Kiemelt képméret módosítása a WordPressben: Az egyszerű lépések magyarázata

A WordPress volt a leggyakrabban használt tartalomkezelő rendszer az évek során, mivel a becslések szerint a 64,2%-os piaci részesedéssel más CMS-ek között. Az egyik legnagyobb vonzerő volt, hogy a kódolási szakértelem nélküli felhasználók néhány kattintással weboldalakat készíthetnek és indíthatnak el.

A WordPress emellett több ezer témát tartalmazó könyvtárral is rendelkezik, amelyet a felhasználók igényeiknek megfelelően testreszabhatnak. Több ezer beépülő modul is létezik, amelyeket a webhelytulajdonosok használhatnak webhelyeik funkcionalitásának bővítésére.

A kiemelt kép az oldalain és a bejegyzésein az egyik olyan dolog, amelyet figyelembe kell vennie, ha azt szeretné, hogy WordPress-webhelye egyedi, vonzó és tetszetős legyen.

Gondoskodnia kell azonban arról is, hogy a kiemelt kép megfelelő méretű legyen. Ha a kiemelt kép túl kicsi, az emberek nem fogják látni.

Másrészt, ha ez a kép túl nagy, akkor nem fér el kisebb képernyőkön, például okostelefonokon és táblagépeken. Ebben a cikkben megvitatom, hogyan módosítható a kiemelt kép mérete a WordPress-en, és miért fontos ez.

A kiemelt kép az oldal vagy a bejegyzés vizuális megjelenítése. Ez a kép a cím előtt látható, és néha fejlécképként is ismert. Egy ilyen kép a WordPress-webhelyed bejegyzéseinek tetején fog megjelenni.

A kiemelt kép akkor is megjelenik, ha megosztja a bejegyzéseket/oldalakat harmadik felek webhelyein, például közösségi média platformokon.

A kiemelt képek működésének szemléltetésére a „WordPress” kifejezést használtam keresési kifejezésként a etoppc.com.com oldalon. Az volt az ötletem, hogy az összes WordPress-cikk felkerüljön a weboldalunkra. Ezen a képernyőképen láthatja, hogy a kiemelt kép közvetlenül a cím előtt jelenik meg:

Amikor azonban megnyit egy bejegyzést, a kiemelt kép a cím után, de közvetlenül a bevezető előtt jelenik meg.

A kiemelt kép megjelenése a témától vagy a testreszabástól függ. Miért fontosak a kiemelt képek egy bejegyzésben/oldalon? Lehetnek-e bejegyzéseink kiemelt képek nélkül? Íme néhány ok, amiért szüksége van kiemelt képre:

  • Vizuális vonzerő: A kiemelt képek célja, hogy tartalmait vonzóbbá és vonzóbbá tegyék ügyfelei számára. Ha egy jó képet választ ki kiemelt képként, akkor jó benyomást kelt, és arra ösztönzi a felhasználókat, hogy interakcióba lépjenek a tartalommal.
  • Közösségi megosztás: Az online világ akkor működik a legjobban, ha tartalmait különböző platformokon osztja meg egymással. A kiemelt kép akkor jelenik meg, amikor megosztja bejegyzését/oldalát a közösségi médiában. Egy vonzó kiemelt kép növeli annak valószínűségét, hogy a közösségi média felhasználói interakcióba lépnek az Ön tartalmaival.
  • Tartalom szerkezete: Egy jó weboldalnak jól strukturáltnak kell lennie. A képek és egyéb látványelemek segítenek a tartalom darabokra bontásában és olvashatóbbá tételében. A kiemelt képeket kombinálhatja más típusú képekkel a hosszú cikkekben.
  • Miniatűrök generálása: Az indexkép egy olyan vizuális megjelenítés, amely gyors áttekintést nyújt arról, hogy mit fog találni egy bejegyzésben. A kiemelt képek bélyegképként használhatók a bejegyzések archívumában és a listákban.
  • SEO előnyei: A keresőmotorok sok mindent figyelembe vesznek a webhelyek rangsorolásakor. Felveheti a fókusz kulcsszót a kiemelt kép alternatív szövegébe, és felfedezhetővé teheti a keresőmotorok számára.
  A javítás nem tud képernyőképet készíteni a biztonsági szabályzat miatt

