7 hatékony alkalmazás az adathasználat nyomon követésére iPhone-ján

A virtuális világ annyira segítőkész és lenyűgöző, igaz? De sajnos minden összeomlik, amint eléri az adathasználati korlátot. Az adatok az internet építőkövei, és hozzá kell férnie az adatokhoz, hogy beléphessen az internet izgalmas világába.

Míg a nyilvános Wi-Fi manapság az ingyenes internet népszerű forrása, a felhasználóknak mobiladatokra kell támaszkodniuk, ha nem férnek hozzá nyilvános hotspotokhoz. Ezenkívül a nyilvános Wi-Fi nem a megfelelő választás az érzékeny adatok eléréséhez, mivel ez a hackerek és csalók horgászhelye.

A mobil adatátviteli előfizetések általában korlátozottak és költségesek; egy iPhone-felhasználó körülbelül 2–5 GB adatot fogyaszt naponta. Ha nincs korlátlan adatforgalma, és nincs hozzáférése Wi-Fi-hez, akkor jó eséllyel megkerülheti a napi adathasználati korlátait az iPhone-alkalmazások adatfalója miatt. Ebben a forgatókönyvben feltétlenül túllépi az adatköltségkeretét, és fizetnie kell az adattöbbleteket. Szem előtt tartva, milyen drágák az adatcsomagok, lyukat égetnek a zsebében.

Szóval, mit tehetsz, hogy elkerüld a számla felfutását? Az adattöbblet elkerülése érdekében napi és havi rendszerességgel figyelemmel kell kísérnie adatfogyasztási statisztikáit. Emellett néhány bevált intézkedést is megtehet az adathasználat korlátozására. Ezek segítenek az adathasználat vizualizálásában, hogy ne fogyjanak ki az adatok.

Hogyan ellenőrizheti az adathasználatot iPhone-ján

Vessünk egy pillantást néhány megbízható módszerre az iPhone-on végzett adathasználat ellenőrzésére.

Használja az Apple beépített mobiladat-használati beállításait

Az Apple natív adathasználati statisztikái az egyik legegyszerűbb módja az adatfogyasztás nyomon követésének. Az Apple lehetővé teszi a mobiladat-használati statisztikák nyomon követését közvetlenül a beépített beállításokból. A natív adatkövető eléréséhez nyissa meg a Beállítások > Általános > Használat menüpontot. Ez a lap megjeleníti a számlázási ciklus összegzését, valamint az iPhone-ján keresztül küldött és fogadott összes adatot.

Ennek a beépített eszköznek az a hátránya, hogy nem pontos, és csak összefoglaló formában ad adathasználati állapotot. Az adathasználat-követő nem pontos, és mindig ellentmondás van a beépített és a szolgáltató statisztikái között. Ezenkívül minden számlázási ciklus elején manuálisan vissza kell állítania az adatstatisztikát.

Látogassa meg szolgáltatója webhelyét

Íme egy másik módszer az iPhone adathasználatának ellenőrzésére. Látogassa meg hálózati szolgáltatója webhelyét, hogy megtudja, mennyi adatot fogyaszt. Bár a statisztikák szinte pontosak, az adathasználati jelentés nem valós idejű; lehetetlen néhány percenként felkeresni a weboldalt.

Emellett az adathasználati jelentések nem részletezik. Ezért lehetetlen megérteni, hogy mely alkalmazások fogyasztják ilyen gyorsan az adatokat.

Használjon harmadik féltől származó alkalmazásokat az adatfogyasztás nyomon követésére.

Amint már említettük, a beépített adathasználat-követő nem pontos és nem részletezett, hogy betekintést nyújtson az adatfelhasználásba. Másrészt a szolgáltató webhelyére hivatkozni, hogy nyomon kövesse az adatfogyasztást, egyáltalán nem hasznos.

