8 figyelemre méltó hirdetéskövető eszköz marketingesek számára

Egy hatékony hirdetéskövető eszköz a leghatékonyabb módja a kampány teljesítményének nyomon követésének és mérésének.

A digitális hirdetés a növekvő online jelenlétről, a márkaismertségről és a potenciális ügyfelek elérésének folyamatos fejlesztéséről szól. A hirdetéskövető eszközök segítségével a vállalkozások hasznos betekintést nyerhetnek, optimalizálhatják a kampányokat, és magasabb ROI-t érhetnek el.

Mik azok a hirdetéskövető eszközök?

A hirdetéskövető eszközök egy teljes körű platformot kínálnak, amellyel betekintést nyerhet a demográfiai adatokba és a megjelenítésekbe, és elősegítheti a vállalkozás értékesítésének növelését. Ezek az eszközök értékes betekintést nyújtanak új marketinglehetőségek azonosításához, célzott marketingkampányok felépítéséhez, ügyfélkapcsolatok kezeléséhez és potenciális ügyfelek megszerzéséhez.

Az alábbiakban bemutatjuk a hirdetéskövető eszközök néhány előnyét:

 • Segít a tartalom és a kampányok javításában.
 • Lehetővé teszi, hogy többet megtudjon és megértsen ügyfeleiről.
 • Lehetővé teszi a vállalkozások számára a hirdetési bevételek átalakítását és növelését.

A hirdetéskövetés típusai

A hirdetéskövetés egy nagyon tág fogalom, és különféle eszközök és platformok segítik a vállalkozásokat ezek nyomon követésében. A hirdetéskövetés különböző típusai a következők:

Linkkövetés

Ez a legegyszerűbb, de a leghasznosabb a követéshez. Segít a vállalkozásoknak nyomon követni, ki kattintott vagy megosztotta a linkjeit, és hasznos információkhoz juthat.

Affiliate link követése

Ez az űrlap a társult programokhoz használatos, amely nyomon követési forrást biztosít a megosztott hivatkozásokhoz és jutalmazza a társult hálózatokat.

Pixel követés

A nyomkövető pixel információkat nyújt az ügyfelek viselkedéséről, a hirdetéseit megtekintők számáról, a megtekintésük időtartamáról és a kattintások számáról.

Facebook hirdetéskövetés

A Facebook pixel értékes betekintést nyújt a Facebook-hirdetésekbe, és segít célzottabb és relevánsabb hirdetések létrehozásában. Növeli a Facebook hirdetési megtérülését.

Cookie-k

A sütik összegyűjtik a felhasználói tevékenységet vagy viselkedést a webhelyen, és segítenek újracélzott hirdetések létrehozásában.

Hogyan lehet hirdetéskövetést végrehajtani egy közösségi média platformon?

A különböző közösségi média platformokon való hirdetéshez tisztában kell lenni azzal, hogy milyen célokat akar elérni. Ne felejtsen el különféle tényezőket, mielőtt hirdetési platformot választana, és a legtöbbet hozná ki költségvetéséből.

Facebook

A Facebook a legjobb és legkedveltebb hirdetési platform. Segít elérni a maximális számú megcélzott közönséget, és a Facebook-hirdetéseken keresztül hatni rájuk. Ha a Facebook-hirdetéseket hirdetési platformnak tekinti, érezze annak egyedi célzási funkcióját, mint egy hasonló közönséget. A platform lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy országuk, nyelvük, életkoruk, városuk, irányítószámuk és sok más alapján döntsenek arról, hogy ki láthatja hirdetéseit.

  hívás előtt ellenőrizze a hardvert

Instagram

A Facebookhoz (anyavállalatához) hasonlóan az Instagram is különféle szegmentálási lehetőségeket kínál. De a viszonylag kis felhasználók miatt a szegmentált közönség kisebb lesz. Ha kreatív fotókkal és videókkal szeretné megcélozni a 18-49 év közötti internetezőket, akkor ez egy ideális platform az Ön számára.

LinkedIn

A LinkedIn-t leginkább B2B hirdetési platformként részesítik előnyben, mivel a platform a professzionális hálózatépítésről szól. A LinkedIn ideális hirdetési platform egy meghatározott szakmai közönség megcélzásához, mint például a New York-i HR vezetők. A szponzorált InMail az egyik legvonzóbb hirdetési formátum.

