Archer TX3000E

Összességében a legjobb

45 USD 60 USD Takarítson meg 15 USD-t

A TP-Link Archer TX3000E szilárd, kedvező árú választás a mainstream Wi-Fi 6 szabványra való frissítéshez. Gyors vezeték nélküli sebességgel, alacsony késleltetéssel és robusztus Wi-Fi biztonsággal látja el számítógépét. Akár alapvető mindennapi feladatokra használja számítógépét, akár olyan megerőltető munkákra, mint a játékok és a 4K streamelés, ez a kártya mindenre képes.

Profik

 • Kiváló sebesség és teljesítmény
 • Megfizethetőbb, mint a legújabb Wi-Fi 6E és Wi-Fi 7 kártyák
 • Nagy hatótávolságú lefedettség

Hátrányok

 • A Wi-Fi 6E és Wi-Fi 7 kártyák drágábbak, de gyors, megbízható sebességgel rendelkeznek

A legjobb prémium Wi-Fi kártya PC-hez: ASUS PCE-BE92BT

ASUS

A Wi-Fi szabványok kissé zavaróak lehetnek, de ha a legújabb és legjobb frissítésre vágyik, az ASUS PCE-BE92BT kiváló választás. A legújabb Wi-Fi 7 szabványon alapuló kártya ugyanazt a 6 GHz-es sávot használja, mint a Wi-Fi 6E készülékek, de a Wi-Fi 7 rendkívül nagy átviteli sebességének köszönhetően sokkal nagyobb megbízhatóságot és még nagyobb, akár 5764 Mbps-os sebességet kínál.

A PCE-BE92BT-t aprólékosan úgy tervezték, hogy tartósan nagy sebességet biztosítson, így tökéletes hosszú játékmenetekhez. Képes lépést tartani a több gigabites internettervvel, a szabadon álló vevőegység pedig megkönnyíti a tökéletes pozíció megtalálását az optimális jelvételhez. A Wi-Fi mellett ez a kártya a legújabb Bluetooth 5.4-gyel is frissíti a számítógépét, ami erősebb kapcsolatot tesz lehetővé billentyűzetei, egerei, fejhallgatói és egyéb vezeték nélküli perifériái számára.

ASUS PCE-BE92BT

A legjobb prémium

Az ASUS PCE-BE92BT a vezeték nélküli kapcsolat jövőjét hozza el számítógépéhez, és korábban nem látott, akár 5764 Mbps-os vezeték nélküli átviteli sebességet kínál. Ez a Wi-Fi 7 kártya tökéletes a kemény játékosok és a nagy teljesítményű felhasználók számára.

Profik

 • A leggyorsabb elérhető Wi-Fi kártya
 • Támogatja a legújabb Bluetooth 5.4-et az új vezeték nélküli perifériákhoz
 • WPA3 hálózati titkosítás

TP-Link

A legújabb vagy legdrágább Wi-Fi-kártya használata nem fogja automatikusan gyorsabbá tenni a számítógépes kapcsolatot. Szüksége lesz egy internetcsomagra is, amely kihasználja a nagyobb sebesség előnyeit. A játékosok vagy a szubgigabites internetcsomaggal (300 vagy 500 Mbps) rendelkező felhasználók számára egy megfizethető Wi-Fi 5 kártya, például a TP-Link Archer T5E kínálja a teljesítmény és az ár közötti édes pontot.

Az Archer T5E kiváló sebességgel büszkélkedhet, az 5 GHz-es sávban 867 Mbps-t tesz ki, ami bőven elegendő online játékokhoz, videó streaminghez és otthoni munkához. A meglévő útválasztókkal is kompatibilis, így még vonzóbbá teszi a szűkös költségvetésűek számára. Ha azonban otthonában sok okoseszköz van, vagy gigabites csomagra szeretne frissíteni, akkor hosszabb távon jobb megoldás lehet, ha többet költ Wi-Fi 6 PCIe kártyára.

TP-Link Archer T5E

Legjobb költségvetés

27 USD 40 USD Takarítson meg 13 USD-t

A TP-Link Archer T5E tökéletes választás azoknak a felhasználóknak, akik nem az élvonalbeli átviteli sebességet, hanem a megfelelő teljesítményt keresik médiafolyamokhoz, online találkozókhoz és hétköznapi játékokhoz. Nagyon megfizethető, és a legújabb Wi-Fi 6E és Wi-Fi 7 kártyákkal ellentétben valószínűleg nem igényel új útválasztót.

Profik

 • Megbízható teljesítmény az alacsonyabb ár ellenére
 • Nagy nyereségű antennák a nagy hatótávolságú lefedettség érdekében
 • Mellékelt alacsony profilú konzol
 • Nem kell új routert vásárolni

GIGABYTE

A GIGABYTE kiváló frissítést kínál a komoly játékosok és a termelékenységi profik számára a GC-WBAX210-ben. Az Intel Wi-Fi 6E AX210 lapkakészlettel működő adapter nagyobb sávszélességet nyit meg, és a kevésbé zsúfolt 6 GHz-es sávhoz csatlakoztatja számítógépeit. Ez hihetetlenül gyors valós sebességet és rendkívül alacsony késleltetést jelent, amely tökéletes versenyjátékokhoz és más valós idejű feladatokhoz.

