Hogyan lehet megtalálni az elveszett Android telefont

Kulcs elvitelek

 • A Google Készülékkereső szolgáltatása megkönnyíti az internethez csatlakozó Android-eszközök megtalálását.
 • A Samsung-felhasználók a SmartThings Find segítségével még offline állapotban is megtalálhatják Galaxy telefonjaikat.
 • Fel kell vennie a kapcsolatot a bűnüldöző szervekkel, hogy megtalálja elveszett Android-telefonját csupán annak IMEI-számával.

A legtöbb esetben könnyen nyomon követhető elveszett Android-telefonja. Akár zárolhatja is, hogy a tárolt adatait senki más ne férhessen hozzá, és a legrosszabb esetben távolról visszaállíthatja a gyári beállításokat. Olvasson tovább, hogy megtudja, hogyan találhatja meg eltűnt Android-telefonját.

Elveszett vagy ellopott telefon nyomon követése a számítógép segítségével

Az elveszett telefon nyomon követéséhez használja a Google Készülékkereső szolgáltatását az internetről számítógépén vagy laptopján.

 • Nyissa meg a Find My Device webhely a számítógép böngészőjében. Jelentkezzen be az ellopott vagy elveszett telefonjához társított Google-fiókkal.
 • Válassza ki a követni kívánt eszközt a bal oldali sáv tetején. Alapértelmezés szerint a szolgáltatás megjeleníti a legutóbb használt eszköz helyét.
 • A Készülékkereső megjeleníti az ellopott vagy elveszett eszköz aktuális állapotát: az akkumulátor élettartamát és azt, hogy mikor volt utoljára online. A térkép ezenkívül automatikusan frissül, hogy megjelenítse az eszköz utolsó ismert helyét.
 • A Hang lejátszása lehetőségre kattintva csengetheti az eszközt, így megtalálhatja a hollétét. Ez tökéletes, ha éppen rosszul tette el a telefont.
 • Ha nem tudja fizikailag elérni elveszett Android telefonját, kattintson a Secure Device (Biztonságos eszköz) lehetőségre. Ezzel lezárja telefonját, és kijelentkezik Google-fiókjából, megakadályozva, hogy a tolvaj hozzáférjen a rajta tárolt adatokhoz. A zárolás után továbbra is nyomon követheti telefonja helyzetét, és akár üzenetet is megjeleníthet a lezárási képernyőn.
 • Ha csekély az esélye annak, hogy elveszett Android-telefonját megkapja, vagy vannak olyan érzékeny adatok, amelyek nem kerülhetnek ismeretlen kezekbe, kattintson az Eszköz törlése lehetőségre. A lépés megerősítéséhez meg kell adnia Google-fiókja jelszavát. De az eszköz csak akkor törlődik, ha csatlakozik az internethez.
 •   11 legjobb Android víruskereső a jobb online védelemért

  A telefonokon kívül a Készülékkereső funkcióval nyomon követheti a Wear OS-es órákat és Android-táblagépeket. A Google Pixel Buds és néhány harmadik féltől származó fülhallgató is támogatja a Find My Device hálózatot.

  Hogyan találja meg elveszett Android-telefonját egy másik Android-eszköz használatával

  Minden Android telefon és táblagép rendelkezik a Google Készülékkereső integrációjával. Ez a funkció lehetővé teszi telefonja helyének nyomon követését vagy hang lejátszását, így könnyen megtalálhatja, ha eltévedt vagy ellopták.

  Semmit sem kell tennie a Készülékkereső beállításához Androidon. A rendszer automatikusan beállítja, amikor először jelentkezik be Google-fiókjával a telefonján.

  Ahhoz, hogy a Készülékkereső funkció működjön, elveszett Android-telefonjának csatlakoznia kell Wi-Fi- vagy mobilhálózathoz. Internet-hozzáférés nélkül csak a telefon utolsó ismert helyét tekintheti meg.

