Omnisend vs. Mailchimp – Az e-mail marketing nehézsúlyúinak csatája

Olvassa el ezt a végső funkciót az Omnisend és a Mailchimp funkcióinak összehasonlításához, mielőtt előfizetne egy e-mail marketingeszközre vállalkozása számára, és megalapozott döntést hozna!

Már tudnia kell, hogy az e-mail marketing megfizethető csatorna a márkák, termékek és szolgáltatások népszerűsítésére a leginkább rászoruló fogyasztók és vállalkozások körében.

Alapján Data & Marketing Egyesület, akár 45 USD bevételre tehet szert, ha 1 USD-t költ e-mailes marketingkampányokra. Az e-mail marketingből származó befektetés megtérülése (ROI) azóta növekszik.

A McKinsey & Company A jelentés azt sugallja, hogy a márkák 40-szer több ügyfelet tudtak szerezni e-mail marketinggel, mint a Twitter és a Facebook. Arról nem is beszélve, hogy az e-mail marketingterület 17,9 milliárd dollár piaci bevételt ér majd el 2027-ben a 2020-as 7,5 milliárd dollárról. Statista.

Ezek a statisztikák nagyon ígéretesnek tűnnek, de csak azoknak a vállalkozásoknak, ügynökségeknek vagy e-mail-marketingeseknek, akik tudják, hogyan kell sikeres e-mail marketingkampányt létrehozni és futtatni. A szakértők többnyire intelligens e-mail marketing eszközöket használnak a siker eléréséhez, és a vezetők az Omnisend és a Mailchimp.

Az e-mail marketing jelentősége az üzleti növekedésben

Az elsődleges oka annak, hogy az e-mail marketinget minden más marketingcsatornával szemben szívesen fogadjuk, a megfizethetőség. Az alábbiakban további előnyöket találhat, amelyeket Ön is élvez:

 • Üzenetét e-mailben közvetlenül továbbíthatja a vevőnek, az ügyfélnek és a vezetőnek.
 • Az e-mail marketingszakemberek különböző vásárlói és potenciális ügyfelek csoportokat célozhatnak meg a konverziós arány növelése érdekében.
 • Vállalkozása személyre szabott ösztönzőket és kedvezményeket kínálhat ügyfeleinek és ügyfeleinek.
 • Egyes modern e-mail marketingeszközök, például az Omnisend és a Mailchimp lehetővé teszik a teljesítménymutatók nyomon követését, például az átkattintási arányt, a megnyitási arányt, a konverziós arányt stb.

Ismerje meg az Omnisendet: Marketingautomatizálás e-mailekkel

Az Omnisend egy e-mailes és SMS-es marketingeszköz olyan márkák számára, amelyek értékesítési és marketinges jelenléttel rendelkeznek az interneten. Számos e-kereskedelmi üzleti ügyfele, mint például a 123Presets, a Reternity, az Amundsen Sports stb., többszörösére növelte online értékesítési bevételét az Omnisend használatával.

Az Omnisend szabványos szolgáltatásai a következők:

 • Marketing automatizálás
 • Többcsatornás marketing Facebook-újracélzáson, webes push értesítéseken, SMS-ben, Google újracélzáson, céloldalakon stb.
 • Márkás e-mailek valós idejű vásárlási funkciókkal, például kosárba helyezés, fizetés stb.
 • Kosár újraaktiválás kedvezményekkel vagy anélkül
 • Elhagyott kosárcsökkentés gyors nyomon követési e-mailekkel és szöveges üzenetekkel
 • E-mail sablonok
 • Hozzon létre e-maileket és adjon hozzá tartalmat fogd és vidd műveletekkel
 • Előre konfigurált e-kereskedelmi munkafolyamatok
 • Ügyféladatok elemzése és betekintés
 • Kiemelési eszközök, amelyek a látogatókat potenciális ügyfelekké és potenciális ügyfelekké alakítják
 • Analitikai irányítópultok értékesítésekhez, marketingkampányokhoz stb.

