12 legjobb játékmonitor a kiváló teljesítményért és alacsony bemeneti késleltetésért

Akár komolyan veszed a játékot, akár munka utáni játékmeneted van, a monitorod óriási szerepet fog játszani a győzelem és a vereség között.

Mindenki azt javasolja, hogy vásároljon egy nagy teljesítményű grafikus kártyával rendelkező játék PC-t. Ez lehetővé teszi, hogy a legtöbbet hozza ki az első személyű fényképezésből (FPS), versenyzésből, akcióból és egyebekből. De keresnie kell egy kiváló minőségű játékmonitort is, amely zökkenőmentes játékmenetet biztosít. A megfelelő játékmonitorral nem kell aggódnia a szakadás, a mozgási műtermékek, a villogás és az elmosódott képek miatt.

Most talán azon töprenghet, miért van szüksége játékmonitorra, és mit nem képes kezelni egy normál monitor. Hadd fedezzük fel.

Miért van szüksége játékmonitorra?

A játékmonitorokat úgy tervezték, hogy erősítsék a CPU és a grafikus kártya kimenetét, hogy a látvány a lehető legjobban nézzen ki. Ők felelősek azért, hogy az összes eredményt megjelenítsék a számítógép képernyőjén a képek renderelése és feldolgozása után. Észre fogja venni a fő különbséget, amikor a képélességet, a színjavításokat és a mozgás élességét látja, ha összehasonlítja a játék és a normál monitorok képét.

Ha szereti a versenyszerű játékokat, szüksége van egy 144 Hz-es játékmonitorra, hogy csökkentse játékszintjét. Nemcsak zökkenőmentes és szórakoztató játékélményt biztosít, hanem a 60 Hz-es játékmonitort használó többi játékos felett is előnyben lesz.

Ha komolyan veszi a játékélményt, mindenképp meg kell fontolnia egy jó minőségű játékmonitor vásárlását. Mielőtt fontolóra venné a vásárlást, meg kell vizsgálnia a funkciókat, és mindent jobban meg kell értenie. Ez segít megtalálni a megfelelő játékmonitort a jobb játékélmény érdekében.

Panel technológia

Az első dolog, amit meg kell néznie, mielőtt vadonatúj játékmonitort vásárolna, az a panel technológia. Különféle paneltechnológiák állnak rendelkezésre a piacon, és mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Vessünk egy pillantást ezek közül néhányra.

OLED technológia

Az OLED az Organic Light-Emitting Diode rövidítése, amely röviden Organic LED néven ismert. Ez a technológia új az LCD-k helyettesítésére minden elektronikus eszközben, a hordható eszközöktől a tévékig. Az OLED-kijelző képét milliónyi apró LED be- és kikapcsolása hozza létre. Ez a milliónyi LED alkotja a kijelző minden egyes pixelét.

Twisted Nematic (TN)

A Twisted Nematic (TN) panelek köztudottan a legnépszerűbbek a játékosok körében. Óriási népszerűsége mögött a gyors frissítési gyakoriság és a pixel válaszidő áll. Ráadásul ezek a panelek a legolcsóbbak a piacon. Ennek a paneltechnológiának az egyik hátránya, hogy más szögből nézve hajlamos a színeltolódásra.

Függőleges igazítás (VA)

Ezek a képernyők magas kontrasztarányukról, mély feketék megjelenítésére való képességükről és robusztus színeikről ismertek a piacon. A játékteljesítmény megcsappanhat az észrevehető szellemképhatások miatt. Ez a megvásárolt modelltől függ.

Síkon belüli kapcsolás (IPS)

Az IPS panelek arról híresek, hogy a legjobb színminőséget, széles betekintési szögeket és erős szürkeárnyalatos teljesítményt nyújtják. Ennek ellenére nem képesek megfelelni a TN panelek által biztosított pixelválasznak. Ezenkívül ezek a panelek mozgási műtermékeknek vannak kitéve. Ezek a legjobbak az általános használatra, de nem lesznek olyan jók a játékosok számára, mert monitorokra van szükségük a versenyjátékok kezeléséhez.

