A „GPT létrehozása” használata a ChatGPT testreszabott verziójának létrehozásához

A ChatGPT 2022 novemberi indulása óta mindig is szerettük volna finomhangolni egy egyedi, egyetlen célra készült mesterséges intelligenciává. Az OpenAI most meghallgatta felhívásainkat, és elindította a „GPT létrehozása”, egy ChatGPT Plus eszközt, amellyel létrehozhatja a ChatGPT saját verzióját.

Annak ellenére, hogy ez a GPT Builder első verziója, ez egy nagyon ígéretes előfeltétel. Tele van képességekkel, lehetősége van GPT-je nyilvános megosztására, és csak egy pillanatba telik az egyéni GPT felpörgetése.

1. Hozzáférés a GPT létrehozásához a Saját GPT-kből

Az első dolog, amit meg kell tennie, hogy előfizet a ChatGPT Plus szolgáltatásra, ha még nem tette meg. Az ehhez szükséges gombot a ChatGPT felület bal oldali menüjében kell megtalálnia. Miután kifizette a 20 USD díjat, kövesse az alábbi utasításokat:

 • Kattintson a Felfedezés lehetőségre a bal oldali menüben. Ezzel a Saját GPT-k oldalra kell jutnia, amely az OpenAI egyéni GPT-verzióit tartalmazza.
 • Válassza a GPT létrehozása lehetőséget a GPT Builder felületének megnyitásához.
 • A cikk írásakor a „GPT létrehozása” még béta állapotban van. Ez azt jelenti, hogy nem minden funkció érhető el teljesen online, és a termék még nem készült el. Tartsa ezt szem előtt a GPT építésekor, és készüljön fel a problémákra. Ezenkívül előfordulhat, hogy a kész GPT törlődik, amikor egy jövőbeli frissítés kopogtat.

  2. Adjon a GPT-nek egy elsődleges leírást és egy képet

  Ennek a darabnak a kedvéért bemutatjuk, hogyan építsünk egy Dungeons and Dragons 5th Edition kazamatamestert.

 • Most, hogy a GPT Builderben van, az első kérdés, amit fel fog kapni, hogy mit szeretne készíteni. Ezt az első részt röviden és édesen tarthatja, és egyetlen mondatot írhat be. Ebben az esetben azt mondtuk: „Készítsen Dungeons & Dragons 5e kazamatamestert, aki felügyeli a D&D kampányokat.”
 • Ezután adjon nevet a GPT-nek. A ChatGPT javasol egyet Önnek, de továbbra is beírhat bármit, amit szeretne.
 • Miután nevet ad a GPT-nek, a következő lépésként automatikusan létrehoz egy profilképet. A ChatGPT DALL-E integrációjának köszönhetően a képek általában nagyon jók. Kérje meg, hogy készítsen újra képeket, ha nem vagy elégedett vele. Némi útmutatás mellett felkérheti, hogy pontosan a kívánt képet hozza létre.
 •   Időzítő beállítása a zoomban

  A Konfigurálás gombra kattintva manuálisan módosíthatja a GPT képét, nevét, leírását és utasításait. Kattintson a profilképre a módosításhoz, és szerkessze a Név leírása és az Utasítások mezők adatait, hogy módosítsa azokat gépelési utasítások nélkül.

  3. Határozzon meg hangot és szabályokat a GPT-hez

  Ebben a szakaszban a GPT tudni szeretné, hogyan kell megszólítania a felhasználókat. Irányítsa a kívánt hangszínhez és stílushoz. Itt azt mondtuk: „5e Dungeon Master bölcs, bölcs hangnemet használjon. Használja a fantáziaigényes környezetben általánosan használt nyelvet és stílust”, ami nagyon jól illeszkedik a D&D fantáziajellegébe.

  De természetesen, ha professzionálisabb GPT-t készít, ügyeljen arra, hogy az professzionális nyelvet használjon.

