Ez a legjobb pajzs a digitális fenyegetések ellen?

Ebben a digitális korszakban, amikor mindennapi tevékenységeink során egyre inkább a technológiára és az internetre támaszkodunk, az Avira víruskereső szoftverek kiemelkedő fontosságúak az online és az eszközök biztonságának biztosításában.

Nem számít, milyen biztonságosan böngészünk az interneten, vagy kerüljük a vázlatos vagy hamis webhelyekkel való interakciót, a vírusok és a rosszindulatú programok továbbra is átszivároghatnak eszközeinken a kifinomult kiberbűnözési taktikák kidolgozása során, ami veszélyezteti az eszköz biztonságát. Avira alapvető védelmi réteget nyújthat ezekkel a digitális fenyegetésekkel szemben.

A statisztikák azt mutatják, hogy majdnem 560 000 új rosszindulatú program naponta észlelik, és többször is 1 milliárd rosszindulatú program léteznek odakint.

Ezért, mivel a rosszindulatú programok a digitális korszak egyik legnagyobb biztonsági fenyegetésévé válnak, a víruskereső szoftverek telepítése több mint szükséges az eszköz maximális biztonságának biztosításához, elsősorban akkor, ha az eszköz bizalmas fájlokat és érzékeny információkat tartalmaz. Segít észlelni és megelőzni a rosszindulatú programokat, lehetővé teszi a webes védelmet, figyeli az eszközöket a sebezhetőségekért, és optimalizálja a rendszer teljesítményét.

Amellett, hogy ismerjük a vírusirtó szoftverek fontosságát, elengedhetetlen egy átfogó biztonsági szolgáltatást kínáló szoftver kiválasztása is. Az egyik ilyen robusztus vírusirtó szoftver az Avira.

Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk az Avira víruskereső szoftvert és annak funkcióit, hogy megtudjuk, mi teszi azt ideális megoldássá a legújabb digitális fenyegetésekkel szemben a kiberbűnözés világában.

Mi az Avira?

Avira egy átfogó, megbízható, díjnyertes és az egyik legrégebbi vírusirtó szoftver, amely megvédi Önt a rosszindulatú programoktól, kémprogramoktól, trójai programoktól, személyazonosság-lopásoktól, csalásoktól, zsarolóprogramoktól és pénzügyi veszteségektől.

A német Avira Operations által kifejlesztett Avira egyszerűségéről, intuitív felhasználói felületéről és a biztonsági funkciók széles skálájáról ismert, pénztárcabarát áron. A magas független tesztelési aránynak köszönhetően az Avira az egyik legbiztonságosabb és legerősebb vírusirtó szoftvernek számít a rosszindulatú programok ellen.

Számos eszközt és szolgáltatást kínál, beleértve a rosszindulatú programok szkennerét, a teljesítményoptimalizálást, a jelszókezelőt, a virtuális magánhálózatot (VPN) és még sok mást, amelyeket részletesebben tárgyalunk.

Norton LifeLocka Norton360-at is birtokló cég 2020-ban megvásárolta az Avirát, miközben megtartotta az Avira márkát.

Az Avira víruskereső szoftver Android, Windows, macOS és iOS rendszerre ingyenes és prémium verziókban érhető el.

Nézzük meg részletesebben az Avira szolgáltatásait, beleértve a terveit, az online adatvédelmet, az eszközbiztonságot, az ügyfélszolgálat használhatóságát és még sok mást.

Az Avira jellemzői

#1. Avira csomagok

Az Avira elsősorban három csomagot kínál ügyfeleinek a változó ár és a biztonsági jellemzők alapján. Ezek a csomagok Avira Free SecurityAvira Prime és Avira Internet Security.

Az összes Avira csomag, beleértve az ingyenes Avira Free Security csomagot is, alapvető biztonsági funkciókat tartalmaz, mint például a rosszindulatú programok és a vírusvédelem. A fizetős Avira csomagok azonban további és fokozott biztonsági funkciókat kínálnak, az Ön speciális biztonsági igényeitől függően.

