Az 5 legnagyobb Android-szolgáltatás, amelyet a Google az MWC 2024-en jelentett be

Kulcs elvitelek

  • A Google számos új funkcióval indította útjára az MWC 2024-et Android-eszközökön.

  • A mesterséges intelligencia ismét a középpontba kerül az olyan funkciókkal, mint a Gemini AI a Google Messages és az AI összefoglalók az Android Auto szolgáltatásban.

  • A Google megkezdte ezen Android-funkciók globális bevezetését.

MAKEUSEOF A NAP VIDEÓJA

A Google az MWC 2024 kiállításon számos új Android-funkciót jelentett be, amelyek felkeltették a figyelmünket. Ezek közé tartoznak a mesterséges intelligencia által támogatott kiegészítések, amelyek több módot kínálnak az Android-eszközökkel való interakcióra. Itt összegyűjtöttük a legfontosabb funkciókat, amelyek megérdemlik a figyelmet.

1 Írjon jegyzeteket a Google Dokumentumokban Androidon

Az Android-felhasználók számára kétségtelenül a legszembetűnőbb frissítés a dokumentumok megjegyzéseinek rögzítése a Google Dokumentumokban. Firkálhat és firkálhat a Google Dokumentumokban, és megjegyzéseket, jegyzeteket és akár emblémákat is hozzáadhat – amit csak akar.

Bár úgy tűnik, hogy ez elsősorban a szerkesztés egyszerűsítésére és a bonyolult dokumentumok gyors elkészítésére összpontosít, használhatja együttműködési hatékonyságnövelő eszközként.

Google

2 Gemini AI a Google Messagesben

A Google bemutatja ChatGPT riválisát, a Gemini AI-t az üzenetküldő alkalmazásában, hogy gépi vezérléssel töltse fel az üzeneteket. Különféle témákról is beszélgethet Ikrekkel, hogy ismereteket szerezzen, vagy felhasználhatja a termelékenység növelésére, ha lerövidítheti a nap megtervezéséhez vagy új ötletek kitalálásához szükséges időt.

Google

3 TalkBack for Lens a Google Térképen

A Google Lens önmagában is hatékony eszköz. A mesterséges intelligencia segítségével információkat gyűjt, hogy Ön könnyedén felfedezhesse az Önt körülvevő világot. Míg a Google Lens már be van építve a Google Térképbe, a TalkBack with Lens in Maps vissza tudja olvasni az okostelefonja kameráján keresztül megtalált helyekre és létesítményekre vonatkozó információkat.

Google

4 Android Auto AI összefoglalója

Az AI-integrációnak köszönhetően az Android Auto össze tudja foglalni a vezetés közben kapott hosszú szöveges üzeneteket, így az úton tarthatja a szemét. Válaszokat és műveleteket is javasolhat, például megoszthatja várható érkezési idejét vagy telefonhívást, így a válaszadás olyan egyszerű, mint a képernyő megérintése.

Google

5 mesterséges intelligencia által generált képaláírás

A Google ismét kihasználja az AI-t, hogy jobbá tegye a Lookout for Androidot. Mostantól szinte bármilyen képhez képes automatikusan leírást generálni, és hangosan felolvasni, hogy segítsen a vak vagy gyengénlátó embereknek.

Még csak nem is ez az összes funkció, amelyet a Google az MWC 2024-en bejelentett A Google blogbejegyzése, a vállalat a Wear OS-órákhoz Wallet-bérleteket és a tömegközlekedési útvonalterveket a Wear OS rendszeren futó Google Térképhez is viszi. Ennél is fontosabb, hogy a Fitbit alkalmazás immár képes megjeleníteni a harmadik féltől származó alkalmazások és eszközök statisztikáit, amelyek támogatják az Android Health Connect platformját.

Végül, amikor Spotify-t hallgat, az Android kezdőképernyőjén a kimeneti kapcsoló megjeleníti a Spotify Connect eszközöket. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megszakítás nélkül hallgathassák kedvenc zenéjüket, miközben váltanak az eszközök között.

A Google által bejelentett szinte valamennyi funkció célja, hogy az Android-eszközöket elérhetőbbé tegye, segítse a termelékenységet, és kevésbé terelje el a figyelmét onnan, ahol szüksége van rá.

  A visszhang típus szerint rendezi a figyelmeztetéseket a zárképernyőn, és emlékeztet rájuk [Android]