Melyik szoftvernek van a nyerő képlete?

Ahogy a digitális és az üzleti világ számos fronton fejlődik, egyre inkább az adatokra támaszkodik, az azt fenyegető erőfeszítések egyenlőek.

A számítógépes vírusok, zsarolóprogramok és rosszindulatú programok, amelyek az adatvesztést okozó vezető fenyegetések, leállásokba sodorhatják a szervezetet, vagy jelentősen befolyásolhatják a termelékenységet. És a megoldás erre a problémára az adat-helyreállítás.

Mi az adat-helyreállítás?

Az adat-helyreállítás, egy szoftver alapú folyamat, magában foglalja az elveszett, törölt, sérült, elérhetetlen vagy sérült fájlok helyreállítását és helyreállítását.

Noha sok rendelkezésre álló adat-helyreállító eszköz elérhető az interneten, a legmegfelelőbb választás kiválasztása fárasztó. Lehet, hogy találkozott néhány ilyen eszközzel. Előfordulhat azonban, hogy nem elég erősek ahhoz, hogy jó eredményeket érjenek el, ami hatástalanná teszi őket.

Időnként ingyenes eszközöket vehet igénybe a piacon. Hátránya, hogy lassúak, magas késleltetésűek lehetnek, vagy akár nem is működnek minden eszközön.

Ez a bejegyzés két nehézsúlyt hasonlít össze, a Stellart és az EaseUst. Mivel a két óriás uralja a teret, a legjobb kiválasztása bizonyos taktikát igényel. Mielőtt azonban belemerülnénk a hogyanokba, értsük meg az adat-helyreállító szoftver szükségességét.

Miért adat-helyreállító szoftver?

Több okból is elveszíthet adatokat. Legyen szó rosszindulatú támadásról vagy tévedésről, a következmények megbéníthatják vállalkozását, ha nincs orvoslási terv.

A legtöbb esetben az adatvesztés gyakori okai közé tartozik az emberi hiba, a szoftver inkompatibilitása (harmadik felek vagy beépülő modulok), az elavult szoftverek, a kijavítatlan szoftversebezhetőségek, a rosszindulatú támadások (adathalászat és a számítógépes rosszindulatú programok), a nem megfelelő hozzáférés-szabályozás, a túlfeszültség, a hardver meghibásodása és katasztrófák, például tűz vagy árvíz.

Ha figyelembe vesszük az adatvesztés következményeit, akkor az adat-helyreállítást segítő szoftvereszköz nélkülözhetetlen a kockázatok csökkentése és a vállalkozás működésének fenntartása érdekében. A távmunka jelenlegi növekedésével az adatokkal kapcsolatos kockázatok fokozódnak, mivel sok online dolgozó személyi vagy megosztott számítógépet használ. Az adat-helyreállító szoftver a legjobb megoldásnak bizonyul, ha mindenesetre elakad a kiemelt eseteknél.

Az adat-helyreállító szoftver az Ön adatait felhasználva visszaállítja a fájlokat és rendszereket az eredeti, kompromisszumok nélküli verzióra. Akár ingyenes, akár fizetős, kezdő vagy professzionális szoftvert keres, az Ön igényeinek megfelelő eszközök állnak rendelkezésre.

Az ingyenes eszközök jól használhatók, de korlátozhatják a helyreállítható fájlok típusát, vagy nem tudnak biztonsági másolatot tárolni. A fizetős szoftver jó, de ahhoz van kötve, hogy milyen gyorsan és mennyi adatot szeretne visszaállítani.

A kezdő verziók könnyen használhatók, de előfordulhat, hogy nem kínálnak testreszabható vezérlést a visszaállítandó adattípusokhoz. És végül, vannak professzionális eszközök élénk funkciókkal, amelyek megfelelnek az összetett üzleti követelményeknek. Ezt szem előtt tartva nézzük meg a legjobb adat-helyreállító szoftvert.

Stellar Data Recovery: Áttekintés

Stellar Data Recovery egy indiai székhelyű vállalat, amely az Egyesült Államokban és Európában is jelen van. A szervezet tanúsítvánnyal rendelkezik, és többek között adat-helyreállításra, adattörlésre, fájljavításra és postafiók-átalakításra szakosodott.

  Hogyan számítsuk ki a nyereségszázalékot [4 Profit Margin Calculator]

Megbízható szoftverek biztosításával a szervezet egyszerűen használható, nagyszerű innovációkkal és gazdag, értékes funkciókkal irányítja az iparágat, amely a felhasználói igények széles skáláját elégíti ki.

