Az Instagram-jegyzetek használata állapot közzétételéhez

Szeretnél közzétenni egy állapotot az Instagramon, amelyet barátaid és közös követői láthatnak? Az Instagram Notes segítségével frissítést tehet közzé, amely az Üzenet mappában jelenik meg. A funkció használatának módja a következő.

Mik azok az Instagram-jegyzetek?

A megjegyzések rövid frissítések, amelyek a felhasználó Instagram-postafiókjának tetején jelennek meg a mobilalkalmazásban. A Storieshoz hasonlóan 24 óra elteltével eltűnnek. A Notes első elindításakor legfeljebb 60 karakterből állhattak, és csak szöveget és hangulatjeleket tartalmazhattak.

Mostantól azonban közzétehet egy videojegyzetet az Instagramon, valamint zenét is hozzáadhat Instagram-jegyzeteihez.

  Hogyan oszthat meg egy bejegyzést az Instagram-történetében

A történetek és a jegyzetek közötti legnagyobb különbség az, hogy a Notes videói rövidebbek, és nem az alkalmazás ugyanabban a részében jelennek meg. Ezenkívül csak a közös követőkkel vagy a közeli barátok listáján szereplő személyekkel osztják meg őket.

Hogyan szerezzünk Instagram-jegyzeteket

Ha még nem rendelkezik a Jegyzetek funkcióval, győződjön meg arról, hogy az alkalmazás frissítve van. A funkció 2022-ben jelent meg, tehát mára már rendelkeznie kell vele.

Fontos azonban tudni, hogy a funkció csak az Instagram mobilalkalmazásban érhető el. Nem érheti el az Instagram-jegyzeteket az Instagram webhelyen.

Frissítés: Instagram for Android | iOS (Ingyenes)

Hogyan készítsünk jegyzetet az Instagramon

Most, hogy tudja, mire képes a funkció, a következőképpen használhatja. Az első jegyzet megírásához kövesse az alábbi lépéseket…

  Látod, ki nézte meg Instagram-tárcsáidat? Dehogy!
 • Nyissa meg az Instagramot, és válassza ki a papírsík ikont az üzenetek beérkezett üzeneteihez.
 • Látni fog egy feliratdobozt a profilképen a beérkező levelek tetején a „Megjegyzés…” szöveggel. Érintse meg a szövegmezőt.
 • A következő oldalon írja be a megosztani kívánt szövegmezőbe.
 • Ha meg szeretnél osztani egy videojegyzetet, kattints a kamera ikonra a profilképeden. Ha zenét szeretne hozzáadni a hangjegyéhez, válassza a hangjegy ikont.
 • Válassza ki a közönséget: Követők, akiket vissza követ, vagy Közeli ismerősök. Ezután koppintson a Kész elemre.
 • Ha végzett, koppintson a Megosztás elemre a képernyő tetején. Az állapot mostantól a profilképeddel együtt jelenik meg a többi közös követőtől származó megjegyzésekkel együtt.
 • A folyamat meglehetősen egyszerű. Csak győződjön meg arról, hogy a megfelelő közönséggel ossza meg. Miután közzétett egy feljegyzést, az emberek a beérkezett üzenetek mappájába érkező DM-ekkel válaszolhatnak rá, hasonlóan a Story-válaszokhoz.

    Hogyan lehet üzenetet küldeni egy Facebook-barátnak az Instagramból

  Hogyan lehet törölni vagy módosítani egy Instagram-jegyzetet

  Ha hibát követett el a jegyzet létrehozásakor, könnyen törölheti azt. Egyszerűen érintse meg profilképét a beérkező levelek között, és válassza a Jegyzet törlése lehetőséget.

  Úgy is hozzáadhat új jegyzetet, hogy kiválasztja az Új jegyzet hagyása lehetőséget, és egyszerűen közzétesz valami mást. Ez az új jegyzet a régi helyébe lép, és 24 óra elteltével lejár.

  Most már tudja, hogyan kell Instagram-jegyzetet közzétenni. Győződjön meg arról, hogy csak olyan személyekkel ossza meg, akikben megbízik, ha személyes állapotfrissítésként használja. Ne feledje továbbá, hogy közös követői vagy barátai csak akkor látják, ha meglátogatják Instagram-postafiókjukat.