Szerencsére számos hatékony, harmadik féltől származó adathasználat-követő segítségével ellenőrizheti valós idejű adatfogyasztását iPhone-ján. Lehetőség van arra is, hogy ezeket az alkalmazásokat adattervének megfelelően testre szabja, és figyelmeztesse Önt, mielőtt teljesen kimeríti a napi kvótáját. Ezen alkalmazások némelyike ​​ingyenesen elérhető az Apple App Store-ban, mások pedig elhanyagolható összeget számolnak fel a rengeteg szolgáltatásért.

Beszéljünk most néhány legjobb adathasználat-követő alkalmazásról az iPhone készülékekhez.

Saját adatkezelő VPN biztonság

Adatkezelőm A VPN Security egy hatékony és ingyenes adathasználati nyomkövető iPhone-jához, amely lehetővé teszi, hogy nyomon kövesse mobiladat-használatát. Nyomon követi adathasználatát, így valós időben ellenőrizheti napi és havi adathasználatát. Ez a nyomkövető segít az adatköltségek és az adatfelhasználás megfelelő kezelésében.

  Hogyan kell játszani a Metro Exodus-szal Linuxon

Ez az egyszerű és könnyen használható adathasználat-követő ügyesen észleli az iPhone-mobilon, Wi-Fi-n vagy roamingon jelenleg aktív adathordozót, és karbantartja az egyes médiumok adathasználati előzményeit. Elengedhetetlen, hogy ne költse túl az adatforgalmat, ne emelje meg a havi adatforgalmi számláit, vagy ne fizessen felesleges roamingköltségeket. Lehetőség van arra is, hogy előzetes figyelmeztetés nélkül adathasználati korlátot állítson be, hogy elkerülje a mobiladatai túlzott kihasználását vagy a napi adatkorlát elérését.

Ez az iPhone adathasználati nyomkövető kompatibilis a legnépszerűbb szolgáltatókkal, amelyek közül néhány az AT&T, a Verizon, a T-Mobile, a China Mobile, a Vodafone, az Airtel, a Sprint, a US Cellular és még sok más. A My Data Manager 2011-es bevezetése óta több mint 20 millió iPhone-felhasználó bizalmát vívta ki.

Amellett, hogy hatékony adathasználat-követő eszköz, a My Data Manager egy beépített VPN-technológiát is kínál, amely további védelmi réteget ad, hogy megőrizze magánéletét az internetezés közben.

Lássuk, mit kínál az Adatkezelőm:

 • Fenntartja online magánéletét adattitkosítással.
 • Használja a VPN technológiát nyilvános Wi-Fi használata közben.
 • Külön ellenőrizze a mobil, Wi-Fi és roaming adathasználatot.
 • Adathasználati figyelmeztetéseket kaphat, ha eléri az egyéni adathasználati korlátot.
 • Ezenkívül kezelheti más családtagok adathasználatát is.

DataMan – Adathasználati widget

DataMan – Adathasználati widget egy másik egyszerű és tiszta adathasználat-követő eszköz az iPhone adathasználatának ellenőrzéséhez. Hatékonyan tudja figyelni mind a Wi-Fi-t, mind a mobilhálózatokat, és rögzíteni tudja az iOS-eszközön fogyasztott teljes adatmennyiséget. A felhasználók konfigurálhatják a widgetet az adathasználati korlát, a tervtípus és az adatterv kezdő dátumának beállításával. A DataMan fejlett analitikai eszközei elemzik az adatfelhasználási arányt és azt, hogy mennyi ideig lehet felhasználni a fennmaradó adatokat.

A DataMan widget modern és letisztult felülete megjeleníti a Wi-Fi és a mobil adatátviteli sebességet, az összes megkötött adatot, a használati előzményeket és még sok mást. A widget pirosra vált, ha eléri a teljes adatfogyasztási korlát 75%-át; ez segít szabályozni az adatfogyasztást, hogy elkerülje az adatok kimerülését. Ezenkívül lehetőség van adathasználati statisztika exportálására és az átgörgetési adatok megismerésére.

