14 gazdaságos mikrofonopció Youtube-/Twitch-adatfolyamaihoz

Az élő közvetítések rendkívül híresek a YouTube-on és a Twitch-en. Órákat töltesz azzal is, hogy kedvenc alkotóid élő közvetítéseit nézed?

Mindannyiunkra jellemző, hogy különféle videókat nézünk a különböző közösségi média platformokon. Előfordulhat, hogy ezeket a videókat csak szórakoztatás céljából nézzük meg, vagy azért, hogy tanuljunk vagy ismereteket szerezzünk valamiről. A video streaming, vagy egyszerűen csak streaming, mindenki számára általános fogalommá vált.

Ebben a cikkben megvitatjuk, mi az a streaming, és miért vált ez manapság jövedelmező karrierlehetőségsé. Ezután megvizsgáljuk a mikrofon szerepét a streamingben. Végül megvitatunk néhány gazdaságos mikrofonopciót, amelyeket a YouTube vagy a Twitch streaminghez használhat.

Minden olyan médiaanyagot, amelyet az internet a számítógépekhez és mobileszközökhöz juttat el, és valós időben játszanak le, streamelésnek nevezzük. Ez lehet élő vagy rögzített. A streaming anyagok gyakori típusai közé tartoznak a filmek, tévéműsorok, zenei videók, podcastok és webcastok.

A médiaelemeket, például a zenét, a videókat és más fajtákat a rendszer egymást követő adatcsomagokban tervezi és továbbítja, így azonnal streamelheti őket. A streameléshez mindössze egy megfelelő eszközre, egy streaming alkalmazáshoz való hozzáférésre és egy gyors, megbízható, nagy sebességű internetkapcsolatra van szüksége.

Amikor a streamelésről mint karrierről beszélünk, az azokra az emberekre vonatkozik, akik részt vesznek az interneten keresztül különböző eszközökre streamelendő média létrehozásában. Amikor kételkedünk bizonyos termékekkel kapcsolatban, vagy hackelésről szeretnénk tájékozódni, a különféle közösségi média platformokon található videókra hivatkozunk.

Ezek a videók termékismertetőket, játékvideókat, motivációs videókat stb. tartalmaznak. Még ha unatkozunk is, akkor is keresünk szórakozást az influencerek által készített különböző szórakoztató videók streamelésével.

Elég nyilvánvaló, hogy akik a streaming tartalmat készítik, sok pénzt keresnek. Ezek a tartalomkészítők pénzt keresnek a tartalmukat közzétevő platformokon.

A pénz a tartalmak megtekintéseinek és kedvelésének függvényében változik. A streaming hatékony és szórakoztató karrierlehetőség, és kiválóan alkalmas kreatív emberek számára.

Milyen szerepet játszik a mikrofon a streamelésben?

A streamelés két részből áll: hangból és videóból. A streaming legszükségesebb része a számítógép.

A számítógép mellett különböző streaming szoftverekre és berendezésekre van szükség ahhoz, hogy jó streaming tartalmat tudjon létrehozni. Ez a berendezés tartalmazhat LED-lámpákat, jó minőségű webkamerát, processzorokat stb.

A streaming elsődleges része az audio része. Azoknak, akik saját hangjukat tartalmazó streaming videókat vagy hangot szeretnének készíteni, jó minőségű mikrofonokra van szükségük. Ezeknek a mikrofonoknak csökkenteniük kell a háttérzajt, és jobban a kívánt hangra kell összpontosítaniuk, amelyet rögzíteni kell.

A mikrofonok nélkülözhetetlenek az énekesek számára, akik streamelés céljából szeretnék felvenni dalaikat, és a hangszórók számára, akik különböző témákról szeretnének beszélni.

Milyen funkciókra kell figyelnie mikrofon vásárlásakor?

Amikor streaminghez vásárol mikrofont, ne feledje, hogy a mikrofonnak el kell távolítania a külső zajt, és csak a rögzíteni kívánt hangra kell összpontosítania. A popszűrőknek és a sokkoló rögzítőknek is ott kell lenniük a mikrofonban.

A hangerő-, némítás- és bekapcsológomboknak könnyen elérhetőnek kell lenniük a mikrofonon. Végül, ha a hangfelvétel mellett videót is rögzít, akkor a mikrofonnak jó megjelenésűnek kell lennie, és fel kell hívnia a nézők figyelmét.

Mivel már beszéltünk a mikrofonok fontosságáról, most megvitatunk néhány gazdaságos mikrofonopciót a Youtube vagy Twitch streamhez.

