Androidon nem működő képernyőtükrözés javítása

A képernyőtükrözés alapvetően azt jelenti, hogy az egyik képernyőt a másikra vetítjük, például az okostelefon képernyőjét a televízióra. Ez lehetővé teszi, hogy a telefon adatait sokkal nagyobb képernyőn tekintse meg. Lehetővé teszi, hogy a mobileszközéről információkat ossza meg másokkal a szobában. Néhány felhasználó azonban problémákkal szembesül a képernyőtükrözés során. Egyes tévék bizonyos mobilgyártóknál nem működnek együtt. Ha azonban LG telefonunk van, akkor LG TV-t is használhatunk vele. Más márkák, például a Sony, a Samsung és még a Mi is a legjobban működnek a Sony, a Samsung és a Mi tévékkel. Szerencsére rendelkezésre állnak harmadik féltől származó tükrözőkulcsok, amelyek jelentősen megkönnyítik a dolgokat. Így ma segítünk kijavítani az Android okostelefonokon nem működő képernyőtükrözést.

Az Androidon nem működő képernyőtükrözés javítása

Számos oka lehet annak, hogy a képernyőtükrözés rendszere miért nem olyan hibátlan, mint amilyennek lennie kellene. Ezért számos technika létezik a képernyőtükrözéssel kapcsolatos problémák megoldására, amikor az nem működik. Olvassa tovább lent, hogy megtudja.

I. lehetőség: Telefonon

A képernyőtükrözést sok Android és Apple iOS készülék nem támogatja. Először ellenőrizze, hogy az eszköze támogatja-e a képernyőtükrözést. Ennek ellenőrzéséhez kövesse az alábbi lépéseket:

  Hogyan módosíthatja, hogy az új iMessage-beszélgetések a telefonszámát vagy az e-mail címét használják-e

1. Húzza lefelé az értesítési sávot a képernyő tetejéről.

2. Itt ellenőrizze a cast opciót (pl. Screen Cast) az értesítési menüben.

Ha nem rendelkezik átküldési lehetőséggel az eszközén, kövesse az alábbi pontokat:

  • Működőképessé teheti harmadik féltől származó szoftverek és más megoldások segítségével, de nem minden Android-eszköz rendelkezik natív képernyőtükrözési funkcióval. Olvassa el a legjobb képernyőtükrözési alkalmazásokat az Androidtól a Rokuig.
  • A Chromecast az egyik legnépszerűbb funkció az okostelefon képernyőtükrözésének megfelelő végrehajtásához. Elérhető a Google Home alkalmazásban. A Google Play Áruházból szerezheti be.

II. lehetőség: a tévében

A képernyő tükrözéséhez éppúgy szükség van tévére, mint egy okostelefonra. A TV-jének kompatibilisnek kell lennie az említett technológiával.

  • A képernyőtükrözés a legtöbb új okostévén elérhető. Néhány régebbi televízióból azonban hiányzik ez a képesség.
  • Ezenkívül előfordulhat, hogy a képernyőtükrözés alapértelmezés szerint ki van kapcsolva a TV-n.

A tévén nem működő képernyőtükrözést a következőképpen javíthatja ki:

1. Ha a televízióját képernyőtükrözésre szeretné használni, vásárlás előtt szánjon időt a képernyőtükrözéssel kompatibilis televíziók megvizsgálására.

2. Ha a TV-d HDMI csatlakozóval rendelkezik, akkor szerencséd van, hiszen egy Chromecast vagy más gyártótól származó tüköröntő eszköz alacsony áron tudja működni.

3. Ebben az esetben egy másik járható lehetőség az Android TV Boxok használata.

4. Sok TV-n van egy speciális képernyőtükrözés gomb a távirányítón, amit meg kell nyomni a képernyőtükrözés elindításához.

5. A hálózat alaphelyzetbe állításához is szükséges lehet a TV, az útválasztó és az okostelefon ki- és bekapcsolása.

6. Lépjen kapcsolatba eszköze gyártójával, és tudassa vele, ha nem tudja megjeleníteni a tükrözött monitorokat az eszközén.

7. Navigáljon a TV beállításai > Hálózat és internet menüponthoz. Kapcsolja ki, majd ki a kapcsolót, hogy újra csatlakozzon a telefon Wi-Fi-hálózatához.

Csatlakozási probléma esetén elakadt képernyőtükrözés elhárítása

Sokan világszerte azt állítják, hogy mobiltelefonja leáll a TV-párosítási eljárás csatlakozási szakaszában. Kipróbálhat néhány különböző megoldást erre a problémára:

1. Csatlakozzon újra a Wi-Fi-hálózathoz eszközén az alábbiak szerint.

2. A TV-készüléket vagy a tápkábelt is kihúzhatja. Néhány perc múlva indítsa újra, és kapcsolja össze a telefonjával.

3. Ha okostelefonja nem működik megfelelően, használjon harmadik féltől származó tüköröntő alkalmazást.

A hang nélküli probléma megoldása

A képernyőtükrözés egyik leggyakoribb problémája a hang hiánya. Kövesse ezeket az egyszerű utasításokat a gyakran előforduló probléma megoldásához.

1. Ellenőrizze vagy módosítsa az okostelefon hangkimenetét. Növelje a hangerőt a csúszka húzásával az ábrán látható módon.

2. Ezenkívül módosíthatja a TV-készülék hangforrását.

A gyakori lekapcsolási probléma megoldása

Miközben a képernyő tükrözi okostelefonját a tévében, sok fogyasztó panaszkodik a gyakori kapcsolatkimaradásokra. Végezze el a következő ellenőrzéseket:

1. Ellenőrizze, hogy a Wi-Fi be van-e kapcsolva a telefonján és a tévéjén is.

2. Győződjön meg arról, hogy okostelefonja és televíziója közel vannak egymáshoz.

3. Győződjön meg arról, hogy ugyanahhoz a Wi-Fi hálózathoz csatlakoznak.

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

Q1. Mit jelent a képernyőtükrözés?

Válasz: A képernyőtükrözés lehetővé teszi, hogy megnézze, mi van a telefon eszközén egy másik képernyőn, például monitoron vagy televízión.

Q2. Pontosan mi a különbség a képernyőközvetítés és a tükrözés között?

Válasz: Bár a két technológia összehasonlítható, a tükrözés folyamatosan adatokat küld a monitornak megjelenítés céljából. Másrészt a képernyőközvetítés lehetővé teszi az összes információ letöltését a kijelzőre, hogy a telefon nélkül is felhasználható legyen.

Q3. Megvalósítható-e a Bluetooth használata, hogy tükrözze a képernyőt?

Válasz: Nem, a Bluetooth egyszerre csak korlátozott mennyiségű adatot tud biztosítani, ami nem elég.

***

Reméljük, hogy hasznosnak találta ezeket az információkat a nem működő képernyőtükrözés megoldásához. Ha kérdése vagy észrevétele van, kérjük, használja az alábbi űrlapot.