  Most, hogy egyéni GPT-jének hangja van, meg kell mondania neki, hogyan viselkedjen. A mi esetünkben gyermekbarát Dungeons & Dragons kampányokat szeretnénk, amelyek megfelelnek a PG-besorolású témáknak. Azt is lehetővé tesszük, hogy érdeklődő megközelítést alkalmazzon a játékos cselekedeteinek megértéséhez, ahelyett, hogy feltételeznénk, mit tenne a játékos.

  A szabályok teljesebb megértéséhez megnyithat egy új ChatGPT lapot a böngészőjében, és megkeresheti a GPT szabályait. Ha végzett, fordítsa le őket egy jegyzetalkalmazásba, számozza meg, és illessze be a GPT Builderbe.

  Nem lehet tudni, mennyire hatékonyak az Ön által felállított szabályok anélkül, hogy kipróbálná őket a jobb oldali játszótéren. Kérjen felszólítást a szabályok megszegésére, és nézze meg, hogy a GPT megakadályozza-e ezt. A GPT-készítési folyamat ezen része finomhangolást és tesztelést foglal magában.

  Például a The 5e Dungeon Masternek szigorúan be kell tartania a D&D útmutató (PHB) szabályait. Az alábbi tesztünk megmutatja, hogyan akadályozza meg a fizetőt abban, hogy maximalizálja statisztikáit, és egy potenciálisan túlerős, nem PHB versenyt játsszon.

  Ha úgy találja, hogy nem teljesíti a kívánt módon az utasításokat, lépjen vissza a Létrehozás lapra, és adjon neki további utasításokat. De ne feledje, hogy az új utasítások azt jelentik, hogy ténylegesen létrehozta a GPT új verzióját.

    A képernyő nem kapcsol be hívás közben, mert elromlott a közelségérzékelő? Itt vannak a javítások

  4. Fájlok feltöltése tudásbázisként

  Amellett, hogy biztonsági másolatot készít a GPT-ről a szabályokkal, feltölthet olyan fájlokat is, amelyekből szeretné, hogy a GPT információkat merítsen. Esetünkben feltöltöttük a Jeremy Crawford által készített Játékos kézikönyv és a Dungeon Master’s Guide másolatát. Mindkettő elengedhetetlen D&D könyv.

  A következőképpen tölthet fel forrásdokumentumokat az egyéni GPT-be:

 • A GPT Builderben kattintson a Konfigurálás lehetőségre.
 • Görgessen le a Tudás című részhez.
 • Kattintson a Fájlok feltöltése lehetőségre, és adjon hozzá fájlokat a számítógépéről.
 • Várja meg, amíg befejeződik a feltöltés, és a dokumentumok tudásbázisként szolgálhatnak a GPT-hez.

  Ha például olyan GPT-t próbálna készíteni, amely a floridai adótörvények szakértője, beszerezne minden floridai adójogi dokumentumot, amelyet megtalál, és feltöltheti ide, hogy olyan tudásbázist alkosson, amellyel GPT-je együttműködhet.

  5. Képességek hozzáadása vagy eltávolítása

  A ChatGPT Plus segítségével valóban továbbfejlesztett mesterséges intelligencia élményben lesz része. Ezek a kiegészítő szolgáltatások közé tartozik a webböngészés, a kódértelmező és a DALL-E 3 integráció. Még jobb, ha az Ön egyedi építésű GPT-je is élvezi ezeket a funkciókat. A GPT Builder azonban lehetőséget ad olyan funkciók hozzáadására vagy eltávolítására, amelyekre nincs szüksége.

  Ezek mindegyike alapértelmezés szerint engedélyezve van; példánkban mindháromra szükségünk van. A DALL-E 3 képes képeket készíteni a karakterekről és a játékjelenetekről, a kódértelmező segít megérteni az esetlegesen feltöltött dokumentumokat és karakterlapokat, és előfordulhat, hogy webböngészésre van szüksége néhány általános aktuális tény megkereséséhez.

  Előfordulhat azonban, hogy egy GPT-nek, mint a feltételezett floridai adójogászunk, nincs szüksége képalkotási funkciókra, és ez csak egy másik haszontalan funkció.