Ha figyelembe vesszük a fenti funkciókat és funkciókat, azt mondhatjuk, hogy az Omnisend egy minden az egyben e-kereskedelmi marketingeszköz.

  Az App Library használata iPhone készüléken

Ismerje meg a Mailchimpet: Automatizált e-mail marketing és sok más

A Mailchimp egy erősebb és fejlettebb e-mail marketing eszköz, mint a legtöbb versenytárs ebben a résben. 66,19%-os piaci részesedéssel rendelkezik Datanyze. Lehetővé teszi automatizált e-mail marketing munkafolyamatok létrehozását közönségszegmentálással.

Közvetlenül az e-mailben termék- és szolgáltatásvásárlási funkciókat is felvehet, hogy a potenciális ügyfeleket gyorsan vevővé alakíthassa. A Mailchimp nagymértékben kihasználta a mesterséges intelligenciát, és AI segítséget kaphat a tartalom generálásában és a jelentésekben.

Íme a Mailchimp legjobb tulajdonságai:

 • Kampánykezelő eszköz
 • Utazások létrehozása az ügyfelek számára
 • Weboldalak és céloldalak
 • Generatív mesterséges intelligencia a tartalom optimalizálásához és létrehozásához
 • Gyűjtsön online vásárlói felméréseket
 • Vevői magatartás és szegmenselemzés
 • Hirdetések újracélzása
 • Marketing automatizálás webhookok és munkafolyamatok segítségével
 • E-mail marketingelemzés és jelentéskészítés
 • Intelligens AI-alapú marketingeszközök
 • Integrálja a tervezést, a tartalmat és az üzleti eszközöket

A Mailchimp valóban piacvezető, de csak azok számára, akik szakértő e-mail marketingesek. Meredek tanulási görbén megy keresztül, mielőtt jó hasznát venné.

Omnisend vs. Mailchimp: Szolgáltatások szerinti összehasonlítás

Alább találja meg az Omnisend és a Mailchimp közvetlen összehasonlítását az alapvető e-mail marketing funkciók és szolgáltatások tekintetében:

Felhasználói felület, tapasztalat és egyszerű használat

Omnisend

Az Omnisend felhasználói felülete és felhasználói élménye egyszerűbb és vonzóbb, mint a Mailchimp. Az Omnisend felhasználói felülete lapalapú, és hat lapja van a tetején: Irányítópult, Kampányok, Automatizálás, Űrlapok, Közönség és Jelentések.

Ezek a lapok pontosan úgy tárolják a gombokat és beállításokat, ahogyan a lap írja, így az eszközön való navigálás egyszerű. A Kampány lapon több e-mailes marketingkampány létrehozására nyílik lehetőség.

Ehhez hasonlóan csak lépjen az Automatizálás oldalra, hogy létrehozzon egyet, és kapcsolja össze a kampányával. Űrlapokat is hozzáadhat az elkötelezettség növeléséhez. Az összes névjegy és szegmens a Közönség lapon található. Összefoglalva, az Omnisend használata valóban egyszerű, és bárki hatékony e-mail marketing kampányokat futtathat az első randevún.

Mailchimp

Ezzel szemben a Mailchimp felhasználói felülete és élménye kissé kihívást jelent. A bal oldali sávon számos menü található, amely a képernyő egy részét foglalja el. Ezek a lehetőségek sokkal hasznosabbak a marketingügynökségek számára, nem pedig az egyéni vállalkozások tulajdonosai számára.

Az automatizálás létrehozása során sok kihívással kell szembenéznie, mivel a munkafolyamat-folyamatábra nem reagál eléggé a szerkesztéshez.

Ha minőségi e-mail marketinget keres saját vállalkozásához, válassza az Omnisendet. Ha Ön marketingügynökség vagy nagyvállalat, amely az e-mail marketingre szakosodott munkaerővel rendelkezik, válassza a Mailchimpet.

