Mik azok a ChatGPT beépülő modulok [+8 Usage Examples]

A ChatGPT őrületéről már csak abból is képet kaphat, hogy 2023 januárjában már 100 millió aktív felhasználója volt. Nos, az emberek megpróbálják a legtöbbet kihozni az AI chatbotból, ugyanakkor a chatbot minden nap frissíti magát.

Szeretnék néhány izgalmas hírt megosztani veletek. A ChatGPT 4 a közelmúltban frissítést kapott, és az OpenAI néhány hasznos bővítményt adott a fizetős verziójához, a ChatGPT Plus-hoz. Ennek eredményeként most minden eddiginél könnyebben juthat hasznos információkhoz a ChatGPT 4-ből.

A ChatGPT beépülő modulokról

2023. március 23-án az OpenAI elindította a ChatGPT 4.0-t. Az új verzióval sokkal több lehetőséget nyit meg, például a beépülő modulokat. Itt azonban meg kell jegyezni, hogy a bővítmények használatához ChatGPT Plus-ra van szükség, amely a fizetős verzió.

Az üzletben felfedezheti a ChatGPT beépülő moduljait, amelyekkel továbbfejlesztheti chatbotja képességeit. Ezek a bővítmények segíthetnek az utazással kapcsolatos kérdések valós idejű megválaszolásában, köszönhetően az olyan bővítményeknek, mint a Kayak és az Expedia.

Ha a lehetőségekről van szó, több közül választhat 400+ plugin. Ami azt illeti, naponta több bővítményt adnak hozzá. Tehát most vessünk egy pillantást rájuk.

Hogyan könnyítik meg az életét a ChatGPT beépülő modulok?

Ezek a bővítmények számos szolgáltatást kínálnak. Segíthetnek kiváló ChatGPT-üzenetek megírásában, éttermi foglalásban, pénzügyi tanácsadásban, és időben linkeket szállíthatnak az AI-kompatibilis asztrológiai előrejelzésekhez. Egyelőre ingyenesen használhatja az összes bővítményt.

Ez megváltoztatja a ChatGPT használatának módját. Itt érdemes megjegyezni, hogy a ChatGPT beépülő modulok és a ChatGPT bővítmények két különböző dolog. A beépülő modulok összetettebbek, mint a bővítmények, mivel több keresési lehetőséget adnak a chatbothoz, és integrálják azt harmadik féltől származó szolgáltatásokkal. A bővítmények, mint minden Chrome-bővítmény, csak a Chrome Internetes áruházon keresztül adhatók hozzá.

Tehát merüljünk el jobban a témában, és nézzük meg.

Hogyan lehet aktiválni a ChatGPT-4 beépülő modulokat?

Az első és legfontosabb dolog az, hogy szüksége van egy ChatGPT Plus-ra (amely fizetős). Ha plusz számlát szeretne, akkor 20 dollárt kell fizetnie havonta.

1. lépés: Jelentkezzen be Plus-fiókjába.

2. lépés: A bal alsó sarokban három pontot talál; kattintson rájuk.

3. lépés: Kattintson a Beállítások elemre.

4. lépés: Itt ki kell választania a Béta funkciókat.

5. lépés: A „Plugins” engedélyezése.

  A widgetek átrendezése a Mac értesítési központjában

Ezekkel az egyszerű lépésekkel már használhatja a ChatGPT beépülő modulokat. Azonban készen van a használható bővítmények telepítésével. De a bővítmények eléréséhez kövesse ezeket a lépéseket.

Hogyan lehet elérni a ChatGPT-4 beépülő modulokat?

A kezelőfelület közepén két lehetőség található a felső közepén. Az egyiken GPT 3.5, a másikon GPT-4.

1. lépés: Ki kell választania a GPT-4 gombot

2. lépés: Itt három lehetőséget kap: Alapértelmezett, Kódértelmező és Beépülő modulok.

3. lépés: Ki kell választania a „Plugins” lehetőséget.

4. lépés: Ez alatt egy legördülő ikon található.

5. lépés: Ebben a legördülő menüben aktiválja a telepített bővítményt.

Emelje új szintre a dolgokat, ha Ön fejlesztő vagy olyan vállalat, amely eszközeit bővítményként szeretné hozzáadni a ChatGPT-hez. Akkor ismernie kell ezt a folyamatot. A ChatGPT OpenAI beépülő modulokon keresztül csatlakozik külső programokhoz. Ezek a beépülő modulok ChatGPT-hozzáférést biztosítanak a fejlesztő által meghatározott API-khoz, kibővítve annak funkcionalitását, és számos feladat elvégzését teszik lehetővé.

Hogyan lehet bővítményt hozzáadni a ChatGPT-hez?

Mielőtt belemerülnénk a lépésekbe, fontos tudni, hogy egy bővítmény létrehozásához ismernie kell a végpontok közötti folyamatot.

