A 6 legjobb online biztonsági szoftver kis- és középvállalkozások számára

A rosszindulatú programok támadásai éppolyan nagy valószínűséggel sújtják a kis- és középvállalkozásokat (KKV), mint az óriásvállalatokat. Annál is inkább, mert a kis- és középvállalkozásoknak nincs hatalmas költségvetésük ahhoz, hogy a nagyobb vállalatok legjobb online biztonsági szoftverébe fektessenek be.

Valójában, statisztikák szerint, Az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban minden ötödik kisvállalkozás nem használ végpontvédelmet.

Ráadásul ma már olyan társadalomban élünk, ahol egyre több alkalmazott dolgozik otthonról, és nem irodai számítógépeket, hanem saját kütyüt használ.

A kis- és középvállalkozások elleni támadások mozgatórugója gyakran a pénz. A hackerek különféle módokon kereshetnek pénzt, beleértve a pénzügyi információk ellopását és eladását, vagy érzékeny adatok tárolását váltságdíjért.

Ennek eredményeként a megfelelő online biztonság kritikus fontosságúvá vált a szervezet hálózatának biztonsága szempontjából.

Ez a bejegyzés bemutatja a hat legjobb online biztonsági megoldást a kis- és középvállalkozások rosszindulatú programokkal szembeni védelmére.

Avast Business

Az Avast Business egy teljes körű végpont- és hálózati biztonsági megoldás, amelyet arra terveztek, hogy teljes védelmet biztosítson a kis- és középvállalkozások számára a sebezhetőségekkel és hálózati fenyegetésekkel, például vírusokkal és rosszindulatú programokkal szemben.

A szoftver 100%-ban felhőalapú, ami azt jelenti, hogy egyetlen integrált platformról kezelheti az összes végpontját, házirendjét és riasztását, függetlenül attól, hogy hol tartózkodik, mivel távoli hozzáférést kap a felhőben lévő összes eszközéhez.

Viselkedésalapú észlelést, gépi tanulást és aláírás alapú észlelést használ a rosszindulatú programok hatékony azonosítására és karanténba helyezésére. Telepítése pedig egyszerű, felhasználói felülete pedig barátságos és könnyen kezelhető, és bármilyen asztali számítógéppel, laptoppal vagy szerverrel kompatibilis.

További funkciók és előnyök

VPN és tűzfal

VPN-vel és beépített tűzfallal érkezik, hogy további védelmet nyújtson online személyazonosságának védelme érdekében, és megakadályozza, hogy a reklámprogramok nyomon kövessék digitális lábnyomát.

E-mail pajzs

Az e-mail Shield funkció segít észlelni és eltávolítani az adathalász e-maileket és a spameket a felhasználói postafiókokból, valamint a Data Shredder funkciót, amely különösen hasznos az érzékeny információk végleges törléséhez.

Politika alapú

A házirend-oldalak lehetővé teszik a végpontházirendek beállítását és mentését. Ezenkívül a felhőportálról könnyedén válthat az eszközök között a házirendek között.

Bitdefender GravityZone

Bitdefender Gravityzone egy méretezhető, átfogó biztonsági megoldás, amely ötvözi az úttörő és szabadalmaztatott technológiákat, mint például a heurisztikát, az aláírás-alapú megközelítéseket, a Process Inspectort és a gépi tanulási algoritmusokat, hogy biztonsági megoldásokat kínáljon a kis- és középvállalkozásoknak.

A Bitdefender jól működik a macOS, Windows, Linux és Microsoft Exchange szervereket futtató fizikai és virtuális gépekkel, és olyan biztonsági megoldásokat kínál, mint a víruskereső, tűzfal, kártevőirtó, szoftveres tűzfal, tartalomvezérlés, eszközvezérlés stb., valamint az adathalászat elleni védekezés. és nulladik napi támadások.

A kliens felhasználói felület (UI) – más néven GravityZone vezérlőközpont – könnyen használható, és a telepítést gyerekjáték teszi. A szoftver pedig felhő alapú felületen keresztül menedzselhető, vagy a helyszínen is tárolható.