E-mail marketing és csatornák

Omnisend

Az Omnisend e-mail marketingje négy különböző kampánylehetőséget kínál, ezek a következők:

 • Email
 • E-mail A/B teszt
 • SMS
 • Azonnali értesítés

Ez egy irányított munkafolyamattal kezdődik a marketing e-mail beállítások megadásához. Ezután bevált marketinges e-mail sablonok közül választhat, hogy kevesebb mint 10 percen belül beindítsa a kampányt.

Az Omnisend marketingcsatornái közé tartozik az SMS, az e-mail, a Google Ads Retargeting, a Facebook Retargeting és a vásárolható e-mailek.

Mailchimp

Ezzel szemben a Mailchimp kimerítő lehetőségeket kínál az online marketinghez, elsősorban e-mailek alapján, de kiterjesztheti az SMS-ekre, a céloldalakra, a közösségi bejegyzésekre, a képeslapokra, a hirdetésekre és a felmérésekre.

  14 ultrahangos riasztó a kártevők csendes távoltartására

Van egy Campaign Manager lap, amely segít az egészet projektmenedzsment forgatókönyvvé alakítani. Ebből kampányokat hozhat létre, kampányokat rendelhet a csapattagokhoz, jelentéseket készíthet, jelentéseket oszthat meg, és nyomon követheti a kampány teljesítményét.

A tanulási görbe nélküli gyors e-mail marketinghez válassza az Omnisend lehetőséget. Ha több lehetőségre van szüksége, és van ideje a tanulásba fektetni, szerezze be a Mailchimpet.

Feliratelemek

Omnisend

Az Omnisend ingyenes kiemelő eszközöket kínál, amelyek segítenek előfizetők, érdeklődők és ügyfélbázis kialakításában. Így e-mailjeiben és céloldalain használhat felugró ablakokat, márkás űrlapokat, különleges ajánlatokat reklámozhat, céloldalakat, szerencsekeréket, kedvcsinálókat stb., hogy kapcsolatba lépjen a látogatókkal, potenciális ügyfelekkel és ügyfelekkel.

Ezeknek a HTML-elemeknek a megvalósításához nem kell megtanulnia a kódolást. Egyszerűen lépjen az Űrlapokhoz, kezdjen el új űrlapot létrehozni, és válasszon ki egy sor kiemelő elemet az Űrlapok könyvtárából.

Mailchimp

Ezzel szemben a Mailchimp nem kínál ilyen előre elkészített kiemelő űrlapokat. Ehelyett céloldalakat, regisztrációs űrlapokat és felméréseket kap.

Mivel az Omnisend lehetővé teszi az üzletemberek számára, hogy fejlett és lebilincselő feliratokat használjanak az e-mailekben és a céloldalakon, hatékonyabb, mint a Mailchimp.

Marketing automatizálás

Mind az Omnisend, mind a Mailchimp beépített marketingautomatizálást kínál. Így nem kell e-mail marketingszakembert szentelnie a kampányok létrehozásának, futtatásának és elemzésének. Mindazonáltal mindkét eszköz automatizálási funkciója különbözik a szokásos üzletemberek használhatóságában.

Omnisend

Az Omnisend rendelkezik minden előre beépített marketingautomatizálási forgatókönyvvel, amelyre egy e-kereskedelmi vállalkozásnak szüksége lehet. Így ingyenesen indítható és figyelhet olyan munkafolyamatokat, mint a felhasználó üdvözlése, az elhagyott kosár visszaszerzése, a vásárlás utáni elköteleződés, az előfizetők konvertálása stb. Ezek a munkafolyamatok csak arra kérik, hogy kapcsolja össze a megfelelő alkalmazást, és már mehet is.

