Mi az MRT.exe Windows 10 rendszeren?

A Windows számos olyan programmal van előre telepítve, amelyek célja a felhasználói élmény javítása. Számos termelékenységi program mellett a Windows tartalmaz néhány kifejezetten a felhasználók és adataik biztonságát és védelmét szolgáló programokat. Az MRT.exe egy ilyen program, amelyet a Windows tartalmaz. Bár azért van telepítve, hogy védelmet nyújtson a rosszindulatú fájlok ellen, az MRT.exe magas CPU-használat problémás mellékhatást jelent. Ha kíváncsi, MRT exe, mi az? Akkor jó helyen jársz. Ebben a cikkben tájékoztatjuk Önt az MRT exe Windows 10 programról, valamint arról, hogyan lehet javítani a rosszindulatú szoftvereket eltávolító eszköz magas CPU-használattal kapcsolatos problémáját.

Mi az MRT.exe Windows 10 rendszeren?

A rosszindulatú szoftvereket eltávolító eszköz (MSRT) vagy a Microsoft Removal Tool (MRT) egy olyan program, amely rendszeres időközönként ellenőrzi a számítógépet, hogy észlelje és eltávolítsa a rosszindulatú vagy káros fájlokat. Megnyitható az MRT exe Windows 10 futtatható fájl használatával.

  • Használható vírusok, például trójai és férgek észlelésére
  • A Microsoft előre telepítette a rendszerbe
  • Alapértelmezés szerint a C:WindowsSystem32-ben található
  • Általában havonta egyszer fut a háttérben a számítógépes fájlok ellenőrzéséhez
  • A felhasználók manuálisan nyithatják meg a gyors és a teljes rendszerellenőrzés végrehajtásához
  • Létrehoz egy naplójelentést (.mrt log) az összes tevékenységéről, azaz az összes átvizsgált fájlról, mely fájlok voltak fertőzöttek és melyeket távolították el.
  Csak az Outlook javítása Csökkentett módban nyílik meg a Windows 10 rendszeren

Hogyan javíts meg MRT.exe magas CPU-használatot

Reméljük, megkapta a választ az MRT exe-re, mi az? Most összpontosítsunk egy gyakori problémára, amely akkor fordul elő, amikor az MRT exe Windows 10 fut. Néha sok CPU-energiát fogyaszt, ami a rosszindulatú szoftvereket eltávolító eszköz magas CPU-használati problémáját okozza. Sokan arról számoltak be, hogy az MRT.exe magas CPU-használatot használ. Megoldható az MRT exe Windows 10 bezárásával a Feladatkezelőben. Ehhez kövesse az alábbi lépéseket.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be a Feladatkezelő parancsot, majd kattintson a Megnyitás lehetőségre.

2. Váltson a Részletek lapra a Feladatkezelőben.

3. Keresse meg az MRT.exe fájlt a Részletek menüben.

  Testreszabható widgetek hozzáadása a Windows 8 kezdőképernyőjéhez

4. Kattintson jobb gombbal az MRT.exe fájlra, és válassza a Feladat befejezése opciót.

Ez leállítja az MRT.exe futtatását, és felszabadítja a CPU erőforrásokat.

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

Q1. Hogyan kell futtatni az MRT.exe fájlt?

Ans. Az MRT.exe fájlt megtalálhatja a C: WindowsSystem32-ben, és onnan futtathatja a végrehajtható fájlt. A Futtatás párbeszédpanelt is futtathatja, ha beírja az MRT.exe parancsot, és megnyomja az Enter billentyűt.

Q2. Az MRT hasonló a víruskereső programhoz?

Ans. Nem, mindkettőnek külön funkciója van. Egy víruskereső program a rosszindulatú programok és vírusok széles skáláját képes észlelni az MRT-hez képest. Ezenkívül az MRT nem tudja megakadályozni, hogy rosszindulatú programok és vírusok megfertőzzék a rendszerfájlokat. Csak észlelni és eltávolítani tudja őket, míg a víruskereső program megakadályozza a fájlok megfertőződését.

Q3. Biztonságos az MRT.exe futtatása?

Ans. Igen, a Microsoft engedélyezte, és kifejezetten a Windows rendszerrel való kompatibilitásra készült. Bizonyos esetekben azonban előfordulhat, hogy olyan MRT.exe fájlokat találhat, amelyek károsak lehetnek. Ha MRT.exe nevű fájlt talál az alapértelmezett C:WindowsSystem32 helyén kívül, akkor ellenőrizze azt a Windows Defender vagy bármely más víruskereső programmal.

  Alkalmazások futtatása adminisztrátori módban a Run Boxból Windows 10 rendszeren

Q4. Tudod törölni az MRT.exe fájlt?

Ans. Igen, manuálisan is törölheti, de nem ajánlott. Az MRT.exe törlése nem okoz jelentős változásokat a számítógépén, de mielőtt ezt megtenné, győződjön meg arról, hogy telepítve van a víruskereső program, vagy hogy a Window Defender programot használja. Ellenkező esetben hajlamos lesz a rosszindulatú programok és vírusok támadásaira.

***

Reméljük, hogy ez az útmutató hasznos volt, és megértette, mi az MRT exe Windows 10 rendszeren, és hogyan lehet javítani az MRT.exe magas CPU-használattal kapcsolatos problémát. Ha bármilyen kérdése vagy javaslata van, nyugodtan tegye fel a megjegyzés rovatba