8 Twitch szolgáltatás, amelyet minden felhasználónak tudnia kell

Az élő közvetítés a szórakozás sokoldalú médiumává vált. Ez nagyrészt a népszerű platformok, például a Twitch által kínált szolgáltatásoknak köszönhető, amelyek javítják a megtekintési élményt. Az élmény azonban nem áll meg itt – hiszen vannak bizonyos dolgok, amelyeket megtehet a megfelelő elköteleződés elősegítése érdekében.

Ebből a célból itt van néhány tevékenység, amelyekben részt vehet, és olyan funkciók, amelyek segítségével javíthatja Twitch-élményét.

1. Használjon biteket kedvenc streamelői támogatására

Volt már kedved támogatni kedvenc alkotódat, de ki kell találnod, hogyan? Nos, a Twitch Bits lehetőséget ad a nézőknek, hogy bármilyen streamelőt támogassanak azáltal, hogy különleges valutát adományoznak, amelyet egyedi üzenetekkel és animált hangulatjelekkel küldhet el. Ezt hívják éljenzésnek, és az eredmény a nézett alkotótól függően változhat.

Az első lépés a bitek vásárlása. Ezt a Vásárlási bitek menüben teheti meg Twitch kezdőlap és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat. Ha megvan a szükséges mennyiség, nyisson meg egy tetszőleges adatfolyamot, és ha szurkolni szeretne, kattintson a Bits ikonra, és megnyílik egy kisebb menü, amely az összes használható Cheermote-ot és azok árait mutatja.

Négy szabványos Cheermote létezik: 100, 1000, 5000 és 10 000 bites. Néhány animált Twitch hangulatjel azonban Cheermote-ként is használható, ha fizet a használatukért.

2. Használja ki a Twitch Hype Chat előnyeit

A Twitch Hype Chat funkciója nagyszerű módja annak, hogy a nézők biztosítsák kedvenc streamelőik üzeneteiket. A Hype Chat egy üzenetet rögzít a csevegésfolyam tetején, például egy kiemelt üzenetet. Mint ilyen, ez kínálja a legjobb esélyt arra, hogy egy üzenetet árért észrevegyenek.

A Hype Chat 10 szinttel rendelkezik, mindegyiket más áron kínáljuk. A Hype Chatért fizethető legalacsonyabb összeg 1 dollár, és akár 500 dollárra is rúghat egyetlen üzenetért. A Hype Chat nagyszerű módja annak, hogy támogassa kedvenc tartalomkészítőit, és rávegye őket, hogy felfigyeljenek rád. Még jobb, ha az üzenet elküldésére fordított pénz 70%-át megtartják, ha Twitch-partnerek.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy a Hype Chat üzenet, amelyért fizet, a választott szinttől függően eltérő ideig tart. Az első szintű üzenetek 30 másodpercig rögzítve maradnak, míg a 10. szintű üzenetek öt órán keresztül észrevehetőek maradnak.

Az üzenet háttere is segít megkülönböztetni az üzenetszintet. Az első szintű üzenetek háttere szürke, és az észlelhetőség szintenként változik. Például a 10. szintű üzenetek élénk rózsaszín/lila/piros animált hátteret jelenítenek meg.

3. A Twitch Drops segítségével exkluzív jutalmakat szerezhet

Ha figyeled, ahogy kedvenc alkotóid azt csinálják, amit szeretnek, kölcsönösen előnyös lehet. Ez a Twitch Drops rendszernek köszönhetően lehetséges. De mik azok a Twitch Drops, és hogyan szerezheti meg őket?

A Twitch Drops and Rewards rendszer lehetővé teszi a nézők számára, hogy előrelépést szerezzenek kedvenc játékaikban az egyedi tárgyak felé. Ezeket a jutalmakat nézési idővel szerzi meg, és az időszak a kampánytól függően változik.

Szerencsére a különböző műfajokban és franchise-ban lévő játékok támogatják és aktívan elősegítik a Twitch-eséseket. Ezek a visszaesések a kedvenc MMORPG-ben olyan apróságokig terjedhetnek, mint a kozmetikumok, egészen az olyan úttörő jellegűekig, mint a még zárt béta verziójú játékhoz való teljes hozzáférés.

Ne feledje, hogy a Twitch Drops & Rewards oldalának Minden kampány lapján nyomon követheti, hogy milyen cseppek állnak rendelkezésre. Kedvenc fejlesztői is jó előre meghirdetnek minden kampányt. Tehát valószínűleg tudni fog róla, és felkészülni fog, mielőtt a cseppek elérhetőek lesznek.

4. Jó szórakozást a csatornapontokkal a Twitchen

A Twitch csatornapontok a streaming ökoszisztéma másik jellemzője a Twitchen. Az ezt a funkciót övező felhajtás miatt sok felhasználó gyakran felteszi a kérdést, hogy mik azok a Twitch csatornapontok, és hogyan lehet bekapcsolódni az élménybe. A csatornapontok egy másik rendszer, amelyet a következetes megtekintés díjazására terveztek.

Csatornapontokat szerezhetsz, ha bármelyik alkotóra ráhangolódsz, miután élőben elindulnak. Minden csatornának saját egyedi csatornapontrendszere van. Általában úgy szerezheti meg őket, ha megnézi, feliratkozik, részt vesz a Twitch Raids-ben, és gyűjti a stream közben felbukkanó bónuszokat.