1. Először hozzon létre egy jegyzékfájlt, és töltse fel egy hosting platformra. yourdomain.com/.well-known/ai-plugin.json

A legfontosabb dolog, amit itt meg kell jegyezni, hogy a feltölteni kívánt fájlnak tartalmaznia kell néhány igazán fontos információt a bővítményről. Részleteket tartalmaz a beépülő modul nevéről és logójáról, valamint egyéb metaadatokat.

Ezenkívül kulcsfontosságú információkat tartalmaz a hitelesítési követelményekről, például a használt hitelesítés típusáról és az OAuth URL-ekről. És ha ez nem elég, még egy OpenAPI specifikációt is tartalmaz az összes elérhetővé kívánt végponthoz.

2. A következő lépés a bővítmény regisztrálása a ChatGPT UI

Válassza ki a beépülő modul modelljét a felső legördülő menüből. Ezután válassza a „Plugins”, „Plugin Store” lehetőséget. Végül válassza a „Saját beépülő modul fejlesztése” lehetőséget. Továbbá, ha hitelesítést kér, akkor meg kell adnia az OAuth 2 ügyfélazonosítót és a client_secret értéket vagy egy API-kulcsot.

3. A fenti lépések után a beépülő modul életbe lép. A következő lépés az, hogy a felhasználók aktiválják a bővítményt.

A felhasználónak kézzel kell megnyitnia a ChatGPT felületet, és meg kell keresnie a bővítményt. Ezután fel kell telepíteniük, és ezt követően hozzáférhetnek majd.

És készen is van. Azonban, ahogy korábban említettem, több mint 400 plugin létezik. Ezért vagyok itt, hogy segítsek megtalálni a legjobb bővítményt. Tehát ha ezt mondjuk, merüljünk el benne.

PromptPerfect

Ha ismeri ezt a bővítményt, akkor legenda vagy. Nos, annak érdekében, hogy a legtöbbet hozhassa ki a ChatGPT-lekérdezésekből, ajánlatos promptokat használni. Tehát alapvetően a promptok olyanok, mint egy drámai és logikus utasítások az AI számára. Minél jobbak a kérdések, annál jobbak és egyedibbek lesznek a válaszai.

  Fényképek és videók megosztása iPhone-járól

Hogy megkönnyítse a dolgát PromptPerfect játékba lép. Három különböző típusú felszólító eszközt kínál: kezdő, középhaladó és haladó. Ezzel az eszközzel egyszerű és összetett mesterségesintelligencia-kérdéseket hozhat létre. Mindezek az ajánlatok kötelezővé teszik ezt a bővítményt.

Expedia

Nyaralást tervez? Ezenkívül elakadt a webhelyek böngészése, hogy megtalálja a legjobb ajánlatot? Hagyja, hogy a ChatGPT segítsen megtalálni a legjobb ajánlatot. Igen! Ez lehetséges, köszönhetően a Expedia csatlakoztat.

Egyszerűen kérje meg a ChatGPT-t, hogy segítsen megtalálni oda-vissza jegyeit, szállását és tevékenységeit, és vegyen részt egy beszélgetésben a legjobb járatokra, ajánlatokra, szolgáltatásokra és javaslatokra összpontosítva. A bővítmény elérése kétségtelenül sokkal egyszerűbbé teszi a nyaralás megtervezését.

Instacart

Nos, szeretek főzni, de néha elfogyott az élelmiszer. Aztán vagy el kell rohannom a legközelebbi boltba, vagy online rendelnem kell az ételt. De mi van, ha azt mondom, hogy a ChatGPT megteszi helyetted? Hinne nekem?

Nos, ha egyszer megvan a Instacart plugin segítségével a legközelebbi üzletből rendelhet élelmiszert. Ezenkívül élelmiszereket is rendelhet a követett recept alapján. Sőt, ennek a bővítménynek a segítségével recepteket és étkezési ötleteket kérhet a ChatGPT-től. Kihasználhatja az Instacart előnyeit, hogy a ChatGPT-n keresztül vásároljon, és megkapja a receptet és az összetevők listáját a szállításhoz.

Zapier

Zapier egy szuper eszköz, és a telepítést követően több mint 5000 alkalmazással kommunikálhat, mint például a Google Táblázatok, a Gmail, a HubSpot, a Salesforce és még sok ezer alkalmazással. Úgy értem, a funkcionalitás határtalan.

Nevezhetjük a Zapiert egy többfunkciós eszköznek. Miert van az? Mert rengeteg különféle feladat (pontosabban több mint 50 000) elvégzésében segíthet. Akár információkat kell keresnie, jelentéseket kell írnia, akár frissítenie kell fájljait, a Zapier gondoskodik róla. A ChatGPT segítségével pedig még automatizálhatja a kommunikációt a csapatával, kereshet konkrét e-maileket, és kereshet névjegyeket.

