Nem találja a Copilotot a Windows 11 rendszeren? Íme, mit kell tennie

Ha azt követi, amit a Microsoft mond, a Copilot a Windows jövője. De mi van, ha szeretnéd kipróbálni, de nem találod? Néhány trükköt kipróbálhatunk, ha a másodpilóta hiányzik a Windows 11 rendszerből.

Hol van a másodpilóta?

Ha a Copilot megfelelően telepítve van a Windows 11 rendszeren, akkor az ikont a képernyő bal alsó sarkában kell találnia. Kattintson a gombra itt, és a Copilot oldalsó panelje megjelenik.

A Windows egyes verzióiban, attól függően, hogy éppen melyik buildet futtatja, egyszerűen a Copilot ikonra mozgatva aktiválja azt. Ellenkező esetben egyszerűen kattintson vagy koppintson a gombra a kezdéshez.

  Felhasználói fiókok megértése és kezelése a Windows 11 rendszerben

Microsoft-fiókra van szüksége a Copilothoz

Ha a Copilot nem érhető el a rendszerén, annak több oka is lehet. Az egyik leggyakoribb azonban az, hogy nincs bejelentkezve Microsoft-fiókba.

Ha például internetkapcsolat nélkül telepítette a Windows 11-et, előfordulhat, hogy nincs bejelentkezve Microsoft-fiókba. Ne aggódjon, mivel Windows 11 rendszeren meglehetősen egyszerű átváltani helyi fiókról Microsoft-fiókra.

Más okai is lehetnek annak, ha nem használ Microsoft-fiókot a Windows 11 rendszerben, de az okoktól függetlenül a Copilot egyszerűen nem fog működni Microsoft-fiók nélkül.

Frissítetted a Windowst?

Előfordulhat, hogy a másodpilóta lassan kerül ki a számítógépére, ha nincs engedélyezve az automatikus frissítés. A probléma megoldásához kapcsolja be az automatikus frissítéseket, vagy egyszerűen ellenőrizze, hogy vannak-e frissítések manuálisan.

  9 módszer a Spotify hiba javítására Windows 10 rendszeren

A frissítések kereséséhez nyomja meg a Windows billentyűt, majd keressen rá a „frissítések” kifejezésre. Látnia kell a Frissítések keresése felugró ablakot a listában. Nyissa meg ezt, majd kattintson a Frissítések keresése gombra az ablak jobb felső sarkában.

Ha elérhető frissítések, válassza a telepítést. Az újraindítás után remélhetőleg azt fogja tapasztalni, hogy a Copilot nincs jelen a Windows 11 telepítésében.

Szükséged lesz egy kis türelemre

Ha azonnal ki szeretné próbálni az újabb Copilot funkciókat, akkor a Windows 11 Insider buildjét kell futtatnia. Ezek hasznosak az új funkciók kipróbálásához, de növelik a számítógép instabilitásának lehetőségét.

Feltéve, hogy inkább nem regisztrál a Windows Insider programra, egyszerűen meg kell várnia, amíg a Windows 11 verziója frissül. A Microsoft meglehetősen gyorsan bevezeti a Copilotot, így remélhetőleg nem kell túl sokáig várnia.

  Csak az Outlook javítása Csökkentett módban nyílik meg a Windows 10 rendszeren

Remélhetőleg most már boldogan fut a Copilot a rendszerén. Ha nem tudja, merre induljon tovább, tekintse meg útmutatónkat, amely elmagyarázza, hogyan kell használni a Copilotot Windows rendszeren.

Még ha nincs is telepítve a Copilot a Windows 11 rendszeren, ez nem jelenti azt, hogy teljesen esélytelen vagy. E cikk írásakor a Copilotnak számos verziója létezik, amelyek a Microsoft Edge-től a weben át futnak platformokon, így legalább képet kell kapnia arról, hogy milyen a Copilot.