VTuber Avatar létrehozása: lépésről lépésre

Kulcs elvitelek

  • Töltse le a VRoid Studio alkalmazást, hogy személyre szabott VTuber-avatart hozzon létre ingyenesen. Az avatarod lesz a személyazonosságod, ezért elsőbbséget élvezzen egy nagyszerű avatár létrehozása a kezdetektől fogva.
  • Testreszabhatja avatarod kinézetét a VRoid Studio részletes testreszabási lehetőségeivel. Módosítsd az egyes funkciók méretét, alakját, színét és elhelyezését, és lassan építsd fel avatarod.
  • Használja a VRoid Studio kifejezésszerkesztőjét az avatar kifejezéseinek testreszabásához. Dolgozzon végig a különböző kifejezéseken, és módosítsa a beállításokat a kívánt eredmények elérése érdekében.

A VTuberré válás nagyszerű módja a streamelésnek a Twitchen, miközben megőrzi személyazonosságát. A VTuber-avatar létrehozása és beállítása megfélemlítő és bonyolult folyamat lehet, de ebben a lépésről lépésre bemutatott áttekintésben mindent megtalál, amire szüksége van.

1. Töltse le a VRoid Studio alkalmazást az avatar létrehozásához

A VTuber utazás első lépése az avatar létrehozása. Ettől kezdve ez az avatar lesz az ön személyazonossága, ezért nagyon fontos, hogy olyan legyen, amelyre rezonál.

Amint a nézőid elkezdenek jönni a streamedre, és kapcsolatba lépnek veled, mint személlyel, azonosítani fognak az avataroddal. Később módosíthatod az avatarod, ha frissíteni vagy feljebb szeretnél váltani, de ez felkavaró lehet a nézőid számára, és nem ismerik fel az adatfolyamodat a Twitch kezdőlapján. Ezen okok miatt elsőbbséget kell élveznie egy nagyszerű avatar létrehozásának az induláskor.

  Kaphat több felhasználói fiókot egy iPaden?

Szerencsére sok különböző program létezik, amellyel ingyenesen készíthet ragyogó VTuber-avatart. Ebben az esetben a VRoid Studio-t fogjuk használni. A VRoid Studio egy ingyenes program, amelyet letölthet és telepíthet a Steam vagy az App Store áruházból, és az egyik legjobb VTubing alkalmazás kezdőknek.

Letöltés: VRoid Studio for Gőz | iOS (Ingyenes, alkalmazáson belüli vásárlás lehetséges)

2. Építsd meg avatarod kinézetét

A VRoid letöltése és elindítása után az első megjelenő képernyő lehetőséget ad egy új egyéni avatart létrehozására, vagy a néhány lehetőség közül való kiválasztására. Mindig a legjobb a saját elkészítése, mivel az avatarod a személyed lesz; ezt nem akarod megosztani mással.

Válassza az Új létrehozása lehetőséget saját egyedi avatar létrehozásához, és válassza ki, hogy Masc vagy Fem karaktert szeretne-e létrehozni.

Innentől megjelenik a karakterkészítési oldal. Az avatarod testreszabható részei, például az arc, a test és a ruhák, a képernyő tetején találhatók. Ha kiválaszt egyet ezen kategóriák közül, több testreszabási lehetőség jelenik meg a bal és a jobb oldalon.

A képernyő bal oldalán olyan előre beállított beállításokat talál, mint a szem alakja, írisz, szemöldök, szempilla és még sok más. Ha talált valamit, ami tetszik, a jobb oldali menüre lépve tovább testreszabhatja.

A jobb oldali testreszabási lehetőségek rendkívül alaposak, lehetővé téve az avatarod minden funkciójának méretét, alakját, színét és elhelyezését. Dolgozzon végig a képernyő tetején lévő kategóriákon, és lassan építse fel avatarját.

3. Szabja testre Avatárja kifejezéseit

Ha elégedett a karakterével, válassza felül az Arc fület, és nyomja meg a bal oldali panel legalsó részén található ikont a Kifejezésszerkesztő megnyitásához.

Dolgozzon végig a bal oldali kifejezéseken, és módosítsa a jobb oldali beállításokat a kívánt eredmény eléréséhez.

  A Roku TV-n nem működő alkalmazások javítása

4. Exportáld az Avatarod

Ha elégedett az avataroddal és annak kifejezéseivel, válassza ki a Megosztás ikont a képernyő jobb felső sarkában, és nyomja meg az Exportálás gombot.

