A Bill Gates View AI ChatGPT és a Snap Inc akvizícióban van

Szia! 🙋 A következő frissítésekkel várjuk Önt ma! 📣

Bill Gates véleménye a ChatGPT vagy általában az AI lehetőségeiről

A híres technológiai iparmágnás, Mr. Bill Gates blogjának legújabb bejegyzése szerint a mesterséges intelligencia (AI) jobban és gyorsabban megváltoztatja a világot, mint a személyi számítástechnika forradalma.

Azt is kijelentette, hogy; Robbanásszerűen megszaporodnak azok a cégek, amelyek az AI új felhasználási módjain, valamint magának a technológia fejlesztésének módjain dolgoznak.

Mr. Gates kiemelte optimizmusát azzal kapcsolatban, hogy a mesterséges intelligencia óriási lehetőségeket rejt magában az iparágak újradefiniálására, az emberek munka- és kommunikációjának megváltoztatására, valamint a világ legjelentősebb egyensúlyhiányainak csökkentésére.

Bill Gates szerint a ChatGPT a legfontosabb mesterséges intelligencia-asszisztens, amely 1980 óta megjelent a technológiában. A gépekkel való kapcsolattartás és az információszerzés módja megváltozott az OpenAI mesterséges intelligencia által vezérelt nyelvi modellje miatt.

Kifinomult természetes nyelvi feldolgozási képességeinek köszönhetően az emberek minden nehézség nélkül interakcióba léphetnek az AI-asszisztenssel, és számos területen változtathatnak, például az ügyfélszolgálaton, a kutatáson és a tartalomkészítésen.

Az olyan eszközök, mint a ChatGPT, egyre fontosabbá válnak mindennapi életünkben, ahogy az AI technológia fejlődik, tovább hidalva az emberi és a gépi érintkezés közötti szakadékot.

  Hogyan lehet a webhely szövegét nagyobbítani Androidon

Az OpenAI létrehozta a ChatGPT-t, egy társalgási mesterséges intelligenciát, amely mesterséges intelligenciát használ a felhasználók közötti természetes nyelvi kommunikáció megkönnyítésére. A sokféle megkeresés megértéséhez és megválaszolásához kifinomult gépi tanulási technikákat és hatalmas adatkészleteket használ.

Gates 2022 közepén egy feladatot adott az OpenAI csapatának: tanítsa meg a ChatGPT-t egy Advanced Placement biológia teszten, és válaszoljon azokra a kérdésekre, amelyekre nem kapott speciális képzést. Gates megdöbbenve értesült, hogy a ChatGPT teljesítette a tesztet, és 5 pontot kapott, ami a lehető legmagasabb pontszám.

Bár az emberek még mindig felülmúlják a GPT-t sok nyelvi feladatban, Bill Gates szerint vannak olyan munkák, ahol a GPT kiegészítheti az emberi munkákat.

A mesterséges intelligencia javítani fogja a munkáját – például a Microsoft úgy jellemzi a ChatGPT-t, mint egy másodpilótát, amelyet már beépítettek olyan alkalmazásokba, mint például az e-mailek írása és a beérkező levelek kezelése.

Blogjában kiemelte, hogy az AI hatásai a következők:

  • A termelékenység javulása.
  • Az AI fejlesztések lehetővé teszik személyes ügynökök létrehozását.
  • A mesterséges intelligencia előmozdítja az orvostudományt és az egészségügyi ellátást.
  • Az AI-vezérelt szoftver végre beváltja ígéretét, hogy átalakítja a tanítást és a tanulást az oktatás területén.
  Hogyan ellenőrizheti, mikor és hol használták utoljára Netflix-fiókját

Beszélt a mesterséges intelligencia kockázatairól és problémáiról is, de azt is megemlítette, hogyan lehet ezeket leküzdeni a jövőben.

Végül azt mondta, észben kell tartanunk, hogy még csak az elején járunk annak, amit az AI megvalósíthat. Bármilyen korlátai is vannak ma, az eltűnik, mielőtt észrevennénk.

A Snap Inc AR-termékek beszerzési körforgásában van

Egy jelentés alapján a Snap Inc következetesen fektet be a kiterjesztett valóság (AR) termékeibe, és AR Enterprise szolgáltatásokat épít ki annak érdekében, hogy az innovációt egy hatalmas piac részévé váljon.

Az AR-alapú üzleti céljainak elősegítése érdekében megvásárolta az amszterdami székhelyű Th3rd-t, egy 3D szkennelő stúdiót. A Th3rd cég középpontjában egyénekből és tárgyakból álló csúcsminőségű, haladó ikrek szállítása áll.

Tavaly a Snap Inc olyan eszközöket jelentett be, amelyek a kereskedők fényképeit 3D-s erőforrásokká alakították át, és beküldték az AR-tervezésre vonatkozó alkalmazást.

Néhány közelmúltbeli akvizíciója az AR-alapú üzleti céljainak megvalósítása érdekében:

  • 2021 májusában felvásárolta a WaveOptics-t a Spectacles AR szemüvegek fejlesztése érdekében.
  • 2021 márciusában megvásárolta a Fit Analytics szolgáltatást, hogy az AR-alapú e-kereskedelem felé mozduljon el.
  • 2021 júliusában a Snap arról számolt be, hogy felvásárolta a Forma kiterjesztett valóságcéget, valamint a Vertebrae 3D-s és kiterjesztett valósággal foglalkozó vállalkozást.
  Jegyzet hozzáadása vázlatfájlhoz

A szervezet legutóbbi felvásárlásai azt mutatják, hogy az AR-alapú üzletágnak ígéretes jövője van. A Publicis Media és a Snap projektek közös jelentése szerint 2030-ra az AR Retail piac értéke 1,2 billió dollár lesz.

A Snap adatai szerint 2021 januárja óta 250 millió Snapchat-ügyfél használt AR-vásárlási objektíveket több mint 5 milliárd alkalommal. Referenciaként 375 millió napi dinamikus Snapchat-kliens létezik.

Nem csak a Snap Inc. vesz részt az AR-üzletágban. A Pinterest és a Google szintén az AR-t használta fel az ügyfelek megerősítésére. Ezenkívül 2022 júniusában az Amazon virtuális cipőfelpróbálási szolgáltatást nyújtott az Egyesült Államokban és Kanadában élő ügyfeleknek az Amazon iOS alkalmazáson keresztül.

Sőt, a Snap feltárt egy partnerséget az Amazonnal a Virtual Try-On vásárlási élménye érdekében. Más cégek, köztük a MAC Cosmetics, az Ulta Beauty, az American Eagle, a Puma, a Chanel, a Walmart és az LVMH is használták a Snapchat AR Shopping lencséit.

További frissítésekért tekintse meg Legújabb technológia kategóriánkat.