Itt található a három Avira csomag részletesebb és egyértelműbb lebontása a jobb megértés érdekében.

JellemzőkAvira Free SecurityAvira Internet SecurityAvira Prime Eszközök száma 11, 3, 55 vagy 25 operációs rendszer Windows, Mac, iOS és Android Windows, Mac, iOS és Android Valós idejű vírusvédelem✅✅✅Valós idejű keresés✅✅✅Ransomware Protection✅✅✅✅ ✅Adathalászat elleni ✅✅✅Valós idejű szkennelés✅✅✅E-mail védelem❌✅✅Webvédelem✅✅✅Tűzfal❌✅✅Intelligens és gyors VPN✅✅✅✅✅✅✅✅✅✅✅Jelszó-védelem✅✅✅✅✅✅✅✅✅ ✅✅ Ügyfélszolgálat❌✅✅ (VIP) Fájlvédelem❌✅✅Reklámblokkoló✅✅✅Szoftverfrissítő❌✅✅Mobile Security❌❌✅ (csak Android-eszközökhöz)

A fizetős Avira csomagok személyre szabott választási lehetőségeket és rugalmasságot kínálnak, lehetővé téve az eszközök számának és az előfizetés időtartamának kiválasztását, például 1 hónap, 1 év vagy 2 év, a biztonsági igényeitől és a költségvetési korlátoktól függően.

Emellett mindkét fizetett Avira csomag 60 napos pénz-visszafizetési garanciával rendelkezik, és 100%-ban biztonságos fizetést biztosít.

Míg az ingyenes Avira csomag minden szükséges biztonsági és adatvédelmi funkciót kínál, például tűzfalat, víruskeresőt, szoftverfrissítőt, VPN-t és fájlmegsemmisítőt, hiányzik belőle néhány kulcsfontosságú prémium szolgáltatás, köztük a hatékony ransomware-elhárító és az automatikus e-mail melléklet-ellenőrző.

  Keressen MoviePass mozikat a környéken irányítószámával

#2. Eszközbiztonság

Az Avira az egyik legjobb vírusirtó szoftver, amely számos biztonsági funkciót kínál, beleértve a víruskeresőt is. Valós idejű fenyegetésészlelési és biztonsági mechanizmusokat, valamint valós idejű adatszivárgási riasztásokat kínál az Avira Prime csomaggal.

Az eszközbiztonság tekintetében az Avira által kínált elsődleges funkciók a következők:

 • Víruskereső: Az Avira nagy teljesítményű felhőalapú víruskeresője folyamatosan ellenőrzi az eszközt rosszindulatú programok, vírusok, férgek, trójaiak, kémprogramok és még sok minden más után, így garantálja az eszköz maximális biztonságát. Az Avira könnyen észlelheti a nulladik napi fenyegetéseket, ha összehasonlítja a fájlokat egy nagy kártevő-könyvtárral, és heurisztikus módszereket használ. Választhat kézi szkennelést, vagy ütemezheti az automatikus vizsgálatokat meghatározott időközönként. A különféle szkennelési lehetőségek közé tartozik a gyors, intelligens és teljes szkennelés. Ezen kívül az Avira lehetővé teszi a helyi meghajtó, a külső eszköz, a Saját dokumentumok, a merevlemez és a Rootkit átvizsgálását.
 • Szoftverfrissítő: Ez a fizetős Avira funkció átvizsgálja eszközét vagy rendszerét elavult alkalmazások után, és szükséges frissítéseket javasol, automatikusan frissítve a régi alkalmazásait. Azáltal, hogy programjait és alkalmazásait naprakészen tartja, az Avira segít megelőzni a biztonsági hibákat – minimalizálva a biztonsági rések és a fertőzések kockázatát.
 • Valós idejű védelem: Valamennyi Avira csomag valós idejű védelmet kínál a rosszindulatú programok ellen azáltal, hogy átvizsgálja és felügyeli a másolt, elért, letöltött vagy interakcióba lépő fájlokat – tájékoztatva Önt azok biztonságáról. Ha bármilyen veszélyt észlel, az Avira nem engedi, hogy a gyanús fájl semmilyen változtatást hajtson végre az eszközön – erről értesítést küld.
 • Tűzfal: Az Avira tűzfal funkciója, amely az összes ingyenes és prémium verzióval elérhető, blokkolja azokat a nyitott portokat, amelyek lehetővé teszik a rosszindulatú programok és a hackerek számára, hogy átkukkantsanak és kihasználják a rendszert.
 • Biztonságos vásárlás: Az Avira Safe Shopping egy böngészőbővítmény, amelyet az Avira kínál ingyenes csomagjával, amely megakadályozza, hogy a csaló webhelyek és nyomkövetők tönkretegyék az online vásárlási élményt. A Google Chrome-mal, Operával és Edge-gel kompatibilis Biztonságos vásárlás megkönnyíti az árak összehasonlítását és a legjobb aktuális ajánlatok kiválasztását.
 • Avira böngésző biztonsága: Ez az ingyenes kiegészítő a böngésző biztonságát biztosítja a fertőzött és bosszantó hirdetések blokkolásával, a böngésző eltérítésének megakadályozásával, a rosszindulatú és adathalász webhelyek leállításával, megakadályozza, hogy a vállalatok nyomon kövessék tevékenységét, és nem kívánt alkalmazásokat észlel a letöltésekben.
 • Karantén: Az Avira észleli és elküldi a gyanús fájlokat fenyegetéssel egy karanténmappába, ami megnehezíti, hogy a fájl megzavarja vagy módosítsa az eszközt. Ha gyanúsnak találja, manuálisan kell törölnie a fájlt a karantén mappából; ellenkező esetben az Avira korlátlan ideig ott tárolja.

#3. Online adatvédelem

Az Avira a lehető legnagyobb adatvédelmet biztosítja azáltal, hogy megvédi személyes adatait és érzékeny adatait harmadik felekkel, például reklámügynökségekkel vagy kormányzati cégekkel szemben.

Kijelenti, hogy betartja a német adatvédelmi jogszabályokat, beleértve az európai általános adatvédelmi jogszabályokat (GDPR) és a német telemédiatörvényt (TMG).

Az Avira legkritikusabb online adatvédelmi funkciói a beépített Phantom VPN, a jelszókezelő, a fájlmegsemmisítő és az Avira Secure Browser.

 • Phantom VPN: Az Avira Phantom VPN ingyenes, gyors és könnyen használható, így egyetlen kattintással csatlakozhat a legközelebbi helyhez. Sajnos azonban az ingyenes VPN-verzió nem teszi lehetővé a kívánt hely kiválasztását, amikor egy másik szerverhez csatlakozik – a legközelebbi helyhez csatlakozik. Ezenkívül a VPN mindössze 500 MB/hóra korlátozódik az ingyenes verzióban.
 • Jelszókezelő: Az Avira ingyenes bővítményt, jelszókezelőt kínál, amely tárolja az összes jelszavát, így nincs szükség emlékezésre. Csak egy fő jelszót kell megjegyeznie, és az Avira segít automatikusan bejelentkezni az összes fiókjába, miközben erős és egyedi jelszavakat generál. A Pro verzió is ellenőrzi a gyenge jelszavakat, és értesíti Önt, ha fiókját feltörték.
 • Fájl iratmegsemmisítő: Ez a beépített Avira funkció véglegesen törli bizonyos fájlokat az eszközről – ezzel biztosítva, hogy a hackerek ne férhessenek hozzá, illetve ne tudják visszaállítani őket rosszindulatú célokra.
 • Avira Secure Browser: Ez a funkció biztosítja a böngésző biztonságát, blokkolja a rosszindulatú URL-eket és webhelyeket, lehetővé teszi az online adatvédelem egyetlen kattintással történő szabályozását, blokkolja a hirdetéseket és a nyomkövetőket, biztonságban tartja jelszavait, és így tovább – lehetővé teszi a keresés és a böngészés biztonságát.
  7 platform a legjobb Photoshop-műveletek eléréséhez

#4. Optimalizálási eszközök

Bár a biztonság fontos, az eszköz sebessége kritikus fontosságú a víruskereső gyorsabb és hatékonyabb működése érdekében.

