A YouTube Hangkönyvtár használata hangok hozzáadásához videóidhoz

Kulcs elvitelek

  • Könnyedén hozzáférhet a YouTube hangkönyvtárához, ha megnyitja a YouTube Studiót, és kiválasztja a Hangkönyvtár lapot. Adott zenék vagy hangeffektusok szűrése és keresése.
  • Használja a YouTube videószerkesztőjét, hogy zenét adjon a már feltöltött videóihoz. Egyszerűen nyissa meg a YouTube Studiót, válassza ki a videót, kattintson a Szerkesztő elemre, és válassza a Zene lapot.
  • Ügyeljen arra, hogy ellenőrizze a könyvtárban lévő hangfájlok licenctípusát, hogy megállapítsa, szükséges-e a hozzárendelés. Kerülje a hanganyag eladását vagy módosítását, hogy elkerülje a szerzői jogi figyelmeztetéseket és a demonetizálást.

A YouTube megkönnyítette a YouTube-fiókkal rendelkező felhasználók számára, hogy zenéket és hangokat töltsenek le a hangkönyvtárából, és bármilyen videószerkesztő szoftverben felhasználják. A zenét saját személyes hallgatásra is használhatja. Íme, hogyan használhatja a YouTube hangkönyvtárát és az ehhez szükséges követelményeket.

A YouTube hangkönyvtárának használata

A YouTube hangkönyvtárának használata meglehetősen egyszerű, és néhány lehetőség közül választhat, hogyan és mikor használja.

Hangok hozzáadása a videó feltöltése előtt

A hangtár megtalálásához a YouTube főoldalán kell kezdened, és a jobb felső sarokban lévő profilképedre kell kattintanod. A legördülő menüben kattints a YouTube Studio elemre. A következő képernyőn számos lehetőség látható a bal oldali eszköztárban – válassza a Hangkönyvtár lehetőséget.

Innentől megnyílik a hangoskönyvtár. Az első fül az összes zenét tartalmazza, a második fül pedig hangeffektusokat tartalmaz. A harmadik lapon elkezdheti létrehozni a kedvencek könyvtárát a menteni kívánt hangfájl melletti csillag ikonra kattintva.

Ha rákattint egy dal melletti bekarikázott nyíl ikonra, a letöltés előtt meghallgathatja a számot. Ha le szeretné tölteni a hangfájlt, kattintson a Letöltés gombra a zeneszám jobb szélén. MP3 fájlként fog letölteni, amely könnyen feltölthető és hozzáadható bármilyen videószerkesztő szoftverhez.

A hangkönyvtárban is kereshet és szűrhet, ha valami konkrétat keres. Szűrhet például hangulat szerint, vagy kereshet egy zenekart. A hangot aszerint is szűrheti, hogy szükség van-e hozzárendelésre vagy sem. Egyszerűen kattintson a Keresés vagy a Szűrőkönyvtár elemre, és válassza ki a keresési irányt.

Zene hozzáadása a videó feltöltése után

Ha már feltöltöttél egy videót a YouTube-ra, az nem jelenti azt, hogy elszalasztottad a lehetőséget, hogy zenét adj hozzá. Ehhez használhatja a YouTube videószerkesztőjét.

Kattintson a Tartalom elemre a YouTube Studio bal oldali eszköztárában, majd válassza ki a Részletek ikont azon a videón, amelyhez hangot szeretne hozzáadni. Innen kattintson a Szerkesztő elemre a bal oldali eszköztáron. A Hang opció a harmadik helyen lesz az elvégezhető szerkesztések listáján.

Amikor a Hang elemre kattint, megjelenik a Zene lap és a Keresés és szűrés lehetőség. Egyszerűen keresse meg a használni kívánt dalt, kattintson a Hozzáadás gombra, és állítsa be a dalt a megfelelő pozícióba a videón belül. Ha végzett, nyomja meg a Mentés gombot.

A YouTube hangkönyvtárának használatára vonatkozó követelmények

Az egyik legnagyobb követelmény, amelyre a YouTube hangkönyvtárának használatakor ügyelnie kell, az, hogy szükséges-e a forrásmegjelölés. Ha meg szeretné tudni, hogy meg kell-e adnia az előadót, egyszerűen nézze meg a dal jobb oldalán a Licenc típusa alatt.

Ha van egy CC ikon, az azt jelenti, hogy a szám Creative Commons licenccel rendelkezik. Ha látja a YouTube ikont, az azt jelenti, hogy nincs szükség forrásmegjelölésre. Ha azonban az egérmutatót az ikon fölé viszi, pontosan leolvashatja, hogy mit kívánnak tőled.

Ezenkívül nem adhatja el vagy módosíthatja a hanganyagot, illetve nem követelheti a zenét vagy hangot a sajátjaként. Ha megsérted a YouTube hangkönyvtárra vonatkozó irányelveit, szerzői jogi figyelmeztetést kaphatsz, vagy a videó bevételét megszüntethetik.

Miért érdemes a YouTube hangkönyvtárát használni?

A YouTube hangkönyvtárának használata számos előnnyel jár. Ha most kezdett el videókat készíteni, vagy egyszeri hozzáférésre van szüksége jogdíjmentes zenéhez és hangokhoz, akkor több mint valószínű, hogy nem akar túl sokat fizetni érte. A YouTube hangkönyvtárának használata teljesen ingyenes, ami azt jelenti, hogy a pénzt a zsebében kell tartani.

Ezenkívül félnek attól, hogy zenét vagy hangokat használnak fel egy videóban, és ez szerzői jogok megsértését váltja ki. Ha ez megtörténik, a videó bevételét megszüntetik. Mivel azonban a YouTube hangkönyvtárának licence ingyenes, nem kell aggódnia a szerzői jogi figyelmeztetések miatt, ha szükséges, teljes mértékben megadja a figyelmet.

Használja ki a YouTube ingyenes zenéit és hangjait

A YouTube hangkönyvtára zenék és hangok széles választékát kínálja. Ez nagyszerűvé teszi mindazok számára, akiknek zenét vagy hangokat kell hozzáadniuk YouTube-videóikhoz, vagy egyszerűen csak ingyenes zenét szeretnének saját hallgatáshoz. Csak ügyeljen arra, hogy tartsa szem előtt a YouTube irányelveit.