VPN, víruskereső és adatszivárgási riasztás

Míg a Surfshark leginkább a korlátlan eszköz VPN-jéről ismert, a „One” egy teljes kiberbiztonsági csomag, amelyet figyelembe kell vennünk.

Egyetlen nap sem telik el a hírekben anélkül, hogy ne említenék a feltörést vagy a személyes adatok védelmét. És ez mindig az ellenkezőjét érzi, amíg velünk nem történik meg.

Az interneten számos alkalmazás található, amelyek azt állítják, hogy megvédik Önt a digitális fenyegetésektől: VPN-ek, nyomkövetési szoftverek, proxy-k, vírusirtó, privát böngészők stb.

Ezek mindegyike kínál egy-egy kirakós darabot, de szükség van valami egészre – mindenre.

Ez az, ahol a Surfshark One ügyet vet magának.

Egyszerűen fogalmazva a következőket tartalmazza:

 • VPN, az internet priváttá tétele
 • Figyelmeztetés az adatszivárgás megfigyelésére
 • Vírusirtó, eszközök védelmére
 • Keresés, névtelen keresés felajánlása

A költség pedig csak töredékével haladja meg a normál VPN-előfizetését, ami jó értéket kínál.

Tehát előfizettünk egy hónapos tervére, és minden egyes jelentkezést külön-külön megvizsgálunk, hogy ellenőrizzük, érdemes-e ajánlani.

Maradjon velünk.

Surfshark VPN

2018-ban jelent meg, ez a Surfshark zászlóshajója. Noha viszonylag fiatal, gyorsan letette a névjegyét a VPN-iparban, és ma már éllovasnak számít.

A Surfshark VPN-t 2018-ban és 2021-ben a Cure 53, egy német kiberbiztonsági cég független auditálta. Az első főként a Surfshark Chrome- és Firefox-bővítményeiről szólt, amelyek végül a VPN-cég jó híre lett.

A második audit részletesebb volt, ellenőrizve egyes szervereit, a VPN konfigurációját és a kapcsolódó biztonsági infrastruktúrát. És az eredmények ismét kedvezőek voltak, a Surfshark érdemére.

Megjegyzendő azonban, hogy egyetlen auditor sem tudja ellenőrizni az összes VPN-kiszolgálót és annak klienseit minden egyes frissítéssel. Az ellenőrzések hatóköre korlátozott, és csak bizonyos erőforrásokat ellenőriznek, amelyekhez az adott pillanatban hozzáférést kapnak.

Mindenesetre nem bölcs dolog 100%-os biztonságot és névtelenséget várni azoktól a termékektől, amelyek a hozzánk hasonló átlagos fogyasztókhoz kerülnek.

Nincs okod aggódni, ha nem olyan valaki, mint Edward Snowden, vagy kiberbűnöző.

Tehát kezdjük azzal, hogy ellenőrizzük, mit csinál a VPN:

Most vessen egy pillantást a Surfshark VPN szolgáltatásaira:

 • Naplózás tilalma
 • 3200+ szerver 95 országban
 • Rosszindulatú programok, nyomkövető és hirdetésblokkoló
 • 100%-ban csak RAM-ot tartalmazó szerverek
 • AES-256 bites titkosítás
 • Szerver zavarása
 • Ölj kapcsolót
 • Osztott alagút
 • Forgó IP
 • Statikus IP
 • MultiHop
 • Korlátlan számú eszköz
 • Privát DNS
 • 24 órás támogatás

Szóval miről maradtunk le?

Néhány fejlett funkció, mint például a Tor over VPN, és olyan felhasználóbarát kiegészítések, mint a szolgáltatásra optimalizált szerverek streameléshez és torrentezéshez.

Ezt leszámítva a szolgáltatások listája megfelelő, és többet kínál, mint bármely átlagos VPN.

Elkezdeni

Miután előfizetett a preferált csomagra, jelentkezzen be a Surfshark-fiókba a webhelyén a VPN-kliens letöltéséhez.

A legnépszerűbb operációs rendszerek, böngészők és okostévék számára számos natív alkalmazás létezett. Ezen kívül vannak útmutatók a kézi beállításhoz és az útválasztó VPN-konfigurációjához.

Letöltöttem a Windows klienst, és bejelentkeztem a regisztrációs adataimmal.

