Milyen sorrendben vannak a bátor rangok?

A Valorant a Riot Games Inc. által kifejlesztett és kiadott első személyű lövöldözős játék, amely a Counter-Strike után rendkívül népszerűvé vált.

A Riot games egy amerikai videojáték-kiadó és fejlesztő. A Valorant előtt olyan játékokat adott ki, mint a League of Legends, a Legends of Runeterra és még sok más. A Valorant megjelenése előtt kódneve volt, és Project A néven jelentették be.

A játékot először zárt béta szakaszban indították el 2020. április 7-én, korlátozott számú játékossal. A játék felkeltette a figyelmet az olyan népszerű twitch streamerekkel, mint a Hiko, ShahZaM, Shroud és még sok más, ami a Valorant soraiban őrlődött. Végül az alkalmi játékosok érdeklődést mutattak a játék iránt, és a játék 2020. június 2-i megjelenésével fellendült, ingyenesen játszhatóként, letölthető a következő webhelyről. Riot Games.

A játék jelenleg Windows PC-n érhető el, és ingyenesen játszható a következő követelményekkel:

MINIMUM SPECCS / 30 FPS AJÁNLOTT / 60 FPS HIGH-VÉG SPECCS / 144+ FPSCPUIntel Core 2 Duo E8400 (Intel), Athlon 200 GE (AMD)Intel i3-4150 (Intel), Ryzen 3 1200 (GH5-9Intel0 (AMD-9) Intel), Ryzen 5 2600X (AMD)GPUIntel HD 4000, Radeon R5 200Geforce GT 730, Radeon R7 240GTX 1050 Ti, Radeon R7 370

A Valorant játékról

A Valorant egy kompetitív, 5v5 karakteralapú játék. Különféle fegyvereket, térképeket és sokféle ügynököt tartalmaz, amelyek mindegyike egyedi képességekkel rendelkezik, hogy magával ragadó élményt nyújtson a játékosoknak. Különböző játékmódokkal rendelkezik, például besorolatlan, versenyképes, spike rush és még sok más.

Kezdetben a játékot 10 játszható ügynökkel indították el a béta szakaszban, így az 1.05-ös javítástól kezdve 12 ügynökre nőtt. A jelenlegi fázisban 19 játszható ügynök van a játékban. Mindegyik feloldható a játékkal.

Különféle térképek vannak a játékban. Mindegyik más-más játékélményt biztosít a játékosnak. Jelenleg 7 olyan térkép létezik, amelyeken a „Split” térképet kiveszik a medencéből, és egy újonnan megjelent „Pearl” nevű térképpel helyettesítik.

Összesen 17 fegyver van a játékban, és mindegyik felszerelhető egyedi skinekkel, amelyek ingyenesen elérhetőek vagy megvásárolhatók a játékon belüli boltból. Sőt, minden fegyvernek megvan a maga egyedi jellemzője; néhány használható fejlövésekhez, míg mások permetezéshez használhatók.

Globális ügynökválasztási arány

A fenti kép szemlélteti a ügynökök globális választási aránya különböző rangokon és különböző térképeken, ahol az első Reyna, majd Chamber, Sage, Jett és Raze az első 5-ben.

  A helymeghatározás pontosságának kezelése Androidon

Célok

A játéknak alap módban két oldala van, a támadók és a védők. Ez egy 13 fordulós verseny, ahol minden csapat támadóként vagy védőként játszik. Ha a csapatok döntetlenre állnak 12-es eredménynél, akkor a játék a harmadik félidőbe mozdul, ahol egy vagy két egymást követő kört kell nyernie a minősítetlen és a verseny módban. Sőt, a verseny módnak nagyobb a tétje, mint a nem minősített módnak, mivel ez határozza meg a játékon belüli rangot.

Egy csapatnak két módja van egy kör megnyerésének:

 • Vedd le az egész ellenséges csapatot, mielőtt a tüske be- vagy kikapcsolna, az oldaladtól függően.
 • A tüske ültetése vagy hatástalanítása, mielőtt lejár az idő.
 • Ingame dicséret

 • Ász: Ha egy játékos egyetlen körben szétosztja egy ellenséges csapat mind az öt játékosát, azt ásznak nevezik.
 • Csapatász: Amikor a csapatod minden játékosa levesz egy-egy játékost az ellenséges csapatból ugyanabban a körben, azt csapatásznak nevezzük.
 • Takarékos: Csapata „Takarékosságot” keres, ha viszonylag gyenge a terhelése az ellenféllel szemben.
 • Tapasztalati pontok

  A tapasztalati pontok vagy EXP/XP azok a pontok, amelyeket a játékos minden egyes játék vagy küldetés teljesítése után szerez. A napi küldetés 2000 XP-t, a heti küldetés pedig változó XP-t ad a heti játékbeli kihívások alapján.