Elkerülendő hibák a hirdetéskövetés során

A gyakori hibák azonosítása és elkerülése a kulcsa egy hatékony és sikeres hirdetési kampány létrehozásának. Az alábbiakban talál néhány olyan hibát, amelyet el kell kerülni a hirdetések nyomon követése során:

 • Nem határozza meg a célközönséget: Ha el szeretné érni a célközönséget, és növelni szeretné a megtérülést, a megfelelő célközönség meghatározása kötelező. Demográfiai adatok, hely és érdeklődési körök alapján segít kiválasztani, hogy kik lássák hirdetését.
 • Hibás konverziókövetés: Tartsa külön az egyes kampányokat, és használja a megfelelő eszközt az adatok kezeléséhez és biztosításához.
 • Rossz kulcsszó- és egyezési típusok használata: A kulcsszavak és egyezési típusok meghatározása segít abban, hogy hirdetései megjelenjenek azoknak, akik a kapcsolódó kulcsszavakra keresnek.
 • Ne definiáljon kizáró kulcsszavakat: ugyanolyan fontos, mint a kulcsszavak meghatározása, de ugyanolyan fontos meghatározni, hogy mely kulcsszavakat kerülje el hirdetése.

A legnépszerűbb hirdetéskövető eszközök

Íme néhány a legnépszerűbb és leghatékonyabb hirdetéskövető eszközök közül:

Voluum

A Voluum lehetővé teszi az összes digitális kampány nyomon követését egyetlen szoftverről. Ez a szoftver segít nyomon követni, hogy mi működik, és melyik kampány teljesít a legjobban.

Főbb jellemzők:

 • 40+ szoftver integrációját teszi lehetővé más platformokkal
 • Segít azonosítani a gyanús kattintásokat és látogatásokat a jelentésekben
 • A Voluum intuitív felhasználói élményt és modern dizájnt tartalmaz
 • A Voluum forgalmazott elosztott mesterséges intelligencia funkciója naponta elemzi az adatokat, és forgalmat küld a legjobban teljesítő kampányokhoz, ajánlatokhoz, céloldalakhoz stb.

A szoftver nyomon követi a linkek teljesítményét, és kiváló eszköz a társult programok kezeléséhez.

Kométás

A Cometly egy hirdetéskövető szoftver a hirdetési kampányok nyomon követésére, elemzésére, optimalizálására és méretezésére. Segít a vállalkozásoknak jobb hirdetés-hozzárendeléssel, elemzésekkel és döntéshozatali betekintésekkel.

Főbb jellemzők:

 • Pontosan nyomon követ minden eladást a megfelelő hirdetéshez, és adatokat használ fel a hirdetés teljesítményének javítására.
 • Integrációt kínál a ClickBankkal, az Instagrammal, a Facebookkal és a Shopify-val.
 • A platform oktatóvideókat kínál, amelyek segítik a felhasználókat a platform használatában.
 • A Cometly további kulcsfontosságú funkciói a hozzárendelési modellezés, a többérintéses hozzárendelés, a ROI-követés, a konverziókövetés és a többcsatornás hozzárendelés.
  Hogyan lehet megvalósítani az AWS EFS-t a fájlrendszer megosztásához az EC2 között?

A Cometly egy kattintással zökkenőmentes integrációt kínál a legnagyobb hirdetési és értékesítési platformokkal.

BeMob

A BeMob egy valós idejű adatjelentési és hirdetéskövető szoftver médiavásárlók és társult marketingszakemberek számára.

Főbb jellemzők:

 • A platform egyablakos megoldás a hirdetési forgalom nyomon követésére, kezelésére, optimalizálására és elemzésére.
 • Segít a kampányok elemzésében és a ROI növelésében.
 • Biztonságos nyomkövetési funkcióval rendelkezik, amely biztonságosan tárolja az adatokat egy felhőben anélkül, hogy másik szerverre vagy szoftverre lenne szüksége.
 • Heti fejlesztéseket vezetett be a munka optimalizálása és a termelékenység növelése érdekében.
 • E-mailben értesíti a felhasználókat, hogy tájékozódjanak a hirdetési kampányok változásairól, megelőzve ezzel az esetleges veszteségeket.
 • A BeMob olyan társult marketing funkciókat kínál, mint a valós idejű kattintáskövetés, kampánykezelés, intelligens linkek, több eszköz támogatása és teljesítményelemzés (társult vállalkozás)

A platform irányítópultot kínál több nyelven, például angolul, kínaiul, spanyolul és oroszul.

Plat

A Plat teljesítményvezérelt hirdetéskövetési megoldásokat kínál a vállalkozások és a médiavásárlók számára.

Főbb jellemzők:

 • A Plat 24/7 teljesítményfigyelmeztetéseket kínál, hogy folyamatosan frissíteni tudja.
 • Valós idejű adatkövetést kínál, és segít részletes adatok letöltésében az organikus forgalmi naplókból és a hirdetésmegjelenítésekből.
 • A platform részletes teljesítményjelentéseket kínál a kampányok optimalizálásához és a szabálykészletek frissítéséhez.
 • Lehetővé teszi az egyéni konverziókövetést, a kampányok manuális optimalizálását, a forgalom elosztását, valamint az egyszerű integrációt más platformokkal az összes kampány figyeléséhez és kezeléséhez.

