A Hacker News olvasása Linux asztalon

A Hackgregator egy asztali olvasóalkalmazás a Hacker News hírportálhoz. A Hackgregator segítségével az oldalról szóló hírek olvashatók a Linux asztalon. A következőképpen állíthatja be a rendszeren.

A Hackgregator telepítése Linuxra

A Hackgregator kiváló módja a Hacker News webhely olvasásának Linux asztalon. Ennek ellenére a program nincs előre telepítve egyetlen Linux operációs rendszerre sem, ezért manuálisan kell telepíteni.

Háromféleképpen telepítheti a Hackgregator alkalmazást Linuxra. Arch Linux és Manjaro esetén az AUR-on keresztül állíthatja be. Lehetőség van az alkalmazás telepítésére a Flathubról Flatpakként és bármely Linux disztribúcióra a forráskód alapján.

Flatpak

Erősen javasoljuk, hogy a Hackgregatort Flathubon keresztül állítsa be Flatpakként. Ez a módszer a Linux disztribúciók 99%-ával kompatibilis. Az indításhoz indítson el egy terminál ablakot az asztalon.

Megnyithat egy terminál ablakot a Linux asztalon a Ctrl + Alt + T billentyűkombináció lenyomásával. Vagy keresse meg a „Terminál” kifejezést az alkalmazás menüjében. Amikor a terminálablak nyitva van, és készen áll a használatra, kövesse útmutatónkat a Flatpak futtatókörnyezet beállításához.

Miután beállította a Flatpak futási környezetet a számítógépen, használja a flatpak remote-add parancsot a Flathub alkalmazásbolt hozzáadásához a számítógépéhez. Ez az alkalmazásbolt segít a Hackgregator telepítésében.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Most, hogy a Flathub alkalmazásbolt konfigurálva van, telepítheti a Hackgregator alkalmazást a rendszerére az alábbi flatpak telepítési paranccsal.

sudo flatpak install flatpak install flathub de.gunibert.Hackgregator

Arch Linux AUR

Ha Arch Linuxot használ, az AUR alkalmazás segítségével elindíthatja és futtathatja a Hackgregator programot a rendszerén. Az alábbi pacman paranccsal telepítse a „git” és a „base-devel” csomagokat a folyamat elindításához.

sudo pacman -S base-devel git

Az Arch PC-n konfigurált két csomaggal be kell állítani a Trizen AUR segédet. Ez a program sokkal könnyebben konfigurálja a Hackgregator alkalmazást forráskódból, mint kézzel.

git clone https://git.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/

makepkg -sri

Most, hogy a Trizen AUR helper telepítve van, a Hackgregator alkalmazás telepíthető. A trizen -S telepítési parancs használatával lent.

trizen -S hackgregator

Forráskód

Ha nem rendelkezik Flatpak vagy Arch Linux rendszerrel, vagy mit kell beállítania a Hackgregator alkalmazást a Linux PC-n, a legjobb módja annak, hogy letöltse a forráskódot, és saját maga készítse el. Íme, hogyan kell csinálni.

Először telepítse az alábbi függőségeket Linux rendszerére.

sima
gtk
libsoup
json-glib
webkit2gtk4

Most, hogy a függőségek telepítve vannak, töltse le a kódot, és írja be a parancsokat a szoftver felépítéséhez és telepítéséhez.

git clone https://gitlab.com/gunibert/hackgregator.git
cd hackgregator

meson build

ninja -C build

sudo ninja -C build install

Hackgregator használata

A Hackgregator egy nagyon könnyen használható alkalmazás. Alapértelmezés szerint betölti a Hacker News legfontosabb híreit. A legnépszerűbb történetek elolvasásához válassza ki az elemeket a listából. Amikor kiválaszt egy elemet a listából, a Hackgregator közvetlenül betölti a hivatkozást, hogy elolvassa.

Kommentek olvasása

A Hacker News egyik legfontosabb szempontja a megjegyzés rovat. Rengeteg beszélgetés folyik ott, és a felhasználók itt üthetik be a két centet bármely megadott linkre.

Ha meg szeretné tekinteni egy adott történet megjegyzéseit a Hackgregatorban, kattintson a kék számikonra. Ha a szám ikonra kattint, láthatja a Hacker News bejegyzéshez fűzött megjegyzéseket.

Hozzáférés az új üzletekhez

Alapértelmezés szerint a Hackgregator alkalmazás megjeleníti a webhelyen népszerű „Legjobb történeteket”. Ezek a történetek általában sok megjegyzést kapnak, vagy jelenleg felkapottak az interneten.

Ha vadonatúj történeteket szeretne látni, ahogyan azok a Hackgregatorban történnek, a „Legnépszerűbb hírek” rész hasznos, de nem a megfelelő hely, ahol megtalálhatja őket. Ehelyett, ha új történeteket szeretne látni az alkalmazásban, kattintson a legördülő menüre.

A legördülő menüben módosítsa a „Legnépszerűbb hírek” helyett az „Új történetek” értékét. Ha a menüt „Új történetek”-re módosítja, a Hackgregator alkalmazás teljesen új, elolvasható történeteket tölt be a Hacker News-on.

Üdítő

A Hackgregator nem frissül automatikusan. Így akár a „Legnépszerűbb történeteket”, az „Új történeteket” vagy a többi lehetőséget olvassa, nem kap automatikus frissítéseket. Ehelyett meg kell nyomnia a frissítés gombot.

Keresse meg a frissítés ikont a Hackgregator bal felső sarkában. Ezután válassza ki az egérrel. Ha erre az ikonra kattint, a Hackgregator alkalmazás újratöltődik, és új történeteket jelenít meg az Ön által kiválasztott menüválasztáshoz.