Töltse fel Ebike-ját edzés közben

Kulcs elvitelek

  • Maradjon aktív bent a MorphRoverrel, miközben ingyenes áramot termel.
  • Sima járású és erőteljes motorral rendelkezik, de nehéz és nincs árnyalatnyi.
  • A leglenyűgözőbb funkció az, hogy edzés közben töltheti az akkumulátort, de kezdőknek nem biztos, hogy ideális.

A Freebeat MorphRover a világ első 2 az 1-ben zsíros gumiabroncs ebike kültéri motorozáshoz és beltéri edzéshez. Miközben pedig beltérben edz a csatlakoztatott Freebeat alkalmazással, MorphRoverjét töltheti, és készen áll a következő szabadtéri kalandra. De bár a MorphRover elég tisztességes munkát végez, hogy beltéri szobakerékpár és kültéri kerékpár is legyen, egyikben sem jeleskedik.

Freebeat MorphRover

A Freebeat MorphRover egy nagy teljesítményű ebike, amely beltéren változtatható ellenállású szobabiciklivé alakítható – és edzés közben tölti az akkumulátort, és készen áll a következő utazásra. De hacsak nem vagy már hihetetlenül fitt, nem várnék el sokat.

Freebeat márka

Akkumulátor 720Wh

Súly 35 kg / 77 font

Fék stílusú hidraulikus

Kerékméret 26×4 hüvelyk

Felfüggesztés Csak első hidraulikus

Motor (W) 750W

Elektronikus Power Assist 5 fokozat

Töltő AC vagy öntöltő szobakerékpár

Bluetooth kapcsolat a Freebeat alkalmazással

Rider magasság Átlépés 5’1” – 6”; magas lépcső 5’6″ – 6’4″

Gumiabroncsok Chao Yang

Áttétel 8 sebességes

Érzékelő ütemezése

Séta mód Igen

Keret Magas lépés vagy átlépés

Csak elülső lámpák

Shimano hátsó váltó

Mérete 75″ elöl-hátul

Profik

  • Folytassa a lovaglást akkor is, ha nem tud kiszállni, és ezzel egyidejűleg termeljen ingyenes áramot
  • Sima, stabil futás a legtöbb felületen
  • Erőteljes 750 W-os motor
  • Változó ellenállás edzésekhez

Hátrányok

  • Szüksége lesz Freebeat-előfizetésre, hogy a legtöbbet hozhassa ki szobakerékpárként
  • A pedálfordulat-érzékelő és a vezérlő nem tartalmaz árnyalatokat, és gyakran túlteljesít
  • Óriási és nehéz, semmilyen lépcsőn nem fogod felvinni

Műszaki adatok: Erőteljes és hatalmas

James Bruce / MakeUseOf

A MorphRover egy nagy és nehéz kerékpár, 77 fonttal, és 75 hüvelykes elölről hátrafelé, ami azt jelenti, hogy annak ellenére, hogy beltéri edzőkerékpárná alakítható, szinte teljesen kivitelezhetetlen egy lépcsőn felmenni.

A három színben (Sage Green, Sahara Sand és Midnight Black, a felülvizsgálat szerint) és akár átlépős, akár magas lépcsős vázban kapható MorphRover 26 × 4 hüvelykes vastag Chao Yang abroncsokkal rendelkezik – a legnagyobbak, amiket bármelyik ebike-on találhat. . Az átlépésnek mindenkinek 5’1″ és 6″ közötti, míg a magas lépésnek 5’6″ és 6’4″ közötti hosszúságúnak kell lennie. Referenciaként 6’1” vagyok, ezért a magas lépcsőt választottam.

Egy ilyen nehéz vadállat mozgatásához erős motorra van szükség: ebben az esetben egy 750 W-os hátsó agyhajtásra, amelyet pedálfordulat-érzékelő aktivál, és akár 85 Nm nyomatékot is kínál, akár 20 MPH-s fojtószeleppel.