Az Avira kiváló integrált teljesítményoptimalizáló eszközöket kínál, beleértve a sebességnövelőt, a PC-tisztítót, a tárhely-optimalizálót, az akkumulátorkímélőt, az indítási optimalizálót, valamint a szoftver- és illesztőprogram-frissítőt a számítógép teljesítményének fokozása érdekében.

Az Avira System Speedup optimalizáló funkciója olyan hatékony eszközökből áll, mint az indításoptimalizáló, a teljesítménytisztító, a hulladéktisztító, a szoftver- és illesztőprogram-frissítő és még sok más.

 • Indítási optimalizáló: Az indítási optimalizáló megjeleníti azokat a programokat, amelyek lelassítják a számítógépe rendszerindítási idejét, lehetővé téve a programok eltávolítását vagy leállítását az indításkor – ezzel felgyorsítva a számítógép rendszerindítási idejét.
 • Illesztőprogram- és szoftverfrissítő: Ez a funkció átvizsgálja az eszköz szoftvereit és programjait, értesítve arról, hogy melyik elavult, és frissítésre van szükség – lehetővé téve az összes szoftver és illesztőprogram frissítését a legújabb biztonsági javításokkal, amelyek megakadályozzák a biztonsági réseket.
 • PC-szemét tisztító: Az Avira PC-szemét tisztítója felismeri a kéretlen, nem kívánt és nem használt fájlokat és mappákat – eltávolítja a kéretlen fájlokat és megjelöl bizonyos fájlokat, így kiválaszthatja, hogy meg kívánja-e tartani vagy törölni szeretné őket.
 • Akkumulátorhasználat-kezelő: Ez a funkció alacsony fogyasztású üzemmódba állítja az eszközt, megakadályozva az automatikus frissítéseket, és elhalványítja a számítógép világítását, így energia- és memóriahasználatot takarít meg.
 • Duplikátumkereső: Ez a kulcsfontosságú funkció észleli és eltávolítja a duplikált fájlokat a számítógépen – megnövelve az eszköz tárhelyét.

#5. Mobil alkalmazás

A számítógép biztonsága mellett mobileszközét is megvédheti az Avira’s Mobile alkalmazással, amely iOS és Android készülékekkel kompatibilis. Számos funkciót kínál intuitív felhasználói felülettel.

Az Avira mobilalkalmazás különböző funkciói a következők:

 • Jelszókezelő (külön letölthető)
 • Kamera és mikrofon védelem
 • Siri védelem (csak iOS)

Így az Avira mobilalkalmazása rendkívül gazdag funkciókban, fejlett kártevő-ellenőrzést, teljesítményoptimalizálási funkciókat, adatvédelmi megsértések figyelését és lopásgátló eszközöket kínál a mobil biztonsága érdekében.

#6. Vevőszolgálat

Az Avira megbízható ügyfélszolgálatot kínál kiváló tudásbázissal. Az általa kínált támogatási szolgáltatások a következők:

 • Telefonos támogatás (csak fizetős előfizetés esetén)
 • E-mailes támogatás (csak fizetős előfizetés esetén)
 • Online tudásbázis (cikkek és útmutatók)

Így az ingyenes Avira-felhasználók számára a tudásbázis az egyetlen olyan ügyfélszolgálati forrás, amely átfogó választ és megoldást kínál számos felmerülő problémára, például a víruskereső beállításával kapcsolatos problémákra.