Az Apple Watchon lévő DataMan segítségével is nyomon követheti a hordható eszköz által fogyasztott összes adatot. Egy ilyen fejlett adatkövető eszközzel nem kell attól tartania, hogy ismét megkerüli a havi adathasználati korlátot.

Az adatkövető widget speciális funkciói a következők:

 • Valós idejű mobil- és adatfogyasztás nyomon követése
 • Intelligens előrejelzése, hogy mennyi ideig fognak tartani az adatok, így módosítani tudja az adatfogyasztás ütemét.
 • Szabja személyre adatfogyasztási korlátját, hogy a küszöbérték elérése előtt értesítéseket kapjon.
 • A Siri Integration lehetővé teszi az adathasználat gyorsabb nyomon követését hangja segítségével.
 • Szinkronizálja a havi számlázási ciklust, és nyomon követi a görgetési adatokat is.

Az összes fejlett adatkezelési funkció elérhető a widget pro verziójában 0,99 dolláros minimális költséggel.

Data Usage Pro

Ne fizessen túlzott díjat az adathasználatért Data Usage Pro– intelligens adathasználat-követő iOS-eszközéhez. Mint minden más adathasználat-figyelő alkalmazás, ez is lehetővé teszi az adathasználat ellenőrzését a Wi-Fi vagy a mobil adathasználati médium szerinti osztályozással. Ez az adatfigyelő alkalmazás kiküszöböli a fiók létrehozásával és az adathasználat nyomon követésének manuális beállításával járó gondokat.

Amiben a Data Usage Pro különbözik versenytársaitól, az az AI-alapú adathasználat előrejelző modulja, amely intelligensen tanul az adathasználati mintából, és előrejelzi, mennyi ideig marad az adathasználati korláton belül. Ennek a fejlett adatkövető eszköznek egy másik figyelemreméltó tulajdonsága, hogy néhány személyre szabott módot ajánl, amelyek segítségével a lehető legteljesebb mértékben használhatja fel napi adatait. Ez az adathasználat-követő letisztult, modern és intuitív; a grafika kellemes a szemnek.

  Előtöltés, előzetes letöltés, előcsatlakozás megvalósítása a WordPressben

Az adathasználat nyomon követésének kiemelkedő jellemzői a következők:

 • Alkalmazásjelvényként figyeli az adathasználati százalékot; nem kell megnyitni az adatkövető alkalmazást az aktiváláshoz.
 • Állítson be egyéni adatfigyelést egynél több adathordozóhoz, például Wi-Fi-hez, mobilhálózathoz és barangoláshoz.
 • A világos témák és színek vizuálisan tükrözik az adatfelhasználás állapotát.
 • Szerezze meg adatfogyasztási előzményeit a felhasználás pontos lebontásával.
 • Az intuitív widget valós idejű adatfogyasztást ábrázol az iPhone értesítési tálcáján.
 • Személyre szabott adatmentő feltöréseket javasol az adatfogyasztási minta alapján.
 • Támogatja az összes hálózati szolgáltatót és terveiket.

A My Data Usage Pro alkalmazás 1 dollárért elérhető az Apple App Store-ban. Állítson be egyéni adatfigyelést egynél több adathordozóhoz, például Wi-Fi-hez, mobilhálózathoz és barangoláshoz.

Adathasználat

Adathasználat a népszerű Data Usage Pro alkalmazás ingyenes verziója, amely lehetővé teszi a napi és havi adathasználat ellenőrzését. Csakúgy, mint a profi verzió, ez az adatkövető is figyeli az adatfogyasztást, és színeket, témákat és grafikákat használ az elfogyasztott adatok százalékos arányának jelzésére. Nem szükséges manuálisan működtetni; automatikusan követi az adatfogyasztást. Az alkalmazás jelvénye megjeleníti a napi adathasználatot az iPhone értesítési tálcáján.