A biztonság kedvéért hidraulikus tárcsafékeket, kis első lámpát és hátsó reflektort talál. Érdekes módon a hátsó lámpa kábelezése megvan, de a csomagunkban nem szerepelt tényleges lámpa, amelybe bedughatná. A sebességváltó egy 8-fokozatú Shimano, amely szorosan a fojtószelep mellett helyezkedik el; túl közel volt a kedvemhez, mivel a váltógombokat kissé nehezen tudtam megnyomni.

James Bruce / MakeUseOf

Találsz állítható első felfüggesztést, de hátul semmi. Az akkumulátor egy kulccsal teljesen eltávolítható, így a biztonság kedvéért máshol is feltölthető, vagy egyszerűen kivehető. A hatalmas gumiabroncsokon és a beltéri/kültéri kabrió funkción kívül mindez meglehetősen szabványos dolog.

Beállítás: A szokásosnál több építkezés

James Bruce / MakeUseOf

A MorphRover rettenetesen sok bitet és botot tartalmaz a rögzítéshez, mint például a képernyő és a gombok a kormányhoz. Van egy viszonylag jó nyomtatott gyors üzembe helyezési útmutató, amelyet követni kell, de hiányzik néhány kritikus lépés, például, hogy melyik kábel hova csatlakozik, és az a tény, hogy az első kerék behelyezése előtt rögzítse a fékkábelt a kerethez (különben távolítsa el a kereket vagy a fékkart a megfelelő átmenethez). Ezek egyike sem jelentett óriási problémákat, de tekintve, hogy van egy gyors útmutatójuk, amely minden egyéb tekintetben kiváló, ez figyelmen kívül hagyásnak tűnik. Azonban talál egy zsákot, amely tele van minden szükséges eszközzel, így nem kell portyáznia a fiókjában.

  A Microsoft Office Picture Manager letöltése

Miután a fő kerékpár megépült, áttérhet a statikus vázkiegészítőre; ez egy másik három-négy doboz bit a fő szállítódobozba fészkelve, és az építés elég egyszerű. Az első kerekek egy alapállványon ülnek, amely megakadályozza, hogy elforduljon; a hátlap megemelkedett, és egy könnyű és biztonságos kézi csavaros mechanizmussal rögzül a tengelyhez.

Megjegyzem, hogy mindent egyetlen dobozban szállítani kényelmes, de hihetetlenül megnehezíti – összesen körülbelül 121 fontot. Ez sokkal több volt annál, mint amennyit egyedül bírtam volna, és a feleségem nem sokat segített; fel kellett hívnunk egy barátunkat, hogy segítsen átvinni a konyhába.

A MorphRover impozáns – az egyik legnagyobb e-bike, amelyet eddig értékeltem. A 26 hüvelykes vastag gumiabroncsokkal készen áll néhány durva hegyi ösvényre, strapabíró vázzal kombinálva. Ez határozottan senkinek nem lenne megfelelő a spektrum kisebbik végén. 6’1 hüvelykes vagy 185 cm vagyok, és még mindig nagynak érzem magam.

Az akkumulátor teljesen üresen érkezett, bár az igazat megvallva, az USA-ból szállították az Egyesült Királyságba, és körülbelül három hónapig tartott a szállítás, így valószínűleg nem ez a helyzet a legtöbb vásárló számára.

A teljes használati útmutató egy nagyon érdekes dolgot is feltár: hatszor hivatkozik a „Velotric” kerékpárra. Azt hiszem, a MorphRover egy módosított Nomád 1. A specifikációk és a keret megegyezik, míg a Bluetooth képességekkel rendelkező vezérlő talán az egyetlen különbség.

Spin Bikeként: Valószínűleg Freebeat-előfizetésre lesz szüksége

James Bruce / MakeUseOf

Ha készen áll az edzésre, emelje fel a hátsó kereket az állványra; helyezze a rúdra az egyik oldalon, majd húzza meg a csavart a másik oldalon. Az elülső állvány még könnyebb; csúsztassa az első kerék alá a stabilitás érdekében. A hátsó állvány összecsukható a tároláshoz, az elülső oldala pedig elég kicsi ahhoz, hogy amúgy sem foglaljon sok helyet.

