Miért nem fizethet többé a Netflixért az iTuneson keresztül?

Gyors linkek

Kulcs elvitelek

  • A Netflix bizonyos területeken tájékoztatja az előfizetőket, hogy le kell állítaniuk az iTunes számlázáson keresztüli fizetést.
  • Azok az előfizetők, akik a régi alapcsomagot használták, vagy drágább, vagy olcsóbb, hirdetéseket tartalmazó csomagra kényszerülnek.
  • A Netflix lépése lehetővé teszi, hogy elkerülje a 30%-os Apple Tax fizetését, mivel az Apple csökkenti az összes App Store-tranzakciót.

A Netflix ismét lecsap azokra az emberekre, akik az Apple/iTunes számlázáson keresztül fizetnek a streaming szolgáltatásért. Tehát, ha évek óta így fizet a Netflixért, akkor most kénytelen lesz közvetlenül a Netflixért fizetni.

A Netflix megakadályozza, hogy az előfizetők az iTuneson keresztül fizessenek

Amint arról először beszámolt Zsinórvágó hírek, a Netflix megkezdte az ügyfelek tájékoztatását arról, hogy az Apple-n keresztül történő fizetésről át kell állniuk a közvetlen fizetésre. Ez érinti „egyes területeken”, köztük az Egyesült Államokban és Kanadában élő embereket, akik jelenleg az alaptervben vannak.

  Az 5 legjobb EHR/EMR szoftver az egészségügyi szektorban

A Netflix 2023-ban lemondott a havi 9,99 dollárba kerülő Basic csomagról, és frissítette a szintjeit Standardra a hirdetések, a normál és a prémium szolgáltatásokkal. Bárki, aki már használja az alapcsomagot, maradhat ezen a szinten, és csak a 9,99 USD/hó kért árat fizetheti. Azonban bárki, aki újat regisztrál (beleértve a lemondást is), vagy módosítja az előfizetését, kénytelen az új szintek egyikére váltani, és az új kért árakat fizetni.

Ebbe most beletartoznak a legutóbbi változás által érintettek is, mivel az Apple-n keresztüli fizetésről a Netflixre történő fizetésről közvetlenül az előfizetés változását jelenti. Ez oda vezetett, hogy egyes felhasználók elveszítették régi alapcsomagjukat, és vagy jóval többet kellett fizetniük egy Standard vagy Premium előfizetésért, vagy kevesebbet fizettek, de elfogadták a hirdetések megtekintésének szükségességét.

  Mit jelent az „IDGI”, és hogyan kell használni?

– mondta a Netflix szóvivője, MoMo Zhou A perem hogy ez a változás „azokat az alapcsomagot használó tagokat érinti, akik iTunes fizetési módot használtak”.

A Netflix már 2018-ban megakadályozta, hogy bárki alkalmazáson belüli vásárlással regisztráljon a szolgáltatására az App Store-on keresztül. Most azonban a Netflix bizonyos területeken arra kényszeríti a meglévő előfizetőket, hogy a szolgáltatásért közvetlenül hitel- vagy betéti kártyával fizessenek. Ezzel bezárunk egy évek óta fennálló kiskaput.

Miért akarja a Netflix, hogy közvetlenül fizessen?

A nyilvánvaló ok, amiért a Netflix azt akarja, hogy Ön és előfizetőtársai közvetlenül fizessenek, az úgynevezett „Apple Tax”. Az Apple 30%-kal csökkenti az App Store tranzakcióit, beleértve az előfizetéseket is. Ez azt jelenti, hogy a Netflixért az iTunes-számlázáson keresztül fizetett ár 30%-a az Apple-t kapja, nem pedig a Netflixet.

  A Scrum kiadás végrehajtása – a tartalom előkészítésétől a bevezetésig

Azzal, hogy az előfizetőket leállítja az Apple-n keresztüli fizetésről, és helyette közvetlenül fizet, a Netflix maga viselheti a teljes költséget. A hozzáadott bónusz az, hogy ha az embereket fizetési módváltásra kényszerítik, nekik is tervet kell váltaniuk. Ami – akár magasabb árakon, akár hirdetésen keresztül – megfelel a Netflixnek.

Ez igazságos? Bár ez bizonyára bosszantó mindenki számára, aki szokott fizetni havonta 10 dollárt a The Crown and Squid Game-ért, de üzleti szempontból teljesen logikus. Miért csökkentené az Apple-nek a nyereségét, és miért teszi lehetővé a felhasználóknak, hogy az elhagyott tervek mellett maradjanak, ha mindkettőt megjavíthatja egyetlen szabályzatmódosítással?

Ennek ellenére a Netflix-felhasználók, akik korábban az Apple-n keresztül fizettek a régi alapcsomagért, jogosan sérelmezik, hogy kénytelenek váltani – különösen azért, mert a Standard előfizetés ára 15,49 dollár/hó, a Premium pedig 22,99 dollár/hó. Az egyetlen módja annak, hogy elkerülje a jelentős áremelkedést, ha a Standard with Ads opciót választja, ami mindössze 6,99 USD/hóba kerül, de ahogy a neve is sugallja, hirdetések megtekintésére kényszerít.