FIFINE Gaming PC USB mikrofon

A FIFINE Gaming PC USB-mikrofon hiteles hangzásról híres. Az USB kondenzátor mikrofonkapszula használatával a játékmikrofon élénk és meleg hangokat ad ki. Egyik kezével gyorsan megérintheti a számítógép mikrofonján lévő érintés-némítás gombot.

A finomhangolást az USB-mikrofon alján található nagy hangerőszabályzó teszi egyszerűbbé. Az automatikus kéttónusú gradiens RGB lehetővé teszi, hogy PC-mikrofonja új RGB világítási dizájnt illesszen a számítógépes berendezéshez.

A felhasználók tovább csökkenthetik a játékkal kapcsolatos géphangokat és rezgéseket egy külső popszűrővel és sokktartóval. A karral ellátott PC-játékmikrofon kiterjesztéseinek széles választékával rendelkezik, így ideális azok számára, akik különféle tárgyakkal az asztalukon vannak.

FIFINE dinamikus mikrofon

A 130 dB-es SPL-es FIFINE dinamikus podcast mikrofont tartósra és sokoldalúra tervezték. Nem torzítja el az ének-, videó- ​​vagy zenei felvételek hangját, megőrzi eredetiségét.

A magával ragadó podcast hangzás érdekében az XLR interfész javítja a hangtér érzékelését. Hangja könnyebben rezonál az XLR mikrofonnal.

A PC-hez készült dinamikus USB-mikrofon számtalan előnyt jelent a podcast-küldéshez, mivel USB- és XLR-csatlakozóval is rendelkezik.

Kényelmes az USB-mikrofon előlapján található érintéssel némítás funkció használata gombnyomás helyett, mivel kiküszöböli a háttérzajt éneklés, podcast vagy streamelés közben. A mikrofon valós idejű monitorozási képessége és a fejhallgató hangerejének szabályozása extra előnyt jelent a felvételi szakemberek számára.

MAONO USB mikrofon

A MAONO által bemutatott hagyományos mikrofon az AU-A04 podcast mikrofon. Plug-and-play, egyszerűen beállítható, és kezdőknek is kiváló.

Ennek a kondenzátormikrofonnak a professzionális hang chipkészlete lehetővé tette az USB-mikrofon számára, hogy támogassa a nagy felbontású mintavételezési frekvenciát, és beépült az eszközbe.

Ez a mikrofon popszűrővel és habszivacs szélvédővel rögzíti a beszédet. A mikrofon sokktartója stabilizálja azt a csillapítási funkció végrehajtása közben.

A mikrofon USB 2.0 adatfelülettel rendelkezik, amely megkönnyíti a számítógéphez és a Linux operációs rendszerhez való csatlakoztatást. Használatához nincs szükség további illesztőprogramra vagy külső hangkártyára.

WMT kondenzátor játékmikrofon

Kardioid hangfelvételi mintájának köszönhetően a WMT kondenzátoros játékmikrofon összegyűjti és tompítja a nem kívánt háttérhangokat. Egyszerűen csatlakoztatva egy USB Type-C csatlakozót, összeszerelés nélkül is használhatja ezt a számítógépes mikrofont.

Tegyük fel, hogy élő adás közben bármilyen érzékenység, hanghiány vagy torzítás tapasztalható, az erősítés gomb lehetővé teszi a gyors beállítást. Alternatív megoldásként egy érintéssel finoman növelheti az erősítést és elnémíthatja, ha szünetet kell tartania a podcast közepén.

Ez a mikrofon kompatibilis számítógépekkel, PC-kkel, laptopokkal (Windows és MAC), PS4-gyel, Android telefonokkal stb. Zajcsökkentő USB-A kábellel is rendelkezik. Nincs szükség további illesztőprogramra. Egy gombnyomással kiválaszthatja a játékmikrofon 12 testreszabható RGB világítási módját.

Ovedisa USB mikrofon

Az Ovedisa USB mikrofon 16 mm-es mikrofonkapszula kialakítása és professzionális hangprocesszora gazdag, részletgazdag hangzást biztosít. A mikrofon természetesebb és érzékenyebb hangzást biztosít átfogó frekvencia-válaszának és magas hangnyomásszintjének köszönhetően.

A streaming mikrofon kimenete csendes és zajmentes, miközben megőrzi az optimális jelerősítést. Levehető, hordozható, és jobban megfelel a különféle helyzeteknek.

A nulla késleltetésű monitorozás lehetővé teszi, hogy a beépített kardioid kapszula hangot rögzítsen közvetlenül a mikrofon előtt, így tiszta, sima, éles hangot rögzít, miközben hatékonyabban csökkenti a háttérzajt.

A kiváló minőségű fém rúdtestek, az ütésálló keret és a minden irányban állítható konzolos konzolos biztonságos C rögzítő mind megtalálhatók a rögzítő mikrofon csomagban.