James Bruce / MakeUseOf

Az egész elég stabilnak tűnt ahhoz, hogy fel tudtam állni és lendületesen motorozni tudtam, anélkül, hogy féltem volna a felborulástól.

James Bruce / MakeUseOf

Mielőtt beltéren edzhetne, át kell cserélnie a kerékpárt beltéri módra. Ezt megteheti az alkalmazáson keresztül – Bluetooth-on keresztül egyszerűen csatlakoztatja a kerékpárba beépített érzékelőket – vagy az LCD-képernyőn és a kormányon található vezérlőgombokon keresztül. Azt is javasoljuk, hogy a MorphRovert a legmagasabb fokozatba kapcsolja. Ha a beltéri üzemmód be van kapcsolva, akkor a szokásos fordulatszám-beállítás a motor változó ellenállását módosítja, 0-100 között. Ez vagy manuálisan vezérelhető a kormány +/- gombjaival, vagy hagyhatja, hogy az alkalmazás automatikusan beállítsa a szintet.

Freebeat-előfizetés nélkül csak az alkalmazás Free Ride szakaszát érheti el, amely néhány statisztikát tartalmaz az aktuális utazásáról. Nincsenek interaktív elemek vagy játékélmény – csak a ritmus, a teljesítmény, a sebesség stb.

Ha hozzá szeretne férni bármely más programhoz, edzéshez vagy gamified beat matching részhez, akkor regisztrálnia kell a 45 napos próbaverzióra, és meg kell adnia hitelkártya adatait. 45 nap elteltével vagy havi 20 USD-t kell fizetnie az egyfelhasználós csomagért, vagy 35 USD-t a családi csomagért.

  A FedEx követelés állapotának ellenőrzése

Szóval mit hoz ez neked?

Először is: gyakorlatok. Kövessen egy tényleges oktatót, és pontozzák, hogy mennyire felel meg a megadott ritmusának. Meg kell jegyeznem, hogy még új vagyok a „pörgető” órák terén, és bár biztos vagyok benne, hogy néhány embernek ez tetszeni fog, nehezen tudtam követni őket egy kis iPhone képernyőn – alig tudtam megállapítani, milyen gyorsan bicikliznek, és a felület egyébként meglehetősen intuitív. Ez jobb lenne, ha a TV képernyője előtt ül, de a dobozból nincs levehető táblagépállvány vagy akár iPhone tartó sem.

Néhány órán azt tapasztaltam, hogy a zene és az oktató hangja annyira keveredett, hogy egy szót sem hallottam, amit szegény asszony mond. Egyes osztályok más elemeket is tartalmaznak, amelyek magukban foglalják a kerékpárról való leszállást, ami jobban illeszkedik a FreeBeat sorozat többi részéhez.

Ezután megkapja a Rhythm Game módot. Az edzésórákkal ellentétben itt nincs választási lehetőség – egyenesen egy véletlenszerű dalba dobnak bele, amelyek közül egyiket sem ismertem fel, és mindegyik úgy hangzott, mint egy általános popzene. Az ütemtől függően tekerjen gyorsabban vagy lassabban, és próbálja meg egyezni a képernyőn lejövő vonalakkal. De az olyan játékokkal ellentétben, mint a Guitar Hero, nincsenek megnyomható gombok, így a legjobb esetben is gyenge kapcsolat van a lábad és a ritmushoz való illeszkedés között.

Miután elkészített egy dalt, az automatikusan átkerül a másikra. Azonban ismét nincs választási lehetőség, és nem igazán értem, hogy ez miben jobb, mint egyszerűen feltenni a Spotify-t. Természetesen nem pont attól kapsz, hogy mennyire illesz az ütemhez, de mindenesetre kijavíthatod és elpöröghetsz, ahogy a szíved akarja.