Néhány hasznos kifejezés

Pixel Response

A szürke-szürke a pixelválasz általánosan használt specifikációja. Ezt ezredmásodpercben (ms) mérik. Azt az időt jelöli, amely alatt egy pixel a szürke egyik árnyalatáról a másikra vált át. Az alacsony pixelválasz jobbnak tekinthető, mint a nagyobb pixelválasz, mivel egyenletesebb általános képminőséget biztosít. Az ideális pixelválasz 2 ms, de ha játékra vásárolunk, akkor akár 4 ms-mal is jól működhet.

Frissítési ráta

A frissítési gyakoriság az az idő, amely alatt a teljes képernyő újrarajzolódik. A legtöbb szabványos LCD 60 Hz-es frissítési frekvenciával rendelkezik a csúcsszinten. Tehát ez azt jelenti, hogy ezeken az LCD-képernyőkön a képernyő másodpercenként 60-szor frissül. A 60 Hz-es paneleken nagy az esélye az elmosódott képeknek, a képernyő beszakadásának és a mozgókép-problémáknak.

Most a trend a változó frissítési gyakoriság. Minden játék PC-nek nagy frissítési gyakoriságra van szüksége a gördülékenyebb játékélmény érdekében. Manapság találhatunk olyan játékmonitorokat, amelyek 75 Hz-es, 120 Hz-es, 144 Hz-es, 240 Hz-es, sőt némelyiknek 360 Hz-es panelje is van. Ezekkel a panelekkel a legjobb játékélményre számíthat a játékmonitorokon.

  Hogyan szerezhetek Macbook érintőpad-gesztusokat Linuxon

Bemeneti késés

Ha játékra vágyik, mindenképpen figyelembe kell vennie a beviteli késleltetést. A beviteli késleltetés az az idő, amely alatt bármely művelet megjelenik a képernyőn. Például, ha megnyom egy billentyűt, a beviteli késleltetés az idő, ami ahhoz szükséges, hogy lássa a hatását a képernyőn. Ha az idő 5 ms alatt van, ez a megfelelő választás azoknak a játékosoknak, akik villámgyors válaszokat várnak.

G-Sync

A játékosoknak feltétlenül szükségük van a G-sync technológiára, hogy szinkronizálják a monitort az eszköz grafikus kártyájának kimenetével. Ez nagyban segíti a gördülékenyebb teljesítmény elérését minden játékban. A G-Sync óriási népszerűségre tett szert, mivel a monitorok frissítési gyakorisága mindig jobb, mint a GPU adatkiadási képessége. Emiatt különféle teljesítményproblémák adódhatnak.

Amikor a GPU sebessége nincs szinkronban a monitor frissítési gyakoriságával, a G-Sync gondoskodik arról, hogy a grafikus kártya beállítsa a kimeneti sebességet.

FreeSync

A FreeSync némileg hasonlít a G-Sync-hez. Ez egy adaptív szinkronizációs technológia a folyadékkristályos kijelzők jobb minőségéhez. A FreeSync fő előnye, hogy csökkenti a képernyő akadozását és szakadását, ami általában akkor vált ki, ha a monitor nincs szinkronban a tartalom képkockasebességével. Ingyenesen beépíthető a FreeSync bármely cég berendezésébe, ezért olcsóbbak, mint a G-Sync-el felszerelt készülékek.

Képminőség

A Twisted Nematic (TN) monitorok a leggyorsabbak, de a gyengébb betekintési szögek miatt a legolcsóbbak is. Az In-plane Switching (IPS) kijelzők általában jobb színekkel rendelkeznek, mint a függőleges igazítású (VA) monitorok, de hátrányuk, hogy kissé lassabb a válaszideje. Játékra a legjobbak a VA monitorok.

Ezeket a technikai feltételeket elengedhetetlenek megérteni, mielőtt játékmonitort vásárolna. Ennek az az oka, hogy tisztában kell lennie azzal, hogy mit kell keresnie a piacon.

