Konvertálja az MKV-t MP4-re ezzel a 11 online eszközzel

A legjobb online eszközöket keresi az MKV MP4-re konvertálásához? Jó helyen jársz.

Valószínűleg találkozott már az MKV videó formátummal, és azon töprengett, miben különbözik a szélesebb körben használt MP4 formátumtól.

Egyes eszközök könnyen kompatibilisek bármilyen MP4 fájltípussal, de nem tudják kezelni az MKV formátumot. Ennek az akadálynak a leküzdéséhez az MKV fájlokat elfogadhatóbb formátumba kell konvertálnunk, például MP4-re. De ehhez a feladathoz a megfelelő eszköz használatára van szükség. Ez a cikk felsorolja a legjobb MKV-MP4 konvertáló eszközöket.

Először is, merüljünk el, és ismerkedjünk meg az MKV fájllal és használatával.

Mi az MKV fájl?

Az MKV fájl, amelyet néha Matroska Videonak is neveznek, egy multimédiás fájlformátum. A népszerű fájlformátumokkal ellentétben az MKV-fájlok egyetlen fájlba egyesíthetik a hangot, a videót és a feliratokat – még akkor is, ha ezek az összetevők különböző kódolási technikákat alkalmaznak.

Egy MKV fájllejátszó megnyitja az összes összetevőjét, ha duplán kattint egyetlen MKV fájlra. Azt is megcsodálhatja, hogy az MKV fájlformátum jövőbiztos. A Matroska fejlesztői számos funkciót adtak hozzá annak biztosítására, hogy a fájlok soha ne avuljanak el. Íme néhány az alapvető tulajdonságok közül:

 • Gyors keresés
 • Segítség fejezetekkel, menükkel és metaadatokkal
 • Kompatibilitás az online streameléssel
 • Különféle hang- és videófolyamok
 • A hibahelyreállítás lehetővé teszi a sérült adatok lejátszását.
 • Kemény és lágy kódolású feliratok támogatása

Az MKV fájl, amely gyakorlatilag minden audio- és videofájlt támogat, tovább növeli a formátum rugalmasságát és felhasználóbarátságát. Mivel lehetővé teszi a leírásokat, az értékeléseket, a borítóképeket és még a fejezetpontokat is, ez a fájlformátum a legjobb nagyfelbontású online videókhoz.

Miért használják az MKV fájlt?

Az MKV fájlformátumot elsősorban nyílt forráskódú jellege miatt használják, ami a kódot mindenki számára, így a fejlesztők számára is ingyenesen elérhetővé teszi világszerte.

Az egyéb konténerformátumok többnyire olyan védett kódokból állnak, amelyeket csak az eredeti gyártó és felhatalmazott partnerei hoztak létre. Az innovatívabb megoldások és a szélesebb körű használat lehetősége kétségtelenül nagyobb a nyílt forráskódú programokban.

MKV formátumban puha feliratok is elérhetők. A puha felirat egy másik feliratsáv a tárolón belül, amelyet a felhasználó be- vagy kikapcsolhat. Ez a funkció akkor hasznos, ha valaha is letöltött egy AVI videót felesleges feliratokkal, és nem tudta kikapcsolni.

Az MKV formátum támogatja a fejezeteket, a DVD-szerű menüket, a több hangfolyamot a hangsávok hozzáadásához különböző nyelveken, valamint a menüket.

Miért kell konvertálni egy MKV fájlt?

Különféle okok miatt előfordulhat, hogy az MKV fájlt MP4-re kell konvertálnia online. Az alábbiakban felsorolunk néhány legjellemzőbb forgatókönyvet és körülményt.

  Hogyan ellenőrizhető, hogy egy webhely kriptovalutát bányász-e

1. Az MKV formátum nem támogatott

Az MKV formátum eszközzel vagy lejátszóval való összeférhetetlensége az egyik legjellemzőbb konverziós ok. Átalakítania kell az MKV fájlokat egy szélesebb körben használt formátumra, például MP4-re, ha az MKV-videó nem játszik le mobileszközén, médialejátszóján vagy más eszközén az audiokodek vagy más problémák miatt.

2. Fel kell szabadítania egy kis helyet a számítógépén vagy a mobileszközén

Mivel az MKV fájlok nagy felbontásúak, sok tárhelyet foglalnak el a számítógépen vagy a médialejátszón. Ezért az MKV-fájlok kisebb méretű, például MP4-formátumba konvertálásának van értelme, ha elfogy a tárhely.

3. Videók feltöltése és streamelése

Az MKV-videókat súlyuk és méretük miatt nehéz megosztani, továbbítani és sugározni az interneten. Ezért az MKV-fájlok MP4-re konvertálása elérhetőbbé és zökkenőmentesebbé teszi az eljárást, ha videóit közösségi médiában vagy más videómegosztó platformon szeretné közzétenni.

Könnyedén konvertálhatja az MKV-t MP4-re és más formátumokra anélkül, hogy bármilyen szoftvert letöltene vagy telepítene az online MKV konverterekkel, amelyek a legfelhasználóbarátabb és legegyszerűbb konverterek.