Sok alkotó ösztönzőket is tartalmaz a stream Jutalmak és kihívások rovatában, hogy elköltsd a csatornapontjaidat. Ha elérhető, akár moderátor is lehetsz, vagy VIP státuszt szerezhetsz a streamen elegendő csatornaponttal.

Segít abban is, hogy figyelemmel kísérje a közvetítés során esetlegesen megtörtént egyedi eseményeket. Például részt vehet az előrejelzésekben, amelyek segítségével fogadhat csatornapontjait más nézők ellen. Például lehet, hogy két csapat mérkőzéséről van szó, és a nézőknek meg kell jósolniuk a győztes csapatot, és meg kell tétetniük a csatornapontokat.

5. Tegye kiemelkedővé üzeneteit a globális és a Creator Emotes segítségével

Az érzelmek a Twitch-kultúra nagy részét képezik, és mindegyik mást kommunikál, amikor használják. A Twitch hangulatjeleknek két különböző típusa van. Először is, a Global Emotes a Twitch rendszerének részét képezi, és bárki használhatja őket. Több száz van belőlük, és nehéz lehet pontosan megtalálni a használni kívántat.

A spektrum másik végén a Creator Emotes. Ezek egyedi statikus és animált ikonok, amelyeket a Twitch streamerek hoztak létre. A felhasználók hozzáférhetnek ezekhez az ikonokhoz – általában jutalomként –, amikor követnek egy streamelőt, vagy előfizetnek rá.

A nézők két hangulatjel-készlethez is hozzáférhetnek. Csak követned kell egy alkotót az egyéni követői hangulatjelek használatához, amelyek általában csak a társított streamer csevegésében használhatók. Másrészt elő kell fizetnie az előfizetői hangulatjelek eléréséhez. A pozitív oldal? Az előfizetői hangulatjeleket más csevegésekben is használhatja.

6. Használja a Twitch Prime Gaming funkcióját

A Prime Gaming a Twitch Prime havi szolgáltatásbővítése – ami már az Amazon Prime előfizetői lét előnye –, de külön is megvásárolható. Különféle jutalmakat biztosít az előfizetőknek a különböző játékcímeken. Ezenkívül lehetővé teheti az előfizetők számára bizonyos játékokhoz való ingyenes hozzáférést.

A Prime Gaming felhasználók havonta egy ingyenes Twitch-csatorna-előfizetést kapnak, amelyet tetszés szerint használhatnak fel a választott alkotójukra. Ez az ingyenes Twitch-előfizetés ugyanazokat a jutalmakat kínálja a felhasználóknak, mint egy normál előfizetés. Így hozzáférhet az előfizetők által kizárólagos csatornatartalomhoz, például hangulatjelekhez, egyedi szerepekhez és hirdetésmentes megtekintéshez.

7. Keresse meg következő kedvenc streamingjét a Twitch kategóriaböngészőjével

A Twitch Kategóriák lapja kényelmesen szervezi az élő közvetítéseket a lejátszott játék alapján. Ha kiválasztott egy kategóriát, a kapcsolódó, több nézőt tartalmazó streamek a lista tetején lesznek, és a nézők száma csökken, ahogy lefelé görget.

Van itt egy második rész is, amely egyszerűen megjeleníti az élő közvetítéseket, függetlenül azok kategóriájától. Sokkal nehezebb kiemelni egy olyan streamet, amely felkelti a szemét ebben a részben, de az alkotók szélesebb választékából válogathat.

A kategóriák nem korlátozódnak a videojátékokra. Vannak In Real Life (IRL) streamjei is olyan alkategóriákkal, mint a Különleges események, Csak csevegés, Fitnesz és egészség, Politika és még sok más. Összességében az IRL kategória tökéletes azoknak a felhasználóknak, akik szeretnének kapcsolatban maradni a valós eseményekkel, és inkább kamerával nézik kedvenc alkotóikat.

8. Használja a Squad Streaming funkciót több stream megtekintéséhez

A Squad Streaming médiumot biztosít az alkotóknak az együttműködéshez. Ez a funkció kiváló azoknak az alkotóknak, akiknek barátai vannak egy helyen, akik több streamen szeretnének egy eseményt rendezni. Íme, amivel találkozhatsz, amikor ráhangolódsz az osztagfolyamra.

A Twitch felület figyelmezteti a nézőket, hogy Squad Streamet néznek. A felhasználók egy linket is kapnak a kapcsolódó adatfolyamokhoz, amelyekkel egyszerűen lekattinthatnak, és ha kívánnak, más nézőpontból is ellenőrizhetnek.

A Squad Streaming egyszerre négy ablakra korlátozódik. Ez azonban nagyszerű módja annak, hogy az alkotók egyszerre mutassák meg mindenki nézőpontját. Ráadásul sokkal egyszerűbb, mint az egyik adatfolyamról a másikra navigálni, ha perspektívát szeretne váltani.

Hozza ki a legtöbbet Twitch-élményéből

Névértékben a Twitch egy olyan platform, ahol a kreatívok bemutathatják és megoszthatják a közönségükkel. De ennél sokkal mélyebbre megy. Aktívan részt vehetsz egy élő közvetítésben, és számos módon profitálhatsz belőle, amint azt a fenti lehetőségek is bizonyítják.

Végső soron segít megérteni ezeket a funkciókat, így nem kell a válaszok után vacakolni, amikor a Twitch hatalmas tartalomkínálatában navigál. A fenti funkciók ijesztőnek tűnhetnek, de mindegyiknek van értelme, ha belemerül a Twitchbe, és megtanulja a használatát.