Most pedig vessünk egy pillantást a legjobb játékmonitorok listájára.

Dell 32 4K

A Dell mindig is híres név volt a monitorok terén. Ezzel a háromoldalas ultravékony előlapi kialakítással élvezheti a 4K-t UHD felbontásban. Itt négyszer tisztább és pontosabb részleteket kap, mint a Full HD. A … val Dell 32″ 4KHDR-tartalmakat is lejátszhat a szórakozás színvonalának emelése érdekében.

Magával ragadó filmélményt élhet át az ívelt 1800R képernyővel, amely kiterjeszti a látóterét. A 99%-ban sRGB és 90%-ban DCI-P3 szélesebb színlefedettség lehetővé teszi az árnyalatok szélesebb skáláját és a gazdagabb színek megtekintését. Az AMD FreeSync technológia sima, akadozás- és szakadásmentes megtekintési élményt tesz lehetővé.

A beépített kettős 5 W-os hangszórók lüktetnek, és moziélményt biztosítanak. A beépített kettős HDMI-port ezenkívül megkönnyíti a váltást a streaming és a konzolos játék között, és lehetőség van arra, hogy eszközeit mindig csatlakoztatva tartsa. A Dell a technológiáján is dolgozott, hogy két különböző multitasking módot biztosítson: kép a képben módot. és képről-képre módban.

Dell 27 4K

Itt egy életstílus által ihletett Dell 27 hüvelykes 4K UHD monitort kap a kiváló megtekintési élmény érdekében. A 4K UHD felbontásnak köszönhetően minden képkocka jobb részletgazdagságát és tisztaságát élvezheti. A HDR lejátszás támogatása élethűbb élményt tesz lehetővé. Az AMD FreeSync technológia sima és szakadásmentes élményt biztosít.

Ez a játékmonitor egyedi megjelenést kölcsönöz modern és elegáns kialakításának. Az In-Plane Switching (IPS) technológia és a 99%-os sRGB lefedettség révén még különböző széles betekintési szögeknél is rendkívüli színeket láthat. A beépített kettős 3 W-os hangszórók lenyűgöző hangélményt biztosítanak. A HDMI-portok megkönnyítik a különböző eszközök egyidejű csatlakoztatását.

AORUS FV43U

Az AORUS FV43U célja, hogy a legjobb játék- és vizuális élményt nyújtsa Önnek ezzel a 4K-s játékmonitorral. Az éles és részletgazdag látványvilág élethűbb megtekintési élményt nyújt. A Quantum Dot technológiának köszönhetően élénkebb és élénkebb színeket kaphat a HDR effektusok mellett. Az exkluzív HDR módok segítségével szintre emelheti játékélményét.

Élvezze a tökéletes dallamhangzást exkluzív hangerősítő technikáival. A Picture-in-Picture (PIP) és a Picture-by-Picture (PBP) funkciók meglehetősen egyszerűvé teszik a játék egyik oldalának nézését, a másik oldalon pedig lejátszását. Itt is felülkerekedik ellenfeleivel szemben.

Egy másik egyedi funkció az időzítő és a számláló funkció. Az időzítő nyomon követi az eltelt játékidőt, a számláló funkcióval pedig bármit számolhat, például az ellenfél kellékeit. A színintenzitás 6 tengelyes színszabályozás segítségével szabályozható.

LG 34″ UltraGear

Az LG kifejlesztette kategóriájában a legjobb LG UltraGear játékmonitort, amely teljes mértékben az Ön játékszintjének javítására összpontosít. Csúcskategóriás játékfunkciói közé tartozik az 1 ms válaszidő, a gyors és élénk Nano IPS, az NVIDIA G-Sync Ultimate és a profi szintű testreszabások.