Veed.io

A VEED.IO egy stabil és egyszerűen használható MKV-MP4 konverter. Hangot is kivonhat a videókból, például MP4 formátumban.

Jellemzők:

 • A felirat és a szövegkódolás ingyenes.
 • Kompatibilis mobileszközökkel, Mac-ekkel, Chrome OS-sel, Windows 10-zel és Chrome-mal.
 • Az .mkv videódból feliratokat is kivonhatsz és letölthetsz.

Tehát akár munkához, akár játékhoz kell videókat konvertálnia, a VEED.IO minden rugalmasságot megad, amelyre szüksége van ahhoz, hogy videofájljait az igényeinek leginkább megfelelő formátumba konvertálja.

CloudConvert

A CloudConvert számos előnnyel rendelkezik. A fájlok konvertálása közbeni videobeállítások módosítására szolgáló egyszerű választási lehetőség értékes.

Jellemzők:

 • A Google szinkronizálás elérhető.
 • Ezenkívül tartalmaz egy weboldalrögzítési funkciót.
 • Konvertálhat képeket, dokumentumokat és prezentációkat is.

Mivel a médium felhő alapú, addig üzemeltetheti, amíg jó internetkapcsolata van. Ez az eszköz könnyen használható, és megfelelő a kezdő felhasználók számára.

FreeConvert

A FreeConvert egy teljesen ingyenes eszköz. Ez egy kényelmes és hatékony módja a fájlok konvertálásának. Ezenkívül a videók 2 óra elteltével törlődnek a szervereikről, és 256 bites SSL-titkosítással védik őket, garantálva az abszolút biztonságot.

Néhány szegmens is rendelkezésre áll, ha módosítani szeretné a konverziókat. Csak vegye figyelembe, hogy a program 1 GB-os fájlméret-korlátozással rendelkezik.

 • Könnyen konvertálhat akár 20 videót egyszerre a kötegelt átalakítás funkcióval.
 • Nagyobb biztonságot nyújt, mint a legtöbb online elérhető konverter.
 • Egyedi képkockasebesség, képarány és felbontás engedélyezése a videókhoz

A több mint 60 népszerű fájlformátummal, köztük az MKV-val, a FreeConvert segíthet néhány homályosabb fájltípus konvertálásában.

Zamzar

A Zamzar legjobb tulajdonságai a könnyű kezelhetőség, az alkalmazkodóképesség és a felhasználóbarát felület.

Hasznos szinte bármilyen fájltípus konvertálása, mivel használhatja ingyenes MKV-MP4 konverterként, majd ugyanazt a programot használhatja a videók sok más fájltípusra konvertálására, ha szükséges.

  Fényképek készítése sorozat módban az iPhone-on

Jellemzők:

 • A program teljes folyamata mindössze 3 lépésből áll.
 • A Zamzar titkosítja a fel- és letöltés során használt összes kapcsolatot, hogy megakadályozza a nem kívánt hozzáférést.
 • A bemeneti MKV fájl méretétől függően gyorsabban és minőségromlás nélkül szerezheti be a kimeneti MP4 fájlt.

Az eszköz könnyű használhatósága miatt még a technológiailag legkevésbé járatos felhasználóknak is gondot okoz az MKV MP4 formátumú konvertálása.

VideoCandy

A Video Candy egy ingyenes online eszköz, ahol nem kell fiókot létrehoznia a videokonverzió azonnali elindításához.

Jellemzők:

 • Hozzáadhatja a kívánt szélességet és magasságot a videó kimenethez.
 • Manuálisan módosíthatja a videó képarányát, vagy használhatja az előre meghatározott videoarányok egyikét.
 • Fekete fade hatást is hozzáadhat a videóhoz, valamint hang be- és kiúsztatási effektust.

A Video Candy segítségével akár 2 GB méretű videókat is konvertálhat, és a legjobb az egészben az, hogy vízjel nélkül exportálhatja őket.

Átalakító

A Converter az MKV videót MP4 formátumba konvertálja, ahol csak lehetséges, anélkül, hogy a minőség romlása következne be. Ha ezt nem tudják megvalósítani, akkor az eredeti videóhoz hasonló minőségű kódolást választanak.

Jellemzők:

 • Ez az eszköz közvetlen és alapvető felhasználói élményt kínál további vagy zavaró elemek nélkül.
 • A dokumentum-csevegés befejezését követően gyorsan minden fájl törlődik a szervereiről, és soha senki nem fogja látni az Ön személyes dokumentumait.
 • Ez a program egy ingyenes online segédprogram, további díjak nélkül.

A lehető leghihetetlenebb felhasználói élmény biztosítása érdekében ez a konverter mostantól hatalmas videókat kezel 1 GB-nál nagyobb fájlmérettel.

Convertio

A Convertio segítségével tetszőleges számú videót konvertálhat különféle audio- és videoformátumokba. Több mint 25 600 konverziót támogat több mint 300 fájlformátum között, beleértve a szabványos és a nem megszokott videoformátumokat is.

