Hogyan tekintheti meg az időjárás-előrejelzést az iPhone lezárási képernyőjén

Az Androiddal ellentétben az iPhone nem jeleníti meg az időjárás-előrejelzést a lezárási képernyőjén. Szerencsére van egy rejtett funkció, amely megmutatja a napi időjárás-jelentést, amikor reggel használja Apple okostelefonját. A következőképpen engedélyezheti.

Ez a funkció inkább az iOS 12 és újabb verziókban elérhető Ne zavarjanak ütemezett funkciójának mellékhatása. Miután engedélyezte, és hozzáférést ad az Időjárás alkalmazásnak a tartózkodási helyéhez, megjelenik egy előrejelzési jelentés arra a napra vonatkozóan, amikor a „Ne zavarjanak” időszak lejárta után először érinti meg a lezárási képernyőt.

A beállításhoz először ütemeznünk kell a Ne zavarjanak módot. A Ne zavarjanak funkció automatikusan elnémítja az összes bejövő értesítést (kivéve természetesen, ha engedélyezte a Vészhelyzeti bypass funkciót).

Nyissa meg a „Beállítások” alkalmazást iPhone-ján, és lépjen a „Ne zavarjanak” szakaszhoz.

Ezután érintse meg az „Ütemezett” opció melletti kapcsolót. Mivel ütemezést állítunk össze, most nem kell bekapcsolnunk a Ne zavarjanak kapcsolót.

Állítsa be a Ne zavarjanak mód kezdési és befejezési idejét. Körülbelül 10-15 perccel az ébredés előtt állítsa be a befejezési időt.

Végül érintse meg a Dim Lock Screen opció melletti kapcsolót. Ez a funkció elhalványítja a lezárási képernyőt, és biztosítja, hogy a képernyő ne világítson, amikor új értesítéseket kap. Az új értesítések mostantól közvetlenül az értesítési központba kerülnek, és nem jelennek meg a lezárási képernyőn, amíg a Ne zavarjanak ütemezés véget ér.

Most lépjen vissza a Beállítások alkalmazás főképernyőjére, és érintse meg az „Adatvédelem” lehetőséget.

Válassza a „Helyszolgáltatások” lehetőséget.

Itt válassza ki az „Időjárás” alkalmazást.

Most érintse meg az „Az alkalmazás használata közben” gombot, hogy engedélyt adjon az Időjárás alkalmazásnak az Ön tartózkodási helyének megtekintéséhez, hogy meg tudja jeleníteni a helyi előrejelzést.

Most minden készen áll. Másnap reggel, amikor felébred, és a „Ne zavarjanak” idő lejár, a lezárási képernyőn megjelenik az aznapi időjárás-jelentés. Látni fogja az aktuális hőmérsékletet, a napi maximumot, és azt, hogy esik-e az eső.

Most, hogy elkezdi használni a Ne zavarj funkciót, tekintse meg útmutatónkat az iPhone-értesítések elsajátításáról.