Az Nvidia G-Sync Ultimate az Nvidia által biztosított legmagasabb szintű változó frissítési gyakoriságú technológia a piacon. Itt a legjobb Nvidia G-Sync processzort kapod, amely új szintű játékélményt biztosít alacsony késleltetésű játékmenettel, moziszerű színekkel, élethű HDR-rel és lenyűgöző kontrasztszintekkel.

  Élő javítás engedélyezése Ubuntu 18.04-en

A hihetetlen, 1 ms-os válaszidő extrém sebességi körülmények között is a játékban tart. A 144 Hz-es frissítési gyakorisággal soha ne ragadjon el a mozgás közbeni elmosódás. Túlhúzással akár 180 Hz-es villámgyors frissítési frekvenciára is képes a monitor. Komplett játékkörnyezetet hozhat létre a következő szintű hangulattal a gömbvilágítással. 6 különböző színválaszték közül választhat: égkék, természetzöld, piros, bíbor, fehér semleges és fehér nappali a játékkörnyezet beállításához.

Ezen kívül rengeteg más funkció is található, mint például a videó szinkronizálási mód, a hangszinkron mód, a képernyőn megjelenő játékvezérlők, a fekete stabilizátor és még a szálkereszt testreszabása is.

LG 27 hüvelykes UHD IPS monitor

Ezzel az LG 4K UHD IPS játékmonitorral soha nem látott szín- és fényerőt tapasztalhatsz meg. A HDR technológia élethűbb képet biztosít, valamint merészebb kontrasztot a képernyő legsötétebb és legvilágosabb részei között.

Ez a játékmonitor fellendíti a konzolos játék 4K UHD élményének új korszakát. Az AMD FreeSync technológia, valamint a Black Stabilizer és a Dynamic Action Sync funkciók megkönnyítik a további csaták megnyerését. Az AMD FreeSync technológia a játékmenetet a következő szintre emeli szakadások és elmosódott képek nélkül, miközben simább, tisztább és gyorsabb játékmenetet kap.

Az OnScreen Control szoftver segítségével a felhasználók egyetlen kattintással szabályozhatják a különböző beállításokat. A Képernyőfelosztás funkció megkönnyíti a teljes megjelenítési terület problémamentes kettéosztását. Az ergonomikus kialakítás plusz pont ebben a játékmonitorban.

LG 32″ UltraGear QHD

Szerezd meg ezt az LG 32 hüvelykes UltraGear QHD Nano IPS játékmonitort a prémium játékbeállítások befejezéséhez. Ez a legújabb hardvert használó játékosok számára készült, elegáns dizájn, ergonómia és kiváló élmény. Rengeteg játékra összpontosító funkció található ebben a monitorban, mint például az élénk IPS panelek, a profi szintű testreszabási lehetőségek, 1 ms GTG válaszidő és az Nvidia G-Sync kompatibilitás.

A játékmonitor rendkívül gyors frissítési gyakoriságot és gazdag és élénk képminőséget tud elérni. Az ultragyors, 1 ms-os válaszadási sebesség továbbfejlesztett részleteket, kontrasztot és tisztaságot kínál. A Nano IPS technológia támogatja a nagy színhűségű színeket a kiváló minőségű jelenetek biztosítása érdekében, míg a HRD10 technológia dinamikus kontrasztot biztosít.

Nem kell szembesülnie a kép elmosódásával kapcsolatos problémákkal, mivel a 165 Hz-es monitor 180 Hz-re túlhajtható a simább kép érdekében. Teljesen testreszabhatja harci állomását igényeinek megfelelően a kényelmes játékélmény érdekében.

MSI Optix

Az MSI Optix MAG sorozatot szigorú minőségi tesztek elvégzése után fejlesztették ki, hogy egy erős és tartós játékmonitort tervezzenek. Ez a legjobb a belépő szintű játékosok számára, egyszerű telepítési folyamattal és barátságos felhasználói felülettel. Az ultragyors, 1 ms-os GTG válaszidőnek köszönhetően nem kell szembenéznie a monitor elmosódásának problémájával. A kristálytiszta képek megkönnyítik a gyors döntések meghozatalát még gyorsan mozgó játékok során is.

