11 Illustrator beépülő modul a tervezési potenciál maximalizálásához

A dizájn világában a kreativitás a király. Éppen ezért a tervezőknek fokozniuk kell a kreativitást és egyszerűsíteniük kell a munkafolyamatot. A sokoldalú és professzionális tervezőszoftverek, például az Adobe Illustrator segítségével megmutassa kreativitását.

Igaz, hogy a kreativitás a tervezés sarokköve, de ha van néhány gyilkos bővítmény az arzenáljában, az határozottan előnyt jelenthet a termelékenység növekedésével. A beépülő modulok vagy kiegészítők itt jönnek a képbe. A beépülő modulok segítenek a tervezőknek a kreativitás és a termelékenység tökéletes egyensúlyában.

Az Adobe Illustrator beépülő moduljai felbecsülhetetlen értékű eszközt jelentenek minden olyan tervező számára, aki át akarja feszegetni kreativitása és hatékonysága határait. A terméktervezéstől a logókig a beépülő modulok segítségével könnyedén és hatékonyan megvalósíthatja elképzeléseit. Ezek a hatékony kiegészítők segíthetnek abban, hogy kevesebb erőfeszítéssel megvalósítsa elképzelését, és maximalizálja a tervezési potenciált.

Legyen szó terméktervezőről, logótervezőről vagy általános grafikusról, ezek a beépülő modulok olyan előnyt jelenthetnek, amelyre szüksége van a munkája emeléséhez. Tehát merüljünk el az Illustrator beépülő moduljainak világában, és fedezzük fel, hogyan alakíthatják át tervezőjátékunkat.

Az Adobe Illustrator beépülő modulok olyan bővítmények, amelyek a szoftverbe telepíthetők, hogy javítsák annak funkcionalitását és további funkciókat biztosítsanak. Ezek a beépülő modulok sokféle módon segíthetik a tervezőket, a kreatív blokkok leküzdésétől a kritikus döntések meghozataláig.

A beépülő modulok pontosabbá tehetik a vektoros rajzolást, míg egyes beépülő modulok segíthetnek a tervezőknek színekkel és formákkal kísérletezni, ami új ötletekhez és tervezési megoldásokhoz vezet.

Pantone Connect

A Pantone Connect kötelező Adobe Illustrator beépülő modul minden tervező számára, aki a színjátékát a következő szintre szeretné emelni. Ezzel a beépülő modullal közvetlenül az Illustratorban érheti el a Pantone teljes színkönyvtárát, beleértve a legújabb kiadásokat is.

Ez azt jelenti, hogy többé nem kell órákat töltenie a tökéletes színegyeztetés keresésével vagy a színkódok kézi bevitelével. Ezenkívül a Pantone Connect lehetővé teszi egyéni színpaletták létrehozását és mentését, megkönnyítve ezzel a márka egységességének megőrzését.

Ennek a bővítménynek egy másik nagyszerű tulajdonsága, hogy képes egy kép vagy fénykép alapján színegyezéseket keresni. Ez megváltoztathatja a játékot, amikor megpróbálja lemásolni a színeket egy tervezési projektben.

Ennek a bővítménynek azonban az egyik lehetséges hátránya a költség – bár létezik ingyenes verzió, a teljes szolgáltatáskészlethez előfizetés szükséges. Az ingyenes verzió is jól használható, mivel több mint 15000 színt biztosít, és 10 paletta mentését teszi lehetővé.

Összességében a Pantone Connect egy hatékony eszköz, amely időt takaríthat meg a tervezőknek, és új magasságokba emelheti színjátékukat.

Auto Megváltó

Az Auto Saviour egy nélkülözhetetlen Adobe Illustrator beépülő modul, amely megelőzheti az értékes tervezési munkák elvesztését váratlan összeomlások vagy áramkimaradások miatt. Ezzel a beépülő modullal automatikus mentési időközöket állíthat be a munkájához, így biztosítva, hogy mindig rendelkezésre álljon egy friss biztonsági másolat.

Ezenkívül az Auto Saviour lehetővé teszi a mentési beállítások testreszabását, így jobban irányíthatja a biztonsági mentési folyamatot.

A csodálatos visszaszámláló óra mutatja az „utolsó mentés” és a „következő mentés” idejét, hogy biztosan emlékezzen, mikor kell menteni. Ez különösen akkor hasznos, ha együttműködési projekteken vagy távolról dolgozik.

