Flash-értesítések beállítása Android telefonján

Kulcs elvitelek

  • A Flash-értesítések vizuális jelzést adnak az értesítésekhez, így ideális azok számára, akik nagyothallók vagy nem szeretik a hangos figyelmeztető hangokat.
  • Samsung telefonon engedélyezheti a flash értesítéseket a Beállítások > Kisegítő lehetőségek > Speciális beállítások > Flash értesítés menüpontban. Válasszon a vaku vagy a képernyő vaku között, és válassza ki, mely alkalmazásokhoz szeretné engedélyezni az értesítéseket.
  • Android 14 vagy újabb rendszert futtató Pixel telefonon nyissa meg a Beállítások > Kisegítő lehetőségek > Flash-értesítések menüpontot. Válasszon a fényképezőgép vakuja vagy a képernyő vakuja között, és testreszabhatja a vaku színét.

Vizuális jelzőt szeretne hangjelzés helyett minden kapott értesítéshez? Lehet, hogy a Flash-értesítéseket keresi. Az Ön preferenciáitól függően beállíthatja Android telefonját, hogy villogtassa a képernyőjét vagy a kamera fényét.

  Rögzítsen képernyőképet Android-telefonján anélkül, hogy számítógépéhez csatlakoztatná

Jóllehet ez a hallássérültek számára hasznos, akkor is hasznos, ha nem rajong a hangos, zavaró, éber hangokért. Itt megmutatjuk, hogyan állíthat be flash-értesítéseket Android 14 vagy újabb rendszert futtató Samsung vagy Pixel telefonokon.

A Flash-értesítések engedélyezése Samsung telefonon

A vakuértesítések engedélyezéséhez Samsung telefonon lépjen a Beállítások > Kisegítő lehetőségek > Speciális beállítások > Flash-értesítés menüpontba.

Itt két lehetőség jelenik meg: Kamera vakuértesítés és Képernyővillantásértesítés. Az előbbi a Samsung telefon kameráját, míg az utóbbi a kijelzőt villogtatja. Kapcsolja be a kívánt beállítást a flash-értesítések használatának megkezdéséhez.

Alapértelmezés szerint a Flash-értesítések minden alkalmazáshoz engedélyezve lesznek, de megérintheti a Flash-értesítések beállítását, és kiválaszthatja, hogy mely alkalmazások számára szeretné engedélyezni ezeket az értesítéseket. Ezenkívül ugyanabból a menüből beállíthatja a képernyő villogási értesítésének színét.

  Android-alkalmazás visszaminősítése eltávolítás nélkül

A továbbiakban az értesítési hangok mellett a telefon vizuális jelzéssel is figyelmezteti Önt. Ez az egyik módja annak, hogy Samsung telefonját felhasználóbarátabbá tegye.

A Flash-értesítések engedélyezése Pixel telefonon

A Pixel telefonok olyan praktikus kisegítő funkciókkal rendelkeznek, mint az RTT-hívás, a TalkBack, és – ahogyan azt már sejtette – a flash-értesítések. A vakuértesítések beállítása egy Pixel telefonon meglehetősen hasonló. Mindössze annyit kell tennie, hogy lépjen a Beállítások > Kisegítő lehetőségek > Flash-értesítések menüpontra.

A Samsung telefonokhoz hasonlóan két lehetőség jelenik meg: a fényképezőgép vakuja és a képernyő vakuja. Válassza ki a kívánt opciót. Alapértelmezés szerint a képernyő sárgán villog, amikor értesítést kap, de választhat a tizenkét elérhető szín közül.

  Hogyan lehet megakadályozni, hogy az Android beszéd-szöveg blokkolja a káromkodásokat

Ha egy színre szeretne példát nézni, érintse meg az Előnézet elemet, hogy a képernyő finoman villogjon a kiválasztott színben.

Szerezzen vizuális értesítéseket telefonjára

A Flash-értesítések vizuális jelzést adnak a hallássérült embereknek, lehetővé téve számukra, hogy megfelelő módon tájékozódjanak az értesítéseikről. Ugyanakkor kényelmes, csendes alternatívája lehet az értesítési hangoknak. Próbálja ki a flash-értesítéseket kedvenc alkalmazásaihoz, és nézze meg, hogyan működnek az Ön számára.