Melyik a legjobb fitneszkövető az Ön számára?

Kulcs elvitelek

  • Az Apple Watch termékcsalád kiváló a harmadik féltől származó alkalmazások támogatásában, és ideális az iPhone-felhasználók számára.
  • A Fitbit eszközök, mint például a Sense 2 és a Versa 4, jobban megfelelnek a futáshoz, de az Apple Watch zökkenőmentesebb az edzésekhez.
  • A Fitbit fitneszkövetői pénztárcabarátabbak, de mobilkapcsolatot szerezhet, ha többet fizet egy Apple Watchért.

Ha új fitneszkövetőt keres, valószínűleg szembesült azzal a dilemmával, hogy válasszon Apple Watch és Fitbit között. Itt összehasonlítjuk mindkét lehetőséget, és segítünk kiválasztani az igényeinek és pénztárcájának megfelelő viseletet.

Fitbit vs. Apple Watch: Az alapok

Talajkép/Shutterstock

Míg a Fitbit eszközök és az Apple Watch egyaránt kiváló felhasználói felülettel rendelkeznek, és hatékony fitneszkövetőként szolgálnak, az utóbbi valóban kiváló társ iPhone-jához. Ellentétben az újabb Fitbitekkel, mint például a Fitbit Versa 4 vagy Fitbit Sense 2, amelyek nem támogatják a harmadik féltől származó alkalmazásokat, rengeteg nagyszerű harmadik féltől származó alkalmazás létezik az Apple Watch számára.

Például sem a Fitbit Versa 4, sem a Fitbit Sense 2 nem rendelkezik Spotify alkalmazással – vagy bármilyen zenei streaming alkalmazással –, míg az Apple Watch felhasználók hozzáférhetnek a dedikált alkalmazásokhoz szinte minden nagyobb zenei streaming platformon.

  A feltöltési teszt során fellépő socket-hiba javítása

Ha Android telefonja van, érdemes Fitbit eszközt választania, mivel az iOS és Android eszközökkel is kompatibilis a kísérőalkalmazása révén. Ez az alkalmazás központi csomópontként szolgál az adatok szinkronizálásához, a fitneszcélok nyomon követéséhez és a további funkciók eléréséhez.

Ezzel szemben az Apple Watches csak az iPhone készülékekkel kompatibilis, és be kell állítani az előre telepített Watch alkalmazáson keresztül iOS rendszeren. Azonban zökkenőmentesen integrálható az Apple Health and Fitness alkalmazásaival.

Fitbit vs. Apple Watch: Tevékenységek

Tina Sieber és Raghav Sethi/MakeUseOf

Ha futni kell, mind az Apple Watch, mind a Fitbit eszközök beépített GPS-szel rendelkeznek, így pontosabban követhetik nyomon az olyan mutatókat, mint a tempó és a megtett távolság. Ha a hosszabb futást részesíti előnyben, érdemes a Fitbit Sense 2-t választania, mivel az egy kicsit könnyebb és általában kényelmesebb. Ezenkívül jobb akkumulátor-élettartamot kínál, és speciális működési funkciókkal rendelkezik.

Fontolja meg az Apple Watch használatát, ha nem szeretné, hogy telefonja elvonja a figyelmét edzés közben. Olyan feladatokat tud végrehajtani, mint a zenevezérlés vagy az üzenetek megválaszolása, és még mobilkapcsolattal is rendelkezik, ha hajlandó többet fizetni.

Az Apple Watch nem érzékeli, hogy mekkora súlyt emelsz. Ugyanez vonatkozik a Fitbit eszközökre is, de a Fitbit alkalmazásban kiválaszthatja a súlyzós edzés opciót a pontosabb adatok rögzítéséhez. De az Apple Watch fő előnye, hogy a felhasználók a súlyemelésre szabott watchOS-alkalmazások kiváló választékához férhetnek hozzá, ami sajnos hiányzik a Fitbit viselhető készülékekből.