  Ezt szem előtt tartva a következőképpen módosíthatja a GPT képességeit:

 • Kattintson a Konfigurálás gombra, és görgessen a Képességek elemhez.
 • Kapcsolja be vagy ki a webböngészést, a DALL-E képgenerálást és a kódértelmezőt.
 • 6. Adjon hozzá API-kat a harmadik féltől származó szolgáltatásokhoz

  Azok számára, akik érdeklődnek az API-k használata iránt, hogy hozzáférjenek más, harmadik féltől származó szolgáltatásokhoz GPT-jükben, örömmel tudják, hogy ez lehetséges.

 • Lépjen a Konfigurálás a GPT Builderben részhez.
 • Kattintson a Műveletek hozzáadása elemre.
 • Másolja ki és illessze be az OpenAPI-sémát a beviteli mezőbe.
 • Nem kötelező: Görgessen le, és adja meg a hitelesítési módot és az adatvédelmi szabályzatot.
 •   A 7 legjobb iPad-alkalmazás, amely segíti a tanulókat az iskolában

  Menj vissza, ha végeztél.

  Ha nem ad meg érvényes adatvédelmi szabályzatot, akkor nem oszthatja meg GPT-jét a nyilvánossággal.

  Jelenleg úgy tűnik, hogy egyszerre csak egy műveletet tud hozzáadni. Ha a Példák legördülő menüre kattint, láthat néhány példát az OpenAI által a saját séma létrehozásához hozzáadott sémákra.

  7. Konfigurálja a Beszélgetésindítókat

  Most, hogy a GPT-épület nagy részét eltávolította az útból, hozzáadhat vagy eltávolíthat beszélgetésindítókat. Segítenek Önnek és másoknak, akik a GPT-jét használják, hogy bekerüljenek a dolgok áramlásába.

 • Kattintson a Konfigurálás lehetőségre, és görgessen a Beszélgetés indítói elemhez. Észre fogja venni, hogy az AI ezek közül négyet automatikusan generál.
 • Lépjen az utolsó üres mezőbe, és írjon be egy üzenetet új beszélgetésindító hozzáadásához.
 • Kattintson a beszélgetésindító blokk melletti X-re az eltávolításához.
 • Igény szerint további beszélgetésindítókat is hozzáadhat.

  8. Mentse el és tegye közzé GPT-jét

  Várakozásaink szerint a jövőben az OpenAI létrehoz egy közösségi piacteret az egyéni GPT-k számára. De míg a keretrendszer kidolgozás alatt van, még nem érhető el. Ennek ellenére mentheti GPT-jét, és megtekintheti építői profilját a jobb felső sarokban található Mentés legördülő menüre kattintva.

  Bár ez nem számít, egyelőre eldöntheti, hogy nyilvánosan, linkeken keresztül vagy csak saját magának szeretné közzétenni. Egyébként egyik megosztási lehetőség sem működik. Meg kell várnunk a frissítést. Ha azonban azt szeretné, hogy barátai használják az AI-t, térjen vissza a ChatGPT otthonába, nyissa meg a GPT csevegését, és másolja be az URL-t a böngésző címsorába.

  Ha rákattint a ceruza ikonra a megosztási menüben, akkor belép az építői profiljába, ahol módosíthatja a GPT-t és a profilbeállításokat, amikor ez a funkció teljesen megjelent.

  A ChatGPT korlátozásai továbbra is vonatkoznak a GPT Builderre

  Megtévesztheti az OpenAI új felhasználói felülete és az egyéni AI-k, de ne felejtse el, hogy a korlátozásai továbbra is érvényesek. Alapvetően ez még mindig mesterséges intelligencia, és a kreativitás alapvető hiányától szenved, amelyet csak az emberek képesek megjeleníteni.

  Sőt, ahogy ez a technológia megjelenik, az OpenAI nehézségekbe ütközhet a szervereihez való hozzáférés fenntartása érdekében a több felhasználó beáramlásával. A GPT-4 használati korlátja továbbra is érvényes, és ez akadályozhatja az egyéni mesterséges intelligencia tesztelését.