Mind az osztályok, mind a ritmusillesztő játékmódok tartalmaznak automatikus ellenállás-beállítást, de nem érezte, hogy ez működne. 10/100 körül lebegett, bármit is csináltam. Végül feladtam, és kézzel vettem át az irányítást.

Végül ott vannak a Scenic Rides. Kiválaszthat egy szép hegyi hágót vagy hasonlót, amelyen áthaladhat, és megtekintheti a telefon apró képernyőjén. Arra számítottam, hogy minél gyorsabban lovagolok, annál gyorsabban fog haladni a videó. Vagy ha abbahagynám, leállna a videó. Nincs ilyen szerencse. Függetlenül attól, hogy mit csináltam, ugyanolyan ütemben játszott. Elkezdtem tűnődni, hogy elromlott-e a biciklim, de nem, még mindig csatlakoztatva volt. Természetesen a szokásos statisztikát kapod, de ez teljesen elválik attól, amit a képernyőn megjelenő videó csinál. Ez nem jobb, mint keresni egy festői túravideót a YouTube-on, és lejátszani, miközben pörögsz.

Vannak más kellemetlenségek is a Freebeat alkalmazásban, mint például az állandó értesítések, amelyek azt mondják, hogy a kerékpárt 8-as fokozatba kell állítani (volt); ez minden ülésen megtörténik.

Kár, mert annyi interaktivitást megtehettek volna ezzel. Ehelyett lemondtam a tagságomat, és letöltöttem Holofit a Meta Quest 3-hoz. Csatlakoztasson egy ütemérzékelőt a pedálhoz, és az tudja, milyen gyorsan vagy lassan kerékpározik, és ugyanolyan ütemben mozgatja a virtuális ciklust. Szórakoztató, de a renderelt táj kissé unalmas lehet. VZFit egy hasonló alkalmazás, de előfizetés alapú, hozzáféréssel a Google Street View tényleges képeihez (ami szórakoztatónak hangzik, de a valóság egy kicsit torz káosz). Sajnos harmadik fél nem fér hozzá a beépített érzékelőkhöz.

Szabadban: Durva, de erős

James Bruce / MakeUseOf

A MorphRover pedálszenzorral rendelkezik, bár nagyon érzékeny, ami azt jelenti, hogy a motor az Ön által beállított szint teljes erejével beindul abban a pillanatban, amikor valamilyen pedálmozdulatot észlel – akár 750 W-ig.

Sík terepen, még PAS 1-es szinten is, ez egy kicsit túlzásnak tűnt, mintha nem kellene pedálozni. Másrészt a PAS teljes kikapcsolása azt jelentette, hogy a hatalmas súly miatt alig tudtam mozgatni a dolgot. Nincs itt sok árnyalat.

  Mit jelent az „FTFY”, és hogyan kell használni?

A MorphRover pedálfordulat-érzékelőjének teljesítménye azt jelenti, hogy a terep meredekségétől függően gyakran kell mikrokontrollálni a teljesítményszinteket és a sebességváltókat. Másrészt, ami nagyszerű a nyomatékérzékelőben, az az, hogy mindig csak a saját teljesítményét erősíti meg; nyomja erősebben, szerezzen több motort. De a MorphRover pedálfordulat-érzékelőjével úgy érzi, mindent vagy semmit.

A hátsó felfüggesztés vagy a háromrúd-rudazat hiánya azt is jelenti, hogy az igazán durva terepen való lovaglás komoly megpróbáltatást jelent. Azt is éreztem, hogy a pedálok egy kicsit túl közel vannak a talajhoz, mint más terepmotoros ebike-okhoz, ami gyakoribb kaparást eredményezett a mély völgyekben vagy a sziklás kiemelkedésekben.

A 26 hüvelykes vastag abroncsok nagyszerű tapadást eredményeznek, és egy kicsit segítik az utazást, de az általános terepes élmény semmi volt a Himiway Forest Cobrához képest.