Felhasználói felület

A felhasználói felület (UI) nagyon intuitív. Három oszlopra oszlik, a bal oldalon az összes alkalmazást (VPN, Antivirus, Alert, Search) egy helyen kapcsolja össze.

A központi terület a szerverek helye, a jobb szélső oszlop pedig a kapcsolat állapotát mutatja. Megjeleníti a kill switch parancsikont és az aktív munkamenet adatátviteli mennyiségét.

Egy jó dolog, hogy késleltetési tesztet végezhet közvetlenül az alkalmazás irányítópultjáról.

De bár a késleltetést és a terhelést írja ki, ismeretlen okokból nem látja a szerverterhelést, ami elengedhetetlen egy kevésbé zsúfolt szerver kiválasztásához.

Ez nagyszerű volt a ProtonVPN-nél, ahol a kiszolgálókat zöld, sárga és piros színnel körítették a terhelésüknek megfelelően. Ezenkívül ez a százalékos terhelést is mutatja az egyes szervereknél.

Ezenkívül a Surfshark VPN késleltetési eredményei nem frissülnek automatikusan. A teszt pedig ábécé sorrendben fut, tehát várnia kell egy-két percet, hogy eredményt kapjon egy alul elhelyezett szerverről, például az Egyesült Államokból.

Tehát, ha megvalósul, ezek az apróságok jelentősen javítják a felhasználói élményt, és szívesen látjuk őket a következő frissítésekben.

És ahogy már említettük, a streaming és a p2p-re optimalizált szerverek megjelenítése a legtöbb felhasználó számára segítene. Végtére is, egy jelentős része VPN-t használ pusztán szórakoztatásra.

Bár egyesek ezt csúfolódásnak nevezhetik, az elvárások általában magasak, ha olyan dolgokat nézünk, mint a Surfshark.

Végül az összes beállítás a fogaskerék ikonon belülre kerül a bal oldalsávon.

  A legjobb VPN-ek a torrentekhez 2022 (szeptember)

Ezenkívül támogatja a sötét módot, amint az a képernyőképeken látható.

Statikus IP és MultiHop

Ha egy adott helyhez csatlakozik, akkor minden alkalommal más IP-címet kaphat, mivel a szerverek száma meghaladja a 3200-at, ami sokkal nagyobb, mint a rendelkezésre álló helyek.

Tehát egyértelműen minden helynek több szervere van. Bizonyos esetekben ez problémát jelenthet, ha azonos IP-címet kérnek, például a fájlmegosztó alkalmazásokban.

A statikus IP minden alkalommal ugyanazt az IP-címet adja meg, ezzel megoldva ezt a problémát.

Ez azonban eltér a dedikált IP-től, ahol ezt nem osztja meg másokkal.

A felhasználói műszerfal Statikus IP füle segít ezek közül választani. Ezeket a szervereket “S” jelzi az ország zászlójával.

Hasonlóképpen, a statikus IP mellett elhelyezett MultiHop két VPN-kiszolgálón keresztüli egyidejű csatlakozásról szól. Bár ez anonimabb, a hálózati sebesség a kettős titkosításnak köszönhetően bosszantóan lassú lehet.

CleanWeb

Ez a Surfshark kísérlete a hirdetések, rosszindulatú programok, nyomkövetők és rosszindulatú webhelyek blokkolására.

Valós teljesítményét úgy teszteltem, hogy összehasonlítottam ugyanazt a weboldalt a CleanWeb-el és anélkül. Íme egy képernyőkép:

Eltávolította felülről a reklámképet, de a hirdetési felület ott volt, miközben a jobb oldalon engedélyezte a videóhirdetést.

Ez a teljesítmény összhangban van nyilatkozatukkal:

Ha ettől még jobb lesz, még nem találtam olyan VPN-t, amely 100%-ban blokkolja a hirdetéseket.

Tehát bár a Surfshark hirdetésblokkolása nem tökéletes, hasonló a többi VPN-hez.

Profi tipp: Használja az ingyenes és nyílt forráskódú uBlock Origint böngészőbővítményként a hatékony reklámblokkoláshoz.

Ezután megpróbáltam érvényesíteni a nyomkövető letiltására vonatkozó igényt. Még egyszer, a legjobb, ha mérsékeljük az elvárásokat, mivel az antitracking egy teljesen más terület.

Kikapcsoltam a böngésző natív adatvédelmi beállításait (Firefoxban), és letiltottam minden beépülő modult.