Mielőtt letölthetné avatarodját, fel kell vázolnia a használati feltételeit. Itt egyértelművé teszi, hogy ki és milyen módon használhatja vagy terjesztheti az avatarod. Ha azt szeretnéd, hogy te vagy az egyetlen, aki használja az avatarod, válaszd az Újraterjesztés tiltva lehetőséget.

Válassza ki a használni kívánt fájltípust – a VRM0.0 és a VRM1.0 jó lehetőségek –, majd nyomja meg az Exportálás gombot a kész avatar mentéséhez.

5. Adja hozzá VTuber Avatarját az Animaze-hez

Az Animaze az a szoftver, amely életre kelti avatarodat azáltal, hogy csatlakoztatja a kamerához, és lehetővé teszi, hogy karaktere utánozza a mozgásait. Ez a fő különbség a VTuber avatar és a PNGTuber avatar létrehozása között. Ha nincs kamerája, nem tud hatékonyan létrehozni VTuber-avatart. Továbbra is megélheti streamelési álmait, ha helyette PNGTuber lesz.

Az Animaze ingyenesen letölthető a Steamen, de van fizetős verziója. Az Animaze fizetése eltávolítja a vízjeleket a VTuber avatarodról, és további funkciókhoz ad hozzáférést, de megmutatjuk, hogyan távolíthatod el a vízjeleket, így ingyenesen használhatod és élvezheted az Animaze-t.

Letöltés: Animaze for Gőz (Ingyenes, alkalmazáson belüli vásárlás lehetséges)

A kezdéshez töltse le és nyissa meg az Animaze-t. Válassza az Avatar lapot a bal oldali menü tetején, és válassza az Avatar importálása lehetőséget. Keresse meg és válassza ki a VTuber-avatart a fájljai közül.

Válassza a Háttér fület a bal oldali menüből, és válassza ki a zöld képernyő hátterét. Bármelyik elérhető hátteret kiválaszthatja, de az egyszínű zöld opció ideális, mivel zöld képernyőként működik.

  Miért szerettem a Microsoft Bobot, a Microsoft legfurcsább alkotását

Válassza a Virtuális kamera engedélyezése lehetőséget a képernyő alján, hogy csatlakoztassa webkameráját az Animaze-hez. A kép betöltése után válassza a Kalibrálás lehetőséget a webkamera ablakának alján. Ez szinkronizálja mozdulatait a VTuber-avatar mozgásával, lehetővé téve, hogy zökkenőmentesen kövesse a műveleteit.

6. Adja hozzá VTuber Avatarját a streaming szoftverhez

Most, hogy létrehozta és beállította avatarját, csak annyit kell tennie, hogy importálja azt a streaming szoftverébe, és elkezdje a streamelést. Számos különböző adatfolyam-szoftver-beállítás létezik, de ebben a példában az OBS-t fogjuk használni.

Letöltés: OBS Studio for Windows, Mac és Linux (Ingyenes)

Nyissa meg az OBS-t, és nyomja meg a plusz ikont a Források részben új videorögzítő eszköz hozzáadásához. Válassza a Virtuális kamera animálása lehetőséget a legördülő listából, és nyomja meg az OK gombot.

Kattintson a jobb gombbal a Videorögzítő eszközre a Források részben, és válassza a Szűrők lehetőséget. Válassza a Chroma Key lehetőséget, hogy a zöld képernyő beleolvadjon az adatfolyam hátterébe.

Az Animaze ingyenes verziója vízjelet ad az avatar oldalához, amely egyik oldalról a másikra mozog, hogy megakadályozza, hogy egyszerűen levágja azt. Van azonban egy mód a vízjel levágására, ha el szeretné távolítani az adatfolyamból.

A vízjel körbevágásához kattintson ismét a jobb gombbal a Video Capture Device-re, és válassza az Átalakítás > Átalakítás szerkesztése menüpontot. Az Átalakítás menü alján megjelenik a Jobb oldali vágás és a Bal oldali vágás opció. Válassza ki mindkettőt, és állítsa az értéket 154 px-re.

Nem kell feláldoznia magánéletét a streamelés miatt

Saját VTuber-avatar létrehozása meglehetősen hosszadalmas folyamat, amely túlságosan nehéz lehet, különösen akkor, ha nem biztos benne, hogy milyen programokat vagy szoftvereket használjon. Remélhetőleg ez a részletes útmutató segített létrehozni saját avatarod, így megkezdheted streamelési karriered, miközben továbbra is megőrizheted személyazonosságodat.