Az MSI Optix egy 21:9-es ultraszéles játékmonitor, amely javítja a perifériás látást. A 200 Hz-es frissítési frekvencia előnyben részesíti az ellenfelet olyan pörgős játékokban, mint az első személyű lövöldözős játékok, a sport és a valós idejű stratégiai játékok. Az MSI különféle konzol-specifikus beállításokat is kínál, hogy a játékot a legsimább 120 Hz-es élményben részesítse még akkor is, ha a monitort konzolhoz csatlakoztatja.

A Rapid IPS technológia folyadékkristályos molekulái négyszer gyorsabban forognak, mint a normál folyadékkristály molekulák. Ezen kívül számos előnnyel jár, mint például az IPS-panelek miatti torzításmentesség, a kristálytiszta képeket biztosító HDR technológia, a széles színskála és a játékhoz készült OSO 2.0 alkalmazás a könnyű testreszabás érdekében. Az Nvidia G-Sync kompatibilitás szakadás- és akadozásmentes játékélményt biztosít.

MSI Oculux

Az MSI Oculux NXG253R esports gaming G-Sync monitor segít a csúcsteljesítményben játszani. Az Nvidia G-Sync kompatibilitás lehetővé teszi, hogy játékát a következő szintre emelje villódzás, akadozás vagy szakadás nélkül. Az ultragyors, 1 ms-os GTG válaszidőnek köszönhetően minden képet fokozott tisztasággal tekinthet meg.

A monitor elmosódásának esélye sem lesz, mert az Nvidia G-Sync kompatibilitás 360 Hz-es kijelzőt biztosít, ami 1,5-szer gyorsabb, mint a hagyományos 240 Hz-es kijelző. Most élvezheti az ultramagas képkockasebességet, és versenyezhet az összes mai modern játékban, mint például a Valorant, az Overwatch, a CS: GO és még sok más.

Lépjen be a következő játékba ezzel a szörnyeteggel, hogy ezredmásodpercekben mérje a győzelmet az Nvidia Reflex Latency Analyzer segítségével. Az MSI Oculux rendelkezik Nvidia DLSS-szel, amely növeli a képsebességet, és éles és tiszta képeket készít a GeForce RTX AI-feldolgozó tenzormagjainak köszönhetően. Tetszés szerint módosíthatja játékrendszerét, és a varázslatos lágy környezeti fény hozzáadja ezt a csodálatos játékmonitort.

  Hogyan készítsünk biztonsági másolatot a Kindle csúcspontjairól és jegyzeteiről

Viotek QHD

Élvezze a lenyűgöző képeket 2K felbontásban az arányos, 103%-os sRGB színskálával, a 3000:1 kontraszt pedig ragyogó fehéret és sötétebb feketét biztosít a Viotek 27 hüvelykes QHD játékmonitor. A gyors, 1 ms-os válaszidő és a 144 Hz-es frissítési gyakoriság minden játékot szórakoztatóbbá tesz az Ön számára. A FreeSync és a G-Sync technológia megkönnyíti a győzelem megszerzését minden játékban.

Az 1500R és a 178º-os betekintési szög csökkenti a tükröződést, így játék vagy filmnézés közben teljesen elmerülhet. A Gameplus szálkeresztje lehetővé teszi, hogy minden felvételt tökéletessé varázsoljon, és amikor FPS módra vált, minden részletet precízen rögzíthet.

Viotek Open Box

A Viotek Open Box Gaming Monitor emeli a játékszintet, és a WQHD monitor felbontásának köszönhetően szupergyorsítja. A villámgyors, 144 Hz-es frissítési gyakoriságnak köszönhetően fel van erősítve. Ez játékhoz és videokonferenciához egyaránt tökéletesnek tekinthető, mert nincs probléma a képkockákkal és a villogással a videóban.