A következő lépés a CoverYourTracks felkeresése, és a teszt futtatása.

Sajnos az eredmények nem voltak kívánatosak, a CleanWeb beengedte a nyomkövető hirdetéseket, és lehetővé tette a böngésző ujjlenyomatát.

Ez azt jelenti, hogy még akkor is követhető lesz, ha a CleanWeb be van kapcsolva, és célzott hirdetések áldozata lehet.

Meglepő módon a Firefox natív nyomkövető blokkolása jobban teljesített, a normál mód részleges védelmet, a szigorú mód pedig erős védelmet biztosít. A böngésző azonban mindkét esetben egyedi ujjlenyomattal rendelkezett.

Végeredményben a Surfsharknak rengeteg munka vár a CleanWeb-jére, és jobb, ha dedikált antitracking segédprogramokat használ, ha ez a fő célja.

Kill Switch

Ez megvédi IP-címét, amikor a VPN titkosítása csökken.

A Surfshark ezt kétféle ízben kínálja:

a) A Soft megvéd a szerveroldali problémáktól.

b) A szigorú a teljes védelemről szól, amely a felhasználót és a szervert egyaránt lefedi.

Ez azt jelenti, hogy a Soft minden Surfshark-oldali technikai hibát fedez, de lehetővé teszi az internetkapcsolatot, ha először is elmulasztja bekapcsolni a VPN-t.

A Strick azonban mindent blokkol, amíg nem csatlakozik a VPN-en keresztül.

És mindkét mód nem fog működni a Bypasser-en keresztül osztott alkalmazásoknál (a továbbiakban lesz szó).

Bypasser

A Split Tunneling az egyik leggyakrabban használt VPN-szolgáltatás. Ez segít elkerülni a sebességkorlátozást, amelyet a legtöbb VPN szenved.

A Surfshark ezt a funkciót Bypassernek nevezte el.

Használhatja a két mód egyikével:

a) Útvonal VPN-en keresztül: A kiválasztott alkalmazások VPN-titkosítást használnak.

b) VPN megkerülése: A kiválasztott alkalmazások általában csatlakoznak.

A listán végighaladva kiválaszthatja az alkalmazást, vagy az Alkalmazások hozzáadása menüponttal kiválaszthatja azt a megfelelő telepítési könyvtárból.

Hasonlóképpen van ez a Bypass mód a webhelyekhez, ahol egy adott webcímet adhat hozzá a rendszeres kapcsolat használatához.

Protokollok

A VPN-protokollok azok a szabályok, amelyeket a VPN használ a biztonságos csatlakozáshoz. A helyzetekre pedig különböző szabályok vonatkoznak.

A széles körben elfogadott VPN-protokollok az OpenVPN és a Wireguard, és a Surfshark mindkettővel rendelkezik.

Ezeknek a protokolloknak különböző használati esetei vannak, amelyeket részletesen a VPN-protokollok útmutatójában olvashat.

Röviden, az OpenVPN biztonságosabb, míg a WireGuard gyorsabb.

Ezenkívül a Surfshark WireGuard implementációja lefedi a natív problémákat azáltal, hogy minden csatlakozáskor dinamikus IP-t rendel.

A Surfshark álcázási módja automatikusan aktiválódik, amikor az OpenVPN (TCP vagy UDP) használatával útnak indul. Ez a prémium szolgáltatás, amelyben internetszolgáltatója vagy bármely leskelődő szervezet nem fog tudni az aktív VPN-kapcsolatról.

Összességében a protokolllista jó, és a módosított WireGuard alkalmazás a Surfsharkot azon kevesek közé helyezi, akik ezt megtehetik.

Speciális biztonság

Ezekkel a kiegészítésekkel a Surfshark jól teljesített, és túlmutat a szokásos VPN-szolgáltatásokon.

Az Invisible on LAN célja, hogy elrejtse az eszközt a helyileg csatlakoztatott eszközök elől. Ezenkívül a Rotating IP néhány percenként új IP-t rendel.

De a legjobb a NoBorders, amely akkor is internetkapcsolatot ígér, ha helyspecifikus korlátozásokkal rendelkezik.

Tehát ezek voltak a Surfshark VPN legfontosabb jellemzői. Ezután néhány tesztet végeztünk, hogy megnézzük, hogyan teljesít bizonyos létfontosságú paramétereken, kezdve a mindig nélkülözhetetlenekkel:

  NordVPN-fiók ingyenes beszerzése

IP és WebRTC szivárgás

Az adatvédelem az első dolog, amire a VPN-eket tervezték.

