10 online Traceroute eszköz a hálózati problémák elhárításához

A Traceroute a hálózati mérnökök által leggyakrabban használt eszköz a hálózati kapcsolat hibakeresésére és a késleltetési problémák elhárítására.

Megmutatja egy adatcsomag útvonalát, amely eléri a célállomást a forráscímről. A Traceroute ICMP visszhang kérési csomagok sorozatát továbbítja a célállomásnak, hogy felismerjen minden útválasztót a csomag útvonalán.

A hálózati problémák hibakeresése közben a traceroute teszt nagyon hasznos, mivel pontosan meghatározhatja a probléma pontos helyét. Meghatározhatja, hogy egy adatcsomag útján melyik útválasztót kell alaposabban megvizsgálni.

A traceroute tesztet többféle módszerrel is elvégezheti. Néha, amikor megpróbál nyomkövetési útvonalat indítani a rendszerből egy parancssor használatával, előfordulhat, hogy az nem működik megfelelően.

Mivel az egységes útválasztási politikával rendelkező hálózat útválasztói gyakran blokkolják a traceroute csomagokat. Ebben az esetben az online eszközök használata a legalapvetőbb és legpraktikusabb technikák közé tartozik a traceroute tesztek elvégzésére.

Ebben a cikkben összefoglaltuk a legjobb online Traceroute eszközök listáját a hálózati problémák elhárításához.

Kezdjük el!

Dotcom-eszközök egy praktikus és kiváló webszolgáltatás, amely több ingyenes online webes teljesítményt nyújtó eszközt kínál, hogy gyorsan áttekintést kapjon webhelye teljesítményéről. Traceroute-tesztet is végezhet a hálózattal kapcsolatos problémák, például megszakadások, gyenge sávszélesség és egyéb hálózattal kapcsolatos problémák megoldására.

Írja be a gazdagép/IP címet a beviteli mezőbe, válassza ki az ellenőrző pontot, ahonnan a traceroute tesztet végrehajtja (ha akarja, több helyet is kiválaszthat), majd kattintson a „Teszt futtatása” gombra.

Egy traceroute teszt eredményeiből megtudhatja, hogy az adatcsomagok hol hibáztak vagy haladtak át az egyes hálózati ugrásokon. Ez a webhely különféle ingyenes eszközöket kínál, mint például az FTP-kiszolgálóteszt, a DNSBL-teszt, az e-mail-kiszolgáló tesztje és még sok más.

KeyCDN

Az KeyCDN egy hatékony és egyszerű eszköz a hálózati teljesítmény és a CDN (Content Delivery Network) problémák észlelésére és elemzésére. Adja meg a kívánt IP-címet vagy gazdagépnevet, majd a folytatáshoz kattintson a „Teszt” gombra.

  A Google Drive és a Fotók felosztódnak: Amit tudnod kell

A világ különböző pontjain automatikusan elvégzi a traceroute tesztet, és táblázatos formában jeleníti meg az eredményeket. Ezen a webhelyen egyéb műveleteket is végrehajthat, beleértve a DNS-ellenőrzéseket, a ping-teszteket és az IP-hely-ellenőrzéseket.

UpTrends

UpTrends egy másik fantasztikus eszköz a Traceroute tesztek elvégzésére és a hálózati problémák hibaelhárítására. Adja meg a domain nevet vagy IP-címet, és válassza ki az ellenőrző pontot a teszt elindításához.

A teszteredményeket elmentheti és megoszthatja egy megosztható hivatkozás segítségével, vagy később is áttekintheti őket, ha akarja. Ez a webhely olyan megfigyelő eszközöket is kínál, mint a CDN-teljesítmény, az Uptime, a Ping és a webhely sebességtesztje.

HackerTarget

HackerTarget egy webalapú szolgáltatás, amely különféle ingyenes IP- és hálózati eszközöket kínál. Egyszerűen írja be az IP-címet vagy a domain nevet, és kattintson a „Traceroute indítása” gombra a folytatáshoz. A teszt elvégzéséhez MTR-t (egy robusztus traceroute segédprogramot, több ICMP-pinggel) használ.

Ezzel a webszolgáltatással TCP- és UDP-vizsgálatokat, DNS-keresést, földrajzi IP-keresést, alhálózat-keresést, szalaghirdetés-megragadást és sok mást is végezhet.

DNS-ellenőrző

DNS-ellenőrző egy felhasználóbarát eszköz. Egyszerűen adja meg a tesztelni kívánt domain nevet vagy IP-címet, és kövesse nyomon a hálózati kérés minden lépését, hogy elérje a megadott gazdagépet.

Más online eszközökhöz hasonlóan kiszámítja az egyes ugrások időtartamát a csomagban a célállomáshoz vezető úton, és megjeleníti a teszteredményeket. Ez a webhely különféle IP-, DNS-, fejlesztői, webmesteri, hálózati, kiberbiztonsági és termelékenységi eszközöket is kínál. Megtekintheti ezen eszközök listáját itt.