 • Nyissa meg a Google Készülékkereső alkalmazás egy másik Android telefonon. Ha az Ön eszköze, jelentkezzen be Google-fiókjával. Ellenkező esetben érintse meg a Bejelentkezés vendégként lehetőséget, és válassza ki a nyomon követni kívánt telefont.
 • A Find My Device megpróbálja nyomon követni elveszett Android-telefonját. Ha az eszköz nem érhető el, megjeleníti az utolsó ismert helyét. Megtekintheti telefonja IMEI-számát, vagy hozzáférhet a gyári beállítások visszaállításához, ha megérinti a neve melletti fogaskerék ikont.
 • Ha elvesztette a telefont, koppintson a Hang lejátszása elemre, hogy megszólaljon, és segítsen megtalálni. A készülék néma üzemmódban is csengetni fog öt percig.
 • Érintse meg az Eszköz biztonsága lehetőséget, ha le szeretné zárni az eszközt, ki szeretne jelentkezni Google-fiókjából, és egy üzenetet szeretne megjeleníteni a lezárási képernyőn.
 •   Az Android háttérképének megváltoztatása a napszak alapján

  Ha nem engedélyezte a helymeghatározáshoz való hozzáférést elveszett telefonján, a Készülékkereső nem tud pontos tartózkodási helyet megadni.

  Míg az elveszett iPhone-t offline állapotban is megtalálhatja, a Google Készülékkereső szolgáltatása csak addig tudja megjeleníteni az eszköz helyét, amíg csatlakozik az internethez. Vannak azonban más módok is az elveszett, kikapcsolt Android-telefon megkeresésére.

  Hogyan lehet nyomon követni elveszett Samsung telefonját

  A Samsung telefonok saját lopásgátló és nyomkövető mechanizmussal rendelkeznek, SmartThings Find néven. Noha a Google Find My Device szolgáltatásához hasonló, a Samsung nyomkövető szolgáltatása bizonyos előnyökkel rendelkezik. A SmartThings Find működéséhez azonban be kell jelentkeznie Galaxy készülékére Samsung-fiókjával.

 • Navigáljon a SmartThings Find webhely számítógépén vagy telefonon.
 • Jelentkezzen be ugyanazzal a Samsung-fiókkal, amely az elveszett telefonjához van kapcsolva.
 • A bal oldali oldalsávon a fiókjához kapcsolt összes eszköz látható. Itt válassza ki elveszett telefonját. A térkép ezután automatikusan frissül, hogy megjelenítse a telefon utolsó ismert helyét.
 • Ha a telefon mozog, a Hely követése opcióval 15 percenként ellenőrizheti a helyét. Emellett további lehetőségek is megjelennek, például a Csengetés, Zárolás és Adatok törlése.
 •   Íme néhány biztonsági fejlesztés az Android 5.0 Lollipop rendszerben

  Van egy Az akkumulátor élettartamának meghosszabbítása opció is, amely meghosszabbítja a telefon akkumulátorának élettartamát, így hosszabb ideig követheti nyomon.

  A SmartThings Find fejlettebb, mint a Google Find My Device szolgáltatása. Meg tudja mutatni a telefon helyzetét akkor is, ha nincs aktív internetkapcsolata. Ez a funkció úgy működik, hogy a közelben lévő többi Galaxy telefont megpingeli Bluetooth-on keresztül, és ezek segítségével továbbítja az elveszett telefon helyzetét.

  Megtalálhatja elveszett Android telefonját telefonszáma segítségével?

  Sajnos a válasz nem. Nincs olyan online eszköz, amely lehetővé teszi elveszett telefonjának nyomon követését telefonszám segítségével. Csak a bűnüldöző szervek rendelkeznek ezzel a képességgel, mivel egyébként adatvédelmi kockázatot jelentene. Tehát még akkor sem tudja nyomon követni a telefonját, ha benne van a SIM-kártya.

  Hasonlóképpen, nem használhatja telefonja IMEI-számát saját maga felkutatni. Megpróbálhatja azonban felvenni a kapcsolatot a hálózat üzemeltetőjével vagy a bűnüldöző szervekkel, mivel ezek rendelkeznek a szükséges eszközökkel, hogy ezt elvégezzék.

  Míg a Készülékkereső megkönnyíti az elveszett vagy rosszul elhelyezett Android-telefon nyomon követését, működéséhez aktív Wi-Fi- vagy mobilkapcsolat szükséges. Ráadásul nem bolondbiztos; a tolvaj eltávolíthatja a SIM-kártyát, és megnehezítheti a nyomon követést. Egy eSIM-kártyával rendelkező telefonnak azonban meg kell akadályoznia ezt, és lehetővé kell tennie, hogy hosszabb ideig nyomon kövesse az eszközt.