Tartomány: Nem masszív, de nem is apró

A 720 Wh-s cserélhető akkumulátor, amelyet akár hagyományos fali aljzatról, akár saját pedálról tölthetsz beltéri edzés közben, akár 60 mérföldes hatótávolságot is kínál. Mint mindig, ezt a számot egy 130 font súlyú tesztlovassal tesztelik sík terepen, egyetlen pedálrásegítéssel. A valóságban ez azt jelentette, hogy több mint 20–25 mérföldet tettem meg. Természetesen, ha különösen aggódik a hatótávolság miatt, berakhatja az állványt egy hátizsákba, és saját maga is feltöltheti.

A Freebeat azt állítja, hogy 30 perc edzéssel 10 mérföldes hatótávolság érhető el; de ismétlem, ez minden szempontból optimista. Ehhez a 30 perchez laposan kell lovagolnia, és a világos oldalon kell lennie ahhoz, hogy ez 10 mérföldnek számítson. Százalékosan kifejezve, 30 perc alatt körülbelül 5%-os akkumulátor töltöttséget töltöttem le, ami inkább 1-2 mérföld.

Bosszantóan azt is tapasztaltam, hogy az akkumulátor 2-3%-ot fog leesni egyik napról a másikra. Lehetséges, hogy a hosszú szállítási idők kedvezőtlenül hatnak az akkumulátorra, így ez egy elszigetelt probléma lehet, amely a kalibráció után végül magától megoldódik. Egyelőre azonban az általam keresett 5%-os akkumulátor teljesen lemerül, ha néhány napig hagyom.

Érdemes megvenni a Freebeat MorphRovert?

Az ebike szemszögéből semmi az Freebeat MorphRover minden tekintetben kiemelkedő, de amit kínál, az egy stabil, erőteljes vezetés terepen vagy terepen (csak nem túl terepen). A mellékelt beltéri állvány és a változtatható ellenállású szobabiciklivé alakítás egy olyan kiemelkedő tulajdonság, amely lehetővé teszi, hogy saját pedál erejével töltődjön fel, és továbbra is élvezze kerékpárját még akkor is, ha az időjárás nem kedvez.

Ami a szoftvert illeti, bár a FreeBeat alkalmazást és az osztályokat nem találtam elég meggyőzőnek ahhoz, hogy igazolja az előfizetést, nem szükséges a beltéri kerékpározási mód használata.

Azonban tisztában kell lennie azzal, hogy mennyi energiát képes a teste termelni, valószínűleg sokkal kevesebb, mint gondolná, ezért ne essen abban az illúzióban, hogy a fali töltőt a dobozban hagyja. Ennek ellenére ez egy olyan funkció, amelyet más ebike-okon nem talál meg. Már ez is megéri a MorphRovert.

Freebeat MorphRover

A Freebeat MorphRover egy nagy teljesítményű ebike, amely beltéren változtatható ellenállású szobabiciklivé alakítható – és edzés közben tölti az akkumulátort, és készen áll a következő utazásra. De hacsak nem vagy már hihetetlenül fitt, nem várnék el sokat.

Freebeat márka

Akkumulátor 720Wh

Súly 35 kg / 77 font

Fék stílusú hidraulikus

Kerékméret 26×4 hüvelyk

Felfüggesztés Csak első hidraulikus

Motor (W) 750W

Elektronikus Power Assist 5 fokozat

Töltő AC vagy öntöltő szobakerékpár

Bluetooth kapcsolat a Freebeat alkalmazással

Rider magasság Átlépés 5’1” – 6”; magas lépcső 5’6″ – 6’4″

Gumiabroncsok Chao Yang

Áttétel 8 sebességes

Érzékelő ütemezése

Séta mód Igen

Keret Magas lépés vagy átlépés

Csak elülső lámpák

Shimano hátsó váltó

Mérete 75″ elöl-hátul