A GravityZone segítségével egyetlen konzolt használhat, amely átfogó védelmet nyújt, és megmutatja a rosszindulatú programok tevékenységének trendjét, miközben tájékoztatja Önt más fenyegetési tényezőkről a kockázatos szoftverek és operációs rendszerek (OS) hibás konfigurációinak észlelésével és elemzésével. És amikor fenyegetést észlel, játékról játékra visszaadja a támadást.

  Az OfferUp bejegyzésének törlése

Van egy webes felület is, amely lehetővé teszi a végpontokhoz tartozó telepítőcsomagok meghatározását. Telepítheti a tűzfalat, a speciális fenyegetéskezelést, a tartalomvezérlést és a hatékony felhasználói modult. Ezenkívül kiválaszthatja, hogy mely összetevőket kívánja belefoglalni néhány telepítési beállítás mellett, mint például az Eltávolítási jelszó, az Egyéni telepítési útvonal és a Telepítés előtti vizsgálat.

Egy másik hasznos funkció az Irányelvek oldal, ahol házirendeket adhat hozzá és kezelhet. Megadhatja például az engedélyezendő webes forgalom típusát, engedélyezheti-e a tűzfalat, valamint a rendszerhez csatlakoztatandó eszközök típusát.

A Sandbox analizátor egy másik izgalmas funkció a Bitdefender GravityZone biztonságában. Lehetővé teszi a fájlok beküldését (virtuális biztonságos környezetbe), amelyeket felrobbantanak és elemeznek, mielőtt a valós világban futtatnák őket. Ez lehetővé teszi annak meghatározását, hogy egy fájl biztonságos-e vagy sem, mielőtt megnyitná.

További funkciók és előnyök

Ransomware megelőzése és enyhítése

A zsarolóvírus-elhárítás magában foglalja az esetlegesen rosszindulatú folyamatok által módosított fájlok automatikus és valós idejű, naprakész, hamisításmentes biztonsági mentését. Ez alapvető funkció, mivel ezek a biztonsági mentések felhasználhatók az eredeti adatok bármilyen változásának visszaállítására, miután a fenyegetést semlegesítették.

Nulla-bizalom üzemmódban működik

A GravityZone nulla megbízhatósági módban fut, ami azt jelenti, hogy folyamatosan figyeli az összes futó folyamatot gyanús tevékenység vagy abnormális viselkedés miatt. Ez lehetővé teszi a gyakori támadási útvonalak észlelését, például a folyamattípus elfedésének kísérletét, a kód végrehajtását és így tovább.

Hálózati támadás elleni védekezés

A szoftver naponta 11 milliárd lekérdezést futtat le, hogy felderítse és megvédje azokat a támadásokat, amelyek hálózati hibákat kihasználva próbálnak betörni a rendszerbe.

Ez a hálózatalapú biztonsági funkció megakadályozza az olyan fenyegetéseket, mint a brute force támadások, a jelszólopók, a hálózati kihasználások és az oldalirányú mozgás.

Réteges védelem a végpontja számára

Különböző szintű biztonsági eszközökkel védi eszközeit és szervereit, mint például a folyamatos figyelés, a gépi tanulás, a heurisztika, az aláírás-alapú elemzés és a memóriavédelem. A rosszindulatú programok blokkolására, az eszközök fertőtlenítésére és a fertőzött eszközök karanténjába helyezik őket.

Webes és adathalászat elleni modulok

Az online szűrést is tartalmazza a szoftver, amely ellenőrzi a webes forgalmat (beleértve a HTTPS-titkosított forgalmat is), hogy megakadályozza a rosszindulatú programok letöltését, és blokkolja az adathalász és csalárd webhelyekhez való hozzáférést. Ez a funkció segít a felhasználóknak elkerülni a bajt, mivel jelentősen csökken a hamis pozitív eredmények száma.

ESET Endpoint Security

ESET Az Endpoint Security egy könnyű és rendkívül rugalmas megoldás, amely Windows, macOS, Linux és Android operációs rendszerekkel működik. Beépített iOS-t és AndroidOS-t tartalmaz a mobileszközök kezeléséhez.

A biztonsági szoftver a helyszínen és a felhőben is elérhető. A rendszer hatékony behatolásészlelési képességének köszönhetően gépi tanulási algoritmusok és közösségi forrásból származó fenyegetésintelligencia segítségével észleli a célzott rosszindulatú programokat, zsarolóprogramokat és fájl nélküli támadásokat.