A felhasználó IP-címének védelme pedig a legfontosabb napirendi pont. Ezenkívül egyes VPN-ek a WebRTC-szivárgásokat is lefedik, amelyek a böngészőalapú sebezhetőségek miatt nyilvános IP-címeket tárnak fel.

Tehát ezt úgy ellenőrizzük, hogy bejelentkezünk a whatismyipaddress címre.

Ezután csatlakoztam a Surfsharkhoz, és újratöltöttem a böngésző lapot, hogy megkapjam a legújabb hitelesítő adatokat:

Ez megerősíti az alapvető védelmet.

Ezután felkerestem a BrowserLeaks oldalt, hogy ellenőrizzem a WebRTC állapotát:

Tehát a nyilvános IP-címem biztonságos, és nem szivárog ki a WebRTC-n keresztül.

Végső soron ezek az egyszerű tesztek biztosítják, hogy a Surfshark megfeleljen az előzetes biztonsági teszteknek.

DNS szivárgás

A számítógépek nem értik a domain neveket (például a geekflare.com).

Ehelyett egy számsorra, például 124.59.154.85 (IPv4-címként ismert) vagy alfanumerikus karakterekre, például 1048:8500:1b6r:591d:dfe:2lok:74d6:endt (IPv6-címként ismert) támaszkodnak a webhely betöltéséhez.

Itt válik létfontosságúvá a DNS-kiszolgáló szerepe. Átalakítja a domain nevet a megfelelő IP-címre, és továbbítja azt a számítógépének. Ezt követően a számítógép meghatározott ideig tárolja ezeket a konkrét információkat a helyi DNS-gyorsítótárban.

Ezt a folyamatot, amelyben a DNS-kiszolgálóktól egy tartománynév IP-címét kérdezik, lekérdezésnek nevezik.

Nevezetesen, az internetszolgáltató az alapértelmezett DNS-kiszolgálóként működik, hacsak nincs beállítva egyéni DNS. És amikor egy alárendelt VPN-hez csatlakozik, az internetszolgáltató folyamatosan kezeli azokat a DNS-lekérdezéseket, amelyek felfedhetik tényleges IP-címét és webes tevékenységét.

Tehát teszteltem a Surfsharkot esetleges szivárgásra a DNSleaktesten:

És ahogy az várható volt, a Surfshark elég biztonságos volt ahhoz, hogy elkerülje ezt a katasztrófát, és nem volt DNS-szivárgás.

Titkosítási teszt

Bár az IP és DNS szivárgás elleni védelem kiváló, az adatcsomagok felfedik hardverét (böngésző, operációs rendszer stb.), IP-címét, webes tevékenységeit és még sok mást.

Ezek a csomagok nagy számban utaznak az Ön internetes tevékenységei alapján. Ezeket olyan eszközökkel rögzítheti, mint a Wireshark, hogy megkapja az online biztonságot veszélyeztető létfontosságú részleteket:

Ez átment az SSDP protokollon, felfedve a böngésző típusát és verzióját, operációs rendszerét stb.

Ezenkívül a DNS-lekérdezések tájékoztathatják a leskelődőt a felkeresett webhelyekről, a forrás IP-címéről, az időbélyegekről stb.

Ezért kulcsfontosságúvá válik ezeknek az adatcsomagoknak a titkosítása, ami összhangban van a szinte minden VPN-cég által megfogalmazott magas névtelenségi állításokkal.

A Surfshark többnyire jól teljesített, megakadályozva egy kisebb, de jelentős adatvédelmi fenyegetést, ha valaki aktív IPv6-címmel rendelkezik.

Észrevettem, hogy néhány csomag felfedte az IPv6-címemet az ICMPv6 protokollon keresztül:

Ez egy komoly probléma, ezért mélyebbre mentem, hogy megnézzem, valóban a Surfshark a hibás.

Végignéztem a súgó részt, amely nem említi az IPv6 támogatását. Ezenkívül útmutatókkal is rendelkeznek az IPv6-címek letiltásához Windows, Linux és Mac rendszeren.

Bár könnyen megvalósítható az oktatóvideóikkal, a címlapon figyelmeztetésnek kell lennie, nem pedig a támogatási útmutatókban. És ahogy az internet lassan áttér az IPv6-ra, itt az ideje, hogy a Surfshark ezeket is lefedje.

