SIM-kártya eltávolítása vagy behelyezése iPhone-ra

Minden iPhone jobb oldalán van egy SIM-kártyanyílás. Ebben a nyílásban van egy tálca, amely az iPhone SIM-kártyáját tartalmazza. Ez a SIM-kártya lehetővé teszi, hogy telefonja csatlakozzon a szolgáltatóhoz, így mobiladat-forgalmat bonyolíthat le és fogadhat.

Előfordulhat, hogy soha nem kell hozzáférnie a SIM-kártyájához, ha iPhone-ját úgy vásárolta meg, hogy a szolgáltató előre telepítette a SIM-kártyát. Ha azonban zárolatlan és SIM-mentes telefont vásárol, vagy használtan vásárol, ismernie kell a SIM-kártyát és a csere módját.

Szerencsére az iPhone SIM-kártya tálcájának elérése nem bonyolult, de három dologra lesz szüksége, mielőtt elkezdené.

Egy iPhone (nyilvánvalóan)
A telepíteni kívánt SIM-kártya
Eszköz, amellyel az iPhone oldalába bökve kiveheti a SIM-tálcát

Ez az utolsó egy kicsit trükkös lehet. Attól függően, hogy melyik iPhone-ja van, a dobozban lehet egy SIM-kártya eltávolító eszköz. Ha van, akkor jó. Ha nem, akkor azok hülye-olcsó az Amazonon, de használhatsz kibontott iratkapcsot, tűt vagy nagyjából bármi mást, ami karcsú és hegyes. Csak próbáld meg nem szúrni magad menet közben.

Miután megvan a SIM-kártya eltávolító eszköze (vagy proxyja), dugja be a SIM-tálca részét képező kis lyukba. Éreznie kell némi ellenállást, és ezen egy kicsit túl kell lépnie. Ha először csinálja ezt, kissé furcsa lehet, de egy kis erőt kell kifejtenie, hogy kivegye a tálcát. Ha ezt megtette, a tálca elkezd kilökódni, és ekkor már csak a maradékig kell kihúznia.

Ha a tálca kikerült, távolítson el minden már meglévő SIM-kártyát, és helyezze be az újat. Győződjön meg arról, hogy helyesen van megfordítva, a bemetszett sarkok segítségével útmutatóként. Miután behelyezte a kártyát a tálcába, helyezze vissza az egészet az iPhone-jába, ügyelve arra, hogy a tűlyuk egy vonalba kerüljön a telefonon lévő lyukkal, ahogyan Ön is teszi.

A kártya telepítésének befejezése után az iPhone készüléknek fel kell ismernie azt az eszköz újraindítása nélkül. Ha nem, próbálja meg be- és kikapcsolni a Repülőgép módot, vagy teljesen újraindítani az iPhone-t. Ettől remekül kell működnie.