Ezt úgy éri el, hogy az összes jelenleg futó alkalmazást az ismert jellemzőik alapján folyamatosan figyeli és értékeli rosszindulatú tartalom szempontjából.

Az ESET ezenkívül védi a webalkalmazásokat és böngészőket, amelyek az érzékeny üzleti adatokhoz való hozzáférésre szolgálnak mind a helyiségen belül, mind a felhőben. A biztonságos webböngésző biztosítja, hogy a felhasználók ne töltsenek le rosszindulatú fájlokat, és lehetővé teszi az IT-csapat számára, hogy engedélyező- és tiltólistára helyezze az URL-eket.

38 nyelven érhető el, és honosított támogatással rendelkezik, így megfelelő online biztonsági szoftver a sokszínű munkaerővel rendelkező KKV-k számára.

További funkciók és előnyök

Ransomware észlelése

A rosszindulatú programok elleni védelem magában foglalja a Ransomware Shieldet, amely azonosítja a rosszindulatú programokat az életciklus végrehajtási szakasza előtt, alatt és után, hogy az elérhető legjobb szintű védelmet nyújtsa.

Többrétegű védelem

Az Eset többrétegű védelmi funkciója tartalmaz egy terméken belüli sandboxot, amely képes észlelni azokat a rosszindulatú programokat, amelyek megpróbálják elhomályosítani magukat az észlelés elkerülése érdekében.

Platformok közötti támogatás

Jól működik Windows, Mac, Linux és Android rendszerekkel. A mobileszköz-kezelés iOS és Android rendszerekhez is teljesen integrált.

  Fényképek importálása fényképezőgépről vagy telefonról a Photos segítségével Mac rendszeren

Páratlan teljesítmény

Ez egy könnyű végpontvédelmi biztonsági rendszer, amely javítja az eszköz teljesítményét.

Hálózati támadás elleni védelem

Egy másik érdekes funkció, hogy hálózati szinten blokkolja a kizsákmányolást, ezáltal megakadályozza, hogy a ransomware valaha is megfertőzze a vállalat rendszereit.

Felhő alapú konzol

Egyetlen felhőalapú egyesített felügyeleti konzol segítségével vezérelheti az összes ESET-végpontot – beleértve a mobileszközöket is. Ez az automatikus frissítésekkel kombinálva egyszerűvé teszi a beállítást és karbantartást, további hardver nélkül.

Avira Prime

Avira Prime tökéletes biztonságot kínál vállalkozása számára azáltal, hogy biztosítja a végpontok teljes védelmét. Adatai védelmet élveznek, amíg online van, és eszköze optimalizált sebességgel és teljesítménysel rendelkezik.

Az Avira Protection Clouddal érkezik, amely olyan technológiák hibridje, mint a mesterséges intelligencia, a többszörös letapogatású motorok, a viselkedéselemzés és a rajintelligencia. Mindezen funkciók kombinálásával az Avira a legjobb védelmet nyújtja számos fenyegetés ellen, például adathalász támadások, zsarolóvírusok és rosszindulatú programok ellen.

A biztonsági szoftver egy többplatformos és több eszközre kiterjedő megoldás, amely képes kezelni az összes adatvédelmi aggályát akár 25 eszközén, beleértve a Windowst, a Mac-et, a webböngészőket, az Androidot és az iOS-t.

További funkciók és előnyök

Intelligens szkennelés

Egyetlen kattintással átvizsgálhatja a teljes rendszert rosszindulatú programok, gyenge jelszavak, foltozatlan vagy elavult szoftverek és hálózati sebezhetőségek után kutatva.

Vírusvédelem

Valós időben észleli és védi az összes végpontot a rosszindulatú programokkal és az online fenyegetésekkel szemben.

Korlátlan VPN

Az eszköz védi üzleti adatait, és online biztonságot biztosít a korlátlan VPN segítségével, miközben fejlett adatvédelmi beállításokat is biztosít az érzékeny üzleti adatok védelmére.

PC tisztító

Az Avira optimalizálhatja a digitális élményt a kéretlen fájlok törlésével, ami csökkenti a memóriát. Ez felgyorsíthatja a rendszerindítási időt, csökkentheti a késést és növelheti az általános teljesítményt.