FIFINE kondenzátor mikrofon

A FIFINE kondenzátor mikrofon egyedülálló funkcióval rendelkezik. Kivehető popszűrőt tartalmaz, és gátolja és csökkenti a pattanást és sziszegést a felvételeken. Ez megvédi mikrofonját a nyáltól és a portól.

Ezenkívül ez a mikrofon tartalmaz egy kis ütéstartót, amely csökkenti a vibrációt. A zökkenőmentes hangrögzítés érdekében elnyeli a szigorú használatból eredő zúgást és rezgéseket is.

A kondenzátor mikrofonon található állítható szárnyas csavar jobb szöget biztosít a felvételhez. A beépített rögzítőcsavar megakadályozza, hogy a mikrofon kiessen a helyéről. Végül, de nem utolsósorban megbízható állványtámaszt is tartalmaz, amely kevesebb helyet foglal, és használat közben biztonságosan a helyén tartja a mikrofont.

Razer Seiren X streaming mikrofon

A Razer Seiren X mikrofont kifejezetten a streamelés javítására hozták létre. A mikrofon beépített lökéstartóval rendelkezik, amely csökkenti a rezgéseket és intelligensen kiszűri a nem kívánt háttérhangokat.

Ezt a beépített háttérzaj-csökkentési technológia segítségével érik el. Szuper-kardioid hangszedőmikrofont használ a mikrofontól távolabb eső bosszantó hangok kioltására, így nagy kaliberű hangot továbbít.

Professzionálisan úgy tervezték, hogy illeszkedjen a játékbeállításokhoz. A mikrofont elegánsra és nem feltűnőre építették, hogy a közönség többet lásson belőled. Az impedancia és a teljesítményerősítő is kisebb, mint 16.

Ezenkívül ez a mikrofon nulla késleltetésű felügyeletet biztosít, lehetővé téve az in-stream valós idejű monitorozást anélkül, hogy elterelné a visszhangokat. A mikrofon az, ami új magasságokba emeli a streamelési élményt.

Blue Snowball USB mikrofon

A Blue Snowball USB-mikrofon az ikonikus kék adáshanggal rendelkezik. Tartalmaz egy 2 kapszula konstrukciót, amely jelentős jelenlétet és részletgazdagságot biztosít hangjának a professzionális szintű rögzítéshez.

Ez javíthatja Twitch streamingjét, YouTube-videóit és egyéb tartalmait. Az USB-mikrofon körirányú mintázattal rendelkezik, amely a helyiségbe helyezi a konferenciahívásokat a Zoom, a Skype és más szolgáltatások segítségével. Kardioid mintával is rendelkezik a felvételhez és a streaminghez.

Elegáns retro megjelenése remekül mutat az asztalon és a fényképezőgépen. Ez lehetővé teszi, hogy stílusosan rögzítsen vagy streameljen hagyományos felvevőberendezéssel.

Razer Seiren Mini USB mikrofon

Szűkebb hangolási szögének köszönhetően a Razer Seiren Mini az Ön hangjára tud koncentrálni, miközben megakadályozza a környezeti hangok, például a gépelés és az egérkattintások érzékelését.

A 14 mm-es kondenzátorkapszulának és a lapos frekvencia-átvitelnek köszönhetően a mikrofon rendkívüli tisztasággal közvetíti hangját, éles magas és mély hangokkal.

Alig foglal helyet az asztalon, nem feltűnő a kamerán, és minimalista vagy kisebb összeállításokhoz készült, jobban rád helyezve a fókuszt.

Szállítása is egyszerű, ha máshol szeretne streamelni. A szilárd alapra támaszkodó mikrofon dönthető, hogy megtalálja a hangjának megfelelő helyet. Ezenkívül levehető, és felszerelhető karra vagy mikrofonállványra.

HyperX QuadCast USB mikrofon

A látványos vörös megvilágításnak és a dinamikus effektusoknak köszönhetően a HyperX QuadCast USB kondenzátoros játékmikrofon szemet gyönyörködtető adag személyre szabott hangulatot biztosít.

Ez a mikrofon beépített rezgéscsillapító tartóval rendelkezik. Elasztikus kötélfelfüggesztéssel elválasztja a készüléket, és tompítja a véletlen zörgést és lökéseket.

A LED-es mikrofon állapotjelzőjének segítségével minimalizálhatja a hanghibákat a praktikus érintéssel némítás funkcióval. Négy poláris minta közül választhat: sztereó, mindenirányú, kardioid és kétirányú.

Ez segít maximalizálni a közvetítési konfigurációt, és megőrzi a hangsúlyt azokra a hangokra, amelyeket szeretne hallani. Gyorsan módosíthatja a mikrofon érzékenységét a QuadCast alján található tárcsa elforgatásával.