A több mint 30 éves tapasztalattal rendelkező vállalat megbízható erőforrásokat és erőfeszítéseket tesz arra, hogy mindig kész megoldásokat fejlesszen ki a személyes és vállalati fogyasztók átfogó adatkezelésének támogatására. A több mint 3 millió globális felhasználóval rendelkező Stellar Solutions folyamatosan növekszik, mint az egyik legmegbízhatóbb adat-helyreállítási megoldás márka.

A Stellar szoftver egy teljes adat-helyreállítási megoldás, amely minden adatvesztési problémát megold. Akár a merevlemezeken elveszett törölt adatokat, akár az optikai adathordozók elvesztését és a törölt partíciókat oldja meg, a szoftver jól illeszkedik.

A szkennelési algoritmus segítségével a szoftver előnézetet biztosít a visszaállítandó fájlokról (ahol kiválaszthatja a visszaállítani kívánt fájlokat), és megadhatja a visszaállított fájlok kívánt helyét.

EaseUs: Áttekintés

2004-ben alakult, EaseUs egy szoftvercég, amely az adatipart uralja, és technikai szakértelemmel rendelkezik az adat-helyreállítás, a biztonsági mentés és az átfogó lemezkezelés terén.

Azzal a vízióval, hogy kényelmes és biztonságos digitális élményt nyújtson mindenkinek, a vállalat számos olyan terméket jelöl meg, mint az EaseUS Data Recovery Wizard, az EaseUS Todo Backup és az EaseUs Partition Master,

A cég 19 éves műszaki háttérrel rendelkezik, és jelentős befolyással rendelkezik a globális adatbiztonsági térben. A cikk írásakor a szervezetnek több mint 530 millió felhasználója és 20 ezer partnere van.

Az EaseUS Data Recovery Wizard segítségével a felhasználók visszaállíthatják az elveszett fájlokat Mac, Windows vagy Windows-kompatibilis eszközökön. A fájlok lehetnek grafikák, videók, hangok, e-mailek és dokumentumok, többek között. Ezenkívül a szoftver a merevlemezek, lemezek és partíciók adatvesztését fedezi a tárolási modellek hosszabb listájában.

Stellar Data Recovery vs. EaseUs

Az adat-helyreállító eszköz kiválasztásakor számos tényezőt kell értékelni. Íme néhány a legfontosabbak közül.

  • Felhasználói felület és élmény (UI/UX)
  • Teljesítmény és megbízhatóság
  • Jellemzők és képességek
  • Vevőszolgálat
  • Árazás
  • Korlátozások

Bontsuk le mindegyiket részletesen.

Felhasználói felület és élmény (UI/UX)

A felhasználói felület és az élmény minden szoftver vagy digitális termék elfogadásának meghatározó paraméterei. A két megoldás eltérő megközelítésű; bontsuk le.

Csillag

A Stellar egy egyszerű, felhasználóbarát megoldásra összpontosít. Ebben az esetben az UI/UX-jük számos kulcsfontosságú funkcióval rendelkezik; letisztult és intuitív fázis egyszerű, egyszerű funkciókkal, amelyek könnyen érthetők és eligazodhatnak az adat-helyreállítási folyamatban.

Ezután egy lépésenkénti varázsló végigvezeti Önt az adat-visszaállítási folyamaton, és minden lépéshez egyértelmű utasításokat ad. Ez különösen akkor hasznos, ha még nem ismeri az adat-helyreállítási műveleteket.

Ezenkívül egy előnézeti és szelektív helyreállítási szakasz lehetővé teszi a helyreállítás alatt álló fájlok áttekintését a visszaállítási folyamat megkezdése előtt. Ez a funkció segít azonosítani és meghatározni a helyreállítani kívánt fájlokat, és egyszerűsíti a felhasználói élményt.

EaseUs

Az EaseUS átfogó funkciókra törekszik, miközben egyensúlyt teremt a barátságos felülettel. A szoftver modern és tetszetős dizájnnal rendelkezik, amely kíméli a szemet, és magával ragadó, hogy fokozza az élményt.

  9 eszköz a személyes vagy üzleti chatbot létrehozásához 🤖

A szoftver intuitív a navigációt illetően, így minden opciót és szolgáltatást könnyen megtalálhat. Menüje jól szervezett, így könnyen megtalálhatja az egyes funkciókat. Ha vissza szeretné állítani a közelmúltban törölt fájlokat, használhatja a gyors vizsgálat opciót. Választhatja a speciális vizsgálatot, ha összetett forgatókönyvekre vágyik.