  Mély merülés a WSL2 képességeiben

Az Auto Saviour használatának egyik legnagyobb előnye az általa nyújtott nyugalom – ha tudjuk, hogy a munkája rendszeres időközönként automatikusan mentésre kerül, enyhítheti a stresszt és a frusztrációt, amelyet a technikai probléma miatt elvesztegetett munkaórák okoznak.

Ziflow

A Ziflow egy Adobe Illustrator beépülő modul, amely különösen hasznos azoknak a tervezőknek, akiknek az ügyfelekkel vagy csapattagokkal kell együttműködniük a tervezési projektekben.

Ezzel a beépülő modullal egyszerűen megoszthatja Illustrator-fájljait másokkal, és közvetlenül a dokumentumon belül kaphat visszajelzéseket és megjegyzéseket. Ezzel rendkívül sok időt takaríthat meg, és szükségtelenné válik az oda-vissza e-mailek vagy megbeszélések.

Ezenkívül a Ziflow Creative Collaboration segítségével nyomon követheti projektjei előrehaladását, határidőket állíthat be, és feladatokat oszthat ki a csapattagoknak. Ez különösen hasznos lehet azoknak a projektmenedzsereknek, akiknek több projektet és csapattagot kell nyomon követniük.

A Ziflow Creative Collaboration képes leegyszerűsíteni a felülvizsgálati és jóváhagyási folyamatot. Ez a beépülő modul lehetővé teszi, hogy az ügyfelek vagy a csapattagok közvetlenül a tervfájlhoz írjanak megjegyzéseket, így nincs szükség hosszadalmas e-mail-láncokra vagy személyes találkozókra.

Cineware

A Cineware egy egyedülálló Adobe Illustrator beépülő modul, amely kiemelkedik a többi beépülő modul közül, mivel képes 3D animációkat és modelleket közvetlenül az Illustratorba integrálni. A Cineware a legjobb Adobe Illustrator bővítmény terméktervezők számára. Ezt a bővítményt a Maxon, egy 3D-s animációs szoftverek készítésére szakosodott cég biztosítja.

A Cineware segítségével a tervezők egyszerűen importálhatnak más szoftverekkel, például a Cinema 4D-vel készített 3D-s animációkat vagy modelleket, és közvetlenül elhelyezhetik azokat az Illustrator-terveikbe. Ez lehetővé teszi a tervezők számára, hogy új dimenziót adjanak terveikhez, és dinamikusabb és látványosabb illusztrációkat készítsenek.

A legjobb dolog a Cineware-ben a valós idejű előnézet. Ezenkívül a Cineware számos eszközt biztosít a tervezőknek a 3D modellek megvilágításának, árnyékainak és visszaverődésének beállításához, valamint a modell elforgatásának és elhelyezésének lehetőségét a tervezésen belül.

A Cineware emellett lehetővé teszi a tervezők számára, hogy animációkat hozzanak létre az Illustratoron belül a 3D modell közvetlen animálásával, és eszközöket biztosít ezen animációk videofájlként vagy GIF-ként való exportálásához. Kezdésként sok 3D objektumot tartalmaz. Ezeket az objektumokat a Turbosquid partnerplatform biztosítja.

A Free Stock Search egy hatékony Adobe Illustrator beépülő modul, amely segíti a tervezőket, hogy közvetlenül az Adobe Illustrator munkaterületükről keressenek és töltsenek le kiváló minőségű stock képeket. Ezzel a beépülő modullal a tervezők időt és erőfeszítést takaríthatnak meg, mivel nem kell váltaniuk a tervezőszoftverük és a készletképes webhelyek között.

A bővítmény felhasználóbarát felülettel rendelkezik, amely lehetővé teszi a tervezők számára, hogy kulcsszavak segítségével keressenek képeket, és különféle szűrőket alkalmazzanak, például a kép tájolását, színét, méretét és felbontását. A letöltött képek automatikusan hozzáadódnak az Illustrator dokumentumhoz, és könnyen szerkeszthetők és testreszabhatók.

A Free Stock Search megkíméli a tervezőket a stock képek vásárlásának költségeitől, mivel hozzáférést biztosít az ingyenes stock képek hatalmas könyvtárához. Ez a beépülő modul ideális azoknak a tervezőknek, akik szeretnék kiváló minőségű képekkel javítani terveiket, és időt takaríthatnak meg a folyamat során.

Nem csak az Adobe Illustrator, hanem ez a beépülő modul kompatibilis szinte minden olyan Adobe-termékkel, amely a Creative Cloud részét képezi, mint például a Photoshop, az InDesign, az After Effects és a Premiere Pro.