Amikor nyers képeket készít a fényképezőgépével, vagy letölti a stock fotókat, előfordulhat, hogy azok nincsenek optimalizálva vagy megfelelő méretűek, hogy kiemelt képek legyenek. A legtöbb esetben a WordPress a forráskép alapértelmezett méretét választja a kiemelt képek méretének.

Sajnos előfordulhat, hogy ez nem felel meg a különféle felhasználási eseteknek, ezért érdemes a kiemelt képeket 1200 x 628 pixel közelébe állítani.

Íme néhány ok, amiért érdemes megváltoztatnia a kiemelt kép méretét:

  • A weboldal betöltési sebességének optimalizálása: A webhelyén található tartalom és grafika jellege befolyásolja a teljes betöltési sebességet. A képek méretének optimalizálása biztosítja, hogy ne terhelje túl a szervereket, és ne okozzon gyenge sebességet.
  • SEO előnyei: A keresőmotorok olyan dolgokat vesznek figyelembe, mint a betöltési sebesség és a felhasználói élmény a webhelyek rangsorolásakor. A kiemelt képek átméretezése biztosítja, hogy oldalai gyorsan betöltődjenek, és a képek érzékenyek legyenek a különböző képernyőméretekre.
  • A vizuális vonzerő javítása: A képek optimalizálása az első lépés afelé, hogy jó benyomást keltsen webhelyéről. Mindig ügyeljen arra, hogy optimalizálja a kiemelt képeket, mivel ez az első dolog, amivel az emberek kapcsolatba lépnek.
  7 legjobb sötét téma Linuxra 2019-ben

Egyes témák alapértelmezés szerint nem teszik lehetővé a kiemelt kép beállítását egyetlen bejegyzésben. Ugye nem akarsz lemaradni azokról az előnyökről, amelyekkel kiemelt kép szerepel a bejegyzéseidben? Szerencsére kézi twerkeléssel továbbra is megjelenítheti a kiemelt képeket egyetlen bejegyzésben a WordPress-en.

A WordPress funkció képméretének megváltoztatása

A webhely megjelenése a használt témától függ. A szerkesztő kiválasztása szintén fontos szempont a kiemelt képek átméretezése során. Bemutató céljára egy olyan weboldalt fogok használni, amelyen fut Newspaperex és a WordPress Classic szerkesztő használatával. Képet is használok innen Pixabay és letölt egy 1280*853 pixeles.

Kovesd ezeket a lepeseket:

#1. Új bejegyzés hozzáadása: Feltéve, hogy már bejelentkezett a WordPress webhelyére, a tetején keresse meg az „+Új” elemet, és kattintson a „Hozzászólás” gombra.

#2. Kiemelt kép beállítása: Egy bejegyzést szerkesztek a piszkozataimon; Kihagyom az egyéb feladatokat, például a cím és a tartalom hozzáadását. Lefelé görgetek, és rákattintok a ‘Kiemelt kép beállítása’-ra.

A „Fájlok feltöltése” ikonra kattintok, mivel a képet már letöltöttem a számítógépemre.

#3. Kép átméretezése: A kiemelt képem feltöltése után a WordPress automatikusan 1280*853 pixelt választott a méretének. A képemet azonban 1200 * 628 pixelesre szeretném állítani. Most már rákattinthatok a „Kép szerkesztése” gombra.

Ezután rákattintok a ‘Scale’-ra.

Most már be tudom állítani a méreteket 1200 * 628 pixelre.

Mentse el a változtatásokat, és tegye közzé a bejegyzést.

