Mi az a virtuális asszisztens? Hogyan válhatsz azzá?

A vállalkozások növekedésével a tulajdonosok keresik a lehetőségeket a működés hatékonyabbá tételére. Itt jönnek be a virtuális asszisztensek. Megkönnyítik az elfoglalt szakemberek életét, az egyéni vállalkozóktól a nagy szervezetekig.

De mi is az a virtuális asszisztens? Ebben a cikkben mindent megtudunk, amit tudnia kell a virtuális asszisztensekről és arról, hogyan válhat azzá válni.

Mi az a virtuális asszisztens?

Ahogy a neve is sugallja, a virtuális asszisztens olyan személy, aki különféle feladatokban segíti az ügyfeleket. Tartalmazza az adatbevitelt, az időpontok ütemezését és a technikai feladatokat online vagy távolról.

A virtuális asszisztensek hasznosak lehetnek mind az új cégtulajdonosok, mind a nagyobb már működő szervezetek számára. Adminisztratív feladatokat vállalhatnak, felszabadítva a vállalkozókat, hogy vállalkozásuk bővítésére összpontosítsanak. A virtuális asszisztensek segíthetnek a nagyobb szervezeteknek a műveletek egyszerűsítésében és a munkaterhelés csökkentésében.

A VA-k (virtuális asszisztensek) választhatnak, hogy teljes munkaidőben, részmunkaidőben vagy szabadúszóként dolgoznak. A virtuális segítségnyújtás egy népszerű otthoni munkavégzés, amely lehetővé teszi, hogy bárhonnan dolgozzon.

Mit csinál egy virtuális asszisztens?

A virtuális asszisztensek alapvető feladataikként a következő adminisztrációs feladatokat látják el az ügyfelek számára:

  • E-mailek kezelése.
  • Időpontok ütemezése.
  • Telefonhívások kezelése.
  • Naptárkezelés.
  • Ügyfélszolgálat és támogatás.
  • Közösségi média profilok kezelése.
  • Számlák küldése és adatbevitelek karbantartása.
  • Könyvelés és könyvelés.
  A Nokia kiadta az úttörő Z Launchert Androidra

Amint azonban korábban említettük, a VA-k nemcsak adminisztratív feladatokat végezhetnek. Alkalmazhatnak kreatív, marketing vagy műszaki feladatokat is.

A kreatív virtuális asszisztensek közösségimédia-bejegyzéseket, szórólapokat és egyéb marketinganyagokat terveznek. Tartalmat is írhatnak blogokhoz, cikkekhez és webhelyekhez.

A technikai virtuális asszisztensek webhelyeket és alkalmazásokat kezelnek technikai támogatás nyújtása érdekében. Digitális marketingkampányokat is kezelnek és futtatnak a közösségi média platformokon.

A virtuális asszisztens szerepe az idő múlásával sokoldalúbbá és rugalmasabbá vált. Szakosodhat a fent említett feladatok bármelyikére, hogy rést vívjon ki magának a területen.

A virtuális asszisztens lét előnyei és hátrányai

A VA-k segíthetnek a vállalkozásoknak növelni a termelékenységet, csökkenteni a munkaterhelést és pénzt takarítani. Emellett számos előnyt kínálnak azoknak, akik távolról szeretnének dolgozni. Virtuális asszisztensként otthonról vagy bárhonnan dolgozhat. Tehát megtervezheti saját beosztását, és eldöntheti, hány órát szeretne dolgozni.

VA-ként kiválaszthatja a kínálni kívánt szolgáltatásokat, amelyek lehetővé teszik, hogy korlátlan kereseti lehetőség mellett azt csinálja, amit szeret. Ezenkívül nincs szükség drága munkabeállításokra, hogy virtuális asszisztensként kezdjen dolgozni. Valójában az egyetlen dolog, amire szüksége lesz a munkakör betöltéséhez, az egy számítógép és egy stabil internetkapcsolat.

Fontos azonban megjegyezni a munkakör néhány árnyoldalát, mielőtt karrierdöntést hozna. A virtuális asszisztensek gyakran egyszerre több ügyféllel és feladattal zsonglőrködnek, ami kiégéshez vezethet.

Ezenkívül a távoli munkának megvannak a maga árnyoldalai, és ez alól a virtuális segítség sem kivétel. Ha egy távoli karriert nem neked szántak, az elszigeteltséghez és csökkent termelékenységhez vezethet.

