Az InputMapper nem tudta kizárólagosan megnyitni a DS4-et

A fejlődő technológiának köszönhetően lehetősége van az egyik eszközt a másikkal együtt használni. Mit szólnál kedvenc játékvezérlőidhez PC-játékokhoz? Ha jól ismeri az egyik kiemelkedő eszközt, azaz az InputMapper HidGuardian-t, akkor ez a cikk az eszközzel kapcsolatos problémákat tárgyalja. Az eszköz használata közben találkozott már olyan hibákkal, mint például az, hogy az InputMapper nem tudta kizárólag a DS4-et megnyitni, vagy az InputMapper nem észlelt kompatibilis vezérlőket? Ha igen, akkor ez a cikk elmagyarázza az említett probléma megoldásait.

Az InputMapper nem tudta megnyitni a DS4-et kizárólag a Windows 10 rendszerben

Az InputMapper DS4 egy olyan eszköz, amellyel PC-játékokat játszhat bármely külső kontrolleren, például Xbox vagy PS4-en. A szolgáltatás használatához létre kell hoznia egy fiókot ebben a segédprogramban, és bármelyik vezérlővel könnyedén játszhat a játékokkal a számítógépén. Az InputMapper egy olyan eszköz, amely leképezi Önt a számítógépen lévő játékok be- és kimeneteire. Az InputMapper DS4 kizárólag abban segít, hogy egy adott vezérlőt használjon a játékhoz, és nem engedi, hogy a többi vezérlő beavatkozzon a folyamatba. Egyes játékokat zavarják a háttérben futó alkalmazások, például az időjárás, ami megnehezíti a kontroller használatát a játékhoz.

Ebben a részben felsoroljuk azokat az okokat, amelyek miatt az InputMapper HidGuardian nem tudja kizárólagosan megnyitni a DS4-et.

  • Anniversary vagy Fall Creators Windows Update: A legújabb Windows-frissítések, vagyis az Anniversary vagy Fall Creators frissítés nem támogatják azokat a felhasználókat, akik az InputMapper eszközt használják a vezérlőiken.

  • Problémás konfiguráció a HidGuardian illesztőprogramokkal: Lehet, hogy a HidGuardian eszközillesztő rosszul van beállítva, és nem támogatja az InputMappert.

  • Problémás konfiguráció a vezérlőkkel: Előfordulhat, hogy az eszközvezérlők rosszul vannak konfigurálva a számítógépen, ami esetleg nem támogatta az InputMapper használatát.

Alapvető hibaelhárítási módszerek

Ki kell próbálnia az ebben a részben ismertetett alapvető módszereket, hogy kijavítsa azt a problémát, hogy az InputMapper HidGuardian nem tudta megnyitni a DS4-et kizárólag a számítógépén. Ha a problémát kisebb hibák okozzák, az itt említett módszerekkel helyreállítható.

1. Zárja be a Háttérfolyamatokat

Ha sok alkalmazás van megnyitva a háttérben, előfordulhat, hogy a kontrollere nem támogatja a játék zavartalan játékát. Az InputMapper HidGuardian eszköz DS4 kizárólagos használatához be kell zárnia az összes háttéralkalmazást.

2. Engedélyezze az InputMapper alkalmazást a Windows tűzfalon keresztül

Ha az InputMapper eszköz nem engedélyezett a tűzfalban, előfordulhat, hogy nem tudja használni az alkalmazást, ezért engedélyeznie kell az alkalmazást a Windows tűzfalában.

1. módszer: Távolítsa el a legújabb Windows-frissítéseket

Ha az InputMapper nem tudta kizárólagosan megnyitni a DS4-et, akkor a probléma a legújabb frissítésekkel van, legyen az Anniversary Creators Update vagy az őszi Creators Update, akkor megpróbálhatja eltávolítani a legújabb frissítést. A Windows korábbi verziójára való visszaállítással könnyedén használhatja az eszközt.

1. Nyissa meg a Beállítások alkalmazást a Windows + I billentyűk együttes lenyomásával.

2. Kattintson a Frissítés és biztonság elemre.

3. Kattintson a Windows Update fülre az ablak bal oldalán, majd kattintson a Frissítési előzmények megtekintése opcióra a számítógépére telepített frissítések megtekintéséhez.

4. Kattintson a Frissítések eltávolítása lehetőségre a Frissítési előzmények megtekintése ablakban.

5. Válassza ki a legújabb Windows-frissítést a Microsoft Windows részben, és kattintson az Eltávolítás gombra a sáv tetején.

6. Kattintson a Frissítés eltávolítása megerősítési ablak Igen gombra a frissítés eltávolításához.

7. Indítsa újra a számítógépet, hogy a Windows frissítés eltávolításának módosításai érvénybe lépjenek a számítógépen.

2. módszer: Engedélyezze újra a Bluetooth HID-eszközt

Ezzel a módszerrel letilthatja és újra engedélyezheti a Bluetooth HID-eszköz illesztőprogramját. Ez hasonló az illesztőprogram újraindításához és az eszköz hibáinak kijavításához. Ezzel a módszerrel megoldhatja az illesztőprogram összes problémáját, és kijavíthatja, hogy az InputMapper nem tudta kizárólagosan megnyitni a DS4 problémát.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be az eszközkezelőt, és kattintson a Megnyitás gombra.