A kép méreteinek szerkesztése a WordPressben egyike a sokféle megközelítésnek, amellyel átméretezheti a kiemelt képeket. Ezek más megközelítések:

#1. Online eszközök

Feltölthet „közzétételre kész” kiemelt képeket, miután online eszközökkel átméretezte őket. Ha be szeretné állítani a kiemelt bejegyzést, 1200 * 628 pixelre állíthatja be egy olyan online eszköz segítségével, mint pl. Adobe Expresstöltse le, és töltse fel a WordPress-re további módosítások nélkül.

Az eszköz kiválasztása a használhatóságtól függ. Ezen eszközök közül néhányat a képek tömörítésére és a betöltési idő csökkentésére is használhat.

#2. CSS használata

A legtöbb WordPress-webhely-felhasználó nem ír CSS-t az alkalmazásai stílusához. Ha azonban ismeri valamennyire a CSS-t, akkor különösebb küzdelem nélkül átméretezheti a kiemelt képet. Ez magában foglalja az egyéni CSS írását a styles.css lapon.

  Hogyan lehet letiltani egy részvény alkalmazást Androidon [No Root]

Az első dolog, amit meg kell határoznia, az az osztály, amely a kiemelt képet tartalmazza. Ezután kiemelheti az adott osztályban szereplő kiemelt kép méreteit. Például, ha van egy high-flyers néven ismert osztályunk, és hozzá akarjuk adni az egyéni CSS kódunkat, akkor ez lesz:

high-flyers img {

    width: 100%; /* Make the image fill its container */
    height: auto; /* Maintain aspect ratio */
    max-width: 1200px; /* Limit the image width to 1200 pixels */
    max-height: 628px; /* Limit the image height to 628 pixels */
}

#3. PHP használata

A WordPress célja a fejlesztők és a nem fejlesztők számára egyaránt. Ha jó PHP fejlesztő vagy, a PHP kód szerkesztésével átméretezheted a kiemelt képeket. A PHP-fájlok szerkesztésének legjobb módja a gyermektémák használata, így a változtatások nem vesznek el a szülőtéma frissítésekor.

Ha azt szeretné, hogy ez a megközelítés működjön, ismernie kell a WordPress mappáit és fájlszerkezetét. Keresse meg a functions.php fájlt a gyermektémában, és adja hozzá ezt a kódot:

<?php 
    set_post_thumbnail_size( 1200, 628, true ); // Set the dimensions to 1200x628 pixels with cropping
?>

Legyen azonban óvatos, mert egy egyszerű hiba az egész webhelyet tönkreteheti.

Hogyan változtassuk meg a WordPress képméreteit

A kiemelt kép nem az egyetlen képtípus, amely a bejegyzésében/oldalán szerepel. Egy tipikus bejegyzéshez különböző képek tartoznak, és a méretük is eltérő. A különböző témák alapértelmezés szerint eltérő dimenzióval rendelkezhetnek. A WordPress irányítópultján beállíthatja, hogy a képek hogyan jelenjenek meg a webhelyén.

A WordPress irányítópultján lépjen a „Beállítások” elemre, és kattintson a „Média” elemre.

Mostantól különböző dolgokat módosíthat, például a miniatűröket, a maximális szélességet és a közepes és nagy méretű képek maximális magasságát. A módosítások elvégzése után kattintson a „Mentés” gombra.

Következtetés

Nem győzzük eléggé hangsúlyozni annak fontosságát, hogy bejegyzéseiden és oldalain szerepeljenek kiemelt képek. Reméljük, megérti, hogyan kell átméretezni a kiemelt képeket, és miért fontos ez.

A megközelítés megválasztása az Ön készségeitől és preferenciáitól függ. Győződjön meg arról, hogy a megfelelő képet választotta, mivel annak megjelenése és metarészletei jelzik a felhasználóknak, hogy vagy komolyan vegyék webhelyét, vagy sem.

Felfedezhet néhány fantasztikus képgenerátort is.