Videófájlokat tölthet fel a szoftverre a számítógépéről, a Dropboxról, a Google Drive-ról vagy a videó URL-jéről. Lehetőségeket kínál a minőség, kodek, képarány stb. kiválasztására.

Jellemzők:

 • A több mint 300 különböző fájlformátum között a Convertio a konverziók széles skáláját teszi lehetővé.
 • Ezenkívül a Convertio optikai karakterfelismerő (OCR) szolgáltatásokat kínál, amelyek leegyszerűsítik a videók konvertálását.
 • Az ingyenes verzió használatához nincs szükség regisztrációra. A regisztrált felhasználók azonban hozzáférhetnek a tárolt konvertált fájlokhoz.

Minden konverziós folyamat a felhőben zajlik, és nem foglal el helyet. Ezenkívül a szolgáltatás 24 óra elteltével törli az összes feltöltött adatot és az összes konvertált fájlt a fájlbiztonság javítása érdekében.

A digitális szerkesztés vagy fájlkonverzió előzetes ismerete nélkül a Picsart Quicktools rendkívül egyszerűvé teszi az MKV MP4 formátumba konvertálását. Ez az eszköz elvégzi a munka többi részét, amikor áthúzza az MKV-fájlt (vagy kiválasztja a feltöltendő fájlt).

Jellemzők:

 • Gyors konverziók, kiváló minőségű kimenet és akár 4K kimeneti felbontás.
 • Tartalmazza a leggyakrabban használtakat, mint az AVI, MKV, MP4, MP3, MOV és MPG.
 • A Windows és a Mac is kompatibilis vele.
  Hogyan kereshet e-maileket méret szerint a Gmailben

Ezután, ha különféle eszközökön szeretné kipróbálni, ingyenes előnézetben megvizsgálhatja a konvertált fájlt. Ezt követően a gombra kattintva azonnal letöltheti a fájlt az eredeti minőségben. Ez nyilvánvaló.

Fájlok konvertálása

A ConvertFiles előnyei közé tartozik a felhasználóbarát felület, az alkalmazkodóképesség és a hozzáférhetőség. A böngészőoldal felhasználói könnyen kezelhetik online MKV-MP4 konverterét, ha csak egy fájlt keresnek az eszközükön.

Jellemzők:

 • Magabiztosan konvertálhatja az MKV-t MP4-re, tudván, hogy a fájl csak ideiglenesen lesz tárolva a Quicktools szervereken.
 • Ahogy a fájlformátum megváltozik, az MKV-MP4 konverter érintetlenül tartja a videót.
 • Nincs szükség a beállítások megváltoztatására vagy egy új platform elsajátítására.

A ConvertFiles szinte bármilyen fájlt képes konvertálni, és ha a fájl konvertálása némi időt vesz igénybe, akkor még küld egy e-mailt is a letöltési linkkel, amikor elkészült.

Wondershare

A Wondershare az ideális válasz, ha csúcsminőségű MKV-MP4 konvertáló eszközre van szüksége. A Windows és a macOS számára egyaránt megfelelő WonderShare UniConverter egy többfunkciós és adaptálható videokonvertáló program.

Az online verzióval elkerülheti az időigényes szoftvertelepítési folyamatot. Ennek ellenére csak az offline letöltési verzió biztosítja a veszteségmentes MKV-MP4 konvertálási és videószerkesztési funkciókat internetkapcsolat nélkül.

Jellemzők:

 • Az MKV fájlok helyi tárhelyről történő importálása mellett közvetlenül adott eszközökről, például kamerákról is hozzáadhat fájlokat.
 • Lehetővé teszi a használni kívánt videófelbontás kiválasztását, ami jelentősen befolyásolja a végső videó minőségét.
 • Szabadon kiválaszthatja azt a helyet is, ahová a kimenetet menteni szeretné.
 • Könnyen kezeli a 4K videokonverziót.

A Wondershare MKV konverter hasznos konvertálás utáni fájlkezelési lehetőségeket kínál.

Movavi

A Movavi hatékony megoldás a különféle eszközökkel nem kompatibilis fájlformátumok problémájára. Ez a program 4K Ultra videó szerkesztését és konvertálását kínálja. Könnyedén átalakíthatja a videofájlt, hogy bármilyen operációs rendszeren fusson. Lehetővé teszi a videók, hangok és fényképek különféle fájltípusokká konvertálását.

 • A hardveres gyorsítás lehetővé teszi a gyors konverziót.
 • Több mint 180 fájlformátumot konvertálhat médiára.
 • Ha egyszerre több fájlt konvertál egy adott formátumba, a kötegelt fájl konvertálási funkció értékes időt takarít meg.

Ezenkívül több mint 200 lehetőség közül választhat a videofájlok optimalizálásához. GIF-képeket is készíthet a videóiból.

Végső szavak

Összegyűjtöttük a legjobb videó konvertereket. Bármilyen formátumba is szeretné konvertálni a videofájlt, kétségtelenül elérhető egy megbízható konverter az interneten.

Megnézhet néhány MOV-MP4 konvertert is.