Blue Snowball iCE USB mikrofon

A Blue egyedi kondenzátor kapszula támogatja a Snowball Ice mikrofont. Olyan hangot állít elő, amely évekkel megelőzi a számítógép beépített mikrofonját a tisztaság tekintetében.

Kardioid hangfelvételi mintájával ez a mikrofon megbízhatóan megfogja az Ön hangját streaming, podcasting, műsorszórás, Skype-beszélgetések és Zoom-megbeszélések során.

Ezenkívül elegáns retro dizájnt kínál, amely fantasztikusan néz ki a fényképezőgépen és az asztalon, miközben lehetővé teszi a felvételkészítést vagy a streamelést. A mikrofonhoz mellékelt állítható asztali állványnak köszönhetően a kondenzátor mikrofont a hangforrásnak megfelelően helyezheti el.

FIFINE RGB dinamikus mikrofon

A FIFINE RGB dinamikus mikrofon 16 bites, 48 ​​kHz-es mintavételezési frekvenciájával javítja a vokális érthetőséget és a beszédvisszaadást. A lágy tapintású némító gomb segítségével gyorsan kikapcsolhatja a játék mikrofonját anélkül, hogy hallható hangokat adna ki streamelés vagy podcast adás közben.

Beépített LED-del rendelkezik, amely megmutatja, hogy a mikrofon működik-e sötétben való játék közben.

A Windows, a Mac OS és a Playstation konzolok mind kompatibilisek ezzel az egyszerű USB plug-and-play számítógépmikrofonnal.

Kör alakú vázkialakítású lökéstartóval rendelkezik, amely csökkenti az asztali rezgéseket, amelyeket játék közben a játékvezérlő vagy a billentyűzet összecsapása okoz. Az USB játékmikrofon egy rögzítőgombbal is rendelkezik az egyszerű szögbeállítás érdekében.

TONOR USB mikrofonkészlet

A TONOR Q9 mikrofon további hangkártyák vagy illesztőprogramok nélkül csatlakozik Mac és Windows számítógépekhez USB A-B csatlakozón keresztül. Ideális csevegéshez, élő videó vagy zene streaminghez, felvételhez és játékhoz. Ez a mikrofon tökéletes egyensúlyt kínál az élesség, a melegség, a széles dinamikatartomány és a magas SPL teljesítmény között.

Ez a mikrofon kardioid kondenzátorkapszulával rendelkezik, amely lehetővé teszi a tiszta, pontos hang rögzítését és a háttérzaj felszámolását, így ideális beszélgetéshez és felvételhez.

A mikrofon könnyen használható, mivel kényelmes hangerőgombbal rendelkezik. Ha a mikrofon aktív, a hangerő gomb rövid megnyomásával módosíthatja a hangerőt, majd három másodpercig lenyomva kikapcsolhatja.

Caattilaa USB mikrofon

A Caattilaa USB-mikrofon egy professzionális mikrofon, amely gazdagabb és kristálytiszta hangot biztosít a beszédhanghoz, megbeszélésekhez, élő közvetítésekhez, podcastokhoz, YouTube-videókhoz és játékokhoz.

A mikrofon kardioid hangfelvételi mintázata lehetővé teszi, hogy a hangforrást pontosan maga elé koncentrálja, hatékonyan blokkolva a háttérzajt.

Beépített popszűrővel rendelkezik a feltűnő robbanóanyagok és a szélzaj tompítására. Csatlakoztatása után a számítógép azonnal felismeri a mikrofont, és megkezdi a felvételt.

A telepítés befejezéséhez csak szét kell hajtani az állványt, rögzíteni kell a mikrofonhoz, és az alsó gombot az asztalhoz rögzíteni. A 180 fokban rugalmas felépítésének köszönhetően a szöget tetszőleges mértékben módosíthatja.

Következtetés

Ebből a cikkből már rájöttél, hogy a streaming nagyon jövedelmező karrierlehetőség, és lehetőségek széles skáláját nyitja meg a szórakoztató és érdekes kereset iránt érdeklődők számára.

Mivel a mikrofonok nélkülözhetetlenek a streameléshez, a jó mikrofon a legtöbb tartalomkészítő számára is elengedhetetlen. Mikrofon vásárlásakor hangsúlyozni kell, hogy a mikrofon a kívánt hangot rögzíti, csökkentve a háttérzavart.

A mikrofon minden egyéb funkciója az Ön döntéseitől és követelményeitől függ. A fenti lehetőségek közül kiválaszthatja a legmegfelelőbbet.

Néhány prémium mikrofont is felfedezhet, hogy új szintre emelje podcastjait/streamjeit.