A Roku TV-n nem működő alkalmazások javítása

A Roku TV egy okostévé, amely egyszerűen használható és megfizethető. A Roku TV filmeket, TV-műsorokat és egyéb digitális tartalmakat sugároz számos ingyenes és népszerű előfizetéses csatornáról. A Roku TV beépített szoftverrel érkezik, amelyhez nincs szükség plug-inre vagy stickre. A Roku TV streameléséhez nincs kapcsoló bemenet. A Roku TV összes streamelése lehetséges az interneten keresztül. Ha Ön már rendelkezik Roku TV-vel, és küszködik a beépített alkalmazásaival, akkor van egy tökéletes útmutatónk. Mai dokumentumunkban megvitatjuk azokat az alkalmazásokat, amelyek nem működnek a Roku TV-n, és ezek okait. Nem csak egy, hanem több módszert is feltárunk, amelyek segíthetnek kijavítani a Roku TV-alkalmazások nem működő problémáit. Tehát, ha problémái vannak azzal, hogy a Roku TV YouTube nem működik, vagy a Roku TV Netflix nem működik, és zavarás nélkül szeretné nézni kedvenc alkalmazását, akkor azonnal kezdjük el a dokumentumunkat.

A Roku TV-n nem működő alkalmazások javítása

Itt bemutattuk a hibaelhárítási módszereket a Roku TV-n nem működő alkalmazások részletes megoldására.

A Roku Apps gyakori problémái

Nézzünk meg néhány gyakori problémát, amelyekkel a Roku alkalmazások használata során találkoztunk az alábbiakban:

  • Az egyik gyakori probléma, amelyet a Roku alkalmazással kapcsolatban észleltek, az automatikus leállítás. Ez magában foglalja az automatikus kijelentkezést is. Ezt a problémát általában a Roku eszköz újraindításával oldják meg.
  • Egy másik probléma, amellyel rendszeresen találkoznak az alkalmazások, az alkalmazások lefagyása. Ez azt jelenti, hogy az alkalmazás lefagy a műsor streamelése közben. Ez a lefagyás előfordulhat hibák, helytelen beállítások vagy akár egy függőben lévő frissítés miatt.
  • Egy másik dolog, ami leginkább látható, az az alkalmazás szétkapcsolódása a TV-ről. A probléma megvizsgálásához ellenőrizze az internetkapcsolatot, és ellenőrizze, hogy megfelelően működik-e vagy sem.

Miért nem működnek az alkalmazások a Roku TV-n?

Mielőtt megismerné a lehetséges javításokat, fontos ismernie azokat az okokat, amelyek befolyásolják az alkalmazás Roku-on történő működését. Nézzünk tehát néhány lehetséges okot, amelyek valódi bűnösnek bizonyultak:

  • A csatorna vagy az alkalmazás frissítést igényel.
  • Problémák egy alkalmazás letöltése közben.

  • A probléma akkor is felmerülhet, ha a csatorna fejlesztője éppen javít egy hibát.
  • A kapcsolat megszakadása egy másik oka lehet annak, hogy az alkalmazások nem működnek.

  • Az utolsó ok az lehet, ha a csatorna vagy az alkalmazás már nem kap támogatást a Roku számára.

Most, hogy ismeri a Roku alkalmazásokkal kapcsolatos lehetséges okokat és problémákat, ideje kijavítani ezeket a problémákat az alábbi módszerek segítségével:

1. módszer: Indítsa újra a Roku-eszközt

Az első módszer, amelyet meg kell próbálni, a Roku eszköz újraindítása annak érdekében, hogy a Roku TV YouTube nem működik. A Roku újraindítása egyszerű, de nagyon hatékony módszer. Ez a módszer ismert, hogy megold néhány alapvető problémát a Roku eszközökkel, és javítja a hibákat és az esetleges hibákat. Megpróbálhatja újraindítani Roku eszközét az alábbi lépésekkel:

1. Indítsa el a Kezdőlap menüt Roku eszközén a Roku távirányító Kezdőlap gombjával.

2. Ezután indítsa el a Beállítások lehetőséget a menüből.

3. Ezt követően nyissa meg a Rendszer elemet a Rendszerfrissítés kiválasztásához.

4. Ebben válassza a System Restart lehetőséget.

5. Végül válassza az Újraindítás lehetőséget az eszközzel kapcsolatos kisebb problémák megoldásához.

2. módszer: Frissítse a csatornákat

Lehetséges, hogy a Roku eszköz újraindítása nem jár jó eredménnyel. Ha igen, ellenőrizned kell, hogy vannak-e függőben lévő frissítések a csatornához. Ha igen, azonnal telepítenie kell a frissítést az alábbi lépések végrehajtásával:

1. Navigáljon a Főmenübe, és válassza ki a nem működő alkalmazást/csatornát.

2. Most nyomja meg a csillag gombot a Roku távirányítóján.

3. Végül válassza a Frissítések keresése lehetőséget.

3. módszer: Frissítse a Roku-eszközt

A következő lehetséges megoldás, amely segíthet a Roku TV Netflix működésképtelenségének javításában, a Roku-eszköz frissítése. Ha eszköze elavult operációs rendszerrel működik, kedvenc csatornája lefagyhat vagy leállhat. Ezért rendszeresen ellenőriznie kell a lehetséges frissítéseket az alábbi lépések végrehajtásával:

1. Indítsa el a Roku eszköz Kezdőlap menüjét a távirányító Kezdőlap gombjával.

2. Most indítsa el a Beállítások alkalmazást eszközén.

3. Ebben válassza a Rendszer lehetőséget, majd válassza a Rendszerfrissítés lehetőséget.

4. Ezután válassza az Ellenőrzés most lehetőséget.

Ha elérhető frissítés, várja meg, amíg letöltődik, majd indítsa újra az eszközt.

4. módszer: Telepítse újra az alkalmazásokat

Ha eddig egyik lehetőség sem működött, ha az alkalmazások nem működnek a Roku TV-n, akkor megpróbálhatja eltávolítani, majd újratelepíteni a problémás alkalmazásokat. Ez az egyik leghatékonyabb megoldás a probléma kezelésére.

1. Ehhez először távolítsa el az alkalmazást úgy, hogy navigál a Kezdőképernyőre, és indítsa el a problémás alkalmazást.

2. Ezután nyomja meg az OK gombot a Roku távirányítóján.

3. Ezután nyomja meg a csillag gombot a távirányítón.

4. Ezután válassza az Eltávolítás lehetőséget.

5. Ezt követően erősítse meg az OK gombbal, majd indítsa újra a készüléket.

6. Ezután az alkalmazás újratelepítéséhez lépjen a Főmenü Alkalmazások részéhez.

7. Most válassza ki a Streaming channels lehetőséget, majd nyomja meg az OK gombot.

8. Ezután válassza a Csatornák keresése lehetőséget, és keresse meg a telepíteni kívánt alkalmazást.

9. Ezután válassza a Csatorna hozzáadása lehetőséget az alkalmazás telepítéséhez.

10. Végül válassza az Ugrás a csatornára lehetőséget az elindításához.

5. módszer: Állítsa vissza a hálózati kapcsolatot

A következő módszer, amely segíthet abban, hogy a Roku TV-alkalmazások nem működnek, a hálózati kapcsolat visszaállítása. Lehetséges, hogy a gyenge internetkapcsolat vagy a hálózat hiánya miatt problémákba ütközik a Roku-alkalmazások elindítása során. Ha igen, alaphelyzetbe kell állítania ezt a hálózati kapcsolatot az alábbi lépésekkel:

1. Indítsa el a Roku eszköz beállításait.

2. Ezután válassza ki a Hálózat elemet.

3. Most válassza a Kapcsolat ellenőrzése lehetőséget.

Ha a kapcsolat erős, leválaszthatja az eszközt, és újra csatlakoztathatja a hálózathoz.