A monitor kontrasztaránya 3000:1, valamint 96%-os sRGB-skála. Az AMD FreeSync monitor segít kisimítani a pörgős játékokat anélkül, hogy elmosódott képek és képszellemképződések okoznák. A mozgás meglehetősen sima marad, még akkor is, ha azt látja, hogy a képkockafrekvencia 48 Hz-re esik.

Lehetősége nyílik arra is, hogy tetszőleges számú eszközt csatlakoztasson a 3 HDMI-porttal, 1 kijelzőporttal és egy 3,5 mm-es audiokimenettel. Ez egy tökéletes erőmű otthoni és irodai használatra a termelékenység és az intenzív játék érdekében. A QHD 2560 x 1440p monitorfelbontás játékhoz és szórakoztatáshoz is tökéletes.

Viotek Ultrawide

A Viotek Ultrawide Curved Gaming Monitor Full HD felbontással rendelkezik, kiváló részletekkel és ragyogó színekkel. A monitor 107%-os sRGB színskálával rendelkezik a fokozott színpontosság érdekében, az ultraszéles képernyő pedig nagyobb teret ad a termelékenységnek is. A 120 Hz-es képfrissítési frekvencia tökéletessé teszi a játékhoz, nulla leesett képkockával és simább átmenetekkel. Mivel magas a frissítési gyakoriság, kevesebb a szem megerőltetése.

Ez a tökéletes monitor minden célra, legyen szó tartalomkészítőről, alkalmi játékosról vagy akár vállalkozóról. A kettős bemenetű PIP/PBP hatékonyságnövelő eszközök hatékonyabbá teszik a munkát és a játékot. A játékélmény teljesen más szinten van a különféle eszközök, például az AMD FreeSync technológia, a Gameplus célkereszt és az FPS optimalizálás miatt.

Az 1200R hajlított játékmonitor látást ad a napi vizuális élményhez. Valósághűbb játék- és megtekintési élményben lesz része az ultraszéles kijelzővel.

Samsung QLED

Az Samsung QLED 49″ A játékmonitor 32:9-es képaránnyal és 1800R ívelt panelekkel rendelkezik, hogy elmerítse a nézőket a játékban vagy a szórakozásban. Több mint egymilliárd színárnyalat létezik, amelyek valósághűbbé teszik a képet. Ezzel a játékmonitorral hatalmas frissítést fog látni a játékélményben, mivel Quantum Dot technológiával rendelkezik.

Az AMD új Radeon FreeSync 2-je sokkal jobb HDR játékélményt biztosít, mint az sRGB spektrum. A sötét területek sötétebbek, míg a világos területek világosabbak a HDR támogatásnak köszönhetően. Lenyűgöző részleteket és kontrasztokat, valamint kristálytiszta részleteket láthat.

A 144 Hz-es Samsung játékmonitorral minden akciójelenet hibátlanul fog kinézni. Ez a játékmonitor a sebességre készült, 1 ms-os mozgókép-válaszidővel. A Black Equalizer funkció lehetővé teszi bármely játékjelenet fényerejének beállítását a követelményeknek megfelelően. A szemkímélő mód egy innovatív funkció, amely csökkenti a kék fény kibocsátását és csökkenti a szem megerőltetését.

Az ultraszéles monitor lehetővé teszi, hogy profi módon végezzen több feladatot. Itt úgy érzi, mintha két különböző 16:9-es monitort használna. A kábelek nem okoznak rendetlenséget, mivel csak egyetlen tápkábelre van szüksége, és nem zavarja a kilátást. Az Easy Setting Box funkció lehetővé teszi, hogy egyetlen kattintással partíciókat alakítson ki a képernyőn az igényei szerint.

Következtetés 🎮

Ha új szintre szeretné emelni játékélményét, feltétlenül vásároljon egy jó játékmonitort. Teljesen más játék- és megtekintési élményben lesz része egy csúcskategóriás játékmonitorral. Ezek a legjobbak, amelyeket megnézhet, ha egy vásárláson gondolkodik.

Ezután olvassa el a menő játékasztalokat.