15 Android telefon túlmelegedési megoldás

Manapság az Android a leggyakrabban használt operációs rendszer. Sajnos az Android telefonok és táblagépek túlmelegedési problémákkal szembesülnek. Ez a probléma bármely Android-eszközön előfordul, függetlenül a márkától vagy a gyártótól, mivel az Android-eszközök nem rendelkeznek olyan hűtőrendszerrel, mint a számítógépek. Sokan szembesülhetnek a telefon túlmelegedésének problémájával a OnePlus-on, és sokan feltehetik a kérdést, hogy miért melegednek túl a Samsung telefonok? Ez az útmutató segít megtalálni a csodálatos megoldásokat az Android telefon túlmelegedésére vagy felmelegedésére.

Az Android telefon felmelegedésének okai

Az Android telefon felmelegedésének leggyakoribb oka az, hogy közvetlen napfénynek vagy meleg helyen hagyja telefonját, különösen a nyári szezonban. Lehet, hogy nem ad elegendő hűtési időt a készüléknek. Ezeken kívül a következő tényezők okozhatnak túlmelegedési problémát:

 • Duplikált vagy nem szabványos töltő és kábel
 • Szilikon vagy fém telefontok
 • Akkumulátor problémák.
 • Nem elegendő hálózati jel.
 • Magas grafikus videók vagy játékok lejátszása.
 • Hosszú távú függőben lévő frissítések.
 • Extrém multitasking több alkalmazás között.
 • Rosszindulatú programok jelenléte.

A legjobb Android telefon túlmelegedési megoldások

Mielőtt megpróbálná kijavítani, először ki kell derítenie, hol melegszik fel a telefon.

Hogyan határozzuk meg a túlmelegedés forrását

A leggyakoribb helyek, ahol a telefon felmelegszik, a kamera, a telefon hátoldala vagy a töltőport.

 • Ha a telefon a kamerán kívül is felmelegszik, annak oka lehet a túlzott használat. Ezért zárja be a háttérben futó kameraalkalmazásokat.
 • Ha a telefon alul felmelegszik, ennek oka lehet a töltő vagy a töltőport. Ha a telefon töltés közben felmelegszik, cserélje ki a töltőt.

Tipp: Az összes háttérfolyamat egyidejű bezárásához indítsa újra Android telefonját.

Ha túlmelegedési problémával küzd Android-eszközén, kövesse az Android okostelefon túlmelegedési megoldásainak átfogó listáját.

Megjegyzés: Mivel az okostelefonok nem rendelkeznek ugyanazokkal a beállításokkal, ezek gyártónként eltérőek. Ezért győződjön meg a megfelelő beállításokról, mielőtt bármit módosítana az eszközön.

1. módszer: Kerülje a telefon napfényben való elhelyezését/használatát

A telefon napfénynek való kihelyezése az Android telefon felmelegedésének vagy a OnePlus túlmelegedési problémájának leggyakoribb oka. A nyári szezonban a hő nagyon gyorsan felmelegíti a telefont.

 • Mindig legyen óvatos, ne hagyja a telefont fűtött környezetben. Továbbá ne helyezze be a mobilját az autóba, amikor kimegy belőle.
 • Ha a napfény okozza készüléke hőmérsékletének emelkedését, azonnal vigye a telefont hűvösebb helyre, például árnyékos vagy fedett helyre.
  Adja hozzá az „Ok Google” támogatást a harmadik féltől származó Android-indítókhoz

2. módszer: Használjon eredeti céges töltőt és kábelt

Amikor új telefont vásárol, a telefonhoz olyan tartozékok is járnak, mint a töltő és a fejhallgató. A kopás és elhasználódás miatt az említett töltő hibásan működhet. Ezért érdemes új töltőt vásárolni.

 • Ebben az esetben érdemes a gyártók által javasolt eredeti/standard töltőt vásárolni.
 • Sokan szívesebben vásárolnak duplikált töltőt, mert megfizethetőek. De minőségük nem megfelelő, és hosszú távon károsíthatják a készüléket.