Mindössze annyit kell tennie, hogy megkéri a ChatGPT-t, hogy segítsen a Gmail- és Google Táblázatok-fiókjaival kapcsolatban, és mindenről gondoskodik Ön helyett – ez a tökéletes eszköz dolgozó magánszemélyek és vállalkozások számára.

volfrám

Ön olyan ember, akinek gyakran kell számokkal, grafikonokkal és statisztikákkal foglalkoznia, és segítségre lenne szüksége, hogy könnyebben kezelhetővé tegye a munkáját?

volfrám az ideális megoldás az Ön számára. Ezzel a bővítménnyel közvetlenül a ChatGPT-n belül érheti el a számításokat, a matematikát, a kurált tudást, az adatelemzést és a valós idejű adatokat.

Szóval hogyan működik? A Wolfram elemzi az Ön által a ChatGPT-nek biztosított adatokat. Ezenkívül a chatbot elküldi a kérdést a Wolframnak, amely egy csomó adatforráshoz fér hozzá, hogy jó választ adjon. Ezután a ChatGPT gondoskodik arról, hogy könnyen érthető módon mutassa be Önnek.

  Valóban nyomon tudnak követni valakit a rendészeti szervek IP-címmel?

Mutasd a diagramokat

Korábban, amikor a ChatGPT megjelent, az emberek azt mondták, hogy az AI nem kínál látványt vagy képeket. Nos, véleményem szerint ez nem hátrány. De aztán Mutasd a diagramokat játékba lép.

Amint a névből is érthető. Ez a beépülő modul segít a szövegek diagrammá alakításában. Nagyon klassz, igaz? Csak a parancsok megadásával szerkeszthet és hozhat létre diagramokat. Szóval hogyan működik? Miután kiadta a parancsot, a bővítmény átalakítja a parancsot, és Mermaid programozási nyelven írja ki. Hamarosan megkapja a kívánt diagramot.

Például megkértem a ChatGPT-t, hogy mutassa meg a diagramot a „Show Me Diagrams” működéséről. Íme az eredmény:

Korábban a ChatGPT hátránya volt, hogy nem tudott olyan linkeket olvasni, mint a YouTube, PDF, PPT és sok más. Nos, úgy tűnik Linkolvasó kezelte a hátrányt. Ennek a szuper pluginnak a segítségével. Mostantól információkat gyűjthet bármilyen hivatkozásról.

Ezért ki akartam próbálni ezt a bővítményt, és úgy döntöttem, megkérdezem őt erről a linkről. És lenyűgözött a válasz. Tökéletesen elolvasta a linket és pontos információkat adott.

Történetek

Ha Ön blogger, tartalomíró vagy marketinges, és asszisztenst keres, aki segít a célnak megfelelő történetek vagy tartalmak megírásában. Akkor Történetek a szükséges bővítmény. Ez a beépülő modul segít meghatározott történetek létrehozásában közvetlenül a ChatGPT-ben.

Ez a csodálatos bővítmény segíthet kivételes történetek létrehozásában. Fantasztikus funkciók széles skáláját kínálja, mint például a SEO optimalizálás, a különféle betűtípus-beállítások és a saját egyéni grafika feltöltésének lehetősége. Ez az ideális eszköz történetek készítéséhez a ChatGPT-n. Ha fantasztikus történeteket szeretne létrehozni, akkor feltétlenül fedezze fel ezt a bővítményt.

GYIK

Ingyenesen használhatjuk a ChatGPT bővítményeket?

Nem, nem használhatja ingyen a ChatGPT beépülő modulokat. Ezenkívül fel kell vennie a plusz előfizetést a ChatGPT-re. Ez mindössze 20 dollár havonta.

ChatGPT beépülő modulok vs ChatGPT bővítmények

Nos, ez egy nagyon gyakori összetévesztés, szóval hadd tisztítsam meg a levegőt. Elképzelhető, hogy a ChatGPT beépülő modulok úgy „csatlakoznak” a ChatGPT-hez, hogy a beküldött keresési kérelem alapján elérhetők legyenek magában a chatbotban. Másrészt a ChatGPT Chrome-bővítmények GPT-funkciókat biztosítanak a Chrome vagy bármely más böngésző használata közben.

Szerző megjegyzése

Mint korábban említettük, a ChatGPT több mint 400 bővítményt kínál. Nyilvánvaló tehát, hogy mindegyiket le tudjuk fedni, de a legtöbben napi szinten használjuk a ChatGPT-t, és szükségük van néhány eszközre a mindennapi munkák megkönnyítéséhez. Ezért az ebben a cikkben felsorolt ​​eszközök vagy bővítmények napi rendszerességgel segítenek Önnek, és határozottan megkönnyítik az életét.

Ráadásul, ha szeretnél tudni néhány igazán szórakoztató ChatGPT beépülő modulról, akkor tartsd velünk a kapcsolatot, mert hamarosan egy igazán szórakoztató tartalmat hozok neked.

Következő lépésként tekintse meg a hatékony felszólításokat, amelyekkel javíthatja ChatGPT-élményét.