  Az XP minden játékmódhoz a következő:

  ModeXP winXP nélkül WinUnrated100/round200/roundCompetitive100/round200/roundReplication100/round200/roundDeathmatch900NASpike Rush1000NAEcalation8001000Snowball 750900CustomNANA

  Ez az XP segít a játékosnak feloldani az ügynököket, felszabadítani a skineket, és megmászni a harci pass szinteket.

  Sudden Death vs. Overtime

  A játék harmadik felében, amikor mindkét csapat döntetlenre áll, egy játékos váratlan halállal vagy túlórával néz szembe minősítetlen vagy versenyhelyzetben.

  Sudden Death: Ez az Unrated mód azon része, ahol meg lehet nyerni az egész játékot, csak meg kell nyerni a Sudden Death fordulót.

  Hosszabbítás: Ez a Verseny mód része, amikor két egymást követő kört kell nyerned, mielőtt az ellenséges csapat megnyeri a teljes játékot.

  Egyéb játékmódok

  Spike Rush: A Spike rush egy gyors tempójú és rövidebb formátum, amely ugyanolyan adrenalint biztosít a játékosoknak, mint a versenymód, de mindössze 10-15 perc alatt. Mindkét félnek 3 fordulója van a képességekkel és a hosszabbítással a döntéshozó számára.

  Deathmatch: Ez egy többjátékos, mindenki számára ingyenes, képességek nélküli mód. Itt a játékosok különböző fegyvereket gyakorolhatnak és fejleszthetik mechanikus játékukat. Bemelegítő módként működik azon játékosok számára, akik nem állnak készen arra, hogy közvetlenül versenymódba ugorjanak.

  Eszkaláció: Ez egy 5v5 mód, de minden ügynökspecifikus képesség nélkül. Minden eszkalációs meccsnek 12 szintje van, és minden szinthez tartozik egy adott fegyver vagy képesség. A cél vagy 12 szint teljesítése, vagy a legmesszebb jutás 10 perc alatt. Minden szinten 7 pont van; befejezése után a játékos megkapja a következő fegyvert.

    Szörfözhet biztonságosan és szabadon, amíg Indiában tartózkodik

  Replikáció: Ez egy 5v5-ös tüske mód, ahol ugyanabban a csapatban minden játékosnak ugyanazzal az ügynökkel kell játszania. Ez az ügynök az egyes játékosok kiválasztott ügynökeinek véletlenszerű kiválasztásán alapul, amelyet meccs előtti szavazásnak is neveznek. A replikáció a legjobb a kilenc körből tüske módban.

  Egyéni játékmód: Ez a játékmód lehetővé teszi a játékosok számára, hogy egyéni játékon belüli előcsarnokokat fogadjanak, amelyekben a fent említett összes játékmód elérhető. Ezenkívül lehetővé teszi a játékosok számára, hogy egyéni lobbibeállításokat állítsanak be, mint például a végtelen lőszer, a versenymód, a vásárlási korlátozások nélküli, minden körben való játék stb.

  Rangok a Valorantban

  A Valorant játékban egy játékos egy rangsorba kerül a képességei és a játékban való teljesítménye alapján. Ez a rang a verseny módban nyújtott teljesítményétől függ. Sőt, minden játék levonást vagy hozzáadást eredményez az általános rangodhoz. A létrán felfelé mászás versenyképesebb lobbit eredményez.

  A jelenlegi rendszernek 9 megkülönböztethető fokozata van, kezdve a vassal és felfelé a sugárzó rangig. Minden rangnak 3 szintje van – Iron 1, Iron 2 és Iron 3, kivéve a Radiant rangot, mivel ez a legmagasabb rang a játékban. Ahhoz, hogy elérje a Radiant rangot, a játékosnak a régiója alapján meghatározott rangsorolást kell ledarálnia.

  Bátor ranglista

  • Vas 1-3
  • Bronz 1-3
  • Ezüst 1-3
  • Arany 1-3
  • Platina 1-3
  • Gyémánt 1-3
  • Aszcendens 1-3
  • Halhatatlan 1-3
  • Sugárzó

  Az Ascendant a rangrendszer legújabb tagja. A Diamond és a Halhatatlan rang közé esik. Ráadásul ez a legmagasabb kezdeti helyezés, amit egy új játékos elérhet.

  Rang visszaállítása

  • Act Reset: A játékos rangja minden felvonás után egy kis visszaállítást kap, aminek eredményeként egy helyezési játékot kell játszania, hogy felfedje a rangját az új felvonásban. Az új rang szinte hasonló a játékos régi fellépési rangjához, enyhe rangsorolással.
  • Epizód visszaállítása: A játékos rangja minden epizód után keményen visszaáll, aminek eredményeként öt helyezési meccset kell játszania, hogy felfedje rangját az új epizódban. Az új rangnak a rangja és a rangsorolása is érezhetően csökkenni fog. Minden epizód végén egy játékos kap egy csúcsfegyvertársat az utolsó epizódból.