3. módszer: Tisztítsa meg a töltőportot és a fejhallgató-csatlakozót

Ha a portját por borítja, akkor nem csatlakozik megfelelően a töltőhöz, amikor megpróbálja tölteni, ami növeli az Android hőjét. Hasonló probléma fordulhat elő a fejhallgatóval is. Ezért az aljzat tisztítása segíthet megoldani az Android telefont, beleértve a OnePlus és a Samsung túlmelegedési problémáját.

1. Kapcsolja ki a készüléket a Bekapcsológomb néhány másodpercig tartó lenyomásával.

2. Vegye ki az akkumulátort a telefonból, ha az levehető.

3. Óvatosan használjon fogkefét a tisztításhoz.

Megjegyzés: Ne használjon fogpiszkálót a tisztításhoz, mert könnyen eltörik és beszorul a nyílásba. Gémkapcsokat sem szabad használni, mivel vezetik az elektromosságot. Bármi, ami éles, súlyos károkat okozhat.

4. Helyezze vissza az akkumulátort, és kapcsolja be a telefont.

4. módszer: Töltés előtt távolítsa el a telefontokot

Szinte mindenki telefontokot használ a védelmére. A telefontok jó a telefon védelmében, de aggodalomra ad okot, ha a telefon túlmelegedik. Távolítsa el a tokot, ha a telefon túlmelegszik, mert nehezen tudja leadni a hőt és magától lehűlni. A helyzet súlyosbodik a fém és bőr tokok esetében.

 • Vegye ki a telefontokot az Android készülékből.

 • Tisztítsa meg telefonját száraz ruhával.

 • Várja meg, amíg a telefon lehűl vagy feltöltődik, és tegye vissza a telefontokot.

5. módszer: Ne használja a telefont folyamatosan vagy töltés közben

A készülék hőmérsékletének növekedésének fő oka a telefon folyamatos használata. Tehát kövesse a megadott óvintézkedéseket a OnePlus telefon túlmelegedésének elkerülése érdekében:

 • Kerülje a telefon hosszú távú használatát, hagyjon neki egy kis szabadidőt, és pihentesse egy kicsit a készülékét.
 • Nagyon tanácsos, hogy ne használja a mobilját töltés közben.

6. módszer: Cserélje ki a telefon akkumulátorát

Ha egy adott ideig használta telefonját, észreveheti, hogy a telefon akkumulátora a szokásosnál gyorsabban merül le. Ha igen, az azt jelenti, hogy a telefon akkumulátora veszít a kapacitásából. Az akkumulátor állapotának ellenőrzéséhez kövesse az Akkumulátor állapotának ellenőrzése Androidon című útmutatónkban felsorolt ​​lépéseket.

 • Ilyen esetekben érdemes mihamarabb új akkumulátort vásárolni, hogy Android telefon túlmelegedési megoldásokat keressen.
 • Alternatív megoldásként a készülék akkumulátorát helyi javítóműhelyek vagy online postaszolgálatok javíthatják.

7. módszer: Biztosítsa a megfelelő hálózati kapcsolatot

Mindenki tudja, hogy telefonja gyenge jelekkel néz szembe alacsony hálózaton. Ellenőrizze, hogy megfelelő hálózati szolgáltató-beállításokkal rendelkezik-e a mobiltelefonján az alábbiak szerint:

1. Érintse meg a Beállítások ikont a kezdőképernyőn.

2. Érintse meg a SIM-kártyák és mobilhálózatok opciót az ábrán látható módon.

3. Most győződjön meg arról, hogy a Mobil adatátvitel opció be van kapcsolva.

4. Ha roaming hálózatot használ, érintse meg a Speciális beállítások elemet.

5. Ezután érintse meg a Nemzetközi barangolás melletti jelölőnégyzetet, és állítsa az opciót Mindig az ábrán látható módon.