A Data Usage App minden adathordozóval kompatibilis. Intelligens adatfogyasztás-előrejelzési funkciója értesíti a napi tervezett adathasználatot. Emellett néhány javaslatot fog látni, amelyek segítenek az adatterv bölcs felhasználásában. A felület intuitív, elegáns és könnyen használható; az adathasználati statisztika modul grafikonokat és táblázatokat használ az adathasználati előzmények ábrázolására. A színes folyamatjelző sáv az Ön által felhasznált adatok százalékos arányát mutatja.

A Data Usage alkalmazás néhány figyelemre méltó funkciója:

 • A Today widget nyomon követi napi adatfogyasztását.
 • Előrejelzések, amelyek megjósolják, hogy mikor használja fel napi kvótáját.
 • Támogatja az összes szolgáltatót és terveiket.
 • Automatikusan visszaállítja a havi adatszámlázási ciklust.
 • Grafikonokat és táblázatokat használ az adathasználati előzmények megjelenítéséhez.

Összességében az adathasználat önmagában elegendő ahhoz, hogy elkerülje az adatok túlzott felhasználását és a havi adatköltségkeret túllépését. Ha azonban nyomon szeretné követni a különböző adatcsatornák adatfogyasztását, akkor az Adathasználat pro verzióját kell választania.

Forgalomfigyelő widgettel

Mi az az alkalmazás, amely többre képes, mint az adatfogyasztás figyelése? A Traffic Monitor az, amire szüksége van! Forgalomfigyelő A Widget by Treconite SL egy másik hatékony adathasználat-kezelő, amely segít ellenőrizni az adathasználatot iPhone-ján. A legjobb ebben az adatkövető alkalmazásban az, hogy ingyenesen használható, és nem bosszanta a hirdetésekkel.

Egy integrált widgettel érkezik, amely nemcsak az adathasználatot követi nyomon, hanem teszteli a 3G / 4G / 5G kapcsolat sebességét is. A Traffic Monitor a beépített sávszélesség-tesztnek köszönhetően automatikusan ellenőrzi az elérhető hálózatot.

Moduljai a következők:

Hálózati sebesség teszt

Az adatkövető alkalmazás sebességteszt modulja pontosan megjeleníti az LTE, VoLTE és Wi-Fi hálózatok sebességét és késleltetését. Emellett külön-külön is megtekintheti a feltöltési, letöltési és ping sebességet. A hálózat sebességéről is jelentést kap, miután összehasonlítja azt a régiójában lévő többi felhasználóval. Az alkalmazás tárolja az összes sebességteszt előzményét későbbi hivatkozás céljából.

Hálózati lefedettség

Ennek a modulnak van egy térképe, amely a szolgáltató hálózati állapotát ábrázolja. Itt láthatja a lassú hálózati viselkedés okát is. Ez a modul jelenleg csak néhány országban érhető el.

Adathasználat

Itt testreszabhatja adathasználati tervét a számlázási ciklus és a havi adatköltségkeret megadásával. Segít nyomon követni az adatfogyasztást; így figyelmeztetni tudja, mielőtt elérné az adathasználati korlátot.

Widget

A Traffic Monitor egy Widgettel is rendelkezik, amellyel ellenőrizheti napi adatfogyasztását az iPhone értesítési központjából.

Hálózati segédprogram

Hálózati segédprogram Az App a Fausto Ristagno hálózati segédprogramja, amely számos hálózatfigyelő funkciót kínál adathasználat-követővel. Lássuk, mire képes az összes Network Utility az iPhone-on:

  A legjobb DD-WRT útválasztók 2019-ben az igényes felhasználók számára

Szolgáltató hálózati információi

Ez a modul részletes jelentést nyújt a hálózati szolgáltatókról. Itt olyan információkat találhat, mint az IP, IPv6 és egyéb címek. Ezenkívül megtekintheti a különböző médiumok adatfogyasztási statisztikáit, például a Wi-Fi-t, a mobilhálózatot vagy a barangolásos adatokat.

Mobil adatkövető

Ezen a lapon ellenőrizheti adathasználati előzményeit napi, heti, havi és akár 90 napos besorolásban.