Ezen túlmenően az Avira Prime felhasználók további kiváltságot kapnak, hogy ingyenesen hívják a telefonszámot bizonyos problémák megoldása érdekében.

Árak és előfizetési tervek

Az ingyenes csomagon kívül az Avira három árazási tervet kínál – nevezetesen Avira Anti-virus Pro, Avira Internet Security és Avira Prime.

Íme egy gyors áttekintés az Avira terveiről az árakkal együtt:

TényezőkAvira Anti-Virus ProAvira Internet SecurityAvira PrimePrice 26,99 USD/első év 34,99 USD/első év 59,99 USD/első év Megújítási ár Automatikus megújítás 44,99 USD/év, hacsak nem mondják le az előfizetést. Automatikus megújítás 57,99 USD/év értékben, hacsak az előfizetést nem mondják le. Automatikus megújítás 104,99 USD/év értékben, hacsak nem mondják le az előfizetést. Eszközök száma1 PC/1 év 1 PC/1 év 5 Eszköz/1 év Tűzfal✅✅✅Avira Anti-Virus Pro✅✅✅Jelszókezelő❌✅✅Szoftverfrissítő❌✅✅VPN adatkorlátok nélkül❌❌✅Eszközgyorsítás -up eszközök❌❌✅

Avira versenyzők

Íme néhány figyelemre méltó Avira versenytárs, amellyel megpróbálhatja megvédeni magát és eszközét a növekvő rosszindulatú programok és egyéb kibertámadások ellen.

#1. Norton

Norton könnyen telepíthető és könnyen használható vírusvédelmi és kiberbiztonsági megoldást kínál, amely megvédi eszközét a rosszindulatú programok, vírusok, zsarolóprogramok és hackelési kísérletek ellen.

  Hogyan készítsünk Tic-Tac-Toe játékot Pythonban?

Egyik legfigyelemreméltóbb funkciója a Norton Secure VPN szolgáltatás, amely percenként segít blokkolni a hackereket és több ezer fenyegetést, megakadályozva, hogy nyomon kövessék és figyelemmel kísérjék online tevékenységét otthoni és nyilvános Wi-Fi-n keresztül.

A Norton 360 a játékosoknak egy másik kiváló funkció, amely többrétegű védelmet biztosít az eszközökön, játékfiókokon és egyéb digitális eszközökön való játékhoz – így az egyik legmegbízhatóbb biztonsági megoldás az online játékosok számára.

Mobilalkalmazása mobilbiztonságot is kínál iOS és Android mobileszközökhöz.

#2. Microsoft

Ha Ön Windows vagy Microsoft felhasználó, A Microsoft Windows biztonsága védi eszközét a rosszindulatú programok elleni védelemmel, az adathalászat elleni védelemmel és az alkalmazásbiztonsággal a legmodernebb biztonsági funkcióival.

A rosszindulatú programok elleni védelmi eszközök közé tartozik a Microsoft Defender Anti-Virus, a Microsoft Defender SmartScreen, a Bluetooth-védelem, a Windows tűzfal, a VPN-ek és a Secure Wi-Fi.

Ezek az eszközök valós idejű észlelést és eltávolítást biztosítanak a rosszindulatú programoknak a jelenlétükről szóló riasztásokkal és értesítésekkel, valamint megbízható online adatvédelemmel szabványosított hitelesítési és titkosítási mechanizmusokon keresztül.

Lehetővé teszi a személyazonosság védelmét a Microsoft Authenticator alkalmazáson, az adatvédelmi irányítópulton, a Windows Hello-n, a Find My Device-n és más eszközökön keresztül, hogy elkerülje az adathalász kísérleteket.

Ezenkívül nem kell aggódnia az adatbiztonság miatt, függetlenül attól, hogy melyik Microsoft-alkalmazást használja. Megvédi a Microsoft-alkalmazások csomagját, beleértve a Microsoft Edge-t, a Microsoft Family Safety-t, a One Drive-ot, a Microsoft 365 Defender alkalmazást és a Smart App Control alkalmazást – amely védi Önt és adatait online és offline módban.