2. Bontsa ki a Human Interface Devices elemet, és válassza ki a Bluetooth HID eszközt az InputMapper számára.

3. Kattintson a jobb gombbal az illesztőprogramra, és válassza ki az Eszköz letiltása opciót a menüben a kiválasztott eszköz letiltásához.

4. Kattintson az Igen gombra a megerősítő ablakban a kiválasztott eszköz letiltásához.

5. A kiválasztott eszközzel kattintson felül a Művelet fülre, és a menüben válassza a Hardverváltozások keresése opciót.

6. Miután az eszköz vizsgálata befejeződött, kattintson a jobb gombbal az eszközre, és válassza az Eszköz engedélyezése lehetőséget a kiválasztott eszköz újbóli engedélyezéséhez.

3. módszer: A HidGuardian exkluzív mód konfigurálása

Ha a Bluetooth HID eszköz konfigurációja problémás, megpróbálhatja konfigurálni az eszközt ezzel a módszerrel. Ezzel a módszerrel módosíthatja a konfigurációt Bluetooth-ról Human Interface Device-re. A következő lépések segítségével megkaphatja az eszköz hardverazonosítóját az Eszközkezelő segítségével, amely képes kijavítani az InputMapper nem tudta kizárólagosan megnyitni a DS4 problémát.

1. Indítsa el az Eszközkezelőt a Windows Search alkalmazásból.

2. Bontsa ki a Human Interface Devices elemet, és válassza ki a Bluetooth HID eszközt az InputMapper számára.

3. Kattintson a jobb gombbal az illesztőprogramra, és válassza a Tulajdonságok lehetőséget a menüben az eszköz Tulajdonságok ablakának megnyitásához.

4. A Tulajdonságok ablakban lépjen a Részletek lapra, és válassza ki a Hardverazonosítók lehetőséget a Tulajdonság legördülő menüben.

5. Az Érték mezőben válassza ki az első bejegyzést, kattintson rá jobb gombbal, és válassza ki a Másolás opciót az eszköz hardverazonosítójának másolásához.

Megjegyzés: Vezetékes vezérlők használata esetén az értékmezőben lévő összes érték bejegyzést másolnia kell.

A következő lépések segítségével konfigurálhatja a hardverazonosítót Bluetooth-ról emberi interfész eszközre.

6. Keresse meg a Jegyzettömb kifejezést a keresősávban, és kattintson az alkalmazás eredményére a Notepad alkalmazás elindításához a számítógépen.

7. Illessze be a másolt hardverazonosító értéket a Jegyzettömb fájlba a Ctrl+V billentyűk egyidejű lenyomásával.

8. Módosítsa a BTHENUM kifejezést az Id-ben HID-re a Jegyzettömb fájlban, jelölje ki a teljes szöveget, és nyomja meg a Ctrl+C billentyűket a módosított hardverazonosító másolásához.

A következő lépésekkel módosíthatja az eszköz meglévő konfigurációját a számítógépen.

9. Nyomja meg egyszerre a Windows + R billentyűket a Futtatás párbeszédpanel megnyitásához a számítógépen.

10. Írja be a regedit kifejezést a sávba, és kattintson az OK gombra a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő ablak elindításához a számítógépen. Kattintson az Igen gombra az UAC prompt ablakban, hogy engedélyezze a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőt a számítógépen.

11. Keresse meg a Szolgáltatások mappát a következő útvonalon.

ComputerHKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServices

13. Most bontsa ki a HidGuardian mappát, majd kattintson a Paraméterek mappára, és kattintson duplán az Affected Devices opcióra az ablak jobb oldali ablaktáblájában.

14. Illessze be a módosított hardverazonosítót a szerkesztőbe a Ctrl + V billentyűk egyidejű lenyomásával, majd kattintson az OK gombra a változtatások végrehajtásához.

15. Végül indítsa újra a számítógépet hogy befejezze a folyamatot, és beépüljön a változtatásokba.

4. módszer: Változtassa meg a vezérlő tulajdonságait

Ha a vezérlő konfigurációja problémás, megpróbálhatja újrakonfigurálni a vezérlőt ezzel a módszerrel. Ezzel a módszerrel módosíthatja a konfigurációt a Bluetoothról az emberi interfész eszközre, és javíthatja az InputMapper nem tudta kizárólagosan megnyitni a DS4 problémát. A következő lépések segítségével lekérheti a vezérlő hardverazonosítóját a számítógépén.

1. Keresse meg a Vezérlőpult elemet, és kattintson az alkalmazás eredményére a Vezérlőpult alkalmazás elindításához a számítógépen.