Ebben az esetben mindkét eszköz nagyszerű. A csillagok hangsúlya az egyszerű, irányított megközelítésen van. Másrészt az EaseUS a vizuálisan tetszetős kialakításra összpontosít átfogó funkciókkal. Bár az UI/UX szabványosítható, ez felhasználónként változik. Ezért mindkét szoftver próbaverziójának vagy demójának végigjárása segít eldönteni, hogy melyik felel meg Önnek a legjobban.

Teljesítmény és megbízhatóság

Csak egyféleképpen biztosítható a Stellar és az EaseUs közötti pontos összehasonlítás, ez egy gyakorlati teszteset. Szándékosan töröltük a kiválasztott fájlokat a Windows tesztszámítógépünkről. A teszt számítógép 1 TB-os merevlemezzel és 8 GB RAM-mal rendelkezik. Ezután mély vizsgálatot futtatunk a két szoftverrel, hogy kiértékeljük, hogyan reagálnak. Mindkét szoftver lekérte az elveszett adatokat más korábbi fájlokkal együtt.

EaseUs

Az EaseUS bizonyult a leggyorsabb megoldásnak, a teljes szabványos vizsgálattal kevesebb mint egy perc alatt. A mélykeresésre váltva a szoftver két és fél órát vett igénybe, a CPU 30%-át és 250 MB RAM-ot használva.

Csillag

A Stellar esetében a folyamat egy kicsit hosszabb, a számítógépes erőforrások viszonylag nagyobb százalékát használva. A gyors beolvasásnál a folyamat négy percig tartott. A mély vizsgálat viszont tizenkét órát vett igénybe, a processzorteljesítmény 75%-át és 200 MB-ot a RAM-ból. Ha kevésbé erős számítógépe van, akkor gondot okozhat a Stellar futtatása más számítógépes programok mellett.

Az EaseUS ebben az esetben a legjobb teljesítményt nyújtja gyors reagálása és alacsony CPU-használata alapján. Érdemes azonban megjegyezni, hogy mindkét eszköz hasznosnak bizonyult; a különbség az időben és a felhasznált számítógépes erőforrásokban van.

Jellemzők és képességek

Mindkét eszköz gazdag funkciókkal rendelkezik, amelyek gyors és mélyreható szkennelési lehetőségeket tesznek lehetővé. És ha ingyenes verziókat keres, mindkettő megfelel az Ön igényeinek személyes és üzleti szinten egyaránt. Mindkét eszköz elérhető Mac és Windows operációs rendszerekhez. Ha ingyenes csomagot használ, a Stellar akár 1 GB adat-visszaállítást tesz lehetővé, az EaseUs pedig legfeljebb 2 GB adatot biztosít.

Csillag

A Stellar támogatja az összes ismert adatformátum lekérését, lehetővé téve a konfigurációk testreszabását, ha szükséges. Helyreállíthatja az optikai adathordozókat és fájlokat a nem indítható Windows rendszerekről, kijavíthatja a sérült videókat és fényképeket, valamint adatokat bonthat ki a titkosított meghajtókról. A szoftver rugalmasan használható a független lemezek (RAID) és virtuális tárolótípusok redundáns tömbjének vizsgálatára és kezelésére.

EaseUs

Az EaseUs ugyanolyan erős, lenyűgöző funkciókkal. Lehetővé teszi az adatok visszaállítását a formázott meghajtókról és a sérült lemezekről. A szoftver képes a sérült fájlok és a hozzáférhetetlen adatok visszakeresésére.

Ezenkívül a szoftver a külső tárolóeszközök széles spektrumát támogatja. Rugalmas lehetőségeket is kínál, mint például az adatok visszaállítása a vizsgálat alatt, és a helyreállítási fájlok előnézetének megtekintése mentés előtt.

Ebből az alkalomból a Stellar a vezető opció, mivel számos szolgáltatás elérhető, és minden fájlformátummal működik, legyen szó helyi vagy felhőalapú tárolásról. Ebben a helyzetben az EaseUs továbbra is jó, mivel számos külső tárolási modellt támogat.

  Google Meet vs. Zoom: melyik a megfelelő az Ön számára?