#3. Kaspersky

Kaspersky egy elismert kiberbiztonsági megoldásszolgáltató, amely kategóriájában a legjobb adatvédelmi eszközöket kínálja, amelyek teljes védelmet, optimális teljesítményt és könnyű használatot tesznek lehetővé minden felhasználója számára.

A Kaspersky ideális választás a jogosulatlan próbálkozások blokkolására, a webes és e-mailes spam elleni védelem engedélyezésére, illetve az online fizetések biztonságossá tételére online vásárlás vagy banki fizetés során.

Ezenkívül minimális erőforrások felhasználásával optimalizálja az eszköz teljesítményét, amikor biztonsági szolgáltatásokat futtat a háttérben. Ezenkívül beütemezheti a vírusellenőrzést az eszközén – lehetővé téve azok futtatását, amikor éppen nem használja a számítógépet.

#4. AVG

AVG ingyenes, hatékony és hatékony vírusirtót kínál, amely segít megvédeni magát a rosszindulatú programok és vírusok ellen. Könnyű, könnyen használható, és egyetlen kattintással letölthető.

A közelmúltban zsarolóvírus- és WebCam-védelmi funkciókat is beépítettek, így biztosítva, hogy senki ne módosíthassa a fájlt, és ne használja a beépített kamerát az Ön engedélye nélkül.

Mobilalkalmazása, az AVG Anti-virus for Android, robusztus biztonsági és teljesítményfunkciói révén megvédi mobilját az online fenyegetések, rosszindulatú programok támadásai, nem biztonságos alkalmazások és egyebek ellen.

Az AVG egy feltörhetetlen, feltörhetetlen és követhetetlen biztonságos VPN-t is kínál, hogy megvédje online adatvédelmét a hackerekkel, érdeklődő szomszédokkal és külső ügynökségekkel szemben.

#5. Avast

Avast ingyenes díjnyertes víruskereső szoftvert kínál, amely fejlett biztonsági és adatvédelmi eszközeivel felkapja a felmerülő és új fenyegetéseket.

6 szintű biztonságot tesz lehetővé azáltal, hogy könnyedén lefuttatja a fájlok, szoftverek és alkalmazások intelligens vizsgálatát – könnyedén megtalálja a sebezhetőséget. Lehetővé teszi az online adatvédelmet a Wi-Fi hálózati biztonsági funkciójával, amely blokkolja a behatolókat és a hackereket a nem biztonságos nyilvános hálózatokon.

Ezenkívül az Avast SecureLine VPN megakadályozza, hogy az internetszolgáltatók (IP-k) nyomon kövessék online tevékenységét, biztonságos nyilvános Wi-Fi-t biztosít, és leállítja a tartalomszolgáltatók földrajzi korlátozásait.

Ez a könnyen telepíthető víruskereső szoftver teljes körű védelmet nyújt ransomware, rosszindulatú programok, nulladik napi fenyegetések, vírusok, Wi-Fi sebezhetőségek és egyebek ellen.

Következtetés

Tekintettel az Avira átfogó eszközeire és online biztonságára, nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez az egyik legjobb, legmegbízhatóbb és legbiztonságosabb vírusvédelmi megoldás a piacon.

Biztonsági jellemzői mellett az Avira használhatósága, egyszerű telepítése és intuitív jellege vonzza a felhasználókat, különösen a nem technikus felhasználókat. Annak ellenére, hogy fejlett vírus- és kártevő-ellenőrző, könnyű és kevesebb processzort fogyaszt.

Amellett, hogy védi az eszközt, optimalizálja a teljesítményét is, így biztosítva, hogy a számítógép sebessége ne legyen hatással.

Így, ha olcsó és kiváló víruskereső szoftvercsomagot keres, az Avira a legjobb pajzs a fejlődő online és digitális fenyegetések ellen.

Ezután nézze meg a prémium víruskeresőt a számítógép biztonsága érdekében.