Hálózati helyek beállítása és használata Mac számítógépen

A Mac olyan régóta létezik, hogy vannak olyan funkciók, amelyekről sokan megfeledkeztek, vagy amelyekről eleve nem is tudtak. A hálózati helyek jó példa erre, de rendkívül hasznosak lehetnek. Íme, miért.

A hálózati helyek évek óta a macOS részét képezik, de sajnálatos, hogy milyen gyakran nem használják őket. Ha Ön olyan személy, aki rendszeresen több helyen használja a Mac-et, és vezetékes és vezeték nélküli hálózatokhoz csatlakozik, akkor több hálózati hely használata életmentő lehet.

Mik azok a hálózati helyek?

A hálózati helyekre a legjobb módszer az elmentett beállítások gyűjteménye. Ha szeretné, hogy az Ethernet-kapcsolat egyféleképpen legyen beállítva otthon, de más beállításokat szeretne az irodában, akkor egy pár hálózati hely tökéletes, mert megkíméli Önt attól, hogy minden alkalommal belemerüljön a Rendszerbeállításokba, amikor más helyről dolgozik. Előfordulhat, hogy például attól függően, hogy hol tartózkodik, különböző szervizrendeléseket szeretne beállítani.

Hálózati hely beállítása

A kezdéshez nyissa meg az Apple menüt, és kattintson a „Rendszerbeállítások” elemre.

Ezután kattintson a „Hálózat” elemre.

Az ablak tetején kattintson a „Hely” legördülő menüre, majd kattintson a „Helyek szerkesztése” lehetőségre.

Kattintson a „+” gombra egy új hely hozzáadásához, majd adja meg a kívánt nevet. A helyeket a „-“ gombra kattintva is eltávolíthatja, ha már nincs rájuk szükség.

Kattintson a „Kész” gombra. Az új hely mostantól kiválasztható lesz a Hely legördülő menüben, amelyet korábban láttunk. Válassza ki, majd végezze el a szükséges változtatásokat. Az „Alkalmaz” gombra kattintást követően minden változtatás az adott helyen mentve lesz.

Helyek váltása

Ha új helyet kell kiválasztania, a leggyorsabb módja annak, hogy rákattint az Apple logóra, válassza ki a „Hely” lehetőséget, majd válassza ki azt a helyet, amelyet aktívvá szeretne tenni.