Jelszókezelés

Létrehozhat és kezelhet rendkívül biztonságos jelszavakat minden online üzleti fiókjához.

Acronis Cyber ​​Protect

Acronis Cyber ​​Protect mesterséges intelligencia alapú statikus, viselkedési heurisztikus víruskereső, titkosítás elleni, rosszindulatú programok és zsarolóprogramok elleni technológiákat használ az adatok valós idejű védelmére.

Az Acronis Cyber ​​Protect segítségével folyamatos figyelést és valós idejű értesítéseket kap a rosszindulatú programokról, sebezhetőségekről, természeti katasztrófákról, valamint riasztásokat bármilyen lehetséges világméretű fenyegetésről, amely veszélyeztetheti az adatbiztonságot, így intézkedhet.

Ezenkívül az Acronis sebezhetőség-értékelési funkciójával átvizsgálhatja eszközeit sebezhetőségekért, hogy garantálja, hogy minden alkalmazás és operációs rendszer naprakész, és a hackerek nem tudják kihasználni azokat.

Egy másik hasznos funkció a kihasználás megelőzése, amely segít megállítani és megelőzni a támadásokat olyan eszközök segítségével, mint a privilégium-eszkaláció elleni védelem, a memóriavédelem, a kódbefecskendezési védelem és a visszatérés-orientált programozási védelem.

További funkciók és előnyök

Fájlok és lemezképek biztonsági mentése

Automatikusan biztonsági másolatot készít az egyes adatokról, vagy megvédi az egész szervezetet azáltal, hogy a teljes rendszerről egyetlen fájlként készít biztonsági másolatot. Adatkatasztrófa esetén minden információt könnyedén visszaállíthat új hardverre.

Folyamatos adatvédelem

Az Acronis agent listát készít azokról a kritikus alkalmazásokról, amelyeket a felhasználók gyakran használnak, és folyamatosan biztonsági másolatot készít a felsorolt ​​alkalmazásokban végzett minden módosításról, függetlenül attól, hogy a felhasználó hova menti a fájlt, így biztosítva, hogy a felhasználók ne veszítsék el a folyamatban lévő munkáikat. Ha a rendszert újra kell képezni, visszaállíthatja az adatokat egy biztonsági másolatból, és alkalmazhatja a legújabb módosításokat, biztosítva, hogy ne vesszenek el adatok.

Vezesse az egészségi állapot figyelését

Az eszköz figyelmeztetheti Önt a lemezproblémára, mielőtt az megtörténne, mivel különféle operációs rendszer-paramétereket, például riasztási jelentéseket és gépi tanulást használ a meghajtó állapotának folyamatos figyelésére. Ez lehetővé teszi a szükséges óvintézkedések megtételét az adatok biztonsága érdekében, ami segít elkerülni a véletlen adatvesztést, és növeli az üzemidőt.

Biztonsági másolatok rosszindulatú programok elleni vizsgálata

Tartalmaz egy beépített rosszindulatú programkeresőt, amely megakadályozza a fertőzött fájlok visszaállítását a teljes lemezről készült biztonsági másolatok központi helyen történő vizsgálatával, így biztosítva, hogy csak tiszta, rosszindulatú programoktól mentes biztonsági másolatot állítson vissza.

  Hogyan nézhet Netflixet 1080p-ben Chrome-ban és Firefoxban

Törvényszéki adatgyűjtés

Van egy beépített Forensic Mode is a digitális bizonyítékok – például memóriakiírások és folyamatinformációk – lemezszintű biztonsági másolatokból történő gyűjtésére. A digitális bizonyítékok gyűjtése megkönnyíti a jövőbeli elemzést.

Távolról törölje az eszközöket

Egy másik kiváló funkció, hogy lehetővé teszi a feltört vagy hiányzó Windows-eszközök távoli törlését. Ez azt jelenti, hogy sikeresen meg tudja akadályozni, hogy a szélhámos alkalmazottak töröljék az adatokat, vagy hogy a kiberbűnözők hozzáférjenek az elveszett vagy ellopott eszközökön keresztül.