6. Ezután érintse meg a Data roaming menüpontot.

7. Ezután érintse meg a Bekapcsolás gombot a felszólítás megerősítéséhez.

Miután bekapcsolta a hálózati kapcsolatot, eszköze többé nem fog extra erőforrásokat futtatni a szolgáltatói hálózat megkereséséhez. Ez csökkentheti a mobiltelefon hőmérsékletét.

8. módszer: Kapcsolja ki a Bluetooth-t

A Bluetooth az okostelefon nagyszerű funkciója. Ha a Bluetooth be van kapcsolva az eszközön, de nem csatlakozik egyetlen Bluetooth-eszközhöz sem, akkor megkeresi a csatlakoztatni kívánt eszközöket, és ez az Android telefon felmelegedését vagy a OnePlus túlmelegedését okozza. Ez igaz a Wi-Fi-re és a mobil adatátvitelre is. Ezért célszerű ezeket kikapcsolni, amikor nincsenek használatban.

1. Csúsztassa lefelé a képernyő tetejéről a Vezérlőközpont eléréséhez.

2. Érintse meg a Bluetooth ikont a kikapcsolásához.

3. Hasonlóképpen, érintse meg a Wi-Fi ikont a letiltásához.

4. Indítsa újra a készüléket, és pihentesse a mobilját, amíg a hőmérséklet le nem hűl.

9. módszer: Repülőgép üzemmód engedélyezése töltés közben

 • Ha telefonjának jele gyenge, vagy egyáltalán nincs jel, előfordulhat, hogy Android telefonja felmelegszik. Kapcsolja be a repülőgép üzemmódot, amíg a jel vissza nem tér, majd kapcsolja ki. Ez segít az akkumulátor élettartamának megtakarításában is.
 • Javasoljuk, hogy a telefont repülőgép üzemmódban töltse fel, hogy elkerülje a túlmelegedést.

Így kapcsolhatja be a repülőgép üzemmódot:

1. Csúsztassa lefelé a képernyő tetejéről a vezérlőközpont eléréséhez.

2. Érintse meg a Repülőgép mód ikont.

10. módszer: Kerülje a jó minőségű játékokat és videók streamelését

Szinte mindenki szeret játszani a telefonján, különösen a gyerekek. De ne feledje, hogy a játékok több akkumulátort fogyasztanak, mint más alkalmazások, és nagy feldolgozási sebességet igényelnek a GPU-tól. A játék hosszú ideig tartó játéka növeli a készülék hőmérsékletét. Ugyanez történik, ha HD videókat streamel hosszú ideig, szünetek nélkül.

Ez a probléma minden telefonnál előfordul, beleértve a közepes költségvetésű, csúcskategóriás és zászlóshajó telefonokat is. Ezért elengedhetetlen, hogy a telefont óránként néhány percig pihentesse, hogy ne melegedjen túl.

11. módszer: Az Ismeretlen alkalmazások telepítése funkció letiltása

Ismeretlen alkalmazások telepítése Android-telefonjára, ha engedélyezve van, lehetővé teszi, hogy a telefon minden forrásból telepítsen alkalmazásokat. Ez egy nem biztonságos beállítás, amely összegyűjti az Ön személyes adatait, és emiatt a OnePlus vagy a Samsung Android telefon felmelegedhet. Kapcsolja ki ezt a beállítást az alábbiak szerint:

1. Nyissa meg a Beállításokat a telefonján, mint korábban.

2. Keresse meg az Adatvédelem opciót, és koppintson rá.

3. Nyissa meg a Speciális engedélyek elemet annak megérintésével.

4. Most érintse meg az Ismeretlen alkalmazások telepítése elemet.

5. Kapcsolja ki az Engedélyezés ebből a forrásból opciót az alábbiak szerint.

12. módszer: Csökkentse a képernyő fényerejét

A képernyő fényerejének csökkentése az egyik legjobb Android-telefon túlmelegedési megoldás. Ha túl magasra állítja a fényerőt, az felmelegszik, mert erősebben kényszeríti az akkumulátort. Hosszú távon tönkreteheti a telefon képernyőjét. Így csökkentse a képernyő fényerejét az alábbiak szerint:

