A Whatsapp biztonsági kód megváltoztatása

A Whatsapp titkosítja a csevegőüzeneteket, hogy senki ne férhessen hozzájuk a hátsó ajtón. Ezt egy titkosítási kulcson keresztül teszi, amely rejtve marad. A felhasználók számára ez a titkosítási kulcs biztonsági kódként jelenik meg, amellyel ellenőrizhetik, hogy a csevegés valóban titkosított-e. A titkosítás minden felhasználó számára engedélyezett, és nincs kikapcsoló gomb. Talán észrevette, hogy néha üzenetet kap egy csevegési szálban, amely arról tájékoztatja, hogy egy partner biztonsági kódja megváltozott, és azon töprengett, hogyan módosíthatja saját Whatsapp biztonsági kódját.

Módosítsa a Whatsapp biztonsági kódot

A Whatsapp biztonsági kódját nem lehet kézzel megváltoztatni. Két eset van, amikor a Whatsapp automatikusan megváltoztatja a biztonsági kódot; amikor megváltoztatja a telefonját vagy telefonszámát, vagy amikor törli és újratelepíti a Whatsappot.

  Hogyan töltsd le a Whatsapp-fiókod adatait

Telepítse újra a Whatsapp-ot

A Whatsapp újratelepítése a Whatsapp biztonsági kód megváltoztatásának egyszerű módja, azonban előfordulhat, hogy elveszítheti a csevegési szálak egy részét. Távolítsa el, mint bármely más alkalmazást a telefonjáról, majd telepítse újra a megfelelő alkalmazásboltból. Erősen ajánlatos biztonsági másolatot készíteni a csevegésekről a Whatsapp eltávolítása előtt, mivel előfordulhat, hogy nem minden üzenet menthető el, és az alkalmazás újbóli telepítésekor nem tér vissza.

Ideiglenesen másik telefon használata

Ehhez ideiglenes hozzáféréssel kell rendelkeznie egy másik telefonhoz. Csak addig lesz szüksége rá, ameddig a Whatsapp letöltése és beállítása szükséges.

Töltse le a Whatsapp-ot, és adja meg ugyanazt a telefonszámot, amelyet használ. Ne helyezzen SIM-kártyát a telefonba. A Whatsapp egy ellenőrző kód elküldésével ellenőrzi, hogy a telefon az Öné. Amikor megkapja a kódot normál telefonjára, írja be a második, ideiglenes eszközén. Ez elindítja a biztonsági kód megváltoztatását. Ezután törölheti az alkalmazást a második telefonról.

  WhatsApp-üzeneteinek zökkenőmentes átvitele új telefonjára

Biztonsági kód figyelmeztetés

Minden kapcsolattartója figyelmeztetést kap a biztonsági kód változásáról. Hasonlóképpen, a csevegési szálon belül is figyelmeztetést kap, ha a kapcsolattartója biztonsági kódja megváltozik. Ha szeretné, letilthatja ezeket a figyelmeztetéseket. A névjegyek biztonsági kóddal kapcsolatos figyelmeztetésének letiltásához lépjen a Whatsapp Beállítások lapjára.

Koppintson fiókjára felül. A Fiók képernyőn érintse meg a Biztonság elemet. A Biztonság képernyőn kapcsolja ki a „Biztonsági értesítések megjelenítése” kapcsolót.

Ezzel leállítja az értesítések megjelenését az eszközön, de a névjegyei továbbra is tudni fogják, ha megváltozik a biztonsági kód.