Oldal 24×7

Oldal 24×7 egy praktikus és kiváló webszolgáltatás a traceroute tesztek elvégzéséhez. Írjon be egy domain nevet a megfelelő helyre, válassza ki az ellenőrző pontot, majd kattintson a „Nyomkövetés” gombra. A teszteredményeket letöltheti és később áttekintheti.

Különféle rendszergazdai, érvényesítési, fejlesztői és tartalommal kapcsolatos eszközöket is biztosít. Akár 5 webhelyet is ingyenesen nyomon követhetsz folyamatosan, és értesítést kaphatsz, ha leállnak, de ehhez létre kell hoznod egy fiókot.

  Ossza meg számítógépe képernyőjét bármely számítógéppel WiFi-n vagy LAN-on keresztül a ScreenTask segítségével

Constellix

Constellix egy webszolgáltatás, amely különféle hálózati erőforrás-eszközöket biztosít. Ingyenes és hatékony Traceroute Command Tool eszközt is kínál a teszt elvégzéséhez a világ több mint 25 ellenőrző pontjáról. A teszteredmények vonaldiagramként és oszloptáblázatként jelennek meg, így könnyebben érthető és értelmezhető.

Ezt az eszközt gyakran használják a forrás és a cél közötti kommunikációs útvonal lehetséges hibáinak vagy szolgáltatáskimaradásainak azonosítására. A legjobb az egészben az, hogy kiválaszthatja a protokollt a traceroute teszt elvégzéséhez.

Traceroute-Online

Traceroute-online egy másik jól ismert eszköz a traceroute tesztek elvégzésére. Adjon meg egy domain nevet, és kattintson a „Traceroute!” gombra. gombot a folytatáshoz. A kimeneti eredményeket az mtr nyers adatokból történő elemzés után térképen ábrázolják.

Az mtr programot használja több hálózati információ gyűjtésére, és egy kifinomult leképezési funkcióval érkezik, amely nyomon követi az adatcsomagok útvonalát, és leképezi a szűrt eredményeket.

G Suite.Tools különféle ingyenes és hatékony webhely-hibaelhárító eszközöket biztosít. A Visual Traceroute az egyik ilyen. Ennek a vizuális nyomkövetési eszköznek az a célja, hogy azonosítson minden szervert, amely újraküldi a hálózati csomagokat egyik helyről a másikra, miközben méri az időt, amely az átviteli útvonalon lévő minden továbbításhoz szükséges.

A Google Térképen gyorsan megtekintheti az egyes adattranzakciók útvonalát a szerver és a vizsgált Hostnév vagy IP-cím között. Az eredmények alapján kiválaszthatja, hogyan módosíthatja egyszerűen a hálózati konfigurációt webhelye felgyorsítása érdekében.

Kódolás.Eszközök egy másik kiváló webszolgáltatás, amely kriptográfiával, képsegédprogramokkal és internetes teszteléssel kapcsolatos eszközöket biztosít. Az ezen a webhelyen található Traceroute eszköz használata nagyon egyszerű. Egyszerűen írja be a kívánt tartományt vagy IP-címet, majd kattintson a „Traceroute” gombra, miután kiválasztotta a lekérdezés típusát és az ugrásonkénti próbák számát.

  Hogyan ábrázoljunk adatokat egy világtérképen

GYIK a Traceroute-ról

Mi az a traceroute?

A webhelyről megszerzett információknak több hálózaton és rendszeren kell áthaladniuk, különösen az útválasztókon. Egyszerűen fogalmazva: A traceroute eszköz megmutatja az adatcsomagok útvonalát, amint az interneten keresztül a kiindulóponttól a célcímükig eljutnak.

Hogyan működik a traceroute?

Az adatátvitelben részt vevő minden hálózati útválasztó megkapja a traceroute eszköz által küldött ICMP echo kérés csomagokat. Ezek a továbbított ICMP-csomagok azonosítják, hogy az adatátvitelben részt vevő útválasztók sikeresen át tudják-e vinni a csomagot, és meghatározzák az egyes ugrások válaszának időtartamát.

Becsomagolás

A traceroute teszt végrehajtása a rendszerből eltér az online eszközök használatától. Általában a hálózati meghibásodások vagy késleltetési problémák elhárításakor a rendszer nyomkövetési tesztet indít. Ez lehetővé teszi a hálózati kapcsolat megszakításának vagy csomagkiesésének lokalizálását.

Az online eszközökkel végzett nyomkövetési teszt végrehajtása során azonban az eszköz gazdaszervere a tesztelési rendszer lesz, amely a világ különböző régióiban található.

Ennek az az előnye, hogy a felhasználó teszteket végezhet a gazdagép rendszer segítségével a világ különböző pontjain, és világos pillanatképet kaphat a hálózati hozzáférésről és kapcsolatról, amely nem kapcsolódik az Ön eredeti helyéhez.

Remélem, hasznosnak találta ezt a cikket az online Traceroute eszközök megismerésében a hálózati problémák elhárításához.

Érdekelheti a legjobb tárhely-ellenőrző eszközök megismerése is.