1. Nyissa meg a Gyorsbeállításokat úgy, hogy felülről lefelé csúsztatja.

2. Húzza a Fényerő csúszkát Balra a fényerő csökkentéséhez.

Ezenkívül fontolja meg a tükröződésgátló védők vásárlását a telefon képernyőjéhez, hogy ne kelljen felerősítenie a fényerőt a napfényben.

13. módszer: Távolítsa el az akkumulátor-lemerítő alkalmazásokat

Túlmelegednek a Samsung telefonok? Igen, de megoldhatja a Samsung vagy a OnePlus Android telefon felmelegedésének problémáját, ha eltávolítja az akkumulátort lemerítő alkalmazásokat az alábbiak szerint:

1. Nyissa meg a Beállításokat a telefonján.

2. Most érintse meg az Alkalmazások elemet.

3. Majd érintse meg az Alkalmazások kezelése elemet az ábrán látható módon.

4. Most távolítson el minden olyan alkalmazást, amelyek nemkívánatosnak tűnnek, vagy olyan alkalmazásokat, amelyek fogyasztják az akkumulátort az alábbiakban kiemelt Eltávolítás ikon megérintésével.

14. módszer: Frissítse az Android szoftvert

Ha a telefon egy régebbi verzióját használja, az is növelheti a készülék hőmérsékletét. Minden alkalmazást és telefonját naprakészen kell tartani, mert ez az Android telefon felmelegedését okozhatja. A telefon naprakészen tartása nemcsak a telefon teljesítményét növeli, hanem a hibákat is javítja, ha vannak. Olvassa el útmutatónkat az Android kézi frissítéséről a legújabb verzióra, hogy megtudja, hogyan kell ezt megtenni.

15. módszer: Keressen rosszindulatú programokat és vírusokat

Az eszközén lévő rosszindulatú programok az Android telefonok felmelegedését okozhatják. A rosszindulatú programok fejlesztői nem az eszköz egészségére koncentrálnak, csak az Ön adataira vágynak. Megtámadhatja a telefonját

 • A malvertisingnek nevezett hirdetéseken keresztül ill
 • Hamis alkalmazásokon keresztül.

Egyes alkalmazások eltávolítják az ilyen rosszindulatú programokat, és ezeket víruskereső alkalmazásoknak nevezik. A víruskereső alkalmazások használata az egyik legjobb Android-telefon túlmelegedési megoldás. Ezek az alkalmazások segítenek észlelni a rosszindulatú programokat, megszüntetni a rosszindulatú programokat, és megakadályozni, hogy a rosszindulatú programok bejussanak telefonjába. Olvassa el a legjobb ingyenes Android víruskereső listánkat itt.

Profi tipp: A legjobb alkalmazások az Android telefon lehűtésére

Most már tudja a választ arra a kérdésére, hogy a Samsung telefonok túlmelegednek. Hogyan lehet megoldani ezt a problémát?

Letölthet dedikált alkalmazásokat, amelyek segítenek lehűteni telefonját, amikor az felmelegszik. Azt is, nagyon rövid időn belül. Néhány ezek közül:

Megjegyzés: Ha semmi sem működik, olvassa el útmutatónkat az Android telefon adatainak biztonsági mentéséről és a mobil gyári visszaállításáról.

***

Reméljük, hogy ez az útmutató hasznos volt az Android telefon túlmelegedési megoldásainak megismeréséhez. Ossza meg velünk, melyik módszer vált be a legjobban az Ön számára. Ezenkívül tudassa velünk kérdéseit és értékes javaslatait az alábbi megjegyzés részben.