Végül, ha rendelkezik IPv6-címmel, ne felejtse el letiltani a Surfshark használata előtt.

Sebesség mérés

Bár a Surfshark rendelkezik sebességteszttel a natív Windows-alkalmazáson belül, az Ookla sebességtesztelő eszközét használtam a félreértések elkerülése érdekében.

Mielőtt elkezdené, nézzük meg a szabványos hálózati sebességeimet:

A következő eredmények az egyes kiszolgálóhelyeken, egymás után kétszer elvégzett tesztek átlagai:

ServerDownload (Mbps)Upload (Mbps)Latency (ms)Distance (KM)Default49.3549.677—Fastest42.48534.842122,100Singapore46.742.091486,200London46.45536.492906,800Sydney37.2511.151410,400Phoenix36.8627.32551613,400Uk-France40.04516.17317.5— Aus- US32.68512.185658.5—

Székhelyem Rajasthanban, Indiában található, és a távolság hozzávetőleges, hogy megmutassa a késleltetésre és a sebességre gyakorolt ​​hatását.

Érdekes módon a Surfshark „leggyorsabb” opciója úgy tűnik, hogy csak a távolság alapján választja a szervert. Láthatjuk azonban, hogy a legjobb paramétereket (mindhárom) Szingapúrból rögzítették, közel háromszor olyan messze a leggyorsabbhoz képest.

Ez behozza a képbe a szerver terhelését (amit sajnos nem látunk), a szerver hardvert és még sok más, nem könnyen felfogható tényezőt.

Nevezetesen, a multihop (utóbbi kettő) teljesítménye nem volt rossz. A letöltési sebesség nem sokat küzdött, és még a feltöltési sebesség is elfogadható volt. A várakozási idő túl magas volt játékhoz, videokonferenciához stb.

Végeredményben a sebesség rendben van, nem a legjobb, de elég magas ahhoz, hogy a Surfsharkot ajánljuk. Ennek ellenére jó lesz látni, hogy a Surfshark képes-e csökkenteni a késleltetéseket.

Geo-feloldó teszt

Ideje megnézni, hogy a Surfshark jót tesz-e a streamereknek.

Ez a teszt megmutatja, hogy hozzáférek-e a Netflix amerikai könyvtáraihoz, a BBC iPlayerhez és az Amazon Prime US-hoz.

A Netflix-szel kezdtem, és a tapasztalatom enyhén szólva frusztráló volt, mivel nem jelzik ki a streamingre optimalizált szervereket.

Sok mindent kipróbáltam, mielőtt felvettem volna a kapcsolatot az ügyfélszolgálatukkal ezzel a problémával kapcsolatban:

A Surfshark támogatása azonnali volt, és a csatlakozást követő másodperceken belül beszéltem egy élő ügynökkel.

Tájékoztatást kaptam a detroiti szerver használatáról, amely segített hozzáférnem a Netflix csak az Egyesült Államokban elérhető „Utolsó tango Halifaxban” című részéhez az első próbálkozás során:

  Mit jelent az Ön számára a NordVPN és a Surfshark egyesülése?

Az Amazon Prime US-val azonban nem működött. Sok szervert kipróbáltam, ahogy a támogatási ügynök mondta, és minden alkalommal töröltem a gyorsítótárat, de hiába.

Hasonlóképpen, a manchesteri szerver segített nekem egy mozdulattal elérni a BBC iPlayer-t.

Végső soron a földrajzi feloldás eredménye jó volt egyetlen Amazon Prime-hiba esetén is. Ezen kívül a Surfsharkot ajánlom streamereknek.

Tehát ezekkel a tesztekkel lezárjuk a Surfshark VPN részt.

A VPN kiváló, megfizethető árakkal és néhány apró ponttal, amin dolgozni kell.

Ha tovább haladunk, a következő a sorban…

Szörfcápa figyelmeztetés

A riasztás kiváló módja annak, hogy tájékozódjon az Ön személyazonosításra alkalmas adatait (PII) felfedő feltörésekről.

A Windows alkalmazás Surfshark Alert része elküldött a webes felületre, ahol beírhattam a figyelni kívánt e-maileket.

Ezt követően megerősítő üzenetet küld a tárgyú e-mailre, igazolva, hogy az Öné. A megerősítést követő perceken belül láthatja, hogy kiderült-e a legutóbbi feltörések során.