A Plat intuitív kezelőfelülettel és átfogó testreszabási funkcióval rendelkezik, hogy teljes körű teljesítménymarketinget kínáljon.

Madgicx

A Madgicx egy felhő alapú marketingplatform, amely különféle funkciókat kínál minden üzleti igényhez.

Főbb jellemzők:

 • A platform rugalmas költségalapú árazást kínál, ami azt jelenti, hogy a vállalkozásoknak fizetniük kell a használni kívánt eszközökért vagy szolgáltatásokért.
 • Egy kattintással elérhető hirdetésindító funkcióval rendelkezik, amely segít hirdetéseket létrehozni teljesítmény-vizualizáció, meglévő hirdetések, valamint Facebook- vagy Instagram-bejegyzések segítségével.
 • Segíti a személyre szabott hirdetések elindítását meghatározott közönség megcélzása érdekében.
 • A Madgicx további kulcsfontosságú funkciói a tartalomkezelés, a konverziókövetés, a közösségi média figyelése és a kampánykezelés.

A platform havi, negyedéves vagy éves terveket és ügyfélszolgálatot kínál élő chaten, tudásbázison és GYIK-en keresztül.

AdsBridge

Az AdsBridge egy hirdetéskövető megoldás különféle típusú vállalkozások számára, amely segít növelni a marketingkampányokból származó profitot.

Főbb jellemzők:

 • A platform többfelhasználós hozzáférést tesz lehetővé, és naplókat jelenít meg a változások ellenőrzéséhez.
 • Segít elosztani a forgalmat, és a legjobban teljesítő kampányokhoz irányítja.
 • Statisztikát kínál valós idejű adatokkal és problémákkal.
 • Az AdsBridge minőségellenőrzést kínál a bejövő forgalomra, hogy a lehető legnagyobb mértékben elkerülje a hirdetési csalásokat.
  Hogyan találhat újonnan hozzáadott tartalmat a Netflixen

A platform kiváló ügyfélszolgálatot nyújt támogatási központján, ügyfélszolgálatán és támogatási csapatán keresztül.

A Meta Pixel, hivatalos nevén Facebook Pixel, egy Javascript kód, amely lehetővé teszi a látogatók tevékenységének nyomon követését, amikor hozzáadják a webhelyhez. Ez az elemző eszköz segít nagyszerű betekintést nyerni és javítani a hirdetési kampányok konverzióit.

Főbb jellemzők:

 • A Meta Pixel az egyik leghatékonyabb célzási lehetőséget kínálja, és egyéni közönségeket épít fel.
 • Segít egy hasonló közönség kialakításában, hogy relevánsabb és személyre szabottabb közönséget érjen el.
 • Nyomon követheti a kulcsfontosságú teljesítménymutatókat a Facebook-hirdetések teljesítményének folyamatos ellenőrzéséhez.
 • Lehetővé teszi a konverziók optimalizálását az üzleti igényei alapján, legyen szó regisztrációról vagy vásárlásról.

A vállalkozásoknak akkor is telepíteniük kell a Meta Pixelt webhelyükre, ha nem futtatnak Facebook-hirdetéseket, mivel az elkezdi gyűjteni a webhely látogatóinak adatait, ami segít a későbbi Facebook-hirdetések elindításában.

Bitly

A Bitly-t népszerűen használják URL-ek rövidítésére. A viszonylag alacsony költségvetéssel rendelkező vállalkozások vagy marketingesek nyomon követhetik a hivatkozásokat és a kattintásokat a platform használatával.

Főbb jellemzők:

 • A linkrövidítés és a testreszabás legjobb szolgáltatásait kínálja.
 • A platform lehetővé teszi több rövid hivatkozás létrehozását egyszerre.
 • A Bitly az egyik legjobb linkkövetési funkciót kínálja a kisvállalkozások számára.
 • Az adat-irányítópult segítségével a felhasználók betekintést nyerhetnek a kattintási arányba, a linkelőzményekbe, az alkalmazástelepítésbe, a kampány teljesítményébe stb.

A Bitly támogatja a harmadik féltől származó platformokat, mint például az SMS-kommunikáció, a Salesforce, a Twilio és az Adobe.

Következtetés

Hatékony hirdetéskezelő eszközre van szükség a vállalkozások számára, hogy a médiavásárlási tevékenységet hosszabb ideig gördülékenyebbé tegyék. Végezzen kutatást, és találja meg a megfelelőt, amely megfelel üzleti igényeinek és céljainak. A bejegyzésben említett hirdetéskövető eszközök segítségével valós időben készíthet kampányokat, optimalizálhat és jelentéseket készíthet azokról.

Felfedezhet néhány Google Analytics alternatívát is, amellyel mérheti webhelye elemzését és teljesítményét.