  Hogyan kaphat élő szószámlálást a Google Dokumentumokban a Chrome-ban

Utánozz

A MirrorMe az Astute Graphics hatékony Adobe Illustrator beépülő modulja, amely segítségével a tervezők könnyedén hozhatnak létre bonyolult mintákat és terveket. Ennek a bővítménynek a legfontosabb jellemzője, hogy valós időben képes tükrözni a grafikákat és a terveket.

A MirrorMe lehetővé teszi a tervezők számára, hogy szimmetriát hozzanak létre terveikben, és számos testreszabási lehetőséget kínál a szimmetria finomhangolásához. A beépülő modul különböző típusú tükrözési lehetőségeket kínál, például radiális, rácsos és tengelyes tükrözést.

A MirrorMe a formák és tárgyak széles skáláját támogatja, ami megkönnyíti a tervezők számára az összetett formák és tervek tükrözését. Időt takarít meg, növeli a hatékonyságot, és új kreatív lehetőségeket kínál a tervezők számára.

Használata egyszerű, de eltarthat egy ideig, amíg a kezdő szintű tervezők megszokják a különféle tükrözési lehetőségeket és beállításokat. Ez a bővítmény ingyenes, ha az Astute Manager segítségével tölti le.

FontSelf

A FontSelf segítségével a tervezők egyszerűen és gyorsan hozhatják létre saját betűtípusaikat. A funkciók széles skálája miatt ez a legjobb Adobe Illustrator bővítmény a tervezők számára.

A FontSelf bármilyen alakzatot karakterré alakíthat, lehetővé téve a tervezők számára, hogy egyedi betűtípust hozzanak létre bármilyen tervezési elemből. Ezenkívül a beépülő modul használata hihetetlenül könnyen használható, és az egyszerű fogd és vidd funkcióval pillanatok alatt létrehozhat betűtípusokat.

A beépülő modul mind az OTF betűkészlet-fájlokat, mind a tényleges OpenType betűtípusokat exportálhatja, így kompatibilis az eszközök és alkalmazások széles skálájával.

A FontSelf lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy alternatívákkal, ligatúrákkal és egyéni bevágásokkal és térközökkel rendelkező betűtípusokat, valamint Opentype-SVG színes betűtípusokat készítsenek. Kiküszöböli annak szükségességét, hogy a tervezők a már meglévő betűtípusokra hagyatkozzanak, vagy órákat töltsenek az egyedi betűtípusok létrehozásával a semmiből.

Ezenkívül a bővítmény Mac és PC-vel is kompatibilis, így a felhasználók szélesebb köre számára elérhető. Fizetett beépülő modulként azonban egyes tervezők a költségeket hátránynak találhatják. Diákok 50% kedvezményben részesülhetnek, mint tervezőre vágyók.

Rendező

Az Arranger egy Adobe Illustrator beépülő modul, amelyet arra terveztek, hogy segítse a tervezőket az objektumok és formák egyszerű és hatékony elrendezésében. Ez a beépülő modul különösen hasznos azoknak a tervezőknek, akik több objektum és forma elrendezését igénylő összetett illusztrációkon dolgoznak.

Ennek a beépülő modulnak az a fő jellemzője, hogy több objektumot kijelölhet, és egyetlen kattintással átrendezheti őket. A tervezők helyzetük, méretük és alakjuk alapján rendezhetik el az objektumokat és alakzatokat. A bővítmény számos elrendezési lehetőséget kínál, például kör, hullám és rács. További lehetőségek, például az objektumok közötti térköz, a vég- és kezdőszög stb.

A tervezők egyedi hullámokat, köröket és rácsokat hozhatnak létre az alakzatok pontosabb igazításával. Az Arranger bővítmény Mac és PC platformokkal is kompatibilis, és használható az Adobe Illustrator CC és újabb verzióival.

Előnyös, ha egy tervező összetett, sok formát és tárgyat tartalmazó illusztrációt szeretne készíteni. Segít az összetett munkák egyszerű elvégzésében, fokozott termelékenységgel, pontossággal és egyszerűsített munkafolyamattal.

A tervezők jelentős mennyiségű időt takaríthatnak meg több objektum és forma elrendezésekor. Előfordulhat azonban, hogy nem megfelelő olyan tervezők számára, akik inkább kézzel rendezik el az objektumokat és formákat.