Megmondja a személyazonosításra alkalmas adatokat, beleértve az Ön nevét, telefonszámát, címét, jelszavát stb., amelyek minden ilyen eseményhez kapcsolódnak.

Ezenkívül egyéni gyakorisággal kaphat megsértési jelentéseket, és egyetlen kattintással törölheti az összes adatot.

Végső soron a Surfshark Alert egy fantasztikus eszköz, amely segít megtenni a szükséges lépéseket digitális magánélete és személyazonosságának védelme érdekében.

Surfshark Antivirus

A Surfshark Antivirus egy problémamentes vírusirtó, amely egyszerűen használható. Ez egy további letöltés, amelyet a víruskereső részből telepíthet. Ezt követően jól integrálható a meglévő alkalmazással.

Bár nem tudjuk összehasonlítani a legjobb játékosok, például a Bitdefender, a McAfee stb. teljes értékű víruskereső kínálatával, biztosítja számunkra, hogy a napi internetes tevékenységekkel együtt dolgozzunk.

Fájlokat vagy mappákat kizárhat a vizsgálatból, ütemezheti a vizsgálatokat, és valós idejű védelmet várhat.

Ennek ellenére úgy tűnik, hogy ez a legjobb az eszközön belüli biztonság érdekében, mivel olyan kulcsfontosságú dolgok hiányoznak, mint az internetbiztonság, a tűzfal, a homokozó stb.

Ezenkívül a víruskeresőt nem lehet egyedül eltávolítani. Megerősítettem a támogatásukkal, és azt mondták, hogy távolítsam el a Surfshark One-t a Revo eltávolítóval, majd telepítsem újra, ezúttal elkerülve a víruskeresőt.

Végezetül, a Surfshark Antivirus kiváló kezdet, sok mindent hozzá kell tenni ahhoz, hogy megvalósíthatóvá váljon a hagyományos víruskereső programok elhagyása.

Surfshark keresés

Ez egy hirdetések nélküli keresőmotor, amely állítása szerint követésmentes. Ezt a webes felületükről vagy az alkalmazásból használhatja, amely az alapértelmezett böngészőben jeleníti meg az eredményeket.

Kipróbáltam ezt néhány lekérdezésnél, és összehasonlítottam a „standard” Google keresési eredményekkel.

Beírtam például az „ingyenes titkosítást keresni” kifejezést, amelyre a Geekflare jelenleg a Google SERP-k élén áll.

A Surfsharkban az ötödik helyen állunk. Hasonlóképpen, a Google keresés második helyezettje nem volt a Surfshark első oldalán.

Összességében a lekérdezés 60%-os egyezést mutatott a keresőmotorok között, bár a sorrend eltérő volt.

Ezután a „digitális adatvédelem” kifejezésre kerestem; ezúttal az eredmények 40%-án osztoztak, ismét nem ugyanabban a sorrendben.

Végül beírtam a „legjobb VPN”-t, és közel 80%-os egyezést figyeltem meg.

Összehasonlítom a Google keresővel, mert ez a leggyakrabban használt kereső.

Ergo, a Surfshark Search használható. Az egyetlen korlátozás egyelőre a videó eredmények hiánya (a webes szakaszon belül), és valami olyasmi, amit az emberek is kérnek.

Ennek ellenére az összes kapcsolódó videót megtekintheti a „Videók” lapon, ami nem probléma, ha fontosnak tartja a magánélet védelmét.

Végezetül, egy nagyon tetszik a Surfshark Search-nak, és reméljük, hogy meg fog felelni a Google-élménynek anélkül, hogy a nagy technikusokhoz hasonlóan sértené az adatvédelmet.

Végső benyomások

A Surfshark One egy létfontosságú lépés a helyes irányba. Ez jó, ha a VPN vezeti az adatvédelmi csomagot.

A Surfshark azonban némi erőfeszítést tud tenni a natív hirdetésblokkoló, víruskereső és keresés terén, hogy ezt a kombinációt még robusztusabbá tegye.

És ez még csábítóbb lesz, ha a Surfshark tartalmazhat egy nyomkövető segédprogramot a One-on belül.

Mindazonáltal, figyelembe véve, hogy valamivel többe kerül, mint a már megfizethető VPN, én elfogadnám.

Ui: Nézze meg, mely online tevékenységek kötelezőek a VPN-nek a biztonság megőrzése érdekében.