Malwarebytes Endpoint Protection

Malwarebytes Az Endpoint Protection a következőket alkalmazza:

  • aláírás-alapú észlelés – amely összehasonlítja a fenyegetést egy ismert rosszindulatú szignatúrák adatbázisával
  • heurisztikus észlelés – amely elemzi a rosszindulatú programokban általánosan használt jellemzőket
  • valós idejű védelem az asztalon és a böngészőben a zsarolóvírusok és a potenciálisan nemkívánatos programok (PUP) elleni védelem érdekében.

A Malwarebytes böngészővédő és adatvédelmi funkciói a csalásészleléssel, a hirdetésblokkolóval és a harmadik féltől származó adatkövető védelemmel biztosítják a böngészőt. Az online névtelenség biztosítása érdekében a szoftver segítségével több mint 30 helyen lévő szerverekkel csatlakozhat VPN-hez.

A szoftver teljesen megújult felhőkezelő konzollal rendelkezik, amely intuitív, informatívabb és egyszerűen használható. A felhasználói felület gyors beállítást tesz lehetővé, valamint gyors, egyszerű áttekintést és jelentést tesz eszközei állapotáról és állapotáról, így tájékoztatva Önt, és megelőzheti a kiberbűnözőket. A felhőkezelő panel lehetővé teszi a problémák elkülönítését és elemzését, a szerverek védelmét, a ransomware támadások visszafordítását és a biztonság kezelését.

A Malwarebytes Katana Engine

A Katana Engine (2020. január 27-én indult) a Malwarebytes Endpoint Protection szíve, és javítja a fenyegetésészlelést, a reakcióidőt és a teljesítményt. Aláírás nélküli viselkedésérzékeléssel rendelkezik, amely megtalálja a káros rosszindulatú programcsaládok legújabb fajtáit, amelyek futásidejű csomagolással, homályosítással és titkosítással próbálják kikerülni a szabványos aláírásokat, gyors védelmet nyújtva az új fenyegetésekkel szemben, amelyeket a hagyományos vírusirtó nehezen észlel.

Az automatizált gépi tanulás és a zsarolóvírus-ellenes technológia kombinációját is használja, hogy megvédje vállalata számítógépeit a fejlett támadásoktól, például a zsarolóvírusoktól. A fenyegetések néhány kattintással történő megszüntetése eltávolítja a rosszindulatú programokat az eszközökről, és biztosítja a szervezet zökkenőmentes működését.

További funkciók és előnyök

Javított sebesség

A szoftver akár 50 százalékkal csökkenti a rendszer erőforrás-felhasználását a vizsgálatok során, és a harmadik féltől származó tesztek ezt kétségtelenül bizonyítják.

Fokozott biztonság

Frissítették a támadás-elszigetelő funkciót, amely lehetővé teszi a szoftver számára a legkifinomultabb rosszindulatú programok észlelését és blokkolását, valamint a fertőzött eszközök lezárását, hogy megállítsák a fenyegetéseket. Sőt, ha egy olyan kifinomult fenyegetés, mint a ransomware, elkerüli az észlelést, és titkosítja az adatokat, akkor akár 72 órán keresztül visszaállíthatja a zsarolóvírust, hogy visszaállítsa a rendszert az egészséges állapotba.

Továbbfejlesztett nulla órás érzékelés

A Malwarebytes gyorsabb fenyegetésdefiníciós folyamata az új definíciók közzétételének egyszerűsítésével csökkenti az új fenyegetésekkel szembeni védelem idejét. Leegyszerűsítve: azonosítja az új fenyegetéseket, amint megjelennek, és megakadályozza, hogy pusztítást okozzanak az eszközön.

Kiváló ügyfélszolgálat

Ez egy könnyű, alacsony költségű biztonsági megoldás, amely akár 20 eszközt is képes megvédeni. Sőt, a támogatási csapatuk fantasztikus, és a nap 24 órájában, a hét minden napján elérhető telefonon, chaten és e-mailben.

Utolsó szavak 👩‍🏫

A kibertámadások kifinomultabbá váltak, ezért fontos tudni, hogy a legjobb online biztonsági megoldásba fektet be kis- és középvállalkozása számára.

A fent tárgyalt online biztonsági megoldások mindegyike kissé eltérő funkciókat kínál, beleértve a különböző fenyegetésészlelési és védelmi szinteket, a mobileszközök kompatibilitását és a javítások kezelését. Ennek ellenére mindegyik alkalmas a KKV-k kártevő elleni védelmére.