  11 legjobb professzionális képszerkesztő szoftver [Photoshop and Lightroom Alternatives]

Ráadásul a karrier a legkeresettebb online távmunka. Nehéz lehet fellépni az egyre növekvő verseny közepette. A vállalkozói szellem térnyerése azonban növeli a VA-k iránti keresletet, ami új lehetőségeket teremt a területen.

Virtuális asszisztens fizetése

A jelentés szerint Bértábla, a virtuális asszisztensek átlagosan körülbelül 17,57 dollárt keresnek óránként és 47 516 dollárt évente. A terület számos lehetőséget kínál a kereseti potenciál idővel növekedésével.

Ezen túlmenően egy erős profil felépítése segíthet abban, hogy szem előtt tartsa új lehetőségeit. Ügyfélkörének fenntartása és bővítése érdekében próbáljon meg szolgáltatásokat kínálni a saját résén. A jelentés azt is megemlíti, hogy az olyan készségek, mint a WordPress, a grafikai tervezés és a blogírás, magasabb fizetéshez vezethetnek a virtuális asszisztensek számára.

Hogyan válhat virtuális asszisztenssé

Ha a virtuális asszisztenssé válás összhangban van karriercéljaival, fontolja meg ennek az útnak a követését. A karrier nem igényel magasabb végzettséget vagy előzetes munkatapasztalatot. Könnyedén belekezdhet az első fellépésbe, ha online, a megfelelő helyeken keresi a lehetőségeket.

Íme néhány hatékony tipp, amelyek segítségével sikeres virtuális asszisztenssé válhat:

1. Határozza meg a kínálni kívánt szolgáltatásokat

Mielőtt első virtuális asszisztensi állását keresné, döntse el, milyen szolgáltatásokat szeretne kínálni. Legyen szó könyvelésről, tartalomkezelésről, projektkoordinációról vagy ügyfélszolgálatról, az Ön által választott rés egyértelműsége megnyitja az utat a sikeres kezdéshez.

2. Vegyen részt online tanfolyamokon

Fontolja meg, hogy beiratkozik a megfelelő képesítésekre vagy képzésekre, hogy javítsa képesítését, és kiemelkedjen a versenypiacon. A folyamatos tanulás és szakmai fejlődés segíthet készségeinek fejlesztésében és szolgáltatási kínálatának idővel bővítésében.

  Készíts saját PS4-játékokat: Kezdő lépések a „Dreams”-el

Íme néhány tanfolyam, amelyek segítenek az indulásban:

3. Álláskeresés

Kereshet állásajánlatokat online a legnépszerűbb álláshirdetési webhelyeken, köztük az Indeeden, a Flexjobs-on, a LinkedIn-en stb. A legjobb álláswebhelyekre is felkeresheti a távoli munkát. Ezenkívül kihasználhatja a legjobb helyeket, ahol szabadúszó munkát találhat, beleértve az Upwork-et, a Freelancer-t és még sok mást.

4. Indítsa el a hálózatépítést

Kipróbálhatja az online hálózatépítést is a LinkedIn és Facebook csoportokban, hogy jó lehetőségeket találjon a területen. Keressen olyan közösségeket, mint a Virtual Assistant Networking Association (VANA) és Virtuális Asszisztensek Egyesülete tanulási források, hálózatépítési lehetőségek és támogatás biztosítása.

5. Portfólió készítése

Ezenkívül egy jól megtervezett weboldal vagy online portfólió nagyon értékes. A portfólió bemutatja képességeit, múltbeli projektjeit és elégedett ügyfelek beszámolóit. Jelentősen növelheti hitelességét, és segíthet a potenciális ügyfeleknek könnyebben megtalálni Önt.

6. Állítsa be árazási stratégiáját

Végül határozza meg árazási stratégiáját, figyelembe véve képességeit, piaci árfolyamait és az ügyfelek számára nyújtott értéket. Hozzon létre átlátható szolgáltatási csomagokat átlátható árakkal, hogy az ügyfelek könnyebben megértsék, mit kapnak. Összegyűjtöttünk néhány tippet, amelyek segítenek a szabadúszó díjak megfelelő beállításában.

Fedezzen fel egy új távoli karrierutat virtuális asszisztensként

Akár a bárhonnan történő munkavégzés rugalmasságát keresi, akár mellékállást keres, a virtuális asszisztenssé válás számos utat nyit a siker és a szakmai függetlenség felé.

Ha önmotivált, szívesebben dolgozol egyedül, és képes vagy többfeladatos munkavégzésre, ez a legjobb karrierút az Ön számára. Ezenkívül a virtuális asszisztensként szerzett tapasztalat átadható készségeket biztosíthat, amelyek hasznosak lehetnek egy saját vállalkozás elindításához.