  Rangsorolás

  Valorant eleinte rangsorolatlan kategóriába helyezi a játékost. A játékos utazása egy bevezető oktatóanyag lejátszásával kezdődik. Sőt, ahhoz, hogy egy játékos esélyt kapjon arra, hogy valamelyik rangba kerüljön, el kell érnie a 20-as fiókszintet, amit játékon belüli tapasztalatszerzéssel érhet el.

  Ha egy játékos elérte a 20-as fiókszintet, a verseny mód feloldódik a játékos számára. Ezenkívül egy játékosnak 5 helyezési játékot kell játszania, hogy felfedje rangját. A helyezés az 5 helyezési meccsen elért teljesítménytől függ. Még akkor is, ha egy játékos mind az 5 helyezési meccsen kikap, a meccseken elért teljesítményét figyelembe kell venni a rangsorolásnál.

    Hogyan telepítsem a Vidiot videószerkesztőt Linuxra

  Minden helyezés 100 Rang Rating ponttal rendelkezik. Ha egy játékos átlépi a 100 pontot, akkor közvetlenül a következő rangra kerül, míg ha RR-t nulla pont alatt veszít, az alacsonyabb rangra kerül.

  Párkeresés és értékelés

  A Valorant egy Matchmaking Rating System-et vagy MMR-t használ. A játékos képességei és teljesítménye alapján kap egy számot, amely a teljesítmény alapján módosul. Az MMR megszerzéséhez a játékosnak folyamatosan az aktuális tudásszinten kell nyernie. Az MMR nem kapcsolódik a rangsorolási rendszerhez és a ranghoz, hanem egy különálló entitás, amely lehetővé teszi a játékkliens számára, hogy egyezéseket találjon.

  Az MMR-rangsor rejtve van a játékosok elől, de a játékok MMR-besorolással vannak feltöltve hasonló képességekkel rendelkező játékosokkal. Ez segít a játékkliensnek abban, hogy a játékosok egyenletesen illeszkedjenek egymáshoz. Mind a Rank Rating, mind a Matchmaking Rating létfontosságú szerepet játszik a párkeresésben és a játékon belüli élményben.

  Párkeresési értékelési forgatókönyvek

  • Ha az MMR-ed magasabb, mint a rangod, akkor több RR-t kapsz a győzelemért, mint amennyit veszítesz.
  • Ha az MMR-je egyenlő a rangjával, akkor a nyerésekért és veszteségekért több RR-t kap és veszít.
  • Ha az MMR-ed alacsonyabb, mint a rangod, kevesebb RR-t kapsz a győzelemért, és többet veszítesz a veszteségekért.

  Növelje MMR-jét azáltal, hogy felülmúlja ellenfeleit, és következetesebben nyer!

  Rangok eloszlása

  Rangok megoszlása ​​2022. július

  A fenti kép szemlélteti a játékosok száma egy adott rangban a többi rangban elosztott játékosokhoz képest.

  Rangok eloszlása ​​egy adott ranghoz

  Rang Százalék Vas 6,6 % Bronz 20,9 % Ezüst 26,3 % Arany 20,2 % Platina14,4 % Gyémánt8,1 % Aszcendens 2,8 % Halhatatlan0,5 % Sugárzó0,02 %

  Rangok eloszlása ​​minden szinten minden ranghoz

  RankPercentageRankPercentageIron 10.3%Platinum 15.6%Iron 21.2%Platinum 24.6%Iron 35.1%Platinum 34.2%Bronze 15%Diamond 13.7%Bronze 28.2%Diamond 22.6%Bronze 37.7%Diamond 31.8%Silver 110.5%Ascendant 11.4%Silver 28.1%Ascendant 20.9%Silver 37.7 %Aszcendens 30,5%Arany 17,4%Halhatatlan 10,3%Arany 26,7%Halhatatlan 20,1%Arany 36,1%Halhatatlan 30,1%Radiáns0,02%

  Rang vs. Rang értékelés

  A rang a játékos által elért képzettségi szint, míg a rangsorolás segít a játékosnak egy bizonyos rangot elérni a játékban. A rangsor az Iron 1-től a Radiantig terjed. Másrészt a rangsorolás 0 és 100 között mozog. A rangsorolásban minden egyes játék utáni összeadás vagy levonás a meccs utáni végső rangot eredményezi.

  Következtetés

  A Valorant egy kiváló játék, amely nagyszerű eredményeket ért el azon képességeinek köszönhetően, amelyeket az első személyű lövöldözésen túlmenően biztosít a játékosoknak. Ha Ön a Counter Strike rajongója, akkor minden bizonnyal megéri játszani a Valorant-ot.