Az AirPods vagy az AirPods Pro vízálló?

Ha esőben mész futni, vagy ha véletlenül a szennyesben hagytad az AirPods vagy AirPods Pro készüléket (ami a legjobbaknál előfordul), akkor felmerülhet a kérdés, vajon AirPods vagy AirPods Pro valóban vízálló-e? Íme, amit tudnod kell.

Az AirPods vízálló?

Az AirPods volt az első igazi vezeték nélküli fejhallgató, amelyet az Apple kiadott. Hivatalosan mindkét generációs AirPod nem vízálló. Valójában nincs hivatalos vízállósági besorolásuk sem.

A vízálló és a vízálló két különböző dolog. A vízálló azt jelenti, hogy nem kerülhet víz a készülék belsejébe. A legtöbb fogyasztói kütyü nem vízálló.

A vízálló viszont azt jelenti, hogy az eszközt úgy zárják le, hogy bizonyos ideig megakadályozza a víz bejutását, vagy amíg vízbe merülve el nem ér egy bizonyos mélységet. Gyakran hallhatja, hogy egy új iPhone 4 méteres távolságra van besorolva, legfeljebb 30 percre.

  Engedélyezze a T9 bevitelt az iPhone 5s tárcsázóján [Jailbreak]

Mivel az AirPods nem vízálló és nem vízálló, próbálja meg őket a lehető legnagyobb mértékben távol tartani a víztől. Az lenne a legjobb, ha nem hordja az AirPod-ot, amikor esik az eső, vagy amikor különösen fárasztó edzést végez.

De ha az AirPods véletlenül átmegy a mosáson, akkor ne essen azonnal pánikba. Tapasztalataink szerint az AirPods túlélt egy utat a mosó- és szárítógépen keresztül (és bármikor megpróbálhatja kiszárítani őket, erről később). De ez persze erősen szubjektív tapasztalat.

Az AirPods Pro vízálló?

Az AirPods Pro esetében más a történet. Bár nem vízállóak, hivatalos vízállósági minősítéssel rendelkeznek. IPX4 besorolásúak, ami azt jelenti, hogy izzadság- és vízálló bevonattal rendelkeznek.

Ez a bevonat csak magán az AirPods Pro-n van, a töltőtokon nem. Sajnos hajlamos idővel elhasználódni.

Ez azonban azt jelenti, hogy az AirPodokat akkor is viselheti, ha esik az eső, vagy amikor edz. Az AirPods Pro jó lesz. De ha beleejti őket egy vödör vízbe, lehet, hogy nem jutnak át. Hasonlóképpen, ne használja őket úszás közben vagy esőben.

  Mi a különbség az Outlook PST és OST fájljai között?

Egyes YouTube-felhasználók tesztelték az AirPods Pro vízállóságának korlátait, és azt találták, hogy órákig képesek túlélni egy vízzel teli műanyag palackban. Ez megint csak anekdotikus bizonyíték.

Mi a teendő, ha az AirPods vagy az AirPods Pro vizes lesz

Előfordulhat, hogy véletlenül nedves lesz az AirPods. Amikor ez megtörténik, gondosan szárítsa meg őket, mielőtt visszatenné a tokba.

Először törölje le az AirPods vagy AirPods Pro készüléket egy száraz, szöszmentes kendővel, lehetőleg mikroszálas kendővel. Ezután hagyja kint a fülhallgatót a szabadban, és hagyja a levegőn száradni két órán keresztül. Ügyeljen arra, hogy ez idő alatt ne használja őket. Ha teheti, hagyja őket így éjszakára.

Az AirPods készülékeket nem kell egy zacskó rizsbe tenni (amit Ön nem szabad használni mindenesetre). Mivel az AirPods olyan kicsi, jobb, ha a szabadban szárítja őket. Ha az AirPods tokja nedves, hagyja kint nyitott helyzetben, fejjel lefelé.

  Hogyan kell játszani a GreedFall-t Linuxon

Ha minden megszáradt, próbálja meg újra használni. Most (remélhetőleg) működniük kell.

Ha valódi vízszigetelést szeretne adni az AirPods vagy AirPods Pro toknak, megvásárolhatja a Katalizátor vízálló tok.

Ha bármilyen más folyadék került az AirPodsba, itt található az AirPods tisztításának teljes útmutatója.