2. Válassza a Kategória lehetőséget a Nézet legördülő menüben, majd kattintson a Hardver és hang lehetőségre a megjelenő menüben.

3. Kattintson a következő ablakban az Eszközök és nyomtatók opcióra a számítógéphez csatlakoztatott eszközök megtekintéséhez.

4. Válassza ki a Vezérlő eszközt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a menü Tulajdonságok menüpontját a vezérlőeszköz Tulajdonságok ablakának megnyitásához.

5. A Tulajdonságok ablakban lépjen a Hardver fülre, és válassza ki a Type Bluetooth opciót az Eszközfunkciók listában.

6. Kattintson a képernyőn a Tulajdonságok gombra a készülék kiválasztott Bluetooth funkciójának Tulajdonságok ablakának elindításához.

7. A Tulajdonságok ablakban lépjen a Részletek fülre, és válassza ki a Hardverazonosítók lehetőséget a Tulajdonság legördülő menüben.

8. Az Érték mezőben válassza ki az első bejegyzést, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Másolás opciót az eszköz hardverazonosítójának másolásához.

Az alábbiakban említett lépésekkel módosíthatja a vezérlő hardverazonosítójának konfigurációját annak érdekében, hogy az InputMapper nem tudja kizárólagosan megnyitni a DS4 problémát.

9. Keresse meg a Jegyzettömb kifejezést a keresősávban, és kattintson az alkalmazás eredményére a Notepad alkalmazás elindításához a számítógépen.

10. Illessze be a másolt hardverazonosító értéket a Jegyzettömb fájlba a Ctrl+V billentyűk egyidejű lenyomásával.

11. Módosítsa a BTHENUM kifejezést az Id-ben HID-re a Jegyzettömb fájlban, jelölje ki a teljes szöveget, és nyomja meg a Ctrl+C billentyűket a módosított hardverazonosító másolásához.

Az alábbiakban említett lépések segítségével módosíthatja a számítógép konfigurációját a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztővel.

12. Nyomja meg egyszerre a Windows + R billentyűket a Futtatás párbeszédpanel megnyitásához a számítógépen.

13. Írja be a regedit kifejezést a sávba, és kattintson az OK gombra a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő ablak elindításához a számítógépen. Kattintson az Igen gombra az UAC prompt ablakban, hogy engedélyezze a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőt a számítógépen.

14. Keresse meg a Szolgáltatások mappát a következő útvonalon.

ComputerHKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServices

15. Most bontsa ki a HidGuardian mappát, majd kattintson a Paraméterek mappára.

16. Kattintson a jobb gombbal az Érintett eszközök opcióra az ablak jobb oldali ablaktáblájában, és válassza a Szerkesztés lehetőséget a fájl szerkesztéséhez.

17. Illessze be a módosított hardverazonosítót a szerkesztőbe a Ctrl + V billentyűk együttes lenyomásával, majd kattintson az OK gombra a módosítások végrehajtásához.

18. Végül indítsa újra a számítógépet, hogy befejezze a folyamatot, és beépítse a változtatásokat.

5. módszer: Használja az InputMapper segédprogramot

Ezzel a módszerrel újra telepítheti az InputMapper eszközt a számítógépére. Kövesse az itt említett lépéseket, hogy a kívánt segédeszközt megkapja a számítógépén.

1. Töltse le az Input Mapper HidGuardian programot a hivatalos webhelyről, és kattintson a TOVÁBBI INFORMÁCIÓ gombra.

2. Válassza az Egyéni opciót a telepítési beállításokban, és kattintson a Tovább gombra.

3. Az Egyéni beállítás ablakban kattintson az InputMapper HidGuardian lefelé mutató nyílra, és válassza a Telepítve a helyi merevlemezre opciót. Kattintson a Tovább gombra, és kövesse a telepítővarázsló utasításait a segédprogram számítógépre történő telepítéséhez.

4. A szolgáltatás futtatásához nyissa meg az InputMapper HidGuardian telepítési mappáját a számítógépén. Kattintson a jobb gombbal a .bat fájlra, és válassza a Futtatás rendszergazdaként lehetőséget, hogy minden .bat fájlt rendszergazdaként nyissa meg.

5. Ügyeljen arra, hogy az eszköz nyitva legyen, amíg a képernyőn a DS4 futtatása gombra nem kattint.

***

A cikk az InputMapper nem tudta kizárólagosan megnyitni a DS4-et a probléma javításait tárgyalja. Ha az InputMapperhez hasonló problémákkal szembesül, nem észleltek kompatibilis vezérlőket, akkor a fenti módszereket kell használnia az InputMapper HidGuardian eszköz javításához. Kérjük, adja meg visszajelzését, és bátran tegye fel kérdéseit a témával kapcsolatos további magyarázatokkal kapcsolatban a megjegyzés rovatban.

  Médialejátszó harmadik féltől származó bővítmények széles skálájával