Mailchimp

Éppen ellenkezőleg, a Mailchimp automatizálása összetett és kiterjedt. Ezek használatához szilárd Mailchimp munkafolyamat-automatizálással kell rendelkeznie. Ez az oka annak, hogy a Mailchimp fizetett professzionális szolgáltatásokat nyújt, mint például a belépés, az ügyfelek sikere és a harmadik féltől származó Mailchimp szakértők.

Automatizálási szempontból az Omnisend jobb az e-kereskedelmi vállalkozások számára.

Jelentéskészítés és elemzés

A jelentéskészítési és elemzési modul rendkívül egyszerű és szervezett az Omnisendben a Mailchimphez képest. Az Omnisendben három különböző típusú elemzési lap található alapértelmezett és egyéni jelentésválasztási lehetőséggel.

 • A szabványos (kampányokhoz, munkafolyamatokhoz és űrlapokhoz) jelentés a legjobban megfelel azoknak a kis- és középvállalkozásoknak, valamint induló vállalkozásoknak, amelyek a jelentések könnyen érthetőek maradnak.
 • A Kézbesíthetőség szakasz a népszerű mutatók számait jeleníti meg, mint például az Elküldött e-mailek, Megnyitási arány, Kattintási arány, Generált értékesítés és Eltávolítás.

A Mailchimp elemzése és jelentései elsöprőek. A használatához speciális képzéseken és gyakorlatokon kell részt vennie. Rendelkezik egy külön analitikai lappal az e-mailekhez, egy automatikus jelentés lappal és különféle egyéni jelentési eszközökkel.

Integrációk harmadik féltől származó alkalmazásokhoz

Az e-mail marketing eszközbe való integráció segít a marketingkampányok automatizálásában. Ez a funkció azt is lehetővé teszi, hogy az üzlettel kapcsolatos összes adatot egy helyre hozza, így jobb kampányokat hozhat létre. Arról nem is beszélve, hogy az áruház, a kosár és a pénztár integrációi segítenek abban, hogy termékeket és szolgáltatásokat közvetlenül e-mailből értékesítsen.

Mind az Omnisend, mind a Mailchimp különféle integrációkat kínál, az alábbiak szerint:

 • Foglalás és ütemezés
 • Kapcsolatkezelés
 • Vevőszolgálat
 • Pénzügyi számvitel
 • Űrlapok és felmérések
 • Közösségi média
 • Előfizetés kezelése
 • Jegyvásárlás és rendezvényszervezés
 • Affiliate & Influencer marketing
 • Újra raktáron és kívánságlista
 • Hirdető
 • Automatizálás és köztes szoftver
  Infrastruktúra-kódként vs konfigurációkezelés: Főbb különbségek

A Mailchimp azonban lehetővé teszi több mint 300 harmadik féltől származó alkalmazás csatlakoztatását. Ezzel szemben az Omnisend akár 150 üzleti alkalmazás csatlakoztatását is lehetővé teszi.

Tehát az integráció szempontjából a Mailchimp a győztes.

Vevőszolgálat

Az Omnisend élő csevegést és e-mailes támogatást kínál minden előfizetési szinthez, beleértve az ingyeneset is. Azonban ezeken a csatornákon keresztül kiemelt ügyfélszolgálatot kap, ha rendelkezik Pro előfizetéssel.

Mivel a Mailchimp nagy üzleti háttérrel rendelkezik, többféle módot kínál az ügyfélszolgálathoz. A támogatási központot például e-mailen, csevegésen és telefonhívásokon keresztül érheti el. Az ingyenes előfizetők azonban csak az első 30 napban kapnak e-mailes támogatást; akkor nem érhető el támogatás a frissítésig. A csevegési, telefonos és e-mailes támogatás elsősorban a fizetős előfizetők számára érhető el.

Ügyfélszolgálati szempontból a Mailchimp jobb, mint az Omnisend.