  10 legjobb saját üzemeltetésű közösségi hálózati szoftver

Mindkét viselhető eszköz képes nyomon követni a beltéri és kültéri kerékpározást, és megjeleníteni olyan mutatókat, mint az átlagsebesség, a teljes idő, a magasság stb. Az Apple Watch azonban előnyhöz jut az iPhone készülékekkel való zökkenőmentes integrációja miatt. A mutatókat közvetlenül az iPhone zárolási képernyőjén tekintheti meg az iOS Live Activity funkción keresztül, és csatlakozhat olyan kompatibilis eszközökhöz, mint a Peloton kerékpárok az edzések során történő jobb nyomon követés érdekében.

Ha gyakran megy túrázni, a modern Apple Watch modellek jobb élményt nyújtanak, mint a Fitbit Versa 4 és Sense 2. Míg a Fitbit modellek csak alapvető mutatókat, például lépésszámot biztosítanak, az Apple Watch olyan funkciókkal emeli az élményt, mint a Backtrack. Az Apple Watch Backtrack funkciójával visszakövetheti lépéseit, és elkerülheti az eltévedést, miközben rossz mobilkapcsolattal rendelkező helyeken túrázik.

Fitbit vs. Apple Watch: Nyomon követés és pontosság

Raghav Sethi/MakeUseOf

Mindkét hordható eszköz számos érzékelőt tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a pulzusszám, a lépések és még sok más mérését. Megpróbáltam 500 lépést sétálni egy Apple Watch és egy Fitbit Versa 4 mindkét kezemen, és az Apple Watch 483 lépést jelentett, míg a Fitbit 491 lépést jelentett, tehát mindkettő elég közel áll a pontossághoz, és egy hibahatáron belülre esik.

A modern Apple Watch modellek azonban számos biztonsági funkciót is tartalmaznak, mint például az esésérzékelés, a zajfigyelés és az ütközésészlelés. Ezzel szemben a Fitbit hordható zászlóshajója, a Sense 2 inkább a mentális egészségre összpontosít egy cEDA érzékelő segítségével, amely képes észlelni a potenciális stressz jeleit.

  A 9 legjobb GIF-webhely még mindig aktuális 2022-ben

Ha fontos a vér oxigénszintjének ellenőrzése, javasoljuk, hogy válasszon Fitbit viselhető eszközt, például a Versa 4-et vagy a Sense 2-t.
Az őrző
az Apple által 2024. január 18-án vagy azt követően az Apple által az Egyesült Államokban értékesített összes Apple Watch-modellben le van tiltva az SpO2-érzékelő egy folyamatban lévő szabadalombitorlási vita miatt.

Fitbit vs. Apple Watch: ár-összehasonlítás

Fitbit

A Apple Watch Series 9 399 dollárba, illetve 429 dollárba kerül a 41 mm-es, illetve a 45 mm-es csak GPS-szel ellátott alumínium változat. A mobiltámogatás hozzáadásával további 100 dollár jár. A rozsdamentes acél modellek ára magasabb, 699 dollártól kezdve.

Ezzel szemben a Fitbit egyszerűbb és pénztárcabarátabb árazást kínál, a Fitbit Sense 2 ára 249 dollár és a Fitbit Versa 4 199 dollárért. A költségvetési korlátokkal küzdők számára a Fitbit kedvezőbb lehetőséget kínál. Fontos azonban megjegyezni, hogy a Fitbit órák nem kínálnak mobilkapcsolatot.

Az Apple költségvetési lehetőséget kínál a következő formájában Apple Watch SE, amely 249 dollártól kezdődik a 40 mm-es, csak GPS-es változatért. Ez a modell azonban nem tartalmaz EKG- és cikluskövető alkalmazásokat.

Az itt említett Fitbit modellek nem különböznek drasztikusan az Apple kínálatától, különösen a fitneszkövetés tekintetében. Tehát a megfelelő fitneszkövető kiválasztása az Ön használati esetétől, költségvetésétől és személyes preferenciáitól függ.

Most, hogy elolvasta a Fitbit vs. Apple Watch összehasonlítását, tudja, mire képesek az egyes eszközök és mire nem. Ön dönti el, melyik fitneszkövetőre szeretné költeni a nehezen megkeresett pénzét.