6. módszer: Lépjen kapcsolatba a csatorna fejlesztőjével

Ha úgy tűnik, hogy semmi sem működik az Ön számára, kérdezze meg a csatorna fejlesztőjét. A csatornaszolgáltató webhelyén ellenőrizheti, hogy a fejlesztő továbbra is támogatja-e a csatornát a Roku számára. Ez segít megszüntetni a technikai problémákat.

7. módszer: Állítsa vissza a Roku-t a gyári beállításokra

Az egyik utolsó lehetőség, amellyel megpróbálhatja kijavítani a Roku TV-n nem működő alkalmazásokat, a Roku gyári beállításainak visszaállítása. A Roku alaphelyzetbe állítása javítja a teljesítményét, és kisebb problémákat okoz, amelyek megakadályozzák az alkalmazások működését. A módszer kipróbálásához tekintse meg a Roku kemény és lágy visszaállításáról szóló útmutatónkat.

8. módszer: Lépjen kapcsolatba a Roku ügyfélszolgálatával

Ha még a Roku alaphelyzetbe állítása sem vált be, akkor az utolsó lehetőség, hogy felvegye a kapcsolatot a Roku ügyfélszolgálatával. Minden részletet megadhat Roku támogatás beleértve a TV-modelljét, a Roku OS verzióját és a csatornával/alkalmazással kapcsolatos problémákat.

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

Q1. Miért nem indít el a Roku bizonyos csatornákat?

Ans. Ha nem tud bizonyos csatornákat elindítani a Roku-n, annak oka lehet, hogy Roku kapcsolata megszakadt a csatornaszolgáltatóval. Megnézheti a csatorna fejlesztőjének webhelyét, és áttekintheti a támogatott modellek listáját, ha öreg Roku-eszköze van, hogy megbizonyosodjon arról, hogy kompatibilis a csatornával.

Q2. Hogyan nyithatok privát csatornákat a Roku-n?

Ans. Nyithat privát csatornát a Roku-n, ha ismeri a hozzáférési kódját. Ezután a fiókba való bejelentkezés után a Fiókkezelés opcióból hozzáadhat egy csatornát a kóddal. Győződjön meg arról is, hogy Roku eszköze frissítve van.

Q3. Mit tehetek, ha a Roku Store leáll?

Ans. Abban az esetben, ha a Roku Store nem működik az eszközön, próbálja meg újraindítani az eszközt, frissíteni a firmware-t, vagy megpróbál csatlakozni egy erős hálózathoz.

Q4. Mi a teendő, ha a Roku alkalmazások nem játszanak le hangot?

Ans. Megpróbálhatja ellenőrizni a tévé némítási és hangerő-beállításait. Biztosíthatja azt is, hogy az audio csatlakozók mindkét végén rögzítve legyenek.

Q5. Hogyan telepíthetek olyan csatornákat a Roku-ra, amelyek nincsenek a Roku Store-ban?

Ans. Ha vannak bizonyos csatornák, amelyek nem találhatók a Roku Store-ban, annak oka lehet a nem jóváhagyott szolgáltatás. Ha igen, próbáljon meg nem tanúsított csatornákat telepíteni Roku-eszközére. Ezt a módszert azonban a Roku nem ajánlja.

***

Reméljük, hogy a Roku TV-n nem működő alkalmazásokról szóló dokumentumunk sikeresen végigvezette Önt a különféle problémákról, amelyekkel az alkalmazások szembesülhetnek, a problémák mögött meghúzódó okokkal és megoldásukkal kapcsolatban. Ha igen, kérjük, ossza meg velünk megjegyzéseit alább. Kérdéseit és javaslatait az alábbi megjegyzések részben is elküldheti.

  A legjobb 11 legjobb privát böngésző Androidra