  Védje meg otthoni Minecraft szerverét a DDOS támadásoktól az AWS segítségével

ProWorkflow

A ProWorkflow egy felhőalapú projektmenedzsment és időkövető eszköz, amely integrálható az Adobe Illustratorral, hogy segítse a tervezőket projektjeik hatékonyabb kezelésében. A ProWorkflow segítségével a tervezők egyszerűen kezelhetik feladataikat, nyomon követhetik idejüket, és együttműködhetnek csapattagjaikkal, mindezt az Adobe Illustrator felületéről.

A beépülő modul segítségével a felhasználók hozzáférhetnek a ProWorkflow összes funkciójához, például feladatok létrehozásához és hozzárendeléséhez, időkövetéshez, határidők beállításához és a csapattagokkal való kommunikációhoz anélkül, hogy elhagynák az Adobe Illustratort.

Ez segíthet a tervezőknek abban, hogy a munkájukra koncentráljanak, és elkerüljék a több eszköz közötti váltás okozta zavaró tényezőket.

Központi platformot biztosít a projektek kezeléséhez, amely segíthet a tervezőknek abban, hogy szervezett maradjanak, és nyomon kövessék előrehaladásukat.

A ProWorkflow emellett olyan funkciókat is kínál, mint például a projektsablonok, a testreszabható munkafolyamatok és a valós idejű jelentéskészítés, amelyek segíthetik a tervezőket abban, hogy időben és a költségvetésen belül fejezzék be projekteiket.

A beépülő modul elérhető az Adobe Exchange piacon, és integrálható más szoftverekkel, például a Photoshoppal és az InDesign-nal.

QR Code Maker Pro

A QR Code Maker Pro egy olyan beépülő modul, amely lehetővé teszi a tervezők számára QR-kódok létrehozását és generálását az Adobe Illustratorban. A beépülő modul felhasználóbarát, könnyen használható, és testreszabási lehetőségek széles skáláját kínálja a tervezőknek, hogy egyedi QR-kódokat hozzanak létre, amelyek illeszkednek márkájuk stílusához és színsémájához.

A beépülő modul az Adobe Illustrator Mac és PC verzióival is kompatibilis. A bővítmény használatának előnye, hogy időt takarít meg a tervezőknek, mivel nem kell váltaniuk a különböző szoftverek vagy webhelyek között QR-kódok létrehozásához.

Előnyös azoknak a tervezőknek is, akiknek egyedi QR-kódokat kell létrehozniuk ügyfeleik számára, mivel a bővítmény lehetővé teszi a tervezők számára, hogy igényeiknek megfelelően testreszabják a QR-kód alakját, méretét és színét.

Ikonok8

Az Icons8 egy Adobe Illustratorhoz kifejlesztett bővítmény, amely több mint 100 000 különböző stílusú, színű és méretű ikonhoz kínál hozzáférést. Ez a beépülő modul segít a tervezőknek időt megtakarítani azáltal, hogy hatalmas ikontárat biztosít számukra, amelyből választhatnak, így nincs szükség ikonok létrehozására a semmiből.

Az Icons8 segítségével a tervezők megtalálhatják projektjükhöz a tökéletes ikont, módosíthatják azt a tervezési stílusuknak megfelelően, és közvetlenül beilleszthetik az Adobe Illustrator fájljukba. Használható az ikonok testreszabására, például az ikonok színének és méretének, sőt a vonalvastagság megváltoztatására is.

Egy olyan funkciót is kínál, amely lehetővé teszi a tervezők számára, hogy az adott tervezési stílus vagy kategória alapján keressen ikonokat, így könnyen megtalálhatja a tökéletes ikont egy projekthez.

Ezenkívül az Icons8 beépülő modult rendszeresen frissítik, és gyakran adnak hozzá új ikonokat. Megoldja az időhiányban szenvedő vagy inspirációra szoruló tervezők problémáját, gyors hozzáférést biztosítva az ikonok átfogó könyvtárához.

Következtetés

Az Adobe Illustrator beépülő modulok játékmódot jelentenek azoknak a tervezőknek, akik szeretnék maximalizálni tervezési potenciáljukat. Ezek a beépülő modulok a tervezés különböző területein segítenek, mint például a színpaletták, a munkafolyamatok kezelése, az együttműködés és az ikonok testreszabása, így a tervezők időt és erőfeszítést takarítanak meg. Ezeknek a bővítményeknek a segítségével a tervezők egyedi és professzionális terveket készíthetnek, így munkájuk kiemelkedik a többi közül.

Bizonyos platformokat is felfedezhet, hogy ikonokat szerezzen webhelyéhez.