Árak és előfizetési tervek

Az alábbiakban megtudhatja, hogy az Omnisend és a Mailchimp hogyan viszonyul egymáshoz az árak szempontjából:

Omnisend

Ingyenes 0,00 USD/hó Normál 16 USD/hó Pro 59 USD/hó Akár 250 névjegy Akár 500 névjegy Akár 500 névjegy500 e-mail/hó6000 e-mail/hó Korlátlan e-mailek Akár 60 SMS Akár 60 SMS-ig Akár 60 SMS-ig Akár 60 SMS-ig Akár 3,933 webes és korlátlan webUp Facebook0 korlátlan webUp. ügyfél matchEverything korlátlan;
Egyéni márkaépítés kampányokhoz, e-mailekhez és űrlapokhoz;
Ügyfél siker menedzser 400 dollártól;
E-mail alapú ügyfélszolgálat Minden korlátlan;
Egyéni márkaépítés kampányokhoz, e-mailekhez és űrlapokhoz;
Ügyfél siker menedzser 400 dollártól;
24 órás kiemelt támogatás E-mail, SMS, Push és előre beépített automatizálásE-mail és SMS-kampányok Űrlapok e-mail feliratkozáshozOmnisend árképzés

Mailchimp

Ingyenes 0,00 USD/hó Alapvető szolgáltatások 9,32 USD/hó/év Standard 13,92 USD/hó/év Prémium 278,47 USD/hó/év 1000 havi e-mail 5000 havi e-mail 6000 havi e-mail 150 000 havi e-mail 1 férőhely (felhasználói támogatás) korlátlan közönség 5 csoport e-mail az első 30 nap 24 órás e-mail és csevegés 24 órás e-mail és chat támogatás Telefonos és elsőbbségi támogatás Korlátozott sablonokKorlátlanKorlátlanKorlátlan jelentéskészítés és elemzésKorlátlan jelentéskészítés és elemzésKorlátlanKorlátlanMinden segédűrlap és céloldalMinden űrlap és kreatívoldalakA céloldalak és a céloldalak antLimited kreatív AI asszisztensUnlimitedUnlimitedNem érhető el Legfeljebb 4 ügyfélút Akár 200 ügyfélút Akár 200 ügyfélútNem elérhető E-mail marketing automatizálás E-mail marketing automatizálás E-mail marketing automatizálásMailchimp árképzés

A fenti két táblázat az Omnisend és a Mailchimp árképzéséről és szolgáltatásairól egyértelműen jelzi, hogy az Omnisend megfizethetőbb és költséghatékonyabb, mint a Mailchimp. Ezenkívül az Omnisend ingyenes csomag robusztus automatizálással rendelkezik, amely teljesen hiányzik a Mailchimp ingyenes tervéből.

Omnisend vs. Mailchimp: Az ítélet

Az Omnisend a legjobb e-mail marketing eszköz az Ön számára, ha egy kezdő, középhaladó vagy teljesen működőképes e-kereskedelmi vállalkozás. Lélegzetteret ad a fizetett és az ingyenes tervek között.

Tehát, ha most kezdi el e-kereskedelmi üzletét, kipróbálhatja az e-mail marketinget annak ingyenes előfizetésével. Ezután az ügyfélkör, a marketingköltségvetés és az éves bevétel alapján fizetett csomagra bővítheti.

Másrészt a Mailchimp a nagyvállalatok vagy ügynökségek számára készült, amelyeknek már a kezdetektől teljesen működőképes e-mail marketing szoftverre van szükségük. Akkor válassza a Mailchimpet, ha Ön szakértő e-mail marketinges, aki ismeri ennek a marketingcsatornának az árnyalatait.

A Mailchimp jó e-kereskedelemhez, online kiskereskedelemhez, offline kiskereskedelemhez, mobilalkalmazásokhoz, webes alkalmazásokhoz, tranzakciós piacterekhez, startupokhoz, fejlesztőkhöz és ügynökségekhez.

Ezután tekintse meg a legjobb prémium e-mail marketingszoftvert vállalkozása fejlesztéséhez.