A GC-WBAX210 ára versenyképes a legtöbb Wi-Fi 6E kártyához képest, miközben megőrzi a gyors, megbízható teljesítményt. Régebbi Bluetooth 5.2-es verziót kell használnod, de ez nem lehet megszakító, ha a Wi-Fi teljesítménye a fő gondod. A GIGABYTE ezt a hihetetlen ajánlatot egy külső, állítható antennával teszi teljessé, amely segít megszüntetni a holt zónákat, és biztosítja a zökkenőmentes játékot és streamelést.

GIGABYTE GC-WBAX210

A legjobb Wi-Fi 6E kártya

Ha szeretné kihasználni az újonnan elérhető 6 GHz-es sáv előnyeit, a GIGABYTE GC-WBAX210 azon kevés Wi-Fi kártya egyike, amely támogatja. Valamivel drágább, mint a hagyományos Wi-Fi 6 kártyák, de kimagasló valós sebességgel, alacsony késleltetéssel és összességében megbízható teljesítménnyel kompenzálja a valós idejű feladatokhoz, például streaminghez, videohívásokhoz és online játékokhoz.

Profik

 • Megbízható Wi-Fi 6E sebesség olcsón
 • Gyorsabb valós teljesítmény
 • Alacsony késleltetés

Hátrányok

 • Más kártyák jobb lefedettséggel rendelkeznek

TP-Link

Ha belefáradt abba, hogy a hálózat feltérképezésre lassul egy verseny közben, a TP-Link Archer TXE75E a tökéletes frissítés a szerelékhez. Ez a Wi-Fi kártya ugyanabba a kategóriába tartozik, mint a GIGABYTE GC-WBAX210, de nagyméretű hűtőbordája hosszabb, tartós teljesítményt biztosít, egyenletes nagy sebességet biztosítva még hosszan tartó, erős hálózati használat esetén is.

Az Archer TXE75E roppant gyors, akár 2402 Mbps sebességet is elérhet az 5 GHz-es és a 6 GHz-es sávon is, ha egy erős Wi-Fi 6E útválasztóhoz csatlakozik. A 6 GHz-es sávhoz való csatlakozás nagyobb sávszélességet biztosít, és a késleltetést a lehető legalacsonyabb szinten tartja a sima játék és streamelés érdekében. Nagy nyereségű antennákkal is rendelkezik a jobb hatótávolság és jelerősség érdekében, és a legújabb Bluetooth 5.3-at ad hozzá a vezeték nélküli perifériák csatlakoztatásához.

TP-Link Archer TXE75E

A legjobb játékhoz

55 USD 80 USD Takarítson meg 25 USD-t

A TP-Link Archer TXE75E erős hálózati használatra készült. Amellett, hogy támogatja a 6 GHz-es sávot, az ultraalacsony késleltetést és a WPA3 biztonságot, a többi Wi-Fi 6E kártyához képest huzamosabb ideig képes egyenletesen nagy sebességet fenntartani. Nem tévedhet, ha szuper megbízható kártyát szeretne kiváló teljesítménnyel.

Profik

 • Tartósabb teljesítmény
 • Támogatja a kevésbé zsúfolt 6 GHz-es sávot
 • Szilárd Wi-Fi biztonság
 • Kiváló lefedettség és jelerősség

Hátrányok

 • A Bluetooth 5.3 engedélyezéséhez firmware-frissítés szükséges

GYIK

K: Mit csinál egy Wi-Fi kártya?

A Wi-Fi-kártya olyan hardvereszköz, amely lehetővé teszi a beépített Wi-Fi-vel nem rendelkező számítógép számára a vezeték nélküli hálózathoz való csatlakozást. A legjobb Wi-Fi kártyák a lassú, régebbi Wi-Fi-vel rendelkező számítógépeket is frissíthetik a legújabb és leggyorsabb Wi-Fi szabványokra.

K: Használhatja a Wi-Fi-t Wi-Fi-kártya nélkül?

A Wi-Fi-kártya az egyik módja a számítógép Wi-Fi-hálózathoz való csatlakoztatásának, de nem ez az egyetlen módja. A Wi-Fi Wi-Fi kártya nélkül is használható más megoldások, például USB Wi-Fi adapter használatával.

K: Mi a különbség a Wi-Fi kártya és a Wi-Fi adapter között?

A Wi-Fi-kártyákat és a Wi-Fi-adaptereket gyakran felcserélhetően használják, de van egy finom különbség. A Wi-Fi-kártya általában olyan eszközre utal, amely közvetlenül a számítógép PCIe-nyílásába telepíthető, míg a Wi-Fi-adapter általánosabb kifejezés minden olyan eszközre, amely Wi-Fi-kapcsolatot ad a számítógéphez, beleértve az USB Wi-Fi-t is. adapterek, valamint belső PCIe kártyák.

K: Mi a különbség a Wi-Fi és az Ethernet között?

A fő különbség a Wi-Fi és az Ethernet között az, hogy a Wi-Fi vezeték nélkül továbbítja az adatokat rádióhullámok segítségével, míg az Ethernet az eszközhöz csatlakoztatott fizikai kábelen keresztül továbbítja az adatokat.