Meg tudod változtatni a hátteret a PS5-ön?

Gyors linkek

Kulcs elvitelek

  • A PS5 háttere automatikusan változik attól függően, hogy melyik játékot vagy menüelemet választottad.
  • A PS5-profil hátterének testreszabása lehetséges, de a módosítások nem jelennek meg a fő kezdőképernyőn.
  • A PS5-nek nincsenek olyan témák, mint a PS4, de néhány profil testreszabási lehetőség elérhető a felhasználók számára.

A konzoltulajdonosok gyakran szívesen teszik egyedivé felhasználói felületüket egyedi témákkal és hátterekkel. De meg tudod változtatni a hátteret vagy a témát a PS5-ön?

Meg tudod változtatni a PS5 hátterét? A lehetőségek magyarázata

Míg megváltoztathatja a PS4 háttérképét, a PS5 háttere attól függ, hogy melyik játékot vagy menüikont választotta. Ezek az automatikus hátterek nem módosíthatók, és a kiválasztott menüpontnak megfelelően váltakoznak.

  Hogyan rejtsük el a LinkedIn profilt és helyezzük lopakodó módba

Például amikor a Baldur’s Gate 3 fölé viszem az egérmutatót, a háttér a játék borítójára változik. Amikor egy másik cím fölé viszem az egérmutatót, a háttér ismét megváltozik.

Módosíthatja PS5-profilja hátterét vagy borítóképét, de ez nem jelenik meg a fő konzol kezdőképernyőjén. A kép megtekintéséhez meg kell látogatnia a profilját.

Használhatok PS5 témákat?

A PS4-től eltérően a PS5-höz nem lehet témákat szerezni. Remélhetőleg a funkció a jövőben ki fog terjedni, hogy a felhasználók egy kicsit több testreszabási lehetőség álljon rendelkezésére.

Azonban van néhány lehetőség a profil testreszabására a PS5-ön.

Hogyan változtasd meg a PS5 profil hátterét

Amikor a PS5 testreszabásáról van szó, módosíthatja profilja bizonyos aspektusait. Ez magában foglalja a profilképedet vagy avatarodat és a profil hátterét.

  A mini eszköztár elrejtése az Office 2013-ban

A profil szerkesztéséhez lépjen a PS5 kezdőképernyőjére, és válassza ki avatarodját a jobb felső sarokban. A megjelenő legördülő menüből válassza a Profil lehetőséget.

Ezzel a profiloldalára kerül, amelyet az adatvédelmi beállításaitól függően Ön és barátai láthatnak.

A profil szerkesztésének megkezdéséhez válassza ki a toll ikont a jobb oldalon. Ezzel egy menübe kerül, ahol kiválaszthatja, hogy profiljának mely aspektusát szeretné módosítani.

A profil hátterének megváltoztatásához válassza a Borítókép lehetőséget.

Ha már importált hátteret a PS4 konzoljáról, választhatja a Kép eltávolítása lehetőséget. Ha új képet szeretne kiválasztani, válassza a Kép módosítása lehetőséget. Ha most először ad hozzá képet, válassza a Kép kiválasztása lehetőséget.

Megnyílik a médiagaléria, és kiválaszthat egy új profil hátteret a rendelkezésre álló lehetőségek közül. Válassza ki a használni kívánt képet, majd kattintson a Kiválasztás gombra. Ezután levághatja a képet, és válassza a Mentés lehetőséget.

  Hogyan változtathatja meg Spotify-tervét

Miután ízlése szerint megváltoztatta a hátteret, válassza a Kész lehetőséget.

Ha tovább szeretné személyre szabni profilját, például módosítani szeretné a PS5-profil avatarját, lépjen vissza a szerkesztés menübe, és válassza a Profilkép lehetőséget. Itt választhat, hogy előre elkészített avatart használ, vagy feltölthet egy profilképet a PS alkalmazáson keresztül.

Ha kiválasztja az Avatar lehetőséget a szerkesztés menüben, akkor több avatar közül választhat, amelyeket a játékaitól kap, valamint néhány alapértelmezett avatar közül a Sonytól.

Bár ezek a testreszabási lehetőségek korlátozottak, lehetőséget kínálnak arra, hogy a PS5 felhasználói felületét egy kicsit jobban kiemelje. Remélhetőleg a Sony több testreszabási lehetőséget vezet be a jövőben, hogy a PS5 hátterei ne legyenek ennyire korlátozottak.