Az „OK Google” sokkal nagyobb biztonságot nyújt a zárolt telefonokon

Ha az „OK Google” funkciót használja a Segéd meghívására telefonján, a dolgok hamarosan megváltoznak. A Google eltávolítja a „Feloldás a Voice Match segítségével” funkciót, így az Asszisztens sokkal biztonságosabb lesz.

Jelenleg, ha a „Feloldás a Voice Match segítségével” funkciót használja, teljesen feloldhatja telefonját a Google Asszisztenssel, ha kimondja, hogy „OK Google”. Bár kényelmes, ez egyben elég nagy biztonsági kockázatot is jelent – ​​a hangja nem éppen a legjobb módja annak, hogy ellenőrizze, hogy valóban Ön-e. Ha valaki más hangja eléggé hasonlít a sajátodhoz, akkor ezzel könnyedén feloldhatja telefonját, és teljes hozzáférést kaphat hozzá.

De most a Google eltávolítja ezt a funkciót az összes Android telefonról. A Pixel 3-mal és a 3 XL-lel kezdődött, de megerősítette, hogy ez a jövőben minden más Android-eszközön is elérhető lesz – a jövő láthatóan megérkezett. A Moto X és a Pixel XL az első készülékek, amelyek elvesztették ezt a funkciót, így nem kell túl sokáig tartani, míg másokról is eltávolítják.

Természetesen a biztonság növelésével a funkcionalitás is csökken. Bármi, amihez fel kell oldani a telefon zárolását – például szöveges üzenet küldése –, többé nem lesz lehetőség. Nem kétséges, de ez egy kompromisszum, ami megéri.

A Hangfeloldás funkció nélkül az Asszisztens csak a „személyes találatokra” korlátozódik. Alapján 9to5Google, Ebbe beletartozik:

E-mail, beleértve a Gmailből származó személyes találatokat, például repülőjegy-foglalásokat és számlákat
Google Naptár
Kapcsolatok
Emlékeztetők
Memória segítők
Bevásárlólisták

Bármi máshoz a folytatás előtt fel kell oldani a telefont. Hasonlóképpen, a Segéd felhívása után a kezdőlap gomb megérintésével közvetlenül haza kell mennie – először fel kell oldania a telefont a PIN-kóddal, a mintával, a jelszavakkal vagy a biometrikus ellenőrzéssel.

9to5Google keresztül Engadget