LAN szkenner

Szeretné nyomon követni a Wi-Fi-hálózathoz jelenleg csatlakozó összes felhasználót? A hálózati segédprogram LAN szkenner eszköze a legjobb ebből a szempontból. Ezenkívül a hálózatot alhálózatokba kategorizálva is kezelheti.

Ping

Ez az eszköz lehetővé teszi az IPv4 és IPv6 eszközök, köztük a kiszolgálók rögzítését. Itt számos speciális eszközt is talál, például csomagméretet, időtúllépéseket, intervallumokat és egyebeket.

Keresse meg a GEO IP-címet

Bármely szervert vagy IP-címet szeretne földrajzilag meghatározni? A Hálózati segédprogram GEO IP-eszközével megkeresheti bármely IP-cím helyét, és egyéb kapcsolódó részleteket is megtudhat, például az Internet-szolgáltatót (ISP) vagy az Autonomous Service Provider-t (ASN).

Widget támogatás

Ez az adathasználat-követő beépített widget-támogatással rendelkezik, amely közvetlenül az iPhone értesítési központjában jeleníti meg a mobiladat-fogyasztást és a hálózattal kapcsolatos egyéb információkat.

Exportálási funkció

Exportálhatja adathasználati előzményeit és a kapcsolódó részleteket más iPhone-alkalmazásokba, például a File Appba, a Notes Appba, és akár nyers adatként is másolhatja azokat.

Mac támogatás

A Network Utility alkalmazásnak van egy Network Utility X nevű Mac verziója is, amelyet a Mac App Store áruházból tölthet le.

Databit

Databit egy másik megoldás a valós idejű adathasználat ellenőrzésére és annak elemzésére, hogy az iPhone különböző alkalmazásai hogyan használják fel ezeket az adatokat. Ez a funkció hasznos annak megállapításához, hogy mely alkalmazások nyelik el az Ön adatait; különösen, ha korlátozott mobiladataira támaszkodik.

A Databit egy robusztus, felhasználóbarát adathasználat-figyelő alkalmazás, akár 1 bájtos pontossággal. Ez az adathasználat-követő támogatja az összes népszerű hálózati szolgáltatót, mint például a T-Mobile, az AT&T, a Verizon és a Vodafone. Emellett az adathasználatot is figyelemmel kísérheti, függetlenül attól, hogy hálózata 2G, 3G, 4G vagy 2G LTE. Meg kell adnia az adatterv részleteit, például az adatkorlátot és az adatciklust, hogy a Databit megértse a mobiladat-tervet.

Néhány funkció a következő:

 • Valós idejű adathasználati statisztikák
 • Kérjen értesítést az adathasználati korlát túllépése előtt
 • Exportálja adathasználati előzményeit
 • Ismerje meg napi és havi adathasználatát táblázatos formában
 • A számlázási ciklus automatikus visszaállítása
 • Támogatja az összes népszerű mobilszolgáltatót
 • Lekötött adatok mérésére alkalmas

A Databit segít csökkenteni a havi adatforgalmat, és 1,99 dollárért letöltheti az Apple App Store-ból.

Következtetés 👩‍🏫

Nehezen kerüli el az adattúllépést, és mindig több adatot fogyaszt, mint amennyit szándékozik? A napi vagy havi adatfogyasztás ellenőrzéséhez iOS-eszközéhez szüksége van a fent említett hatékony alkalmazások egyikére. Emellett figyelmeztetni fognak, mielőtt a napi kvóta kimerülése szélén állna.

Érdekelhetik a legjobb iPhone-hívásrögzítő alkalmazások is.

Összefüggő:

Ellenőrizze az iPhone, iPad és MacBook akkumulátorának állapotát ezzel a 7 eszközzel

Hogyan készítsünk képernyőfelvételt iPhone-on

6 alkalmazás az iPhone képernyőjének tükrözéséhez

5 legjobb iPhone feloldó eszköz