Vevőszolgálat

A két lehetőséghez támogatási szolgáltatások tartoznak. Ne feledje azonban, hogy a fizetett előfizetők mindig elsőbbséget élveznek. Mindkét platform nagyszerű felhasználói dokumentációval rendelkezik, amelyre mindig hivatkozhat, ha elakad, és részletes videókkal, amelyek végigvezetik az adat-helyreállítási lépéseken (ezek többsége elérhető a YouTube-csatornáikon).

EaseUs

Az EaseUs esetében e-mailben, élő chaten és telefonhívásokon keresztül kapcsolatba léphet az ügyfélszolgálattal. Az élő csevegés hétköznapokon 9:00-17:30 UTC+8 idővonallal érhető el. Ha elakadsz a hétvégén, a legközelebbi társad a megoldások keresésében a dokumentációjuk (informatív alap).

Csillag

A Stellar segítségével lenyűgöző felhasználói támogatási élményben lesz része. A Stellar élő támogatói hozzáértők és barátságosak. Telefonos támogatásuk angol nyelven érhető el. Az online jegyrendszerük segítségével segítséget kérhet, ha összetett problémája van. Bár az önsegítő mechanizmus kiváló, erőfeszítéseiket számos oktatóvideóval, útmutatóval és egyéb forrással egészítik ki, beleértve egy blogot és cikkeket.

Ebben az esetben előnyben részesítjük a Stellar megközelítését, hogy a felmerült problémák összetettsége alapján számos rendelkezésre álló lehetőség révén támogassa. Az EaseUs-nak azonban még mindig jó támogatási rendszere van.

Árazás

Az árazási modell preferenciái felhasználónként változnak az igények természetétől függően, akár egyéni, akár vállalati alapúak. Mindkét megoldás ingyenes próbaverzióval rendelkezik, ahol interakcióba léphet a szoftverrel. De értékeljük a fizetős lehetőségeket (az árak a cikk írásakor érvényesek és változhatnak).

Csillag

A Stellar fizetős verziója licenc alapú megközelítést követ. A fizetett tervek tartalmazzák a szabványos, a professzionális, a prémium, a technikus és az eszközkészlet opciókat. Az ár 49,99 és 599,00 dollár között mozog. Az élethosszig tartó hozzáférési terv 99 dollárba kerül.

EaseUs

Az EaseUS három fizetős csomag elérését teszi lehetővé: pro, pro plusz rendszerindító adathordozó és technikus lehetőségek. Az ár 69,95 és 499,00 dollár között mozog. Itt 149,95 USD-t kell fizetnie egy életre szóló előfizetésért.

Amint láthatja, mindkét eszköz előfizetést vagy élethosszig tartó ajánlatot kínál. És az a jó, hogy garantáltan visszakapod a pénzt. Tapasztalataink szerint az ár nem döntő jelentőségű. Ehelyett értékeljen más, az intenzitást hordozó paramétereket, például a fent leírtakat.

Korlátozások

A megoldás kiválasztása előtt minden eszköz hiányosságait értékelni kell.

Csillag

A Stellar esetében az ingyenes verzió nem ellenőrzi a frissítéseket. Ha fizetős verziót használ, minden frissítésnél meg kell adnia a licenc részleteit, ami ijesztő lehet. Ezenkívül a Stellar lassú az előnézetek létrehozása során a helyreállítási folyamat során.

EaseUs

Az EaseUS-nak vannak felugró hirdetései, amelyeket nem lehet kikapcsolni, így ez bosszantó. Ezenkívül az eszköz hajlamos pontatlan a helyreállítási folyamat megjelenített idejére vonatkozóan, amikor ratifikálja azt a tényleges idővel. Ezenkívül a szoftver néhány előnézeti formátumot támogat. Előfordulhat, hogy egyes fényképformátumok nem támogatottak.

Végső gondolatok

Minden adat-helyreállító eszköznek megvannak a maga előnyei és hátrányai. A Stellar irányított megközelítést alkalmaz az adatok helyreállításához, míg az EaseUS vonzó felülettel rendelkezik. A Stellar számos fájlformátumot támogat, de az EaseUS-hoz képest viszonylag lassú. Az EaseUS-nak jó támogatási megközelítése van, de a Stellarnak van egy nagyobb, sok lehetőséggel. Mindkét eszköz azonban gyakran kielégíti az adat-helyreállítási igényeit.

A megfelelő eszköz kiválasztásának módja azon kompromisszumok függvénye, amelyeket hajlandó megtenni. Ha a megfelelő prioritásokat tartja szem előtt, kiválaszthatja a megfelelő lehetőséget.

Ezután ellenőrizheti a legjobb szoftvert a Mac adat-helyreállításhoz.